Κατάληψη ΙΙ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by PASCAL » Thu Mar 08, 2007 8:18 pm

Ένα είναι σίγουρο: από σήμερα ξεκινά "ανένδοτος" για την απόσυρσή του. Και η αρχή έγινε στο Σύνταγμα...
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Mar 08, 2007 8:36 pm

Μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις καλύτερα αυτό για τον ανένδοτο,όπως και από που έχεις βγάλει αυτό το συμπέρασμα?
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Thu Mar 08, 2007 8:36 pm

PASCAL wrote:Ένα είναι σίγουρο: από σήμερα ξεκινά "ανένδοτος" για την απόσυρσή του. Και η αρχή έγινε στο Σύνταγμα...
σε έχασα...
εξήγησε το λίγο
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu Mar 08, 2007 8:40 pm

Προς ενημερωση,
Αυριο δε θα κατεβει η ΔΑΠ. (καλει τους φοιτητες σε αποχη στην 1η της σελιδα)
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Thu Mar 08, 2007 8:45 pm

Ganther wrote:Προς ενημερωση,
δεν σχολιάζω(για να μην φαω ban) απλά το παραθέτω για να φανεί καλύτερα
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Thu Mar 08, 2007 8:45 pm

PASCAL wrote:Ένα είναι σίγουρο: από σήμερα ξεκινά "ανένδοτος" για την απόσυρσή του. Και η αρχή έγινε στο Σύνταγμα...
Ε μα φυσικά.. Γιατί ως γνωστόν το κάψιμοτου φυλακίου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι από τις πλέον ενδεδειγμένες και αποτελεσματικές μορφές αγώνα!
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Thu Mar 08, 2007 8:57 pm

Τώρα που ψηφίστηκε ο νόμος θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις?
Έχει νόημα να γίνονται οι καταλήψεις?
Υπάρχει δλδ περίπτωση η κυβέρνηση να αλλάξει την απόφασή της και να σταματήσει όλη αυτή η κατάσταση? :roll:

Αν όντως δεν κατέβει η ΔΑΠ αύριο...αν γίνει τελικά συνέλευση...τότε τι θα γίνει πάλι κατάληψη??? :roll:
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Thu Mar 08, 2007 9:05 pm

rigo wrote: Ε μα φυσικά.. Γιατί ως γνωστόν το κάψιμοτου φυλακίου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι από τις πλέον ενδεδειγμένες και αποτελεσματικές μορφές αγώνα!
πάντως φίλος μου που διαδήλωνε μπροστά στη βουλή έφαγε τρελά δακρυγόνα κ γκλοπιές, κ στις ειδήσεις παίζονται μόνο τα άλλα..
Οι αστυνομικοί πότε πήραν εντολή να ρίξουν δακρυγόνα? 3-4 ώρες αφού κάψανε τα πάντα?τι αίσχη είναι αυτά..
ikapod
bit level
bit level

Post by ikapod » Thu Mar 08, 2007 9:12 pm

Blaise, ονειρώξεις με τον Γεώργιο Παπανδρέου τον Πρεσβύτερο στην Πλατεία Συντάγματος έιχα κάποτε κι εγώ...σκέψου δέ οτι από αύριο θα πολεμάω τους Πέρσες για τον προσεχή μήνα στα στενά των Θερμοπυλών - θα φορέσω χλαμύδα και θα πετάω τόξα στην Πατησίων - και αν επιδιώξει κανείς να με συλλάβει λόγω γυμνισμού, θα παρουν τα @@ γιατί εγώ θα πολεμήσω τους Πέρσες γυμνός μέσα σε χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου. Και πράγματι, η ΑΣΟΕΕ όπως την είδα προχτές έχει γίνει Θερμοπύλες, γιατί από τόσο σκατ** που έχει γεμίσει, η θερμοκρασία έχει ανέβει κατακόρυφα.

Άκου ανένδοτος. Ντροπή και προσβολή, γιατί η ιστορική μνήμη δεν ξεχνάει αγώνες σοβαρούς και ουσιαστικούς που είχαν να κάνουν με το πολίτευμα της χώρας και το παρακράτος της δεξιάς του 50 και του 60, όχι με τέτοιες μπαρούφες, οι οποίες για κάποιους είναι μεν σημαντικές, αλλά όχι και ανένδοτος, γιατί τέτοιοι παραλληλισμοί δείχνουν πόσο καλά ιστορία γνωρίζουν μερικοί - αυτή που τους βολεύει για να έχουν καλύτερη σεξουαλικότητα.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu Mar 08, 2007 9:14 pm

theo_ wrote:
Ganther wrote:Προς ενημερωση,
δεν σχολιάζω(για να μην φαω ban) απλά το παραθέτω για να φανεί καλύτερα
Δεν καταλαβα τι εννοεις... Εγω το εγραψα απλα για ενημερωση επειδη το ειδα.

Παντως τελικα πρεπει να το παρουμε αποφαση οτι η καταληψη θα τελειωσει μονο οταν η ΠΑΣΠ σταματησει να στηριζει την καταληψη με ενωτικο :twisted:

edit. Οκ theo, απλα νομισα οτι αναφερεσε σε εμενα! Παρεξηγησα... :-)
Last edited by Ganther on Thu Mar 08, 2007 9:22 pm, edited 1 time in total.
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Thu Mar 08, 2007 9:20 pm

εννοώ ότι είναι είναι απαράδεκτοι κ είμαστε/είναι για γέλια.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Mar 08, 2007 9:48 pm

rigo++
ikapod++
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
rulller
bit level
bit level
Academic status: PhD

Post by rulller » Thu Mar 08, 2007 9:52 pm

rigo wrote:
Ε μα φυσικά.. Γιατί ως γνωστόν το κάψιμοτου φυλακίου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι από τις πλέον ενδεδειγμένες και αποτελεσματικές μορφές αγώνα!
Φυσικά και αυτή δεν είναι η ενδεδειγμένη μορφή αγώνα, αλλά από όσο είδα στις ειδήσεις δεν ήταν αγώνας φοιτητών αλλά κουκουλοφόρων. Και η αστυνομία παρέμεινε αμέτοχη χωρίς να κάνει το παραμικρό. Αντ' αυτού επιτέθηκε σε μπλοκ φοιτητών και έκανε συλλήψεις. Και τελικά αυτό που μένει είναι ότι οι φοιτητές κατεβαίνουν στις πορίες και τα σπάνε. Και αυτό είναι που προσπαθούν να περάσουν στη συνείδηση του κόσμου.

Γενικότερα αυτό που φαίνεται είναι ότι προσπαθούν να καταδικάσουν κάθε μορφή αγώνα και πάλης. Ο φοιτητής έχει μόνο ένα μέσο για να ασκήσει πίεση. Και αυτό είναι η κατάληψη. Με το νομοσχέδιο αυτό προσπαθούν αυτό το μέσο να του το αφαιρέσουν. Γιατί αν οι ελάχιστες απαιτούμενες εβδομάδες διδασκαλίας γίνουν 13 τότε τα εξάμηνα θα χάνονται πολύ πιο εύκολα και οι φοιτητές θα το σκεφτούν πολύ πιο σοβαρά για να αποφασίσουν κατάληψη. Το ίδιο ισχύει και με το ανώτατο όριο φοίτησης. Πάλι οι φοιτητές θα το σκεφτούν να κάνουν κατάληψη γιατί υπάρχει κίνδυνος να μην πάρουν ποτέ πτυχίο.

Σκεφτείτε πάντως και το άλλο. Όταν στο παρελθόν δε γινόταν καταλήψεις στην ΑΣΟΕΕ μια χαρά καλυπτόταν η ύλη. Εγώ μπήκα το 1999, τελείωσα το 2003 και όσο ήμουν φοιτητής δεν είχε γίνει ποτέ κατάληψη. Αυτό που έχω καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος κατάληψη στην ΑΣΟΕΕ δε γίνεται. Επιπλέον, δε νομίζω ότι οι 13 εβδομάδες διδασκαλίας θα ανεβάσουν το επίπεδο των σπουδών και θα μάθουν οι φοιτητές 5 πράγματα παραπάνω. Γιατί αν ο καθηγητής ο οποιος διδάσκει κάποιο μάθημα δεν πληροί τις προϋποθέσεις τελικά δε θα μεταδώσει τίποτα στους φοιτητές. Επίσης, αν οι φοιτητές οι οποίοι παρακολουθούν το μάθημα δε δίξουν κανένα ενδιαφέρον πάλι δε θα μάθουν τίποτα.

Προσωπικά θίγομαι πολύ από την κατάληψη γιατί όλο αυτό το διάστημα δε μπορώ να δουλέψω. Εν τούτοις τάσσομαι σίγουρα υπέρ αυτής γιατί θεωρώ ότι, όπως είπα και παραπάνω, η κατάληψη είναι το μοναδικό μέσο πίεσης του φοιτητή όταν θίγονται τα συμφέροντά του και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να του το αφαιρέσει.
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Thu Mar 08, 2007 10:13 pm

Λοιπόν έχουμε και λέμε
Στην καταμέτρηση σε όλα τα αμφιθέατρα εκτός το Β το ενωτικό υπερίσχυε γύρω στους 80 ψήφους αλλά το Β είναι ένα αμφιθέατρο που πάντα "βγάζει ΔΑΠ".Σε εκείνο το αμφιθέατρο όταν τέλειωσε η καταμέτρηση υπήρξε ένσταση για νοθεία από πλευράς της ΔΑΠ.Υπήρξε πρόταση για επανακαταμέτρηση η οποία όμως δεν έγινε δεκτή γιατί πολύς κόσμος είχε αποχωρήσει.Φυσικά χωρίς επίσημο αποτέλεσμα (υπογεγραμένο χαρτί από το προεδρείο του Β δεν έφτασε στο κεντρικό προδρείο) οι ψήφοι του Β δεν μπορούσαν να καταμετρηθούν και να παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση συνεπώς υπήρξε πρόταση να γίνει Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου φοιτητών για να παρθεί μια κάποια απόφαση αλλά η ΔΑΠ στο σύνολο της είχε αποχωρήσει από το πανεπιστήμιο αμέσως μετά την καταγγελία για νοθεία (φοβόντουσαν για την σωματική τους ακεραιότητα λένε...).Ακολούθησε Συντονιστική Επιτροπή κατάληψης προκυμένου έστω οι καταληψίες να πάρουν μια απόφαση στην οποία αν και ΠΑΣΠ,ΠΚΣ και ΑΡΕΝΑ συμφώνησαν να γίνει νέα ΓΣ την Παρασκευή τελικά δεν πάρθηκε απόφαση γιατί τα ΕΑΑΚ επέμεναν να μετρήσουν όλοι οι ψήφοι εκτός του αμφιθεάτρου Β.Υπήρξε απόφαση να συμμετέχει ο σύλλογος της σχολής στην σημερινή πορεία, αλλά κατά τα άλλα η σχολή δεν είναι υπό κατάληψη (πχ απόψε η σχολή θα κλείσει και θα ανοίξει αύριο πρωι).Απόφαση για νέα ΓΣ δεν υπάρχει και μάλλον δεν θα υπάρξει σήμερα γιατί μετά την πορεία είναι λίγο δύσκολο να υπάρξει συννενόηση...

ΥΓ:Προσπάθησα να είμαι όσο πιο "δημοσιογρφικός" γίνετε,παρέθεσα γεγονότα και μόνο , μην αρχίσετε τις μπηχτές και τα άλλα ωραία ...
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Mar 08, 2007 10:16 pm

Υπάρχει περίπτωση να αποφασίσουν αύριο για ΓΣ. την ίδια κιόλας μέρα?
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Thu Mar 08, 2007 10:18 pm

Vag_plir wrote:Λοιπόν έχουμε και λέμε
Στην καταμέτρηση σε όλα τα αμφιθέατρα εκτός το Β το ενωτικό υπερίσχυε γύρω στους 80 ψήφους αλλά το Β είναι ένα αμφιθέατρο που πάντα "βγάζει ΔΑΠ".Σε εκείνο το αμφιθέατρο όταν τέλειωσε η καταμέτρηση υπήρξε ένσταση για νοθεία από πλευράς της ΔΑΠ.Υπήρξε πρόταση για επανακαταμέτρηση η οποία όμως δεν έγινε δεκτή γιατί πολύς κόσμος είχε αποχωρήσει.Φυσικά χωρίς επίσημο αποτέλεσμα (υπογεγραμένο χαρτί από το προεδρείο του Β δεν έφτασε στο κεντρικό προδρείο) οι ψήφοι του Β δεν μπορούσαν να καταμετρηθούν και να παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση συνεπώς υπήρξε πρόταση να γίνει Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου φοιτητών για να παρθεί μια κάποια απόφαση αλλά η ΔΑΠ στο σύνολο της είχε αποχωρήσει από το πανεπιστήμιο αμέσως μετά την καταγγελία για νοθεία (φοβόντουσαν για την σωματική τους ακεραιότητα λένε...).Ακολούθησε Συντονιστική Επιτροπή κατάληψης προκυμένου έστω οι καταληψίες να πάρουν μια απόφαση στην οποία αν και ΠΑΣΠ,ΠΚΣ και ΑΡΕΝΑ συμφώνησαν να γίνει νέα ΓΣ την Παρασκευή τελικά δεν πάρθηκε απόφαση γιατί τα ΕΑΑΚ επέμεναν να μετρήσουν όλοι οι ψήφοι εκτός του αμφιθεάτρου Β.Υπήρξε απόφαση να συμμετέχει ο σύλλογος της σχολής στην σημερινή πορεία, αλλά κατά τα άλλα η σχολή δεν είναι υπό κατάληψη (πχ απόψε η σχολή θα κλείσει και θα ανοίξει αύριο πρωι).Απόφαση για νέα ΓΣ δεν υπάρχει και μάλλον δεν θα υπάρξει σήμερα γιατί μετά την πορεία είναι λίγο δύσκολο να υπάρξει συννενόηση...

ΥΓ:Προσπάθησα να είμαι όσο πιο "δημοσιογρφικός" γίνετε,παρέθεσα γεγονότα και μόνο , μην αρχίσετε τις μπηχτές και τα άλλα ωραία ...
Η παραπάνω μαρτυρία προέρχεται από ποιον;
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Vag_plir » Thu Mar 08, 2007 10:22 pm

@sandra
Σε καμία περίπτωση.Αλλά ακόμα και να γινόταν δεν παίζει να είχε πάνω από 50 άτομα...
@shodan
Iraqi Information Minister
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Thu Mar 08, 2007 10:30 pm

Δλδ θα γίνει ή οχι αύριο συνέλευση?Η σχολή τώρα είναι ανοικτή?Πότε θα γίνει η επόμενη γεν.συν.?
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Thu Mar 08, 2007 10:31 pm

Vag_plir wrote:Στην καταμέτρηση σε όλα τα αμφιθέατρα εκτός το Β το ενωτικό υπερίσχυε γύρω στους 80 ψήφους
Τι θες να πείς με αυτό; Μιλάς σοβαρά; Εγώ ξέρω πως σε όλα έβγαινε η ΔΑΠ εκτός από το Α. Τουλάχιστον στο Χ ήμουν και μπροστά!! Πλάκα μας κάνεις;!

Edit: Α ΟΚ sorry λάθος κατάλαβα εγώ
Last edited by rigo on Thu Mar 08, 2007 10:36 pm, edited 1 time in total.
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Vag_plir » Thu Mar 08, 2007 10:33 pm

@debbie
ΔΕΝ θα γίνει
Η σχολή είναι ανοιχτή
Θα αποφασιστεί λογικά αύριο

@rigo
Συγκεντρωτικά σε όλα εκτός το Β εννοούα. Iσως να μην είναι 100% καθαρό όπως το έγραψα οπότε sorry...
Last edited by Vag_plir on Thu Mar 08, 2007 10:35 pm, edited 1 time in total.
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Thu Mar 08, 2007 10:34 pm

Vag_plir wrote: @shodan
Iraqi Information Minister
Μας φώτησες...

Τί να τις κάνουμε τις μαρτυρίες αν προέρχονται από μη-ουδέτερα άτομα;
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Thu Mar 08, 2007 10:35 pm

rigo wrote:
Vag_plir wrote:Στην καταμέτρηση σε όλα τα αμφιθέατρα εκτός το Β το ενωτικό υπερίσχυε γύρω στους 80 ψήφους
Τι θες να πείς με αυτό; Μιλάς σοβαρά; Εγώ ξέρω πως σε όλα έβγαινε η ΔΑΠ εκτός από το Α. Τουλάχιστον στο Χ ήμουν και μπροστά!! Πλάκα μας κάνεις;!
Νομίζω οτι μιλάει για το συνολικό αποτέλεσμα...εκτός τις ψήφους του Β.

edit : sorry τώρα είδα το edit του Vag_plir... :oops:
Last edited by debbie on Thu Mar 08, 2007 10:43 pm, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”