Υποχρεωτική στράτευση για όλους στα 19 εξετάζει η κυβέρνηση
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Δεν κοιτάνε να καταργήσουνε τις μετατάξεις; Η πληρότητα στις μονάδες στα αστικά κέντρα είναι 130%, όταν στα στρατόπεδα στην παραμεθώριο είναι μόλις 30%. Όλα αυτά μου φαίνονται χαζομάρες, εδώ με τα 1000 ζόρια προώθησαν (μισή) εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, σιγά μην τολμήσουν να ψηφίσουν τέτοιο νόμο 1 χρόνο πριν τις εκλογές. Θεωρώ ότι αυτά βγαίνουν στην φόρα περισσότερο για να βολιδοσκοπήσουν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης και τίποτε άλλο.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Δεν το γνωρίζω αυτό και γι'αυτό δεν το σχολιάζω.Για να το λες κάτι παραπάνω θα ξέρεις.PASCAL wrote:Ξεκάθαρα πράγματα: τέτοια μέτρα πήρε και η χούντα μετά τα γεγονότα της Νομικής το '73.
Δε συνεννοούμαστε όμως.
Ρωτάω για τα επιχειρήματα σου που διαφωνείς .
(Δε με νοιάζει ποια κυβέρνηση το εφαρμόζει για το μέτρο λέμε)
- tZoLe
- Venus Former Team Member
Έλα ρε PASCAL, παντού από πίσω κρύβεται η χούντα;;; Σε τόσες χώρες εφαρμόζεται αυτό το μέτρο. Δείτε το και πρακτικά άλλο να πηγαίνεις στρατό στα 19 και άλλο στα 29 που πήγε π.χ. ο πατέρας μου. Νομίζω πως εφόσον μειωθεί η θητεία η υποχρεωτική στράτευση δεν είναι λάθος, απλά κάτι πρέπει να γίνει με ίσους έχουν πάρει ήδη αναβολή.PASCAL wrote:Ξεκάθαρα πράγματα: τέτοια μέτρα πήρε και η χούντα μετά τα γεγονότα της Νομικής το '73. Τώρα στην εποχή μας να υποθέσουμε ότι η στράτευση των φοιτητών γίνεται στα πλαίσια του διαλόγου για την παιδεία.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- ailouros
- Gbyte level
Παιδιά αν το δούμε από απόσταση και από ψηλά είναι καλύτερο να ξεμπερδεύουμε με αυτό το αγκάθι (για μένα) που λέγεται υποχρεωτική στράτευση νωρίς.
Από την άλλη όπως είπα και πριν υπάρχει μια πραγματικότητα πίσω από την κατάσταση. Στα 19 κανείς δεν έχει στο νου του να ξεμπερδεύει (τουλάχιστον η πλειοψηφία) και τον ενδιαφέρουν άλλα πράγματα για τους πολιτικούς και τους ορθολογιστές επουσιώδη για μένα ουσιαστικά για υγιή κοινωνικοποίηση. Κανείς μας δεν είχε-έχει απογαλακτίσει στα 19. Όλοι τότε αφήνουμε σιγά σιγά πίσω τον κόσμο του σχολείου για να καταλήξουμε μετά από αρκετά χρόνια (ανάλογα τα εφόδια και τα βιώματα) ενήλικες.
Τα στρατόπεδα θα γίνουν λοιπόν μετα-εφηβικές κατασκηνώσεις και η Ελλάδα ένας απέραντος στρατώνας; Με σκοπό τι; Να κρατηθούν οι συσχετισμοί με το στρατιωτικό κράτος της Τουρκίας των 100.000.000 πολιτών.Αυτό δεν θα γίνει ποτέ σε μια χώρα που έχει ήδη 5 (νομίζω) στρατηγούς.
Στα 19 χρονών παιδιά θα προστεθούν φυσικά και ένα κάρο "παπούδες" που θα έχουν πιστολιάσει την ζωή-καριέρα χωρίς να το θέλουν.
Τώρα το τι κλίμα θα διαμορφωθεί στα στρατόπεδα με 19-χρονους γεμάτους ορμές (και απωθημένα από πανελλήνιες) που τους μαζέψαν πριν προλάβουν να τις εκτονώσουν υγιώς και 25++ χρονους μέσα στα νεύρα που η ζωή τους κάνει στάση δεν ξέρω.. Ειδικά όταν όλοι τους κουβαλάνε και όπλα.. Έχει να πάει το αντικούκου και το ψυχοφάρμακο σύννεφο. Κρίμα δηλαδή και για τους μόνιμους που θα παίζουν τον ρόλο του ψυχολόγου-παιδονόμου χωρίς να τον ξέρουν..
Α και από πραγματικό περιστατικό στον στρατό που μου είπε φίλος μου. Είχαν δώσει λοιπόν όπλα και τους δείχναν τα βασικά. Και κάνει ο εκπαιδευτής. Κανόνας πρώτος δεν σημαδεύουμε ποτέ τον άλλον. Και δύο βλαμμένα πιτσιρίκια άρχισαν να χαζογελάν και να αλληλοσημαδεύονται.. Τέτοια σοβαρότητα..
Από την άλλη όπως είπα και πριν υπάρχει μια πραγματικότητα πίσω από την κατάσταση. Στα 19 κανείς δεν έχει στο νου του να ξεμπερδεύει (τουλάχιστον η πλειοψηφία) και τον ενδιαφέρουν άλλα πράγματα για τους πολιτικούς και τους ορθολογιστές επουσιώδη για μένα ουσιαστικά για υγιή κοινωνικοποίηση. Κανείς μας δεν είχε-έχει απογαλακτίσει στα 19. Όλοι τότε αφήνουμε σιγά σιγά πίσω τον κόσμο του σχολείου για να καταλήξουμε μετά από αρκετά χρόνια (ανάλογα τα εφόδια και τα βιώματα) ενήλικες.
Τα στρατόπεδα θα γίνουν λοιπόν μετα-εφηβικές κατασκηνώσεις και η Ελλάδα ένας απέραντος στρατώνας; Με σκοπό τι; Να κρατηθούν οι συσχετισμοί με το στρατιωτικό κράτος της Τουρκίας των 100.000.000 πολιτών.Αυτό δεν θα γίνει ποτέ σε μια χώρα που έχει ήδη 5 (νομίζω) στρατηγούς.
Στα 19 χρονών παιδιά θα προστεθούν φυσικά και ένα κάρο "παπούδες" που θα έχουν πιστολιάσει την ζωή-καριέρα χωρίς να το θέλουν.
Τώρα το τι κλίμα θα διαμορφωθεί στα στρατόπεδα με 19-χρονους γεμάτους ορμές (και απωθημένα από πανελλήνιες) που τους μαζέψαν πριν προλάβουν να τις εκτονώσουν υγιώς και 25++ χρονους μέσα στα νεύρα που η ζωή τους κάνει στάση δεν ξέρω.. Ειδικά όταν όλοι τους κουβαλάνε και όπλα.. Έχει να πάει το αντικούκου και το ψυχοφάρμακο σύννεφο. Κρίμα δηλαδή και για τους μόνιμους που θα παίζουν τον ρόλο του ψυχολόγου-παιδονόμου χωρίς να τον ξέρουν..
Α και από πραγματικό περιστατικό στον στρατό που μου είπε φίλος μου. Είχαν δώσει λοιπόν όπλα και τους δείχναν τα βασικά. Και κάνει ο εκπαιδευτής. Κανόνας πρώτος δεν σημαδεύουμε ποτέ τον άλλον. Και δύο βλαμμένα πιτσιρίκια άρχισαν να χαζογελάν και να αλληλοσημαδεύονται.. Τέτοια σοβαρότητα..
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Επαναλαμβάνω τα ιδανικά της εξαναγκαστικής πειθαρχίας και της "πολεμικής αρετής των Ελλήνων" είναι προνόμιο μιάς συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών. Στην αξιολογική κλίμακα αυτής της κατηγορίας ο στρατός έχει μεγαλύτερη αξία από το πανεπιστήμιο. Η πειθάρχηση και η υποταγή στο δίκαιο του στρατού είναι το νόημα στη ζωή τους. Γι' αυτούς ο στρατός είναι σχολείο. Γιατί εκεί όπως λένε γίνεσαι "άντρας" και "πατριωτής". Αν είναι έτσι λοιπόν να στρατολογούμαστε από τα έξι.
Είδες κανένα post να υμνεί στο στρατό;PASCAL wrote:Επαναλαμβάνω τα ιδανικά της εξαναγκαστικής πειθαρχίας και της "πολεμικής αρετής των Ελλήνων" είναι προνόμιο μιάς συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών. Στην αξιολογική κλίμακα αυτής της κατηγορίας ο στρατός έχει μεγαλύτερη αξία από το πανεπιστήμιο. Η πειθάρχηση και η υποταγή στο δίκαιο του στρατού είναι το νόημα στη ζωή τους. Γι' αυτούς ο στρατός είναι σχολείο. Γιατί εκεί όπως λένε γίνεσαι "άντρας" και "πατριωτής". Αν είναι έτσι λοιπόν να στρατολογούμαστε από τα έξι.

Είδες κανέναν να βάζει το στρατό πάνω από το πανεπιστήμιο;
Όλοι λέμε το ίδιο,ότι θα ήταν καλύτερο να ήταν μικρότερη η θητεία..
Διάβασε τα παραπάνω post πριν μας/με χαρακτηρίσεις.
Εφ'όσον δεν καταργήθηκε συζητάμε για το αν θα είναι καλύτερο να πας στα 19 σου να ξεμπερδεύεις ή όποτε θες..
Επαναλαμβάνω,αφού κάνουμε διάλογο,αν θες παρέθεσε μου τα επιχειρήματα σου γιατί διαφωνείς να πηγαίνουμε στα 19 .
Όπως προείπα,εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας .
Προσωπικά θα ήθελα να ξεμπερδεύω για να έχω περισσότερη όρεξη μετά τις Πανελλήνιες στο Πανεπιστήμιο.
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Ζούμε σε μιά εποχή που οι απαιτήσεις της αγοράς έχουν περιορίσει κατά πολύ την ελευθερία του ατόμου. Ήδη από τις πρώτες τάξεις του σχολείου η εκπαίδευση έχει μετατραπεί σε εξυπηρέτηση των εργασιακών απαιτήσεων σε βάρος του ελεύθερου χρόνου, της ανάπτυξης δημιουργικών ικανοτήτων και της ανθρωπιστικής καλιέργειας. Η εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας ή η αυξανόμενη δυσκολία στο περιεχόμενο σπουδών ή ο όγκος της ύλης αποτελούν πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Όμως η μεγάλη ζημιά γίνεται με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων στο οποίο ο μαθητής κυριολεκτικά πολτοποιείται. Στις δύο τελευταίες τάξεις απαλοτριώνει την ελευθερία του για ψυχαγωγία, δημιουργικότητα και ξεκούραση και μέσω το σχολείου και του φροντιστηρίου και μετατρέπεται σε σκλάβος. Η καταπίεση και το άγχος που νοιώθει στη Β' και τη Γ' Λυκείου δεν συγκρίνονται με καμία άλλη περίοδο της μέχρι τότε ζωής του. Συνεχώς σκυμένος πάνω από ένα βιβλίο ή πάντα μπροστά από ένα πίνακα είναι στην ουσία κλεισμένος μέσα σε ένα κλουβί. Η κοινωνική του ζώη μειωνεται και αλλοτριώνεται κατακόρυφα και μόνος του σύντροφος γίνεται πλέον το βοήθημα και ο φροντιστής του. Η ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία ολοκληρώνεται με το τρίμηνο Καλοκαιρινό άγχος που πρώτα με τους βαθμούς και έπειτα με τις βάσεις ο υποψήφιος οδηγείται στη συντριβή. Η αυλαία πέφτει με τον τραγικό προβληματισμό για το πως θα ανταπεξέλθει στο οικονομικό βάρος των σπουδών που τον περιμένουν.
Μετά από δώδεκα χρόνια καταπιεστικής και αντεκπαιδευτικής ομηρίας ο μαθητής νοιώθει ότι επιτέλους τα δεσμά της εκπαίδευσης λύθηκαν και πως ήρθε η ώρα να ζήσει. Να κάνει όσα του στέρησαν το σχολείο, οι ξένες γλώσσες, τα φροντιστήρια και οι πανελλήνιες. Να ασχολήθει με την τέχνη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα ταξίδια, τις σπουδές του. Να ελευθερώσει όλες εκείνες τις δημιουργικές δυνάμεις που καταπιέζονταν μέσα του τόσα χρόνια προς χάριν των αναγκών του συστήματος. Είναι η στιγμή που όπως λένε οι βιολόγοι ο άνθρωπος φτάνει στην κορύφωση της πνευματικής και σωματικής του ανάπτυξης. Είναι η στιγμή που ο άνθρωπος αποκτά ουσιαστική συνείδηση τόσο του ευατού του όσο και του κόσμου. Η στιγμή που διαμορφώνει κοινωνική και πολιτική συνείδηση και που αμφισβητεί και μάχεται τις αξίες και το κατεστημένο που του έδωσαν οι προγόνοι του.
Αυτή τη στιγμή λοιπόν έρχονται ορισμένοι στρατόκ@@λοι του υπουργείου άμυνας να του την κλέψουν. Να του καλιεργήσουν την εξαναγκαστική πειθαρχια και την "ελληνική πολεμική αρετή". Να του μάθουν πώς η μαζοποίηση είναι πιο σημαντική από τη διαφορετικότητα. Πως η ελεύθερη σκέψη και η αμφισβήτηση πρέπει να καθυποτάσονται στη βλακεία του ανώτερου. Πως οι ιεραρχικές δομές είναι ιερές και πρέπει να δείχνει σεβασμό και πλήρη υπακοή σε αυτές. Η καλιέργεια εθνικής συνείδησης γίνεται αυτοσκοπός και το διεθνές μίσος αναγκαίο προσόν για την επιβίωση τάχα της πατρίδας,...της θρησκείας...και της οικογένειας.
Το στρατόπεδο για πολούς είναι ένα μεγάλο σχολείο. Γι΄αυτούς όμως που γνωρίζουν δεν είναι παρά ένα απέραντο χειρουργείο στο οποίο όσο πιο νωρίς γίνει η μιλιταριστική λοβοτομή τόσο πιο εύκολα οι λαοί θα πολεμούν για τα συμφέροντα των αφεντικών τους νομίζοντας ότι μάχοντα για τα ιδανικά της ελευθερίας ή της δημοκρατίας. Τελικά όπως φαίνεται για άλλη μια φορά είμαστε ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ.
Όμως η μεγάλη ζημιά γίνεται με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων στο οποίο ο μαθητής κυριολεκτικά πολτοποιείται. Στις δύο τελευταίες τάξεις απαλοτριώνει την ελευθερία του για ψυχαγωγία, δημιουργικότητα και ξεκούραση και μέσω το σχολείου και του φροντιστηρίου και μετατρέπεται σε σκλάβος. Η καταπίεση και το άγχος που νοιώθει στη Β' και τη Γ' Λυκείου δεν συγκρίνονται με καμία άλλη περίοδο της μέχρι τότε ζωής του. Συνεχώς σκυμένος πάνω από ένα βιβλίο ή πάντα μπροστά από ένα πίνακα είναι στην ουσία κλεισμένος μέσα σε ένα κλουβί. Η κοινωνική του ζώη μειωνεται και αλλοτριώνεται κατακόρυφα και μόνος του σύντροφος γίνεται πλέον το βοήθημα και ο φροντιστής του. Η ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία ολοκληρώνεται με το τρίμηνο Καλοκαιρινό άγχος που πρώτα με τους βαθμούς και έπειτα με τις βάσεις ο υποψήφιος οδηγείται στη συντριβή. Η αυλαία πέφτει με τον τραγικό προβληματισμό για το πως θα ανταπεξέλθει στο οικονομικό βάρος των σπουδών που τον περιμένουν.
Μετά από δώδεκα χρόνια καταπιεστικής και αντεκπαιδευτικής ομηρίας ο μαθητής νοιώθει ότι επιτέλους τα δεσμά της εκπαίδευσης λύθηκαν και πως ήρθε η ώρα να ζήσει. Να κάνει όσα του στέρησαν το σχολείο, οι ξένες γλώσσες, τα φροντιστήρια και οι πανελλήνιες. Να ασχολήθει με την τέχνη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα ταξίδια, τις σπουδές του. Να ελευθερώσει όλες εκείνες τις δημιουργικές δυνάμεις που καταπιέζονταν μέσα του τόσα χρόνια προς χάριν των αναγκών του συστήματος. Είναι η στιγμή που όπως λένε οι βιολόγοι ο άνθρωπος φτάνει στην κορύφωση της πνευματικής και σωματικής του ανάπτυξης. Είναι η στιγμή που ο άνθρωπος αποκτά ουσιαστική συνείδηση τόσο του ευατού του όσο και του κόσμου. Η στιγμή που διαμορφώνει κοινωνική και πολιτική συνείδηση και που αμφισβητεί και μάχεται τις αξίες και το κατεστημένο που του έδωσαν οι προγόνοι του.
Αυτή τη στιγμή λοιπόν έρχονται ορισμένοι στρατόκ@@λοι του υπουργείου άμυνας να του την κλέψουν. Να του καλιεργήσουν την εξαναγκαστική πειθαρχια και την "ελληνική πολεμική αρετή". Να του μάθουν πώς η μαζοποίηση είναι πιο σημαντική από τη διαφορετικότητα. Πως η ελεύθερη σκέψη και η αμφισβήτηση πρέπει να καθυποτάσονται στη βλακεία του ανώτερου. Πως οι ιεραρχικές δομές είναι ιερές και πρέπει να δείχνει σεβασμό και πλήρη υπακοή σε αυτές. Η καλιέργεια εθνικής συνείδησης γίνεται αυτοσκοπός και το διεθνές μίσος αναγκαίο προσόν για την επιβίωση τάχα της πατρίδας,...της θρησκείας...και της οικογένειας.
Το στρατόπεδο για πολούς είναι ένα μεγάλο σχολείο. Γι΄αυτούς όμως που γνωρίζουν δεν είναι παρά ένα απέραντο χειρουργείο στο οποίο όσο πιο νωρίς γίνει η μιλιταριστική λοβοτομή τόσο πιο εύκολα οι λαοί θα πολεμούν για τα συμφέροντα των αφεντικών τους νομίζοντας ότι μάχοντα για τα ιδανικά της ελευθερίας ή της δημοκρατίας. Τελικά όπως φαίνεται για άλλη μια φορά είμαστε ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ.
Εμένα προσωπικά το σχολείο δε μου φάνηκε έτσι.
Είχα καλή παιδική ηλικία και δεν το πέρασα τόσο βαριά.
Είχα και το διάβασμα και τους εξόδους μου.
Σίγουρα κουράστηκα ,αλλά λογικό είναι όπως λέει και η παροιμία "αν δεν βρέξεις κ@λ0...)"
βάζουν εύκολα,γίνεται μικρή η ύλη,δεν είναι καλό το επίπεδο σπουδών.Τι θέλουμε τότε;
Σέβομαι την άποψη σου ,ότι δεν είναι το καλύτερο μετά την ψυχοφθόρα διαδικασία των Πανελλήνιων να πας στρατό.
Εκφράζεσαι απόλυτα όμως.
Εγώ το βλέπω σαν διάλειμμα,γιατί δεν περιμένω να μου αλλάξει ο στρατός τις αντιληψεις.
Είχα φροντίσει από τα 16 μου να τις διαμορφώσω.
Όπως προείπα είναι θέμα ανθρώπου,ποια χρονική στιγμή αισθάνεται καλύτερα.
Και για να είσαι τόσο σίγουρος για όσα λες ,υποθέτω ότι θα έχεις υπηρετήσει κιολας και τα έχεις δει με τα μάτια σου.
Είχα καλή παιδική ηλικία και δεν το πέρασα τόσο βαριά.
Είχα και το διάβασμα και τους εξόδους μου.
Σίγουρα κουράστηκα ,αλλά λογικό είναι όπως λέει και η παροιμία "αν δεν βρέξεις κ@λ0...)"
βάζουν δύσκολα και αυξάνουν την ύλη,μας καταπιέζουν.Η εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας ή η αυξανόμενη δυσκολία στο περιεχόμενο σπουδών ή ο όγκος της ύλης αποτελούν πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα.
βάζουν εύκολα,γίνεται μικρή η ύλη,δεν είναι καλό το επίπεδο σπουδών.Τι θέλουμε τότε;
Σέβομαι την άποψη σου ,ότι δεν είναι το καλύτερο μετά την ψυχοφθόρα διαδικασία των Πανελλήνιων να πας στρατό.
Εκφράζεσαι απόλυτα όμως.
Εγώ το βλέπω σαν διάλειμμα,γιατί δεν περιμένω να μου αλλάξει ο στρατός τις αντιληψεις.
Είχα φροντίσει από τα 16 μου να τις διαμορφώσω.
Όπως προείπα είναι θέμα ανθρώπου,ποια χρονική στιγμή αισθάνεται καλύτερα.
αν ανήκεις σ'αυτούς θα ξέρεις,ότι από το αριστερό μπαίνει ότι ακούς από το δεξί βγαίνει.Γι΄αυτούς όμως που γνωρίζουν δεν είναι παρά ένα απέραντο χειρουργείο
Και για να είσαι τόσο σίγουρος για όσα λες ,υποθέτω ότι θα έχεις υπηρετήσει κιολας και τα έχεις δει με τα μάτια σου.
εγώ και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα.όποιος το έχει καταλάβει να μου το εξηγήσει...γιατί θα πρέπει το υπουργείο με θέλει και με υποχρεώνει(όχι εμένα τους μελλοντικούς) να πηγαίνω στρατό μόλις τελειώσω το σχολείο?ή τέλος πάντων τι καλό προσφέρει αυτή η πρόωρη στρατολόγηση στην κοινωνία?
(εγώ μπορώ να σκεφτώ μια εξήγηση, περιμένω τις δικές σας...)
(εγώ μπορώ να σκεφτώ μια εξήγηση, περιμένω τις δικές σας...)
- ailouros
- Gbyte level
Ότι στην τρυφερή ηλικία των 19 θα σου κάνει καλό:
-Θα μάθεις να πειθαρχείς κόντρα στην κοινή σου λογική.
-Θα μάθεις να φοβάσαι.
-Θα προσγειωθείς και θα πήξει το μυαλό σου.
Και όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα:
Θα τελειώνεις την σχολή σε 4 χρόνια.
Θα δουλεύεις αργότερα 12 ώρες και θα λες δόξα τω θεώ.
Με μια φράση με αυτό το μέτρο θα πειθαρχήσουν τους νέους ώστε να είναι συνεπείς και πειθήνιοι φοιτητές και στο μέλλον καλοί εργαζόμενοι και οικογενειάρχες.. Όλα βέβαια με τις αρχές και τις μεθόδους του στρατού, η παιδαγωγική εγκυρότητα των οποιών αμφισβητείται.
-Θα μάθεις να πειθαρχείς κόντρα στην κοινή σου λογική.
-Θα μάθεις να φοβάσαι.
-Θα προσγειωθείς και θα πήξει το μυαλό σου.
Και όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα:
Θα τελειώνεις την σχολή σε 4 χρόνια.
Θα δουλεύεις αργότερα 12 ώρες και θα λες δόξα τω θεώ.
Με μια φράση με αυτό το μέτρο θα πειθαρχήσουν τους νέους ώστε να είναι συνεπείς και πειθήνιοι φοιτητές και στο μέλλον καλοί εργαζόμενοι και οικογενειάρχες.. Όλα βέβαια με τις αρχές και τις μεθόδους του στρατού, η παιδαγωγική εγκυρότητα των οποιών αμφισβητείται.
-
- Mbyte level
alexo++
Δεν ξέρω...έχω 3 φίλους που πήγαν στρατό σχεδόν καπάκι μετά το λύκειο...δεν είδα κανέναν από όλους να υπέστει την πλύση εγκεφάλου που περιγράφεις PASCAL...
Το πρόβλημα με την στράτευσή είναι ότι ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα στους νέους (αυτό που προσφέρει είναι στους πολιτικούς την δυνατότητα να μειώνουν τα νούμερα σχετικά με την ανεργεία), όχι ότι τους μετατρέπει σε εθνι(κι)στές και άβουλα όντα...όποιος μετατραπεί σε χρυσαυγίτη μέσα από την 12μηνη στρατιωτική θητεία, μάλλον είχε γενετική (ή οικογενιακή) προδιάθεση...
PS: Δεν ξέρω πως βγάλατε οι υπόλοιποι το λύκειο, πάντως εγώ είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο :p
PS2: Υπάρχει πρόβλεψη για αντιρησίες (spelling?) συνείδησης στον ελληνικό στρατό;
Δεν ξέρω...έχω 3 φίλους που πήγαν στρατό σχεδόν καπάκι μετά το λύκειο...δεν είδα κανέναν από όλους να υπέστει την πλύση εγκεφάλου που περιγράφεις PASCAL...
Το πρόβλημα με την στράτευσή είναι ότι ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα στους νέους (αυτό που προσφέρει είναι στους πολιτικούς την δυνατότητα να μειώνουν τα νούμερα σχετικά με την ανεργεία), όχι ότι τους μετατρέπει σε εθνι(κι)στές και άβουλα όντα...όποιος μετατραπεί σε χρυσαυγίτη μέσα από την 12μηνη στρατιωτική θητεία, μάλλον είχε γενετική (ή οικογενιακή) προδιάθεση...
PS: Δεν ξέρω πως βγάλατε οι υπόλοιποι το λύκειο, πάντως εγώ είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο :p
PS2: Υπάρχει πρόβλεψη για αντιρησίες (spelling?) συνείδησης στον ελληνικό στρατό;
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
- silegav
- Venus Project Founder
Νομίζω πως η πρόβλεψη για αντιρησίες συνείδησης είναι διετής φυλάκιση κατόπιν δήλωσης του "ενδιαφερόμενου" και μετά από αυτό απαλάσεται από την θητεία.
Όμως μένει μια ρετσινιά ωραιότατη, μια κατακραυγή από την δημοκρατικότατη κοινωνία μας και δεν ξέρω αν λερώνεται και το μητρώο.
Εγώ πήγα στρατό και δεν είδα και καμία πλύση εγκεφάλου...νιρβάνα είδα...αλλά πλύση εγκεφάλου δεν είδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να μειωθεί η θητεία, αν δεν καταργηθεί βέβαια....
Όμως μένει μια ρετσινιά ωραιότατη, μια κατακραυγή από την δημοκρατικότατη κοινωνία μας και δεν ξέρω αν λερώνεται και το μητρώο.
Εγώ πήγα στρατό και δεν είδα και καμία πλύση εγκεφάλου...νιρβάνα είδα...αλλά πλύση εγκεφάλου δεν είδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να μειωθεί η θητεία, αν δεν καταργηθεί βέβαια....
- lewton
- Kilobyte level
Θέλουν να παίρνουν τα παιδιά στο στρατό πριν προλάβει να πήξει λίγο το μυαλό τους, μόνο και μόνο για να έχουν λιγότερες άμυνες στην πλύση εγκεφάλου που τους κάνουν οι στρατιωτικοί μας («να φάμε τους Τούρκους» κλπ).
Απαράδεκτο μέτρο.
Την εποχή που ακόμα και η Βουλγαρία καταργεί την υποχρεωτική στράτευση, η Ελλάδα ιδρύει παντού στρατόπεδα (το μάθατε ότι τώρα έχουμε και στην Καλαματα; Προφανώς για να μας προστατεύσει από τους Λίβυους...) για να βολέψει κάθε υφυπουργός Άμυνας τους δικούς του ψηφοφόρους...
Και αυτό πιάνει όλα τα κόμματα που έχουν περάσει από την κυβέρνηση.
Το άλλο κορυφαίο είναι ότι τα κορίτσια που θα κάνουν στρατό θα έχουν και μόρια για το δημόσιο. Μες στην ισότητα το νομοσχέδιο!
Απαράδεκτο μέτρο.
Την εποχή που ακόμα και η Βουλγαρία καταργεί την υποχρεωτική στράτευση, η Ελλάδα ιδρύει παντού στρατόπεδα (το μάθατε ότι τώρα έχουμε και στην Καλαματα; Προφανώς για να μας προστατεύσει από τους Λίβυους...) για να βολέψει κάθε υφυπουργός Άμυνας τους δικούς του ψηφοφόρους...
Και αυτό πιάνει όλα τα κόμματα που έχουν περάσει από την κυβέρνηση.
Το άλλο κορυφαίο είναι ότι τα κορίτσια που θα κάνουν στρατό θα έχουν και μόρια για το δημόσιο. Μες στην ισότητα το νομοσχέδιο!

Stop playing games... feel them.