Περί Διαδηλώσεων - Πορειών

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Sat Mar 10, 2007 5:25 pm

Πολλά ++ στον erevo
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Sat Mar 10, 2007 5:25 pm

Το παιδί δεν έκανε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ εκτός από το γεγονός ότι φώναζε για τα δικαιώματά του. Την Πέμπτη εχθρός της κυβέρνησης ήταν ο μέσος φοιτητής και όχι ο μέσος μπάχαλος και αυτό γιατί ο μέσος φοιτητής της έκανε ζημιά φωνάζοντας ειρηνικά ενώ ο μπάχαλος της έκανε καλό δίνωντας τροφή για τα δελτία ειδήσεων και την τρομολαγνεία. Γι αυτό και όσοι έφαγαν την κρατική καταστολή και το ξύλο ήταν φοιτητές και όχι μπάχαλοι.
Rappader όχι δεν θα αφήσω την "δικαιοσύνη" να κάνει το έργο της γιατί πολύ απλά σε αυτή την φάση το έργο της είναι να κατασκευάσει εξιλαστήρια θύματα.Έτσι κι αλλίως κανένας δικαστής δεν ήταν στην πορεία οπώς εγώ δίπλα στο παιδί...
tZoLe
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by tZoLe » Sat Mar 10, 2007 5:33 pm

Επιτρέψτε μου να κρατήσω τις επιφυλλάξεις μου για το αν η δικαιοσύνη δείχνει το ίδιο πρόσωπο απέναντι σε όλους και για το αν λειτουργεί ουσιαστικά. Εγώ αυτό που παρατηρώ στην Ελλάδα είναι ότι η αστυνομία κάθεται διαρκώς στο ειδώλιο του κατηγορουμένου, είτε γιατί αποδεδειγμένα αδυνατεί να αστυνομεύσει, είτε επειδή αποδεδειγμένα ασκεί υπερμετρη βία. Παράλληλα, ως κοινωνία δεν ευνοούμε την τιμωρία εκείνων των ταραξιών, αντίθετα εμένα προσωπικά μου δημιουργείται η αίσθηση ότι κάποιοι αποκομίζουν κέρδη από τη δράση τους. Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος και μία ανάθεση ευθυνών από όλους τους αρμόδιους και μη. Εγώ προσωπικά αυτό που βλέπω πίσω από αυτά είναι μία προβληματική κατάσταση και μία έλλειψη βούλησης να καθήσουμε όλοι αριστεροί-δεξιοί-πάνω-κάτω και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Απότέλεσμα: το φοιτητικό κίνημα πολλές φορές απαξιώνεται, την πληρώνουν αθώοι, οι πραγματικοί ένοχοι την βγάζουν καθαρή και ο Πολύδωρας μαλώνει με τον Αλαβάνο και τον Παπανδρέου.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Sat Mar 10, 2007 5:36 pm

Erevodifwntas wrote:Μια μικρή παρέμβαση περί δικαιοσύνης: βασική αρχή της δικαιοσύνης είναι το μότο: καλύτερα χίλιοι ένοχοι ελεύθεροι παρά ένας αθώος στη φυλακή

Code: Select all

Erevodifwntas ++;
Αφού δεν έκανε τπτ το παιδί, μπορεί κάποιος να το αποδείξει ή να βοηθήσει να αποδειχθεί....για να μην υποχρεωθεί να περάσει τόση ταλαιπωρία και αυτός και οι δικοί του μέχρι να τελειώσει το όλο θέμα?

Ξέρω οτι αυτό που λέω είναι ακατόρθωτο αλλά κάτι πρέπει να γίνει... :roll:
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Mar 10, 2007 5:41 pm

jimmyD wrote:Εγώ που είμαι αθώος και δεν ξέρω, ρωτάω γιατί φοράνε οι δημοσιογράφοι κουκούλες?
Ούτε σε εμένα αρέσει που φοράνε κουκούλες. Λένε ότι το κάνουν για να αποφύγουν τους μπάχαλους (Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι κλπ).
Δεν μπορώ να ξέρω αν έργο της δικαιοσύνης είναι να κατασκευάσει εξιλαστήρια θύματα. Ούτε πιστεύω ότι οι δικαστές που θα δικάσουν αντίστοιχες υποθέσεις έχουν πάρει γραμμή από την κυβέρνηση να τους καταδικάσουν όλους. Υποτίθεται ότι η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη από την εκτελεστική. Η εντύπωση που έχω είναι ότι οι περισσότεροι είτε αθωώνονται είτε πληρώνουν μια εγγύηση μερικών χιλιάδων Ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας μπορεί να καταθέσει την μαρτυρία του για να βγεί άκρη.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Sat Mar 10, 2007 7:13 pm

Erevodifwntas wrote:Μια μικρή παρέμβαση περί δικαιοσύνης: βασική αρχή της δικαιοσύνης είναι το μότο: καλύτερα χίλιοι ένοχοι ελεύθεροι παρά ένας αθώος στη φυλακή
Αυτό ονομάζεται "τεκμήριο αθωότητας" και είναι ισοδύναμο με αυτό που ανέφερα στο post μου.

Δ. Γκρ.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Sat Mar 10, 2007 7:57 pm

Σε κάποια σημεία σε αυτό : http://www.youtube.com/watch?v=aObhTLfCoA8&NR

φαίνεται ότι οι συλλήψεις γίνονται με math.random(). Φαίνεται επίσης και ένα σημείο που οι φοιτητές έχουν κυκλωθεί και τρώνε το ξύλο της αρκούδας. Οι γνωστοί γνωστοί παραμένουν ασύλληπτοι..
Μα πρωτοετής και κακούργημα;;;Αφού στην τύχη τους συλλαμβάνουν (http://www.youtube.com/watch?v=ZZkiu25n ... ed&search=) για να ακούει η κ.Κούλα (τυχαίο όνομα) στις ειδήσεις 61 συλλήψεις και να ανεβαίνει...
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Sat Mar 10, 2007 8:21 pm

Κάτι άσχετο και ίσως υπερβολικό...
Αν το παιδί αυτό μετά από την 18μηνη προφυλάκισή του βγει και βάλει μια κουκούλα και αρχίσει να πετάει μολότοφ μπορεί κανείς να τον κατηγορίσει?Γιατί όταν σε απορρίψει το συστημα είναι λογικό (όχι σωστό κατ εμε) να το απορρίψεις και εσύ...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sat Mar 10, 2007 8:41 pm

Vag_plir wrote:Κάτι άσχετο και ίσως υπερβολικό...
Αν το παιδί αυτό μετά από την 18μηνη προφυλάκισή του βγει και βάλει μια κουκούλα και αρχίσει να πετάει μολότοφ μπορεί κανείς να τον κατηγορίσει?Γιατί όταν σε απορρίψει το συστημα είναι λογικό (όχι σωστό κατ εμε) να το απορρίψεις και εσύ...
Φυσικά και όχι. Κάτι τέτοιες αυθαιρεσίες οδήγησαν το '50 και το '60 πολλούς νέους στην παρανομία(ΚΚΕ).
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Sat Mar 10, 2007 8:46 pm

Vag_plir wrote:Κάτι άσχετο και ίσως υπερβολικό...
18 μήνες????? :shock:
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Sat Mar 10, 2007 8:59 pm

Καθόλου ακραίο το παράδειγμα αν και ευτυχώς δεν νομίζω (ελπίζω) να φάει 18 μήνες με δεδομένο την κατάσταση κωμωδία και τις συλλήψεις για τα μάτια του κόσμου.
Ο Κύπριος φοιτητής, από ότι είδα στους Φακέλους, δεν προτίθεται να ξαναγυρίσει στην Θεσσαλονίκη= θα παρατήσει τις σπουδές του. Το τι συμβαίνει στο μυαλό του καθενός που κλωτσιέται στο κεφάλι χωρίς λόγο τις περισσότερες φορές είναι ένα ζήτημα..

Νέα για τους συλληφθέντες εδώ:
http://www.indy.gr/newswire/oi-syllifth ... zontai-tra
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Mar 11, 2007 12:31 am

Όποιος ακούσει κάτι για ΓΣ ας ποστάρει βρε παιδιά.Τι να κάνουμε?Έχω μάθημα την Τετάρτη αλλά αν γίνει ΓΣ και βγει υπερ της κατάληψης?Να ανεβαίνω άδικα?
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
default_user
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by default_user » Sun Mar 11, 2007 12:49 am

να έρθεις να ψηφίσεις το σκέφτηκες? δε το λέω προσωπικά σε σένα,μπορεί να δουλεύεις η οτιδήποτε άλλο , απλά παίρνω το ερέθισμα να πω οτι πρέπει να πηγαίνουμε όλοι στις γενικές , να γίνουν πιο μαζικές και άρα πιο αντιπροσωπευτικές
Last edited by default_user on Sun Mar 11, 2007 12:52 am, edited 1 time in total.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Mar 11, 2007 12:51 am

Το σκέφτηκα αλλά ας πούμε ότι από το σπίτι έχω οδηγίες :evil: :evil: ότι για να ανέβω θα κάνω μάθημα.Είναι μετά και κάμποσα έξοδα.Δεν μπορώ ανέβα κατέβα κάθε τρεις και λίγο!Καιρός είναι πάντως να σταματήσει αυτό.2 μήνες πηγαινοερχόμαστε
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sun Mar 11, 2007 1:23 am

Σαφέστατα ο εχθρός ήταν ο μέσος φοιτητές... μετά από χρονια κάποιος φωνάζει και ζητάει τα αυτονόητα... δε χρειάζεται να πω κάτι, όποιος έχει πάει σε πορείες και έχει κοινό νου καταλαβαίνει... αν θυμάται τα καπνογόνα στο μπλοκ 1000 ατόμων στην ΑΣΟΕΕ τον Ιούνιο...

Και ποιοι αναρχικοί; Περπάταγα γύρω από το Πολυτεχνείο και στους γύρω δρόμους που θα μπορούσαν να τους κυκλώσουν είχαν βγάλει τις ασπίδες και πείναν πορτοκαλάδες...

Χρειαζόμαστε μια κατάληψη των καναλιών και όχι μόνο για τους φοιτητές και τα πανεπίστημια... για όλα...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sun Mar 11, 2007 1:47 am

Λοιπόν αυτή η φωτογραφία τα σπάει πραγματικά για το άδικες συλλήψεις.
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Sun Mar 11, 2007 2:09 am

rapadder wrote:
M.I.T.as wrote:Έχουν συλλάβει 61 άτομα. Στους 9 έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργήματα, σε 3 πλημελήματα και σε 49 ένα πλημέλημα. Ο φοιτητής της πληροφορικής ανήκει στην πρώτη κατηγορία με τα κακουργήματα. Δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως στην πορεία.
Συγνώμη, χωρίς να ξέρω το παιδί και φυσικά χωρίς να είμαι παρών στο συμβάν, πώς ξέρεις ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα; Ήσουν εκεί ή το άκουσες από κάποιον;
Ας μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά...
Ήταν μαζί με πολλούς φίλους μου στο μπλόκ της ΑΣΟΕΕ. Γενικά όταν γράφω κάτι τόσο σοβαρό είναι εξακριβωμένο.

Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει αλλά όταν σου βάζουν στην πλάτη μια τσάντα με διάφορα αντικείμενα μέσα, κάπου μπερδεύεται το πράμα. Θέλω να πω οτι μερικές φορές τα πράγματα γίνονται υποκειμενικά τη στιγμή που υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας.
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
f@bio
byte level
byte level

Post by f@bio » Sun Mar 11, 2007 3:21 am

rapadder wrote:
M.I.T.as wrote:Έχουν συλλάβει 61 άτομα. Στους 9 έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργήματα, σε 3 πλημελήματα και σε 49 ένα πλημέλημα. Ο φοιτητής της πληροφορικής ανήκει στην πρώτη κατηγορία με τα κακουργήματα. Δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως στην πορεία.
Συγνώμη, χωρίς να ξέρω το παιδί και φυσικά χωρίς να είμαι παρών στο συμβάν, πώς ξέρεις ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα; Ήσουν εκεί ή το άκουσες από κάποιον;
Ας μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά...
Προς rapadder:

ειλικρινά δεν ξέρω τι να σου πω...
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun Mar 11, 2007 10:28 am

Το μόνο που λέω είναι ότι πρέπει να δούμε τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Αν ήσουν στο συμβάν (όπως ο Vag_Plir), πήγαινε στο δικαστήριο να καταθέσεις την μαρτυρία σου. Απλά πράγματα.
Πρόκειται για ένα συμβάν για το οποίο εμείς οι υπόλοιποι χρήστες του forum δεν μπορούμε να έχουμε άποψη επί της ουσίας, γιατί δεν είμασταν παρών. Δεν μπορούμε να κάνουμε το Venus δικαστήριο. Όσοι θέλουν μπορούν να πάνε στο δικαστήριο να παρακολουθήσουν την δίκη.
tZoLe wrote:Δεν γνωρίζω σχετικά με το συμβάν, αλλά εφόσον το παιδί είναι αθώο...
Αφού δεν γνωρίζεις σχετικά με το συμβάν, πώς μπορείς να είσαι σίγουρος ότι όντως είναι αθώος/ένοχος; Επειδή το γράφουν κάποιοι χρήστες; Ξαναγράφω, δεν μπορούμε να δικάσουμε κάποιον από το forum.
Last edited by rapadder on Sun Mar 11, 2007 1:41 pm, edited 6 times in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sun Mar 11, 2007 12:43 pm

rapadder wrote: Το μόνο που λέω είναι ότι πρέπει να δούμε τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Αν ήσουν στο συμβάν (όπως ο Vag_Plir), πήγαινε στο δικαστήριο να καταθέσεις την μαρτυρία σου. Απλά πράγματα.
Κυνικά πράγματα....δεν είναι και τόσο απλό να ταλαιπωρηθείς σε μία δικαστική περιπέτεια όσο και αν αυτή διαρκέσει και ειδικά αν είσαι αθώος. Δεν γνωρίζω σχετικά με το συμβάν, αλλά εφόσον το παιδί είναι αθώο τα πράγματα για αυτόν και την οικογένειά του δεν θα είναι και τόσο απλά. Επίσης, δεν επαληθεύεται πάντα το ρητό "όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά". 'Οσο δεν αποφασίζουμε ως κοινωνία να απαλλαγούμε από την κουκουλοκρατία πάντα θα την πληρώνουν και αθώοι δυστυχώς.

@rapadder, ούτε υπερασπιστηκα την αθωότητα κανενός, ούτε καταδίκασα κάποιον, απλά διαφώνισα με τον κυνισμό σου.
Last edited by tZoLe on Sun Mar 11, 2007 2:46 pm, edited 1 time in total.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Sun Mar 11, 2007 1:38 pm

Σφοδρή επίθεση με ρόπαλα, σιδερολοστούς και βόμβες μολότοφ δέχτηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια ομάδα δέκα αστυνομικών από 50 κουκουλοφόρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Ο αστυνομικός που παραμένει για νοσηλεία έχει δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι, έχει χάσει τα δόντια του και έχει τραυματιστεί στον αγκώνα. Ο δεύτερος, δέχθηκε επίσης χτυπήματα στο κεφάλι και στο στήθος, αλλά μετά τις περιποιήσεις των γιατρών, πήγε στο σπίτι του.

Οι άγνωστοι, που φορούσαν κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες, επιτέθηκαν ξαφνικά στην ομάδα των αστυνομικών στη διασταύρωση Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής.

Οι αστυνομικοί για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ οι δράστες κατά την αποχώρησή τους άρπαξαν από τους δύο τραυματισμένους αστυνομικούς μία ασπίδα, δύο κράνη και μία αντιασφυξιογόνα μάσκα.

Στη διάρκεια της νύχτας έγιναν αρκετές προσαγωγές, αλλά όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, γιατί δεν προέκυψαν στοιχεία συμμετοχής τους στο επεισόδιο. Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών συνεχίζεται.
Πήγή In.gr

H δημοκρατία της ζαρντινιέρας[/quote]
f@bio
byte level
byte level

Post by f@bio » Sun Mar 11, 2007 1:46 pm

Λίγα πράγματα για το τι μας έχουν αφήσει να μάθουμε για την κατάσταση του παιδιού...

Ο Β έκανε αλυσίδες σε μπλοκ.Εκείνη την στιγμή πήγε να σηκώσει 2 κοπέλες που είχαν πέσει κάτω.Τοτε ήρθαν οι ματάδες και τους μάζεψαν και τους 3(η συλληψη του είναι ορατή σε ένα βιντεο από αυτά που έδειξε η τηλεόραση).Αργότερα ,οι 2 κοπέλες αφέθηκαν ελεύθερες.
Τους πήγαν στην Γ.Α.Δ.Α όπου δεν άφηναν τους δικηγόρους να ΄ρθουν σε επαφή μαζί τους για 8 ώρες και δεν είχαν περίθαλψη από γιατρό για 12 ώρες παρά τα τράυματα τους.

Σχηματίστηκε μια αηδιαστική δικογραφία για τον Β.Οι κατηγορίες είναι:
Σύσταση συμμορίας (κακούργημα)
Απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης (κακούργημα)
Διατάραξη κοινής ειρήνης.

Αύριο θα πάμε στα δικαστήρια της ευελπίδων για συμπαράσταση στον συνάδελφό μας.Όσοι θέλετε να είστε εκεί γιατί είναι πολύ σημαντικό.Είναι ένα παιδί 18 χρονών που ζει τέτοιες καταστάσεις επειδή συμμετείχε για 2η φορά σε πορεία.Ειδικά όσοι πάμε σε πορείες πρ΄πει να καταλάβουμ πως ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί ένοχος για κάτι που δεν έχει κάνει...
Για την ώρα θα ενημερώσω το βράδυ.

Τέλος ο Β είναι στο venus με όνομα stormrider νομίζω.

@rapadder: στο ξαναλέω δεν υπάρχει θέμα ενοχής .Μην τολμήσεις και ξανακάνεις τέτοιο post την στιγμή που εμείς προσπαθούμε να τον δείξουμε ότι όντως είναι αθώος...
Image
Post Reply

Return to “off-topic”