Κατάληψη ΙΙ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Silver » Mon Mar 12, 2007 9:42 pm

Νομίζω τα έχουμε μπερδέψει λίγο. Άλλο το άρθρο 16 που θα αναθεωρηθεί όπως φαίνεται το 2012 και αλλο το νομοσχέδιο το οποίο και ψηφίστηκε και μένουν κάποια διαδικαστικά θέματα για να τεθεί σε ισχύ.
Νόμιζα πώς όλος ο αγώνας γινόταν για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Δεν ήξερα ότι υπήρχε και άλλο νομοσχέδιο.

Από όσο έχω καταλάβει την Πέμπτη ψηφίστηκε η αναθεώρηση του Συντάγματος, περίμενουμε την επόμενη κυβέρνηση για να την εγκρίνει και από το 2012 και μετά επιτρέπεται νέα αναθεώρηση στα άρθρα του Συντάγματος.

Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.
Τελείωσα!!!!
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Mon Mar 12, 2007 9:46 pm

2009
Image
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Mon Mar 12, 2007 9:53 pm

sudtuwup wrote:2009
Από το 2009 θα ψηφιστεί η αναθεώρηση του άρθρου ή επιτρέπεται νέα αναθεώρηση στα άρθρα του Συντάγματος? Αν θυμάμαι καλά επιτρέπεται νέα αναθεώρηση μετά από 5 ή 6 χρόνια.
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Mon Mar 12, 2007 10:01 pm

Ναι αυτο λεω. Το 2009 θα ψηφιστουν. Αρα λογικα θα εφαρμοζονται σχεδον αμεσως.
Image
Manousos
byte level
byte level

Post by Manousos » Mon Mar 12, 2007 10:37 pm

Ρε τι λετε? Το νομοσχεδιο ψηφίστηκε λεμε την προηγούμενη Πεμπτη. Θα εφαρμοστεί άμεσα. Το άρθρο 16 ψηφίστηκε προς αναθεώρηση με λιγοτερους απο 180 ψήφους και περισσότερους απο 150 σε αυτή τη βουλή και για να αναθεωρηθεί στην επόμενη βουλή πρέπει να πάρει πάνω απο 180 ψήφους. Αυτό είναι κάπως χλωμό αφου το ΠΑΣΟΚ θέλει η συζήτηση για αυτό το άρθρο να πάει απο την αρχή με την Νέα Βουλή. Πράγμα που σημαίνει ότι θα ψηφιστεί αν συζητηθεί με την Νεα βουλή απο την αρχή το 2012. Πρέπει να περάσει σε ψήφιση από 2 βουλές απο όσο ξέρω για να αναθεωρηθεί ένα άρθρο.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Mar 12, 2007 10:56 pm

Manousos wrote:Ρε τι λετε? Το νομοσχεδιο ψηφίστηκε λεμε την προηγούμενη Πεμπτη. Θα εφαρμοστεί άμεσα.
Μιλούσαν για τον νόμο πλαίσιο και όχι για το άρθρο 16. Ηλίθια απορία: Ο νόμος πλαίσιο ψηφίστηκε. Θα ισχύσει από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, σωστά;
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Mon Mar 12, 2007 10:59 pm

"Κατάχλωμο" το βλέπω...

Δ. Γκρ.
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Mon Mar 12, 2007 11:01 pm

rapadder wrote:
Manousos wrote:Ρε τι λετε? Το νομοσχεδιο ψηφίστηκε λεμε την προηγούμενη Πεμπτη. Θα εφαρμοστεί άμεσα.
Μιλούσαν για τον νόμο πλαίσιο και όχι για το άρθρο 16. Ηλίθια απορία: Το άρθρο 16 ψηφίστηκε. Θα ισχύσει από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, σωστά;
Βασικά είχα μπερδευτεί και δεν ήξερα τι ψηφίστηκε την Πέμπτη. Νόμιζα ότι ψηφίστηκε η αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος. Δεν ξέρω αν ψηφίστηκε και αυτή μαζί με το νόμο πλαίσιο. Όπως και να έχει πάντως για να ισχύσει η αναθεώρηση του άρθρου πρέπει να ψηφιστεί από την επόμενη βουλή. Αυτό στην καλύτερη περίπτωση θα γίνει το 2009.

Είχα διαβάσει σε site (δείτε προηγούμενο post μου) ότι είχαν ψηφίσει πάνω από 180 βουλευτές για την αναθεώρηση και η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να το ψηφίσει με πάνω από 151 βουλευτές.
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Mon Mar 12, 2007 11:14 pm

Όσον αφορά το άρθρο 16 ξαναδιαβάστε το ποστ του μανουσου, το περιγράφει αρκετά καλά.Όσον αφορά τον νόμο πλαίσιο ψηφίστηκε την προηγούμενη πέμπτη αλλά στην εφαρμογή του ...θα συμφωνήσω με τον Δ.Γκρ.!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Mar 12, 2007 11:27 pm

Επομένως η απάντηση είναι ότι θα εφαρμοστεί από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (πράγμα απολύτως λογικό γιατί οι νόμοι δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Απλά είχα μια επιφύλαξη για το εαρινό εξάμηνο, αν η ελάχιστη διάρκεια του θα ήταν με τον παλιό 10,5 εβδομάδες ή με τον καινούργιο 13 εβδομάδες).
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Mon Mar 12, 2007 11:38 pm

rapadder wrote:Επομένως η απάντηση είναι ότι θα εφαρμοστεί από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (πράγμα απολύτως λογικό γιατί οι νόμοι δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Απλά είχα μια επιφύλαξη για το εαρινό εξάμηνο, αν η ελάχιστη διάρκεια του θα ήταν με τον παλιό 10,5 εβδομάδες ή με τον καινούργιο 13 εβδομάδες).
Rappader αστο μην το γρουσουζεύουμε.Μέχρι να βγάλει η ΓΣ ότι θα ανοίξουμε καλύτερα να μην κάνουμε εικασίες και να ελπίζουμε άδικα.Από ότι ακούω,με μια μικρή επιφύλαξη βέβαια η ΠΑΣΠ θα στηρίξει ξανά το ενωτικό :evil:
Αντίο και β εξάμηνο έτσι που πάει :cry: :cry: :cry:
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Mon Mar 12, 2007 11:55 pm

Πάντως ίσως να μην πήγε όλος αυτός ο αγώνας των φοιτητών χωρίς λόγο. Κοίταγα τώρα το προσχέδιο του νόμου (δεν ξέρω πόσο άλλαξε όταν ψηφίστηκε, αλλά αυτό είχαν στη σελίδα του υπουργείου παιδείας) και προσωπικά εμένα με βρίσκει σύμφωνο το Κεφάλαιο Δ που είναι για τις προπτυχιακές σπουδές (αυτό πρόλαβα να διαβάσω για την ώρα). Διπλάσια προθεσμία να τελειώσει η σχολή, δεν είδα πουθενά να γράφει ότι καταργείται το δωρεάν σύγραμμα, 13 βδομάδες υποχρεωτικά διαλέξεις, ειδικές υποτροφίες κλπ κλπ.

Κρατάω πάντα μία επιφύλαξη γιατί αυτό είναι το προσχέδιο.
Last edited by Silver on Tue Mar 13, 2007 12:59 am, edited 1 time in total.
Τελείωσα!!!!
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Tue Mar 13, 2007 12:10 am

Ο νόμος πλαίσιο ψηφίστηκε. Θα ισχύσει από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, σωστά;
Κάποιες διατάξεις νομίζω έχουν άμεση ισχύ, οι περισσότερες από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Υπεύθυνα για την εφαρμογή των περισσότερων διατάξεων είναι τα ακαδημαϊκά όργανα του κάθε πανεπιστημίου. Δεν πιστεύω πως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και τα αρμόδια όργανα στα οποία συμμετέχουν θα αρνηθούν να εφαρμόσουν το νόμο. Φυσικά, αν κάποιος πιστεύει ότι κάποιες διατάξεις είναι αντισυνταγματικές (πχ) μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια -- και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει και αυτό.

Άσχετο: Δε μου αρέσει ο όρος ΑΕΙ. Είναι μια πανάσχημη εφεύρεση, όπως σχεδόν όλα τα ακρωνύμια (εκτός της ΑΕΚ και του ΟΠΑ βέβαια) που όμως δεν εξυπηρετεί καν το στόχο της περιεκτικότητας όταν υπάρχει ο ωραιότατος όρος Πανεπιστήμιο. Το ΑΕΙ δεν έχει ... έρευνα μέσα, πχ. και δεν έχει και εκατοντάδες χρόνια ιστορίας πίσω του -- είναι ανιστόρητο.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Mar 13, 2007 12:13 am

vasvas wrote:Δεν πιστεύω πως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και τα αρμόδια όργανα στα οποία συμμετέχουν θα αρνηθούν να εφαρμόσουν το νόμο.
Άμα αρνηθούν να εφαρμόσουν τον νόμο θα είναι υπόλογοι. Ποιός καθηγητής ή διοικητικός υπάλληλος θα θέλει να κατηγορηθεί για κακοδιαχείριση κονδυλίων και να απειληθεί με διοικητικές κυρώσεις; Πώς ένα Πανεπιστήμιο θα ζητήσει κονδύλια χωρίς να βεβαιώσει ότι λειτουργεί βάση του νόμου, άρα και του νόμου πλαισίου; Πώς ένα πτυχίο θα έχει αξία αν δεν διασφαλίζει εξάμηνο 13 εβδομάδων; Ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να παρέμβει στην δικαιοσύνη και να ζητήσει να ακυρωθούν πτυχία που προέκυψαν από εικονικά εξάμηνα. Νομίζω ότι τα περί μη εφαρμογής στην πράξη είναι τουλάχιστον υπερβολικά.
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Tue Mar 13, 2007 12:26 am

Παιδιά κάτι λίγο άσχετο. Ο συνάδελφος-συμφοιτητής μας που είχε προφυλακιστεί αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και υπό περιορισμό (ανα 15 μέρες θα παρουσιάζετε στο τμήμα).

Τώρα στα της κατάληψης πραγματικά ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβει σήμερα.Το σημαντικό είναι να συμφωνήθεί μία μέρα για ΓΣ τόσο από τους "υπερασπιστές του εξαμήνου μας" όσο και από τους "υπερεπαναστάτες" που μαζί απαξιώνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες του Συλλόγου
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Tue Mar 13, 2007 12:29 am

Τώρα στα της κατάληψης πραγματικά ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβει σήμερα.Το σημαντικό είναι να συμφωνήθεί μία μέρα για ΓΣ τόσο από τους "υπερασπιστές του εξαμήνου μας" όσο και από τους "υπερεπαναστάτες" που μαζί απαξιώνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες του Συλλόγου
Δηλαδή την Τετάρτη δεν έχει ΓΣ; Ή έχει ΓΣ αλλά με τις μισές παρατάξεις;
Τελείωσα!!!!
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Mar 13, 2007 12:50 am

silver wrote:δεν είδα πουθενά να γράφει ότι καταργείτε το δωρεάν σύγραμμα
δεν νομίζω ότι ήταν να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο , το εναλλακτικό σύγγραμα εγώ ξέρω ότι προωθούσαν
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Tue Mar 13, 2007 8:02 am

Και εγω στην αρχη αυτο πιστεψα μεχρι που ειδα την οδηγεια του υπουργειου στη σχολη προς το ΕΜΠ νομιζω στο οποιο ξεκαθαρα λεει οτι ξοδευουμαι πολλα και αρα να δινεται 1 το πολυ βιβλιο και αυτο να ειναι μικρο!
Στοχος η καταργηση αλλα προς το παρον στοχος το δωρεαν να ειναι φτηνο με καθε τροπο.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Mar 13, 2007 12:31 pm

Silver wrote:
Δηλαδή την Τετάρτη δεν έχει ΓΣ; Ή έχει ΓΣ αλλά με τις μισές παρατάξεις;
Και, εμείς τί θα κάνουμε;
Θα πάμε όλοι Γ.Σ., όπως λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
The Godfather
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by The Godfather » Tue Mar 13, 2007 2:55 pm

τελικά παράταξη που να είναι κατά της κατάληψης θα κατέβει?
Image

Don Vito Corleone
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Tue Mar 13, 2007 3:01 pm

Τελικά απο ότι έμαθα θα γίνει σίγουρα Γ.Σ. αύριο..Η πασπ θα υποστηρίξει πάλι κατάληψη για 1-2 μέρες.
Για την δαπ δεν έχω ιδέα.Δεν υπάρχει ανακοίνωση στο site
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Tue Mar 13, 2007 3:13 pm

Ναι η πασπ όντως θα υποστηρίξει πάλι κατάληψη μέχρι και την Παρασκευή.
Για τη δαπ είναι λίγο αβέβαια τα πράγματα, γτ απο οτι είχα ακούσει καλούσε σε αποχή τους φοιτητές από την συνέλευση ,που τελικά δεν έγινε ,την προηγούμενη Παρασκευή...αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της για την συνέλευση την Τετάρτη.... :roll:
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”