Κατάληψη ΙΙ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sandra » Wed Mar 14, 2007 6:13 pm

Πήγαινε,τι έχεις να χάσεις έτσι κι αλλιώς?Άλλοι που θέλουν να πάρουν τα πτυχία τους,να γίνουν φαντάροι,να προλάβουν τα μεταπτυχιακά τους να δω αν θα έχουν χρόνο για έναν καφέ σε λίγο καιρό...
Και δεν κατάλαβα.Επειδή δεν συμφωνώ με την κατάληψη πάει να πει πως είμαι δεξιά???
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Wed Mar 14, 2007 6:14 pm

Αυτό που ζούμε τους τελευταίους μηνες δεν περιγράφεται με λόγια...
Είπαμε ναι ο αγώνας είναι αγώνας...δεν λέω...αλλά ΟΧΙ έτσι!!!
Με αυτά που γίνονται γκρεμίζονται όλα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα...
Δεν πέρασα στο Πανεπιστήμιο για να κάθομαι 2 μήνες και να μου λένε όλοι να ξαναδώσω Πανελλήνιες!!!

:-( :cry: :shock:
nancyk
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by nancyk » Wed Mar 14, 2007 6:14 pm

Πέστα sandra!
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by smoky » Wed Mar 14, 2007 6:16 pm

Άλλες προτεραιότητες εσύ, άλλες εγώ... Εγώ δε σου στερώ το δικαίωμα να αγωνιστείς για ότι γουστάρεις. Εσύ από που κι ως που μου στερείς το δικαίωμα να κάνω μαθήματα σε έναν χώρο που μόχθησα για να μπω και που οι δικοί μου ξοδεύουν λεφτά για να μπορώ να σπουδάσω;;;

Τώρα όσο για την κλισέ πλέον φράση περί δέντρου και δάσους, μου φαίνεται ότι η πολλή επανάσταση έχει κάνει μερικούς να ξεχνούν για τι πράγμα μάχονται.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Wed Mar 14, 2007 6:18 pm

greenlover wrote:Είναι δυνατόν αδέλφια μας να χτυπιούνται και να τραβιούνται στα κρατητήρια και εμείς να νοιαζόμαστε για τα Λειτουργικά Συστήματα;
Ποιοί είναι υπεύθυνοι για αυτό, greenlover;
Είναι υπεύθυνοι οι "μπάτσοι";Και όμως, όχι!
Περιμένατε οτί θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους;Μήπως οτί θα σας ανοίξουν το δρόμο;Ή μήπως οτί θα έπαιρναν το μέρος σας σους αγώνες;
Είμαστε υπεύθυνοι εμείς που δεν αγωνιζόμαστε;
Οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι, greenlover.

Άν λοιπόν συνάδελφοί μας χτυπιούνται και τραβιούνται στα κρατητήρια, τότε σταματάμε τους αγώνες.
Δεν ακολουθούμε όλοι τον ίδιο δρόμο.
Δειλό θα με πείς;Αδιάφορο;Κυνικό;Σκληρό, ίσως;
Φρόνιμο θα με θεωρήσω εγώ.

Ειδικά από την στιγμή που βλέπεις οτί πολλοί διαφωνούμε με τους αγώνες, το φοιτητικό κίνημα είναι καταδικασμένο (την παρούσα στιγμή).

Ακόμη και να μην ήταν έτσι, όμως, θα επέμενα.Ξέρεις γιατί;
Γιατί το όλο θέμα δεν αξίζει όλο αυτό το χάος!
Δεν είμαστε ούτε στο '21, ούτε στο '41, ούτε στο '73.
Δεν αξίζει καν τα μαθήματα που χάνονται, πόσο μάλλον το οτί φοιτητές καταλήγουν τραματισμένοι.
Last edited by AnINffected on Wed Mar 14, 2007 7:00 pm, edited 6 times in total.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Post by cactus » Wed Mar 14, 2007 6:23 pm

greenlover wrote:Σκεφτείτε λίγο σας παρακαλώ.. Σκεφτείτε τι παίζετε. Μην έχετε παρωπίδες και ακούτε μόνο το ΕΓΩ. Πρέπει να δράσουμε συναδελφικά... Έξω στην κοινωνία πως θα παλέψουμε ; Ατομικά; Αυτό θέλουν οι επιχειρήσεις, το κράτος, το αφεντικό. Γνωρίζουν ότι η ισχύς βρίσκεται στην ένωση. Αν δράσουμε ο καθένας για την πάρτη του, μπορεί όχι εμείς αλλά σίγουρα τα παιδιά μας, θα φοιτούνε σε πανεπιστήμια με δίδακτρα, με εσωτερική αστυνομία, με "projects" που θα υπαγορεύουν επιχειρήσεις και συμφέροντα.
yeap! Αυτό ακριβώς θα γίνει!! Αυτό πρέπει να γίνει.
Βτw, γνωρίζεις αυτό το αφεντικό; Η τουλάχιστον το αντίπαλο δέος; αυτό για χάρη του οποίου τα "αδέρφια μας" τις τρώνε στα κρατητήρια;
Όλα αυτα που λές είναι απείρου κάλλους ιδέες. Μ'αυτές μεγάλωσα κι εγώ, αλλά δεν είδα ποτέ το αφεντικό.
Και για να διαβάσω κιάλλα επαναστατικά, απαγορευμένα, φανταστικά βιβλία, που σου αλλάζουν τη σκέψη ήθελα χρήμα. Για να διαβάσω τις ιδέες που λες ήθελα χρήμα. Και το χρήμα sτο δίνει το αφεντικό.

Simple thoughts! ;)
laikedelic !
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level

Post by sudtuwup » Wed Mar 14, 2007 6:34 pm

Γιαι οι περισσοτεροι που δουλευουν πλεον; Στις επιχειρησεις. Και οι αγωνιστες και οι "αλλοι".
Image
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Wed Mar 14, 2007 6:39 pm

Συνεχίστε τις καταλήψεις και ο αγώνας σας θα καταλήξει σε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για πρόωρες εκλογές αμέσως μετά το πάσχα. Το θέμα είναι ότι αν η κυβέρνηση της κερδίσει τι θα λέτε μετά? Όσο για τις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές να δω πάλι τι θα λέτε. Όχι τίποτα άλλο γιατί κάτι ακούγεται ότι η πλειοψηφία είναι ΚΑΤΑ του νομοσχεδίου
mei
byte level
byte level

Post by mei » Wed Mar 14, 2007 6:40 pm

default greenlover εννοω πως σε ολες τις προτασεις θα επρεπε να υπαρχει η αντιπροταση.Δηλαδη ενταξει εσυ θελεις καταληψη ομως εγω δεν συμφωνω,και δεν ειμαι ο μονος και θα επρεπε να μπορω να εκφρασω αυτη την αποψη μεσω μιας δημοκρατικης συνελευσης.Αν αυτη ειναι δημοκρατικη.
Εχεις ακουσει να γινονται εκλογες με ενα κομμα?Η δημοψιφισμα με μονη ψηφο το ναι?
Το οχι στην καταληψη αντιπροσωπευει πολλα ατομα.Ισως και πλειοψηφιες πλεον.
Οταν κατευνασουν τα πνευματα,οι πιο ηπιοι και ψυχραιμοι θα καταλαβουν οτι δεν χρειαζοταν να χασουμε 1 χρονο απο τη ζωη μας και τη σχολη μας για να αντιδρασουμε σε ολα αυτα.Και οτι αν ειχαμε κανει πιο συνετες κινησεις θα ειχαμε και καλυτερο αποτελεσμα.
Image
"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Mar 14, 2007 6:47 pm

Η ΑΣΟΕΕ στις ειδήσεις..!
στο Alter
Το γράφω στο Video και θα το Postάρω
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
elsa
bit level
bit level

Post by elsa » Wed Mar 14, 2007 6:53 pm

Πάνω από 60 άτομα πήγαν στην Γενικά Αστυνομική Διεύθιυνση Αττικής. Δεν νομίζω ότι είναι μόνο 3. Υπάρχει μια διαρκής προσπάθεια απαξίωσης του αγώνα μας :-( Αυτό βέβαια σε ευχαρίστηση της κυβέρνησης που μας κοθνάει το δόλωμα μπροστά μας : "Ξεσηκωθείτε! Λήξτε τις καταλήψεις! Μόνο αναρχικοί κουκουλοφόροι αληταράδες τις κάνουν.. που δεν θέλουν να πάρετε πτυχίο.. "

Σκεφτείτε λίγο σας παρακαλώ.. Σκεφτείτε τι παίζετε. Μην έχετε παρωπίδες και ακούτε μόνο το ΕΓΩ. Πρέπει να δράσουμε συναδελφικά... Έξω στην κοινωνία πως θα παλέψουμε ; Ατομικά; Αυτό θέλουν οι επιχειρήσεις, το κράτος, το αφεντικό. Γνωρίζουν ότι η ισχύς βρίσκεται στην ένωση. Αν δράσουμε ο καθένας για την πάρτη του, μπορεί όχι εμείς αλλά σίγουρα τα παιδιά μας, θα φοιτούνε σε πανεπιστήμια με δίδακτρα, με εσωτερική αστυνομία, με "projects" που θα υπαγορεύουν επιχειρήσεις και συμφέροντα.

Είμαστε η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ και μαχόμαστε! Δεν θρονιαζόμαστε πίσω από playstation και "φραπεδιές". Δεν σκεφτόμαστε μόνο για το αν θα πάμε το βράδυ βανδή ή πετρέλη. Έχουμε όνειρα και δεν τα πουλάμε εύκολα.
Διαβάζω από την αρχή των κινητοποιήσεων υπομονετικά όλες τις απόψεις που γράφονται στο forum κ ποτέ δεν σχολίασα καμία απο αυτές γιατι ο καθένας δικαιούται να έχει τη δική του άποψη κ εγώ οφείλω να τη σέβομαι..αλλά ΕΛΕΟΣ!Δεν συμμερίζομαι τον "αγώνα" σας κ ούτε τον καταλαβαίνω..συμφωνώ με τις αλλαγές αλλά κ με τις συλλήψεις!Ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε ως νέα γενιά δεν είναι στους δρόμους αλλά στα αμφιθέατρα κ αν εσυ προτιμάς να αγωνίζεσαι στους δρόμους το δέχομαι κ το σέβομαι,σεβάσου όμως κ εσύ το δικαίωμα μου να μπορώ να βρίσκομαι στα αμφιθέατρα!Κ ναι για τους αγώνες απαιτούνται θυσίες αλλα για το δικό σου "αγώνα" μπορέις να θυσιάσεις μονο αυτά που σου ανήκουν και οχι το δικαίωμα μου στη γνωση!Και κατι αλλο(προσωπικη αποψη) με τον "αγωνα" σας δεν πολεματε την ιδωτικοποίηση αλλά την ενθαρρύνετε γιατι αν ήμουν πρωτοετής θα έψαχνα ένα καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό!
Συγνώμη αν το ύφος μου ήταν λιγάκι έντονο, δεν ανήκω σε καμία παράταξη απλά εχω αγανακτήσει με την κατάσταση!
Καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν τόλμησες να κάνεις!
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Mar 14, 2007 6:57 pm

αγαπητή elsa πήγες να δηλώσεις την αγανάκτηση σου σε κάποια γενική συνέλευση?
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Wed Mar 14, 2007 6:59 pm

Σήμερα αμέσως μετα τη ΓΣ επεσε ξύλο ανάμεσα σε αναρχικούς και κνίτες... Μέσα στη σχολή... Αυτό μαλλον θα δείξει η τηλεόραση αν και δεν ήταν καποια κάμερα εκεί τουλάχιστον που να φαίνεται... Ο λόγος είναι γνωστός σε όσους πηγαν στην πορεία της Πέμπτης... Η μεν αναρχικοί κυνηγούσαν τους δε κνίτες... Ηταν λίγο τεταμένα τα πνεύματα... Τωρα επικρατεί ησυχία (τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο)

Η καταληψη είναι μέχρι και 21 Μαρτίου και μετα πάλι ΓΣ

Η ΔΑΠ όχι μόνο δεν κατέβασε πλαίσιο αλλα δεν εμφανίστηκε καν στη σχολή γιατί άμα κατέβαινε
1. ίσως να μην γλίτωνε κανένας...
2. Καλούσε μέσα απο το site της να μην πάει κανένας στη ΓΣ
Μπορεί να ισχύει καποιος /και /ή κανενας απο τους δύο λόγους...
elsa
bit level
bit level

Post by elsa » Wed Mar 14, 2007 7:01 pm

tsilochr wrote:αγαπητή elsa πήγες να δηλώσεις την αγανάκτηση σου σε κάποια γενική συνέλευση?
Προφανώς κ πήγα..στις περισσότερες από αυτές αλλά δυστυχώς ούτε εκεί εισακούστηκε! :-(
Καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν τόλμησες να κάνεις!
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Wed Mar 14, 2007 7:04 pm

Πάλι έπεσε ξύλο, ε;
Ωραία.Κάθε χρόνο και χειρότερα.
Και όλα αυτά, ΓΙΑΤΙ;;;

Η ειρωνία είναι οτί ήθελα να πάω και εγώ σήμερα.
Ποιός ξέρει πως θα έβγαινα από εκεί μέσα.

Καλό πάσχα και από εμένα, παιδιά.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level

Post by sudtuwup » Wed Mar 14, 2007 7:07 pm

Υπηρχε συνεργειο απο καναλι απο πισω.
Image
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Wed Mar 14, 2007 7:09 pm

:)
Εννοώ, σε πόσα κομμάτια, sudtuwup...
Ada Lovelace

Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Wed Mar 14, 2007 7:18 pm

djsolid wrote:Σήμερα αμέσως μετα τη ΓΣ επεσε ξύλο ανάμεσα σε αναρχικούς και κνίτες... Μέσα στη σχολή... Αυτό μαλλον θα δείξει η τηλεόραση αν και δεν ήταν καποια κάμερα εκεί τουλάχιστον που να φαίνεται... Ο λόγος είναι γνωστός σε όσους πηγαν στην πορεία της Πέμπτης... Η μεν αναρχικοί κυνηγούσαν τους δε κνίτες... Ηταν λίγο τεταμένα τα πνεύματα... Τωρα επικρατεί ησυχία (τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο)

Η καταληψη είναι μέχρι και 21 Μαρτίου και μετα πάλι ΓΣ

Η ΔΑΠ όχι μόνο δεν κατέβασε πλαίσιο αλλα δεν εμφανίστηκε καν στη σχολή γιατί άμα κατέβαινε
1. ίσως να μην γλίτωνε κανένας...
2. Καλούσε μέσα απο το site της να μην πάει κανένας στη ΓΣ
Μπορεί να ισχύει καποιος /και /ή κανενας απο τους δύο λόγους...
3. Ή απλά αν κέρδιζε δεν θα ερχόντουσαν οι αναρχικοί. Τους είχε καλέσει κάποιος άλλος αυτή τη φορά (τι μόνο η ΔΑΠ να έχει την αποκλειστικότητα δεν λέει :-D :-D )

Και όχι τίποτα παραλίγο να κλειστώ και μέσα....

Πάντως μην είστε τόσο απαισιόδοξοι. Η σχολή θα ανοίξει. Οι φοιτητικές εκλογές όλο και πλησιάζουν.
greenlover wrote:Θα αγωνιζόμαστε μέχρι να κερδίσουμε
Ή μέχρι να μην μπορεί κανείς σας να αγωνιστεί. Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. :!: :!:
Last edited by Silver on Wed Mar 14, 2007 7:29 pm, edited 2 times in total.
Τελείωσα!!!!
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Wed Mar 14, 2007 7:21 pm

Το τραγικό της υποθεσης είναι πως όλοι έτρεχαν να σωθούν στη στάση που έιναι εξω στην πατησίων, και οχι μόνο ρίξανε κάτω ένα γεράκο που περίμενε το λεοφωρείο αλλα περνάγαν και απο πάνω του... (Δεν ξέρω τι απέγινε)
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Mar 14, 2007 7:22 pm

Κατέβαινα από Ευελπίδων όταν έγινε ο χαμός. Είχα φτάσει Βικτώρια και είδα ξαφνικά 200+ άτομα να τρέχουν προς τα εμένα. Σταμάτησα, έκανα την προσευχή μου και ευτυχώς με προσπέρασαν. Φοβήθηκα ότι με μυρίστηκαν οι αγωνιστές και θα με τιμωρούσαν παραδειγματικά επειδή στο venus ακούγονται όλες οι φωνές.
Ουφ... ας πάρω ένα backup καλού κακού.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level

Post by sudtuwup » Wed Mar 14, 2007 7:22 pm

AnINffected, στον djsolid απαντούσα. :)
Και εγω πριν λιγο περασα αλλα δεν ειδα τπτ σοβαρο. Ουτε στην συνελευση ειχε φασαρια. Ξαφνικα ομως περναγαν ολα τα τρολλευ απο πισω.. Κατι που συμβαινει μονο οταν..
Image
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by smoky » Wed Mar 14, 2007 7:24 pm

Einherjar wrote:Φοβήθηκα ότι με μυρίστηκαν οι αγωνιστές και θα με τιμωρούσαν παραδειγματικά επειδή στο venus ακούγονται όλες οι φωνές.
Ουφ... ας πάρω ένα backup καλού κακού.
:lol: :lol:
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”