300!

Εδώ μπαίνουν θέματα σχετικά με την "έβδομη" τέχνη.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by ailouros » Mon Mar 12, 2007 2:49 am

Μα γιατί να τους διαβάσω όλους αφού είναι γνωστό τοις πάσοι. Εγώ πάντως είμαι υπερήφανος για τους προγόνους μου είτε κουνούσαν την αχλαδιά είτε όχι.

Χωρίς πλάκα τώρα μπορείς να ρωτήσεις κάποιον φιλόλογο να σου λύσει την απορία. Το λάθος που όλοι κάνετε είναι ότι προασπαθείτε να ερμηνεύσετε την κοινωνία 2500 χρόνια πριν με βάση τα σημερινά ήθη.Όπως λάθος ήταν και του σκηνοθέτη του Μ.Αλέξανδρου να παρουσιάσει τον Μ.Α να ντύνεται πειρατής και να κάνει τρελίτσες λες και είναι καμια κραγμένη στην Μύκονο εν έτει 2005.

Ούτε εγώ έχω δει την ταινία αλλά την περιμένω πως και πως :D
salo
byte level
byte level

Post by salo » Mon Mar 12, 2007 3:10 am

Χωρίς παρεξήγηση..Το πα γιατί στην ιστορία τίποτα δεν είναι γνωστό της πάσης και αυτονόητο. Ότι γνωρίζουμε είναι η σούμα των ελάχιστων διασωθέντων έργων κάθε εποχής φιλτραρισμένο από συμφέροντα και αντιλήψεις μεταγενέστερων εποχών. Απλά από τα ελάχιστα που εγώ έτυχε να διαβάσω η "αδελφότητα" των προγόνων μας τίθεται υπό αμφισβήτηση .

Κρίμα να μείνουμε όμως εδώ καθώς το θέμα μας είναι άλλο. Η ταινία πάντως όπου κι αν βρεθώ τελευταία αποτελεί το επίκεντρο της συζήτησης!
<<Τας λεωφόρους μή βαδίζειν>>
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Mon Mar 12, 2007 10:35 am

Ρε παιδιά κανείς δεν έχει σχολιάσει τις μεταφράσεις των ελληνικών λέξεων στα αγγλικά, δηλαδή:

"Μολών λαβέ" - "Come and get them"

"Θερμοπύλες" - "Hotgates"

!!!!!!!

Στο τέλος νόμιζα ότι τον Εφϊάλτη θα τον πει "nightmare"!!!

Πάντως η ταινία ήταν όλα τα λεφτά. Χαλαρά θα πήγαινα να την δώ και δεύτερη φορά.

Διάβασα ότι ο πρωταγωνιστής σταμάτησε το κάπνισμα για 6 μήνες και γυμναζόταν καθημερινά για να μπορέσει να αποκτήσει το ανάλογο σώμα.
What to say man...what to say....
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Mar 12, 2007 10:40 am

"Μολών λαβέ" - "Come and get them"
Είναι η σωστή μετάφραση ... μάλλον get them coming
"Θερμοπύλες" - "Hotgates"
κι εμένα μου χτύπαγε άσχημα
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Wed Mar 14, 2007 3:40 pm

i saw it too!

TAINIAPA!!!
Image
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Wed Mar 14, 2007 5:38 pm

Την είδα στην πρεμιέρα.. και αναφέρω τα ακόλουθα..

- Υποβλητική κομικ ατμόσφαιρα ανάλογη του SinCity. Το τοπίο και τα σκηνικά ήταν ανθρωποκεντρικά.. το βλέμμα σου δεν χανόταν σε τοπία παρα μόνο στους ηθοποιους..

- Απίστευτη χρήση του slow motion με καταλυτικές σκηνές δράσης να γίνονται απολαυστικές και "ορατές" με πολλές πινελιές κομικ.

- Τρομερά γυμνασμένα σωματα σε αρχαιοελληνικό στύλ. Σαν να έβλεπα καλογυμνασμένα αγάλματα..

- Και η επική συνένωση αρετών ηθών και αξιών του αρχαιοελληικού κόσμου αποτυπωμένη σε έναν βασιλιά την γυναίκα του και τους συντρόφους (και όχι υπήκοους..) συμπολεμιστές του..

------------------
Εγώ θα το δώ και δέυτερη φορα..
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
Mi_Nerve
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception

Post by Mi_Nerve » Wed Mar 14, 2007 8:43 pm

Προσωπικά θα την χαρακτήριζα βαρετή.
Ήξερα οτι δεν πήγαινα να δω το αριστούργημα που θα μείνει ως κλασικό έργο στην πορεία του κινηματογράφου.
Περίμενα κάτι σε στυλ "Άρχοντα των δαχτυλιδιών", απογοητεύτηκα και πάλι βέβαια, καθώς αν και βρισκόταν στο ίδιο πνεύμα(με αρκετές αντιγραφές: βλέπε τέρατα, τον Εφιάλτη ως γκόλουμ, κλπ...). Παρ' ολ' αυτά σαν σύνολο δεν μου κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο, ενώ με κούρασε κιόλας.
Από πλευρά ηθοποιών, μου έμεινε μόνο, οτι ο πρωταγωνιστής προσπαθούσε απεγνωσμένα να πείσει για την καταλληλότητά του, φωνάζοντας συνέχεια.
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc
Post by Sergeant_Eikosaris » Wed Mar 14, 2007 9:00 pm

P@radox wrote:
- Υποβλητική κομικ ατμόσφαιρα ανάλογη του SinCity. Το τοπίο και τα σκηνικά ήταν ανθρωποκεντρικά.. το βλέμμα σου δεν χανόταν σε τοπία παρα μόνο στους ηθοποιους..

- Απίστευτη χρήση του slow motion με καταλυτικές σκηνές δράσης να γίνονται απολαυστικές και "ορατές" με πολλές πινελιές κομικ.

- Τρομερά γυμνασμένα σωματα σε αρχαιοελληνικό στύλ. Σαν να έβλεπα καλογυμνασμένα αγάλματα..

- Και η επική συνένωση αρετών ηθών και αξιών του αρχαιοελληικού κόσμου αποτυπωμένη σε έναν βασιλιά την γυναίκα του και τους συντρόφους (και όχι υπήκοους..) συμπολεμιστές του..
Συμφωνώ σε όλα.Εγώ το είδα πριν μερικές μέρες εις διπλούν, με διαφορά μόνο 2 ωρών!!(κακή συνεννόηση!! :-D ),Σας πληροφορώ οτι την δεύτερη φορά το ευχαριστήθηκα το ίδιο με την πρώτη.

Άσχετο.Ο τυπάς με τον επίδεσμο στο μάτι (ο μόνος απο τους 300 που έζησε) δεν είναι ο ίδιος που έκανε τον Faramir στον Άρχοντα τον Δαχτυλιδιών?
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Wed Mar 14, 2007 9:26 pm

Sergeant_Eikosaris wrote: Άσχετο.Ο τυπάς με τον επίδεσμο στο μάτι (ο μόνος απο τους 300 που έζησε) δεν είναι ο ίδιος που έκανε τον Faramir στον Άρχοντα τον Δαχτυλιδιών?
Δεν έχω δει ακόμη την ταινία αλλά σύμφωνα με το πάντα έγκυρο IMDb ο David Wenham, που έπαιξε το Faramir, παίζει και στους 300 στο ρόλο κάποιου Dilios... Αυτός είναι με τον επίδεσμο στο μάτι; Μάλλον, γιατί έχει και ανάλογη φωτό!
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Sergeant_Eikosaris » Wed Mar 14, 2007 9:35 pm

Yep!!Αυτός είναι.Όχι τίποτα άλλο, αλλά κανείς δεν συμφωνούσε μαζί μου (οτι είναι αυτός).Απλά δεν θυμόμουνα το όνομα του ηθοποιού.Ευχαριστώ Fairy!
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Post by elsupreme » Wed Mar 14, 2007 11:07 pm

Παιδιά, διαβάστε πιο πάνω, τα είπε ήδη ο Punisher τα περι Faramir.
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Mar 14, 2007 11:23 pm

δε φτάνει που θυμόμουν και το "δήλειος" ...

τσ τσ τσ, κοιτάχτε και πιο πάνω ντε ..
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Thu Mar 15, 2007 12:10 am

A sorry, δεν έχω διαβάσει όλο το τόπικ για να μην πέσω σε σπόιλερς (ελπίζω να δω σύντομα την ταινία)... :-p
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Sergeant_Eikosaris » Thu Mar 15, 2007 12:51 am

The Punisher wrote:δε φτάνει που θυμόμουν και το "δήλειος" ...

τσ τσ τσ, κοιτάχτε και πιο πάνω ντε ..
Χεχε!! :-D :-D :-D
Δικό μου λάθος.... Την τελευταία σελίδα είδα μόνο...Είδες τι παθαίνει κανείς όταν βιάζεται?!
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Thu Mar 15, 2007 11:25 am

Την είδα μόλις χθες. Πολύ ωραία ταινία κατά τα άλλα, αλλά σε μερικά σημεία ενώ θα έπρεπε να είμαι έτοιμος να κλάψω μου ερχόταν να γελάσω.

Π.χ.
- Στην αρχή της ταινίας αναφέρθηκε ότι πολεμούσαν 300 Σπαρτιάτες εναντίων 1.000.000 Περσών.
- Στο τέλος της ταινίας σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δήλιου (ή του αφηγητή, δεν θυμάμαι σίγουρα) πολέμησαν 30.000 Έλληνες συνολικά, σε αναλογία 1:3 με τους Πέρσες. Άρα οι Πέρσες που είχαν επιβιώσει ήταν γύρω στις 90.000.
- Συμπέρασμα: οι 300 σκότωσαν 910.000! Με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς, αν ο Λεωνίδας είχε πάρει μαζί του 30 Σπαρτιάτες ακόμη, θα είχε καθαρίσει μόνος του! :shock: :-D

Άσε που πήγα να τσακωθώ με τον πίσω μου ο οποίος από το άγχος του κούναγε το πόδι του και κλώτσαγε την καρέκλα μου!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Mar 15, 2007 11:45 am

Στο τέλος αναφέρεται στην μάχη των Πλαταιών που έγινε άλλη χρονιά (μετέπειτα). Εκεί υποστηρίζει ότι η αναλογία Ελλήνων - Περσών ήταν 1:3.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
ράνια
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ράνια » Thu Mar 15, 2007 12:01 pm

vangos wrote: Άσε που πήγα να τσακωθώ με τον πίσω μου ο οποίος από το άγχος του κούναγε το πόδι του και κλώτσαγε την καρέκλα μου!
LOL Είχε αγωνία για το τέλος? :lol: Την ταινία την είδα κι εγώ χτες και τη θεώρησα ΚΟΡΥΦΑΙΑ! Αυτό για το ότι φάγανε 1.000.000 Πέρσες το αναφέρει και στον τελευταίο σαμουράι πάντως... Σίγουρα δεν τους μετρούσαν κιόλας τότε, πάντως η αναλογία πρέπει να ήταν όντως πολύ μεγάλη.

Από ιστορικής πλευράς λένε ότι γύρισαν 2 από τους 300 να πουν τα νέα στη Σπάρτη και οι Σπαρτιάτες τους χλεύασαν γιατί πίστεψαν ότι γύρισαν πίσω γιατί δείλιασαν και στην επόμενη μάχη πολέμησαν με πολύ πάθος μέχρι να πεθάνουν αλλά πάλι δεν τους τίμησαν γιατί θεώρησαν ότι το έκαναν για να αποκαταστήσουν το όνομά τους :???:
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Thu Mar 15, 2007 12:13 pm

rapadder wrote:Στο τέλος αναφέρεται στην μάχη των Πλαταιών που έγινε άλλη χρονιά (μετέπειτα). Εκεί υποστηρίζει ότι η αναλογία Ελλήνων - Περσών ήταν 1:3.
Η αλήθεια είναι ότι δεν τα πάω και πολύ καλά με την ιστορία, αλλά στο μεταξύ τι έγινε; Που πήγαν οι Πέρσες που είχαν απομείνει μετά το θάνατο των 300;
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Mar 15, 2007 12:26 pm

Κατηφόρησαν στην Αθήνα :-). Νομίζω ότι μετά τρομάξανε οι Αθηναίοι και έχτισαν κάτι ξύλινα τείχοι, φύγανε όμως οι περισσότεροι και πήγαν κάπου στην Κόρινθο. Ο Ξέρξης την άραξε στην Αθήνα και της επιτέθηκε και έκαψε το ξύλινο τοίχος και κάτι τύπους που είχαν μείνει (ικέτες στους ναούς κλπ). Είχε θέα από έναν λόφο στο Αιγάλαιο. Μετά οι Έλληνες κατάλαβαν ότι δεν θα είχαν τύχη άμα τους αντιμετώπιζαν στην ξηρά και είπαν να τους αντιμετωπίσουν στην θάλασσα. Έτσι τους περίμεναν στην Σαλαμίνα (Αθηναίοι, Σπαρτιάτες, άλλοι) και τα βαριά πλοία των Περσών δεν μπορούσαν να κάνουν εύκολα μανούβρες και να εμβόλίσουν τα πλοία των Ελλήνων. Επίσης οι Αθηναίοι και άλλοι είχαν ισχυρές ναυτικές δυνάμεις. Οι Έλληνες ήταν οι νικητές στην ναυμαχία της Σαλαμήνας και οι Πέρσες υποχώρησαν. Πήγαν στις Πλαταιές για να βγάλουν το χειμώνα (γενικά δεν γίνονταν μεγάλες εκστρατείες χειμώνα). Εκεί τους βρήκαν οι Αθηναίοι (την επόμενη χρονιά) και τους νίκησαν. Τα επόμενα χρόνια άρχισαν να απελευθερώνουν όλες τις ελληνικές πόλεις που ήταν στα χέρια των Περσών (νησία, παράλια Μικράς Ασίας κλπ, μέχρι και την Κύπρο απελευθέρωσαν).
Επίσης μετά τις Θερμοπύλες, οι Αθηναίοι τα είχαν παίξει γιατί φοβόντουσταν μην αποβιβαστούν τα Περσικά πλοία στο Φάληρο. Έτσι έστειλαν στρατό στο Φάληρο και όταν έφτασαν κάτι Περσικά πλοία και είδαν απο μακριά στρατιώτες να τους περιμένουν, υποχώρησαν.

Περισσότερα εδώ: http://www.salamina.gr/battle.htm
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Mar 15, 2007 12:40 pm

Στο τέλος της ταινίας σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δήλιου (ή του αφηγητή, δεν θυμάμαι σίγουρα) πολέμησαν 30.000 Έλληνες συνολικά, σε αναλογία 1:3 με τους Πέρσες. Άρα οι Πέρσες που είχαν επιβιώσει ήταν γύρω στις 90.000.
Ο Δήλειος κι ο αφηγητής είναι το ίδιο πρόσωπο. Επίσης αναφέρθηκε σε 30.000 Σπαρτιάτες. Μαζί με τους Αθηναίους και δεν ξέρω εγώ ποιους άλλους ήταν σύνολο 80.000 . Οι Πέρσες ήταν πάνω από 300.000 οπότε είναι λίγο το 1:3
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by cactus » Fri Mar 16, 2007 3:33 am

Μόλις γύρισα απο την αίθουσα προβολής.
Πολύ καλό! Πραγματικά καλό!
Αν και αρχικα βαριόμουνα μέχρι θανάτου, στην πορεία έγινε πολύ πιο δυνατό, πιο άμεσο. Δεν ξέρω αν άλλαξα γνώμη ή απλά το συνήθησα και έμαθα να μου αρέσει, αλλά από ένα σημείο και μετά ήθελα κι άλλο αίμα! BloodLust!!
Μ'άρεσε πάρα πολύ το στιγνό γέλιο των Σπαρτιατών! Επικό! Απίστευτο!
Ξενέρωσα όταν γονάτισε ο Λεωνίδας, ακόμα κι αν το έσωσε μετά...

Τέλος με παραξένεψε το ύψος του Ξέρξη... γιατί τόοοσο ψηλός;;;!

Και κάτι ακόμα, όσο ελεύθεροι κι αν ήταν οι Σπαρτιάτες, ανώτατη αρχή ήταν κάτι γλοιώδεις ιερείς. Ένιωσα ότι ήταν λίγο πρόβατα, δηλαδή όλη αυτή η ελευθερία και η περιφάνεια θα επιβίωνε(και θα δημιουργούταν) χωρίς την ανώτατη αρχή ή ήταν απλά κατασκέυασμα της τελευταίας και τώρα που δεν χρειάζοταν η αρχή προσπάθησε(και τα κατάφερε εν μέρει) να την υποτιμήσει;;

ΥΓ: Οι ιερείς σε ιδεολογία δεν διέφεραν απο τον Ξέρξη... Έλληνες οι μεν Πέρσης ο δε, ή μήπως χάνω κάτι;;
laikedelic !
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Sergeant_Eikosaris » Fri Mar 16, 2007 5:09 am

Εγώ πάντως τώρα που ζεσταθήκαμε θέλω και ταινία με την μάχη του Μαραθώνα!!! Θα τα έχει όλα...Μάχη, αδικία (λίγοι με πολλούς), έξυπνη τακτική, και Happy End!!!
Post Reply

Return to “Κινηματογράφος - Τηλεοπτικά”