Εικόνα στο χρώμα του φόντου! Ηelp!!!!!!
Εικόνα στο χρώμα του φόντου! Ηelp!!!!!!
Γεια σας... Θέλω να κάνω κάτι εικόνες να "απορροφούν" το χρώμα του φόντου!!!!!!!
Καμιά ιδέα?
Καμιά ιδέα?
- Einherjar
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Εξαρτάται από το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για επεξεργασία δεδομένων και το φορμάτ της εικόνας.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις png/gif format και να επιλέξεις να έχεις transparency σε κάποιο συγκεκριμένο χρώμα.
Χρησιμοποιώ χρόνια τώρα ένα toolάκι (δωρεάν) για επεξεργασία εικόνας που λέγεται irfanview
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις png/gif format και να επιλέξεις να έχεις transparency σε κάποιο συγκεκριμένο χρώμα.
Χρησιμοποιώ χρόνια τώρα ένα toolάκι (δωρεάν) για επεξεργασία εικόνας που λέγεται irfanview
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- P3
- Venus Project Founder
Καλώς ήρθες αλλά θα σε παρακαλούσα να μην γράφεις με κεφαλαία γιατί φαίνεται σαν να φωνάζεις!
Στο θέμα τώρα: Τι εννοείς να "απορροφούν"? Αν εννοείς να αφαιρέσεις το background από μία φωτό, χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας (π.χ Macromedia Fireworks) που να σου δίνε τη δυνατότητα να κάνει το background transparent.
Στο θέμα τώρα: Τι εννοείς να "απορροφούν"? Αν εννοείς να αφαιρέσεις το background από μία φωτό, χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας (π.χ Macromedia Fireworks) που να σου δίνε τη δυνατότητα να κάνει το background transparent.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Το Transparency βασικά το χρησιμοποιείς σαν χρώμα σε προγράμματα που το υποστηρίζουν.. Δηλαδή το χρώμα που δεν φαίνεται!
Επίσης συνιστώ το GIMP2 είναι τέλειο και δωρεάν!
Επίσης συνιστώ το GIMP2 είναι τέλειο και δωρεάν!
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Έπειτα επειδή και εγώ δεν ξέρω πολλά είχα πρόβλημα με κάτι εικόνες που είχαν άσπρο φόντο και ήθελα να το κάνω transparent ... Έλα όμως που ήταν JPEG και συνεπώς το φόντο δεν ήταν ακριβώς άσπρο - αλλά ένα τσουβάλι από 100άδες χρώματα κοντά σην περιοχή του λευκού...Σε αυτή την περίπτωση τί μπορούμε να κάνουμε?
-
- Venus Former Team Member
Ουσιαστικά, πρέπει να φτιάξεις μια μάσκα (να επιλέξεις μια περιοχή) η οποία θα είναι η περιοχή που θες κάθε φορά να παίρνει το χρώμα του φόντου.Την κάνεις invert, φτιάχνεις μια νέα εικόνα με transparent φόντο, και με απλό drag 'n' drop έχεις τη λύση σου. Απλά μετά θα πρέπει να προσέξεις ως τι extension θα την σώσεις την εικόνα. Για παράδειγμα δες την εικόνα που έχω ως avatar. Εδώ (στο theme που έχω εγώ) φαίνεται μπλε, αλλά αν την ανοίξεις ξεχωριστά θα την δεις άσπρη.
Τώρα για το πως θα φτιάξεις τη μάσκα, ώστε η επιλεγμένη περιοχή να είναι ακριβής (βλέπε προβλήματα τριχών, ή γενικότερα δύσκολων σχημάτων) είναι αρκετά μεγάλη υπόθεση, που χωράει ώρες συζήτησης, αλλά και κάποια εμπειρία.
Όποια άλλη απορία, εδώ είμαστε !
Τώρα για το πως θα φτιάξεις τη μάσκα, ώστε η επιλεγμένη περιοχή να είναι ακριβής (βλέπε προβλήματα τριχών, ή γενικότερα δύσκολων σχημάτων) είναι αρκετά μεγάλη υπόθεση, που χωράει ώρες συζήτησης, αλλά και κάποια εμπειρία.
Όποια άλλη απορία, εδώ είμαστε !
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
The Punisher++
Επίσης να αναφέρω οτι τα fileformats jpg,bmp,pcx (που το θυμήθηκα) και τα περισσότερα άλλα ΔΕΝ αποθηκεύουν transparent pixels!
Τα fileformats png,gif,ico,xcf,psd (τα πιο γνωστά με σειρά προτίμησης!) μπορούν να αποθηκεύσουν transparent pixels.
Τα fileformats png,xcf,psf μπορούν να χειριστούν και το λεγόμενο Alpha κανάλι που κάνει τα χρώματα ημι-transparent
Zifnab , χρησιμοποιόντας το GIMP2 πχ μπορείς να φτιάξεις ένα νέο transparent "καμβά" (δεν ξέρω πως αλλιώς να τον πώ) και από την φωτογραφία που έχεις επιλέγοντας και πατώντας shift+left mouse click με το μαγικό ραβδί περιοχές να συλλέξεις όλες τις περιοχές που δεν θέλεις!
στην συνέχεια πατώντας Selection -> Invert να επιλέξεις μόνο τις περιοχές που θές και κάνοντας Copy και Paste στον Transparent καμβά να πάρεις μια εικόνα που κολάει σε οποιοδήποτε background!
Επίσης να αναφέρω οτι τα fileformats jpg,bmp,pcx (που το θυμήθηκα) και τα περισσότερα άλλα ΔΕΝ αποθηκεύουν transparent pixels!
Τα fileformats png,gif,ico,xcf,psd (τα πιο γνωστά με σειρά προτίμησης!) μπορούν να αποθηκεύσουν transparent pixels.
Τα fileformats png,xcf,psf μπορούν να χειριστούν και το λεγόμενο Alpha κανάλι που κάνει τα χρώματα ημι-transparent

Zifnab , χρησιμοποιόντας το GIMP2 πχ μπορείς να φτιάξεις ένα νέο transparent "καμβά" (δεν ξέρω πως αλλιώς να τον πώ) και από την φωτογραφία που έχεις επιλέγοντας και πατώντας shift+left mouse click με το μαγικό ραβδί περιοχές να συλλέξεις όλες τις περιοχές που δεν θέλεις!
στην συνέχεια πατώντας Selection -> Invert να επιλέξεις μόνο τις περιοχές που θές και κάνοντας Copy και Paste στον Transparent καμβά να πάρεις μια εικόνα που κολάει σε οποιοδήποτε background!

- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Στο Photoshop θα πας και θα κάνεις select την περιοχή με magic wand-οπου επιλέγεται βάσει απόχρωσης η υπο-εικόνα. Πειραματίσου λίγο με τις ρυθμίσεις του και πιστεύω θα σε βολέψει..Αν απλά θες να μην δημιουργήσεις νέα εικόνα, επιλέγεις αυτό που θες να σβήσεις και όχι αυτό που θες ν' αντιγράψειςZifnab wrote:Έπειτα επειδή και εγώ δεν ξέρω πολλά είχα πρόβλημα με κάτι εικόνες που είχαν άσπρο φόντο και ήθελα να το κάνω transparent ... Έλα όμως που ήταν JPEG και συνεπώς το φόντο δεν ήταν ακριβώς άσπρο - αλλά ένα τσουβάλι από 100άδες χρώματα κοντά σην περιοχή του λευκού...Σε αυτή την περίπτωση τί μπορούμε να κάνουμε?
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Για άλλη μια φορά πάντως να πώ οτι το Photoshop κοστίζει $649.00
και υποθέτω οτι κανείς δεν το έχει αυθεντικό (μόλις είδα από την σελίδα της Adobe , αν κάνω λάθος διαψεύστε με) ενώ το GIMP είναι GPL open-source πρόγραμμα και είναι το ίδιο και σε Windows και σε Linux , έχει ένα κάρο φίλτρα , άπειρες δυνατότητες scripting και κυρίως διαφορές (με το Photoshop) τύπου το κουμπί τάδε έχει διαφορετικό εικονίδιο , ή βρίσκεται στο y menu..!
Και μπορείς να κάνεις δουλειά χωρίς να κλέβεις από κάποιον!

και υποθέτω οτι κανείς δεν το έχει αυθεντικό (μόλις είδα από την σελίδα της Adobe , αν κάνω λάθος διαψεύστε με) ενώ το GIMP είναι GPL open-source πρόγραμμα και είναι το ίδιο και σε Windows και σε Linux , έχει ένα κάρο φίλτρα , άπειρες δυνατότητες scripting και κυρίως διαφορές (με το Photoshop) τύπου το κουμπί τάδε έχει διαφορετικό εικονίδιο , ή βρίσκεται στο y menu..!
Και μπορείς να κάνεις δουλειά χωρίς να κλέβεις από κάποιον!

- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
ε γκούχου
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind