Ψηφιακή τηλεόραση επόμενης γενιάς ετοιμάζει ο Σκάι

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
Post Reply
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Ψηφιακή τηλεόραση επόμενης γενιάς ετοιμάζει ο Σκάι

Post by P3 » Fri Mar 16, 2007 10:58 am

Ναυτεμπορική wrote:Έτοιμος για την άμεση μετάβαση στην ψηφιακή εποχή επόμενης γενιάς είναι ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, ο οποίος την επαύριο κιόλας της απελευθέρωσης του τοπίου της επίγειας ψηφιακής θα μπορέσει να εκπέμψει στο νέο φορμάτ. Οπως ανέφεραν χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους, ανώτατα στελέχη του σταθμού, το κανάλι είναι ήδη έτοιμο να εκπέμψει ακόμα και σε High Definition, μοντέλο στο οποίο στοχεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην επόμενη εικοσαετία, αμέσως μετά την υιοθέτηση της ψηφιακής εκπομπής απ' όλα τα κράτη μέλη.
Περισσότερα: http://venus.cslab.aueb.gr/portal/index ... &Itemid=55
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Fri Mar 16, 2007 11:28 am

Καταπληκτικά νέα! :smt026 Τώρα το μόνο που μου λείπει είναι μια σοβαρή, high definition, ψηφιακή τηλεόραση (σαν αυτή ίσως!), ίσως για να συνδέσω και το (μελλοντικό) Xbox μου... :-D

Το περίεργο βέβαια είναι ότι τα μεγάλα κανάλια δεν ασχολούνται σχεδόν καθόλου. Ε, αφού έχουν δέσει το γάιδαρό τους στο αρχαίο PAL, γιατί να ασχοληθούν; :evil:
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri Mar 16, 2007 11:43 am

Κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να γυρήσουν. Το PAL δεν μπορεί να προσφέρει πλέον ευκρίνεια σε μεγάλες επιφάνειες. Εάν αναλογιστείς και ότι έχουν ξεκινήσει να παίζουν λύσεις cable-style δεν νομίζω ότι θα κάτσουν έτσι..
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Fri Mar 16, 2007 11:52 am

mikem4600 wrote:Καταπληκτικά νέα! :smt026 Τώρα το μόνο που μου λείπει είναι μια σοβαρή, high definition, ψηφιακή τηλεόραση (σαν αυτή ίσως!), ίσως για να συνδέσω και το (μελλοντικό) Xbox μου... :-D
αν ήταν και 1080p θα ήταν εκπληκτική
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sat Mar 17, 2007 2:04 pm

Έχουμε αργήσει πάρα πολύ στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν είναι παράδοξο, πάντα η Ελλάδα ακολουθεί τις εξελίξεις αφού μια τεχνολογία ωριμάζει στον άλλο κόσμο.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”