Πάντως εκεί που έλιωσα ήταν στο κόμικ του Δερβενιώτη: Διζ ιζ Σπάρτα!
300!
- P@radox
- Kilobyte level

- Academic status: Alumnus/a
Αδελφέ με ισοπεδωσες με το comic..!..Μιλάμε για άπιστευτο γέλιο.. (..στου Λεβέντη για Φραπόγαλο..!)mikem4600 wrote:Πάντως εκεί που έλιωσα ήταν στο κόμικ του Δερβενιώτη: Διζ ιζ Σπάρτα!
- Sergeant_Eikosaris
- Kilobyte level

- Academic status: MSc
- tZoLe
- Venus Former Team Member
Πολύ πετυχημένο!!!

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- rigo
- Gbyte level

Αν και ήξερα οτι δεν θα μου αρέσει, σήμερα την είδα και εγώ!
Κατ' αρχήν τέλεια φωτογραφία (από τις πιο όμορφες δουλειές που έχω δει σε ταινία), πολύ καλή σκηνοθεσία, πολύ "αληθινές" λήψεις! Εύστοχα slow-motions, πολύ όμορφος ήχος, τεχνικά όλα πολύ ωραία! Μου άρεσαν πολύ οι σκηνές με την ιέρια, και με τον Λεωνίδα και τη γυναίκα του (τα συνεχόμενα fade in - fade out και τα μπλέ χρώματα που υπήρχαν και στις 2 φάσεις έκαναν τη σκηνή ερωτική χωρίς καμιά υπερβολή) όπως και η σκηνή με τον θάνατο του ρινόκερου (η κάμερα κρύφτηκε πίσω από τον πολεμιστή και το ζώο σταμάτησε μπροστά στα πόδια του).
Τώρα σεναριακά φυσικά η ταινία δεν απέφυγε τις γελοίες υπερβολές π.χ.
-Οι Σπαρτιάτες γκαρίζουν οι ένας στο αυτί του άλλου
-Οι Πέρσες ήρθαν να μας αντιμετωπίσουν με όλες τις τερατογεννέσεις τους
-Οι Πέρσες ήρθαν να μας αντιμετωπίσουν και με τους μάγους τους γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει με τα τέρατα
-Οι Έλληνες είναι τόσο μα τόσο γενναίοι που χασκογελάνε ακόμα και όταν τους έρχονται βροχή τα βέλη πάνω τους
-Δεν είναι δυνατόν να είσαι ρουφιάνος και να είσαι και φυσιολογικός, πρέπει να είσαι και καμπούρης
και άλλα τέτοια..
Πάντως εγώ τον γουστάρω τον Ξέρξη και ας κάθεται σταυροπόδι στο θρόνο του!
Υ.Γ.: Πολύ όμορφα δουλεμένοι ήταν οι τιτλοι του τέλους για όσους τους πρόσεξαν!
Κατ' αρχήν τέλεια φωτογραφία (από τις πιο όμορφες δουλειές που έχω δει σε ταινία), πολύ καλή σκηνοθεσία, πολύ "αληθινές" λήψεις! Εύστοχα slow-motions, πολύ όμορφος ήχος, τεχνικά όλα πολύ ωραία! Μου άρεσαν πολύ οι σκηνές με την ιέρια, και με τον Λεωνίδα και τη γυναίκα του (τα συνεχόμενα fade in - fade out και τα μπλέ χρώματα που υπήρχαν και στις 2 φάσεις έκαναν τη σκηνή ερωτική χωρίς καμιά υπερβολή) όπως και η σκηνή με τον θάνατο του ρινόκερου (η κάμερα κρύφτηκε πίσω από τον πολεμιστή και το ζώο σταμάτησε μπροστά στα πόδια του).
Τώρα σεναριακά φυσικά η ταινία δεν απέφυγε τις γελοίες υπερβολές π.χ.
-Οι Σπαρτιάτες γκαρίζουν οι ένας στο αυτί του άλλου
-Οι Πέρσες ήρθαν να μας αντιμετωπίσουν με όλες τις τερατογεννέσεις τους
-Οι Πέρσες ήρθαν να μας αντιμετωπίσουν και με τους μάγους τους γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει με τα τέρατα
-Οι Έλληνες είναι τόσο μα τόσο γενναίοι που χασκογελάνε ακόμα και όταν τους έρχονται βροχή τα βέλη πάνω τους
-Δεν είναι δυνατόν να είσαι ρουφιάνος και να είσαι και φυσιολογικός, πρέπει να είσαι και καμπούρης
και άλλα τέτοια..
Πάντως εγώ τον γουστάρω τον Ξέρξη και ας κάθεται σταυροπόδι στο θρόνο του!
Υ.Γ.: Πολύ όμορφα δουλεμένοι ήταν οι τιτλοι του τέλους για όσους τους πρόσεξαν!
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
Χμμμ, nice thought! Συμφωνώ αλλά, έχω και μία δεύτερη:rigo wrote:-Δεν είναι δυνατόν να είσαι ρουφιάνος και να είσαι και φυσιολογικός, πρέπει να είσαι και καμπούρης
Έστω ότι ήταν φυσιολογικός, άρα θα έπρεπε να είναι...
--- δειλός Σπαρτιάτης(μοναδικός), φοβάται τον απέραντο στρατό και προδίδει.
--- ή μία συνωμοτική, γλοιώδης προσωπικότητα, που ύπουλα "τη φέρνει" στους Σπαρτιάτες με όφελος πχ κέρδος.
Και στις δύο εναλλακτικές θα είχαμε έναν μισητό τύπο. Έναν 2ο Σπαρτιάτη.
Ενώ τώρα έχουμε ένα καημένο(χωρίς προσωπικότητα, χωρίς σπαρτιατική ανατροφή κ παιδεία) που μέσα στην κακία του τον λυπόμαστε.
Ακόμα ο καημένος είναι αποτέλσμα ενός συναισθηματισμού(αυτό ακριβώς που στην αρχή είπε ότι δεν χωρά στη ηθική της Σπάρτης), δηλ ενός λάθους. (η ταινία είναι ύμνος στη Σπάρτη. Πως να βάλει τη Σπάρτη να θρέψει την καταστροφή της; )
laikedelic !
- rigo
- Gbyte level

Μα υπήρχε ένας μισητός τύπος, ένας "2ο Σπαρτιάτης" αν θές, και ήταν ο τύπος εκείνος που την έπεφτε στη γυναίκα του Λεωνίδα. Στο τέλος αφού τον μαχαίρωσε αποδείχθηκε οτι τα έπαιρνε από τους Πέρσες για να μην στείλουν και άλλο στρατό! Αλλά καμπούρα δεν είχε! 
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
- Sergeant_Eikosaris
- Kilobyte level

- Academic status: MSc
ok, το κάλυψες το επιχείρημα μου!rigo wrote:Μα υπήρχε ένας μισητός τύπος, ένας "2ο Σπαρτιάτης" αν θές, και ήταν ο τύπος εκείνος που την έπεφτε στη γυναίκα του Λεωνίδα. Στο τέλος αφού τον μαχαίρωσε αποδείχθηκε οτι τα έπαιρνε από τους Πέρσες για να μην στείλουν και άλλο στρατό! Αλλά καμπούρα δεν είχε!
Δεν τον υπολόγησα γιατί δεν ήταν πολεμιστής.
laikedelic !
- sandra
- Wow! Terabyte level

Παιδιά πολύ μέτριο.Δεν με τρέλανε.Όσοι δεν το έχετε δει μην πάτε σε απογευματινή προβολή. Μέσος όρος ηλικίας θεατών τα 10!!!! Φρίκαραν τα μικρά,χώρια που πρέπει να ξέσπασε ένας μικρός πόλεμος με ποπ κορν κάποια στιγμή.Χάλια....
Η ταινιά όπως είπατε καλούτσικη, εντυπωσιακή μεν αλλά της έλειπε η πλοκή.Κάπου βαρέθηκα. Και αυτά τα ουνγκ ουνγκ που φώναζαν οι Σπαρτιάτες τι ήταν??
Καλά ασυζητητί ο Λεωνίδας πολέμησε τόσο γενναία γιατί η γυναίκα του του έκανε εκείνα τα τσαλίμια την προηγούμενη!
Ο Ξέρξης πανύψηλος.΄Ολα τα κακά στην Ασία και οι δυσμορφίες. Ο Εφιάλτης φριχτός όπως και εκείνοι οι γέροντες(έφοροι??) που για να πω και την αλήθεια δεν έχω ξανακούσει γι'αυτούς.
Γενικά απογοητεύτηκα

Η ταινιά όπως είπατε καλούτσικη, εντυπωσιακή μεν αλλά της έλειπε η πλοκή.Κάπου βαρέθηκα. Και αυτά τα ουνγκ ουνγκ που φώναζαν οι Σπαρτιάτες τι ήταν??
Καλά ασυζητητί ο Λεωνίδας πολέμησε τόσο γενναία γιατί η γυναίκα του του έκανε εκείνα τα τσαλίμια την προηγούμενη!
Ο Ξέρξης πανύψηλος.΄Ολα τα κακά στην Ασία και οι δυσμορφίες. Ο Εφιάλτης φριχτός όπως και εκείνοι οι γέροντες(έφοροι??) που για να πω και την αλήθεια δεν έχω ξανακούσει γι'αυτούς.
Γενικά απογοητεύτηκα
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- tZoLe
Ρε παιδιά απλα να υπενθυμίσω ότι όλη η ταινία είναι μεταφορά ενός κόμικ και όχι μεταφορά από το βιβλίο του Ηροδότου.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- xaroula1985
- bit level

- Academic status: N>4
Εγώ παιδιά σήμερα είδα την ταινία και ενθουσιάστηκα.
1)τα ιστορικά σημεία υπήρχαν και τονίστηκαν με κινηματογραφικό & ΣΥΜΒΟΛΙΚΌ τρόπο σε καποια σημεία πχ:οι έφοροι -που όντως είχαν μηδίσει -παρουσιάζονται ως δύσμορφα όντα ακριβώς για να τονιστεί το γεγονός ότι είχαν συμφωνήσει με τους Πέρσες ,με τον Εφιάλτη ως τέρας δείχνει τη σκληρή πλευρά της κοινωνίας της σπάρτης και δικαιολογεί έτσι το λόγο της προδοσίας του('ασχετα αν δεν είναι αληθινό είναι ωραίο εύρημα)
2)μου άρεσε που τονίζει το δυναμικό ρόλο των γυναικών στη σπάρτη
3)φανταστικό το τοπίο των Θερμοπυλών!!Το απεικονίζει ακριβώς όπως το περιγράφει ο Ηρόδοτος.
4)δεν καταλαβαίνω κάποιους που χωρίς να έχουν διαβάσει τον Ηρόδοτο λένε ότι αυτό που είδαν δεν είναι ιστορικά αληθινό.Ας μην προτρέχουν.
5)ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ η μεγάλη σημασία αυτής της μάχης (εμπόδιο να περάσουν οι Πέρσες στην υπόλοιπη Ευρώπη)
Ας προσέξουν λεπτομέρειες όπως το Λ πάνω στις σπαρτιάτικες ασπίδες -εννοεί τη λέξη ΛΑΚΩΝΑ- και τον ήρωα Δήλιο ο οποίος όντως πολέμησε στη μάχη των ΠΛΑΤΑΙΕΩΝ αργότερα για να δείξει την άνδρεία του στην κοινωνία της Σπάρτης
όσο για τις υπερβολές στον τρόπο απεικόνισης των Περσών είναι δικαιολογημένες γιατι ένα κόμικ πάντα δείχνει τους ήρωες με απόλυτο τρόπο και έτσι τονίζει την ύβρη που διέπραξαν.
Είναι η καλύτερη από τις προηγούμενες ταινίες.Τέλος θα συμβούλευα να διαβάσετε εκτός από τις Πύλες της φωτιάς και το Ξύλινο τείχος.
1)τα ιστορικά σημεία υπήρχαν και τονίστηκαν με κινηματογραφικό & ΣΥΜΒΟΛΙΚΌ τρόπο σε καποια σημεία πχ:οι έφοροι -που όντως είχαν μηδίσει -παρουσιάζονται ως δύσμορφα όντα ακριβώς για να τονιστεί το γεγονός ότι είχαν συμφωνήσει με τους Πέρσες ,με τον Εφιάλτη ως τέρας δείχνει τη σκληρή πλευρά της κοινωνίας της σπάρτης και δικαιολογεί έτσι το λόγο της προδοσίας του('ασχετα αν δεν είναι αληθινό είναι ωραίο εύρημα)
2)μου άρεσε που τονίζει το δυναμικό ρόλο των γυναικών στη σπάρτη
3)φανταστικό το τοπίο των Θερμοπυλών!!Το απεικονίζει ακριβώς όπως το περιγράφει ο Ηρόδοτος.
4)δεν καταλαβαίνω κάποιους που χωρίς να έχουν διαβάσει τον Ηρόδοτο λένε ότι αυτό που είδαν δεν είναι ιστορικά αληθινό.Ας μην προτρέχουν.
5)ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ η μεγάλη σημασία αυτής της μάχης (εμπόδιο να περάσουν οι Πέρσες στην υπόλοιπη Ευρώπη)
Ας προσέξουν λεπτομέρειες όπως το Λ πάνω στις σπαρτιάτικες ασπίδες -εννοεί τη λέξη ΛΑΚΩΝΑ- και τον ήρωα Δήλιο ο οποίος όντως πολέμησε στη μάχη των ΠΛΑΤΑΙΕΩΝ αργότερα για να δείξει την άνδρεία του στην κοινωνία της Σπάρτης
όσο για τις υπερβολές στον τρόπο απεικόνισης των Περσών είναι δικαιολογημένες γιατι ένα κόμικ πάντα δείχνει τους ήρωες με απόλυτο τρόπο και έτσι τονίζει την ύβρη που διέπραξαν.
Είναι η καλύτερη από τις προηγούμενες ταινίες.Τέλος θα συμβούλευα να διαβάσετε εκτός από τις Πύλες της φωτιάς και το Ξύλινο τείχος.
-
The Punisher
με εκνευρίζει που πάντα προσπαθούν να δικαιολογούν τους προδότες, βλέπε Εφιάλτη, Ιούδα, κλπ,με τον Εφιάλτη ως τέρας δείχνει τη σκληρή πλευρά της κοινωνίας της σπάρτης και δικαιολογεί έτσι το λόγο της προδοσίας του('ασχετα αν δεν είναι αληθινό είναι ωραίο εύρημα)
Δε θα έπρεπε να μας βάζει σε σκέψη αυτό ?
ΕΛληνες, όπως λέει κι ο Δημοσθένης (όχι ο αρχαίος, ο σύγχρονος!)Ας προσέξουν λεπτομέρειες όπως το Λ πάνω στις σπαρτιάτικες ασπίδες
Μα γιατί σκοτεινή πλευρά της Σπάρτης;;,με τον Εφιάλτη ως τέρας δείχνει τη σκληρή πλευρά της κοινωνίας της σπάρτης και δικαιολογεί έτσι το λόγο της προδοσίας του('ασχετα αν δεν είναι αληθινό είναι ωραίο εύρημα)
Μην το κρίνεις σύμφωνα με τη χριστιανική ηθική. Κάθε εποχή με την ηθική της. Κι έπειτα, η λογική λέει ότι ο Λεωνίδας είχε δίκιο...η φάλλαγγα θα λήγιζε σε ένα σημείο αν κάποιος δεν έσπρωχνε.
Αλλά και πάλι, δεν τον έδιωξε.
Άσε που υπήρχε επιλογή:
Τρέχω μόνος μπροστά, ψοφάω, αλλά δοξάζομαι! Σπαρτιάτης δεν ήταν;;
Δίκιο έχεις!. Αν και η υπόθεση με τον Ιούδα δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενη... την είχα διαβάσει σε άρθρο του 1998!Δε θα έπρεπε να μας βάζει σε σκέψη αυτό ?
laikedelic !