Ανεξάρτητο πλαίσιο για να ανοίξει η σχολή

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.

Θα ψηφίσεις το πλαίσιο;

Poll ended at Wed Mar 21, 2007 6:46 pm

Ναι
56
64%
Όχι
14
16%
Συμφωνώ αλλά δεν θα κατέβω στη σχολή
14
16%
Δεν ξέρω/ δεν απαντώ
4
5%

Total votes: 88
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by rapadder » Sun Mar 18, 2007 2:35 pm

Γενικά δεν πάμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα. Όπως έχει γραφτεί, δεν έχει τόση σημασία το πώς θα προσδιοριστούμε στον πολιτικό χάρτι. Νομίζω ότι ένα ενωτικό αυτού του τύπου θα το ψήφιζαν περισσότεροι απ' ότι ένα σκέτο ΔΑΠ. Αν η ΠΑΣΠ ήταν υπέρ του να ανοίξει η σχολή, θα κάναμε ένα ενωτικό με την ΠΑΣΠ. Δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επειδή κατεβάσαμε ένα κοινό πλαίσιο, σε μια περίοδο όπου υπάρχει κίνδυνος να χαθεί κάποιο εξάμηνο αν δεν ανοίξει η σχολή.
Θα σας πώ μια ιστορία. Το 1997 είχαν γίνει καταλήψεις στην ΑΣΟΕΕ ενάντια στο νόμο (του Αρσένη) για να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής από τις Δέσμες στο νέο σύστημα. Οι ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ ήταν εναντίον της κατάληψης αλλά είχαν ανεξάρτητα πλαίσια. Οι υπόλοιπες παρατάξεις είχαν κατεβάσει ενωτικό πλαίσιο. Αποτέλεσμα: Χαθηκε το χειμερινό εξάμηνο του 1997. Την επόμενη χρονιά πάλι τα ίδια. ΠΑΣΠ και ΔΑΠ διαφορετικά πλαίσια, οι υπόλοιποι ενωτικό. Η κατάληψη συνεχιζόταν επί εβδομάδες και ο κίνδυνος να χαθεί (πάλι) το χειμερινό εξάμηνο ήταν κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα ακαδημαϊκά δεδομένα, ΠΑΣΠ και ΔΑΠ κατέβασαν κοινό πλαίσιο! Μόνο και μόνο για να μην χαθεί η εξεταστική. Τελικά πήραν την Γ.Σ.
Νομίζω λοιπόν ότι και εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο, να κατεβάσουμε ένα ενωτικο πλαίσιο για να μην χαθεί το χειμερινό εξάμηνο. Τίποτα περισσότερο, τίποτε λιγότερο ;).
Last edited by rapadder on Sun Mar 18, 2007 2:57 pm, edited 4 times in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sun Mar 18, 2007 2:37 pm

Ναι rapadder καταλαβαίνω τι λες αλλά εγώ είχα την εντύπωση για ανεξάρτητο όπως ακριβώς φανερώνει και ο τίτλος του topic.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sun Mar 18, 2007 2:49 pm

xrokos wrote:Ναι rapadder καταλαβαίνω τι λες αλλά εγώ είχα την εντύπωση για ανεξάρτητο όπως ακριβώς φανερώνει και ο τίτλος του topic.
Νομίζω ανεξάρτητο είναι κάτι που απλά δεν χρωματίζεται τόσο εύκολα. Στόχος του πλαισίου είναι το άνοιγμα της σχολής και όχι η τοποθέτηση επί των θεμάτων της μεταρρύθμισης. Νομίζω είναι μια κίνηση που μπορεί να δείξει σε εκείνους που κινούν τα νήματα του φοιτητικού κινήματος, και σε αυτούς που πρωτοστατούν στις πορείες, αλλά και σε αυτούς που λάμπουν δια της απουσίας τους από τις γενικές συνελεύσεις, ότι κάτι κάνουν λάθος, ότι έχουν πάψει να εξυπηρετούν τους φοιτητές κα ότι κάποιοι επιτέλους αποφάσισαν αν αντιδράσουν.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun Mar 18, 2007 3:05 pm

Ακριβώς. Δεν πρόκειται να τοποθετηθούμε επί της ουσίας, δεν θέλουμε να πέσουμε σε αυτήν την παγίδα. Θα αναφέρουμε ότι η σχολή πρέπει να ανοίξει και όσοι διαφωνούν με τον νόμο να συνεχίσουν με άλλα μέσα. Δεν έχουμε κοινή άποψη για το νόμο, θέλουμε μόνο ανοιχτή τη σχολή.
Last edited by rapadder on Sun Mar 18, 2007 3:07 pm, edited 1 time in total.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sun Mar 18, 2007 3:06 pm

To νοήμα και το μήνυμα του πλαισίου αυτού είναι "Ότι μπορούμε και χωρίς τα κόμματα μόνοι μας" :cool:
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun Mar 18, 2007 3:10 pm

Δυστυχώς Zifnab σε αυτήν την φάση δεν μπορούμε χωρίς την στήριξη μιας παράταξης να επιτύχουμε το άνοιγμα της σχολής, οπότε δεν μπορούμε μόνοι μας :).
Στο μέλλον όμως θα μπορούν κάποιοι άλλοι να το κάνουν (γιατί θα προσπαθήσω να αποκτήσει η Πληροφορική δική της Γ.Σ.) αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sun Mar 18, 2007 3:29 pm

Πληροφοριακά: αν η προσπάθεια για ανεξάρτητο πλαίσιο αρχίσει να χρωματίζεται, όπως έχει αρχίσει να φαίνεται, τότε η συζήτηση θα βγει εκτός πλαισίου ανοχής του forum.

Προσωπική άποψη τώρα: Το μότο ο σκοπός αγιάζει τα μέσα δεν εμπεριέχει θεμιτά ηθικά χαρακτηριστικά. Μετρήστε τις δυνάμεις σας, προσπαθείστε, μη συμβιβαστείτε.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Sun Mar 18, 2007 3:40 pm

Δεν συμφωνώ με το να δοθεί πολιτική χροιά στο ανεξάρτητο.Δεν είναι αυτός ο στόχος του και πέρα απο αυτό,μια τοποθέτηση πάνω σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα,μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα και τελικά να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.Επομένως το αίτημα να ανοίξει η σχολή το συντομότερο δυνατό,νομίζω πως είναι αρκετό.

Όσο για το ενωτικό,αν και πρακτικά ίσως να ωφελούσε για λόγους που αναφέρθηκαν πιο πριν,ο κίνδυνος να "καπελωθεί" η όλη προσπάθεια και να "χρωματιστεί" τελικά το πλαίσιο,νομίζω πως είναι μεγάλος.
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun Mar 18, 2007 3:53 pm

Εντάξει παιδιά, νομίζω ότι έχετε δίκιο, στο κάτω - κάτω η ψηφοφορία δεν περιελάμβανε τίποτα για ενωτικό. Ξεχνάμε τα περί ενωτικού πλαισίου, δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνει η ΔΑΠ.
Πρέπει να βρεθούν 2-3 άτομα να ανεβούν στο βάθρο. Υπάρχουν εθελοντές;
Θα παρακαλούσα και μια κοπέλα να συμμετάσχει, να έχει γενικά νεανικό χρώμα η 3άδα (ειδικά οι πρωτοετείς είναι καλοδεχούμενοι).
Last edited by rapadder on Sun Mar 18, 2007 4:10 pm, edited 1 time in total.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sun Mar 18, 2007 4:06 pm

o σταμάτης και οι 300 του...

φιλικά πάντα
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun Mar 18, 2007 4:07 pm

This is Sparta!!! :)
(Μακάρι να ήταν 300 αλλά είναι μόλις 28).
Συνάδελφοι ας κάνουμε μια προσπάθεια. Αξίζει τον κόπο.
Last edited by rapadder on Sun Mar 18, 2007 4:53 pm, edited 2 times in total.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Mar 18, 2007 4:11 pm

Madness...Θα μου πεις η τρέλα έχει πέραση τον τελευταίο καιρό οπότε με λίγη καλή τύχη κάτι θα βγει ;-)
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Sun Mar 18, 2007 4:41 pm

Αν αποφασισετε να το κατεβασουμε το πλαισιο θα κατεβω και γω να το στηριξω..θα κατεβω σε συνελευση μετα απο 1χρονο σχεδον..πρεπει να ανοιξει η σχολη!!
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sun Mar 18, 2007 5:00 pm

Ωραία έτσι είναι καλύτερα, είπες για ανεξάρτητο και έτσι ας γίνει. Ξέρεις ότι σ'αυτή την περίπτωση έχετε την υποστήριξη και την ψήφο μου.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun Mar 18, 2007 6:51 pm

Βρήκα δύο topic που είναι υπέρ ενός ανεξάρτητου πλαισίου: 1, 2 στο http://asoee-online.gr/. Δυστυχώς αυτά τα topic δεν είναι και πολύ ενεργά. Γενικά κάντε μια προσπάθεια να διαδώσετε την πρωτοβουλία, 8 τμήματα έχει η ΑΣΟΕΕ, θα πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος να επικοινωνήσουμε και με τα άλλα τμήματα.
mei
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by mei » Sun Mar 18, 2007 8:57 pm

Ειναι απλο.Την ημερα της συνελευσης η καλυτερα την προηγουμενη,θα κανονισουμε αν θελετε να συναντηθουμε για να δουμε ποιοι θα μιλησουν,τι θα πουν και τι θα περιλαμβανει ακριβως το ανεξαρτητο πλαισιο.

-by the way οχι ενωτικο με τη δαπ.Οι παραταξεις ειναι το no1 προβλημα του πανεπιστημιου.Καμια δεν αποτελει εξαιρεση.Στην ιδια θεση ειναι η αδιαφορια και η ελλειψη πρωτοβουλιας που υπαρχει απο το συνολο των φοιτητων που αν και διαφωνουν παραμενουν σιωπηλοι και απραγοι.
Image
"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun Mar 18, 2007 9:07 pm

Καλή ιδέα! Θα ήθελα να βρεθούν 2-3 άτομα να μιλήσουν. Μπορούμε να κάνουμε μια (προ)συγκέντρωση για να πάρουμε θάρρος και να προετοιμαστούμε καλύτερα (θα έχω φτιάξει λίστα με επιχειρήματα). Ένα απλό meeting σε μια καφετέρια, ότι σας βολεύει.
Το πλαίσιο θα είναι ανεξάρτητο 100%, ούτε ΔΑΠ ούτε τίποτα.
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Sun Mar 18, 2007 9:23 pm

παιδια συμφωνω απολυτα με το πλαισιο,ωστοσο μετα τα τελευταια γεγονοτα στη σχολη εγω φοβαμαι να ξανακατεβω σε γενικη χωρις 2-3 σωματοφυλακες και επειδη δεν διαθετω δυστυχως δν θα κατεβω στην γενικη.
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level
Post by elsupreme » Sun Mar 18, 2007 9:25 pm

Δεν θέλω να γίνω πιεστικός, αλλά καλόν είναι να το ορίσουμε από σήμερα, το ζήτημα είναι σοβαρό και απουσίες και ανοργάνωση μπορεί να αποβούν ολέθριες (((((διακριτική, προσωπική πρόταση : Τρίτη 12:00 μμ στην καφετέρια απέναντι του πίσω μέρους της Σχολής ; -το όνομα μου διαφεύγει- ))))))
Last edited by elsupreme on Sun Mar 18, 2007 10:02 pm, edited 1 time in total.
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun Mar 18, 2007 9:35 pm

Γαμώτο και εμένα μου διαφεύγει το όνομα εκείνης της καφετέριας :???:. Νομίζω 12:00 είναι καλή ώρα. Αν κάποιοι θέλουν λίγο αργότερα ας το κάνουν post.
Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία ορισμένων αλλά δεν θα είμαστε μόνοι μας. Θα είμαστε 30+ άτομα που θα στηρίξουμε το πλαίσιο. Αν αντιληφθούμε οποιοδήποτε πρόβλημα ή συμβεί το παραμικρό θα αποχωρήσουμε. Εξάλλου το πλαίσιο που θα κατεβάσουμε θα είναι το πιο αόριστο και διπλωματικό που έχει κατεβεί ποτέ:

Εεεε... συγνώμη για την ενόχληση, ξέρετε, θα θέλαμε να ανοίξει η σχολή. Ευχαριστούμε.

(Πλάκα κάνω :)).
Παιδιά δεν πάμε σε μάχη, σε Γ.Σ. θα πάμε. Μην φοβάστε. Είμαι απο το 2000 στην ΑΣΟΕΕ και στη μόνη Γ.Σ. που έγιναν τόσες φασαρίες ήταν στην προηγούμενη που ήρθαν αναρχικοί (μια φορά το χρόνο έρχονται συνήθως). Μην αφήνετε τους άλλους να αποφασίζουν για εσάς, έχετε δικαιώματα.

@Serendipity: Θα έχεις >30 μαντράχαλους να σε προστατεύουν. Τι άλλο θέλεις; ;)
@Serendipity: Με όλο το θάρρος, φέρε και καμιά συμφοιτήτρια σου (να προστατεύει και τους μαντράχαλους που λέγαμε - πλάκα κάνω ;-)
mei
byte level
byte level

Post by mei » Sun Mar 18, 2007 10:03 pm

Θα ειμαι εκει!
Image
"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
edge
bit level
bit level

Post by edge » Sun Mar 18, 2007 10:37 pm

παιδια, ειμαι απο asoee-online.gr ,δηλωνω υπερ αυτής της κινησης και θα στηρίξω μια τετοια προσπαθεια οπως ελπιζω να κανουν ολοι μας. θα ηθελα να ενημερωνεται παραλληλα και το δικό μας forum σχετικά με το πλαισιο αυτό οπως και καθε αλλη δυνατη σελιδα ανεξαρτητη και σχετικη και με την ασοεε( αν υπαρχουν ) για καλυτερη οργανωση. ευχαριστώ εκ των προτερων.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”