Ανεξάρτητο πλαίσιο για να ανοίξει η σχολή
ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΟΛΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΠΑΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΙΩΣΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ) ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΩ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ.
Moderation Message
@edge: Παρακαλώ κάνε επεξεργάσια στο μήνυμα σου και μη γράφεις με κεφαλαίο γιατί στη "γλώσσα του Ιντερνετ" είναι σαν να "φωνάζεις".
@Xantho: Ελπίζω να γνωρίζεις ότι στο Venus απαγορεύονται οι κομματικές συζητήσεις. Η δημοσίευση του πλαισίου δεν έχει κάποιο νόημα εφόσον η Γ.Σ. έχει παρέλθει.
Οποιαδήποτε απορία με πμ pls.
@edge: Παρακαλώ κάνε επεξεργάσια στο μήνυμα σου και μη γράφεις με κεφαλαίο γιατί στη "γλώσσα του Ιντερνετ" είναι σαν να "φωνάζεις".
@Xantho: Ελπίζω να γνωρίζεις ότι στο Venus απαγορεύονται οι κομματικές συζητήσεις. Η δημοσίευση του πλαισίου δεν έχει κάποιο νόημα εφόσον η Γ.Σ. έχει παρέλθει.
Η δημοσίευση του πλαισίου πιθανόν έχει νόημα από τη στιγμή που κάποιοι εδώ μέσα διερωτώνται για το αν θα είναι από αύριο η σχολή ανοιχτή. Δημοσίευσα ουσιαστικό το πλαίσιο προς ενημέρωσην και όχι για κανένα άλλο λόγο. Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό να χαρακτηρίζεται η δημοσίευση "κομματική" αλλά u r in chargealexo wrote:Moderation Message

- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
xrokos++xrokos wrote:Συγχαρητήρια μας! Μπράβο rapadder(ιδέα+πλαίσιο), lewton(διοργανωτής), elsupreme(πανέξυπνη ομιλία),Στέλλα,tZole, theo_, Punisher,kill bill, Αλέξη, Zifnab, Silver, cactus, Mei,alberta... και πάρα πολλούς άλλους που αυτή τη στιγμή τους ξεχνώ.
Ένα μεγάλο μπράβο και από εμένα στον lewton, τον elsupreme και όλη την λίστα που παραθέτει ο xrokos. Δυστυχώς δεν μπορούσα να ήμουν παρών στην Γ.Σ. Επιτέλους η σχολή άνοιξε. Επίσης είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που η Γ.Σ. έγινε σε ένα πολιτισμένο κλίμα, όπως αναφέρει και ο tsilοchr. Μπράβο παιδιά!
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
-
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Παιδιά γεια σε όλους, παρακολούθησα τη συζήτηση από την αρχή της αν και δεν πόσταρα τίποτα... Κατ' αρχήν θα ήθελα να πω κι εγώ ένα μπράβο στους προτεργάτες αυτής της κίνησης... Πολλοί από εμάς το είχαν σκεφτεί ήδη από πέρυσι όταν ξεκίνησαν οι καταλήψεις, αλλά κανείς δεν είχε το θάρρος να το κάνει μέχρι τώρα. Μπράβο σας και πάλι!
Προχωρώ τώρα στο κυρίως θέμα του ποστ μου. Είναι μια ιδέα που σίγουρα έχει ξανακουστεί.
Αυτό που θέλω είναι να διαβάσω γνώμες για το εξής: Κατά πόσο είναι εφικτό και αν θα ήταν καλό, θεμιτό, ουσιώδες κτλ να ανεξαρτητοποιήσουμε τις αποφάσεις που αφορούν το τμήμα πληροφορικής από αυτές του συλλόγου φοιτητών. Η ιδέα είναι να παίρνουμε τις αποφάσεις μας ως τμήμα όσον αφορά τους φοιτητικούς αγώνες, το αν θα σταματήσουμε τα μαθήματα (aka κατάληψη) κτλ μόνοι μας ως τμήμα πληροφορικής.
Περεταίρω λεπτομέρειες για το πώς το έχω στο μυαλό μου θα σας πω αφού διαβάσω και μερικές δικές σας γνώμες, ώστε να έχει μια ροή η συζήτηση και να αναλυθούν σωστά και από όλους μας όλα τα επί μέρους ζητήματα που προκύπτουν από ένα τέτοιο εγχείρημα.
Γνωρίζω ότι καλό θα ήταν να ανοίξω καινούριο θέμα, ήθελα όμως να ποστάρω το παρόν κάπου όπου θα το διαβάζατε τουλάχιστον εσείς που ασχοληθήκατε με το ανεξάρτητο πλαίσιο.
Προχωρώ τώρα στο κυρίως θέμα του ποστ μου. Είναι μια ιδέα που σίγουρα έχει ξανακουστεί.
Αυτό που θέλω είναι να διαβάσω γνώμες για το εξής: Κατά πόσο είναι εφικτό και αν θα ήταν καλό, θεμιτό, ουσιώδες κτλ να ανεξαρτητοποιήσουμε τις αποφάσεις που αφορούν το τμήμα πληροφορικής από αυτές του συλλόγου φοιτητών. Η ιδέα είναι να παίρνουμε τις αποφάσεις μας ως τμήμα όσον αφορά τους φοιτητικούς αγώνες, το αν θα σταματήσουμε τα μαθήματα (aka κατάληψη) κτλ μόνοι μας ως τμήμα πληροφορικής.
Περεταίρω λεπτομέρειες για το πώς το έχω στο μυαλό μου θα σας πω αφού διαβάσω και μερικές δικές σας γνώμες, ώστε να έχει μια ροή η συζήτηση και να αναλυθούν σωστά και από όλους μας όλα τα επί μέρους ζητήματα που προκύπτουν από ένα τέτοιο εγχείρημα.
Γνωρίζω ότι καλό θα ήταν να ανοίξω καινούριο θέμα, ήθελα όμως να ποστάρω το παρόν κάπου όπου θα το διαβάζατε τουλάχιστον εσείς που ασχοληθήκατε με το ανεξάρτητο πλαίσιο.
- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
Από τη στιγμή που όλα τα τμήματα του ΟΠΑ συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο, δεν είναι εύκολο να χαράξει το κάθε τμήμα τη δική του ρότα... Δεν είναι όπως συμβαίνει στο ΕΚΠΑ, όπου κάθε τμήμα έχει το κτίριό του και μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα...
Tamiya rulezZz....
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
@Dog oF wAr, οι αίθουσες στην ασοεε είναι κοινές οπότε για όλα τα τμήματα και δεν μπορείς να κάνεις κινητοποιήσεις επιπέδου κατάληψης μόνος σου ως τμήμα πληροφορικής.
Αντίστοιχα πχ στο ΕΚΠΑ η πληροφορκή κάνει κατάληψη στο κτίριο της και οι μεταπτυχιακοί δεν κάνουν μάθημα γιατι στα χαρτιά δεν έχουν κτίριο αλλά φιλοξενούνται στο πρυπτυχιακό.
Αντίστοιχα πχ στο ΕΚΠΑ η πληροφορκή κάνει κατάληψη στο κτίριο της και οι μεταπτυχιακοί δεν κάνουν μάθημα γιατι στα χαρτιά δεν έχουν κτίριο αλλά φιλοξενούνται στο πρυπτυχιακό.
- koki
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Μπράβο παιδιά.
Λυπάμαι που η ανωτέρα βία δε μου επέτρεψε να πάρει 169 ψήφους το πλαίσιο, αλλά χάρηκα που δεν 'χρειάστηκε'!
Για εμένα βέβαια, ως γνωστό εγκάθετο ον, πιο σημαντικό ήταν το "Ανεξάρτητο Πλαίσιο για" παρά το "Ανοιχτή Σχολή". (Όσο και να θέλω ανοιχτή τη σχολή, γιατί αυτή η κατάσταση με εμποδίζει όσο λίγους, σέβομαι γενικά τους προβληματισμούς περί του νομοσχεδίου, και σε κάποιο βαθμό τους ενστερνίζομαι).
Λυπάμαι που η ανωτέρα βία δε μου επέτρεψε να πάρει 169 ψήφους το πλαίσιο, αλλά χάρηκα που δεν 'χρειάστηκε'!
Για εμένα βέβαια, ως γνωστό εγκάθετο ον, πιο σημαντικό ήταν το "Ανεξάρτητο Πλαίσιο για" παρά το "Ανοιχτή Σχολή". (Όσο και να θέλω ανοιχτή τη σχολή, γιατί αυτή η κατάσταση με εμποδίζει όσο λίγους, σέβομαι γενικά τους προβληματισμούς περί του νομοσχεδίου, και σε κάποιο βαθμό τους ενστερνίζομαι).
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '
Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία
Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
- nookie
- Mbyte level
AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από την Πρυτανεία
Με τη λήξη των κινητοποιήσεων, οι διδάσκοντες που επιθυμούν αναπληρώσεις μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου μπορούν να τις αρχίσουν από την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2007.
Το πρόγραμμα μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου θα αποφασιστεί στην έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2007.
Από την Πρυτανεία
This settles it...................
Με τη λήξη των κινητοποιήσεων, οι διδάσκοντες που επιθυμούν αναπληρώσεις μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου μπορούν να τις αρχίσουν από την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2007.
Το πρόγραμμα μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου θα αποφασιστεί στην έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2007.
Από την Πρυτανεία
This settles it...................

Internal Imperfectness makes it sooo trickier than it should be..
http://www.youtube.com/watch?v=VPWi-OrMzV4
http://www.youtube.com/watch?v=ZOgBtI8Q ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=vxtf8ypY ... re=related
Ακομα και στο μεταπτυχιακο...Siranai..
-
- Kilobyte level
Γνωρίσω ότι το τμήμα Οικονομικών Επιστημών της σχολής Νομικών Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ κάνει μάθημα από κοινού με άλλα τμήματα (νομίζω το τμήμα Νομικής) στο νέο κτήριο του Πανεπιστημίου. Όταν το τμήμα Νομικής αποφάσισε την κατάληψη του κτηρίου, αυτή περιορίστηκε σε συγκεκριμένους ορόφους, ενώ στους υπόλοιπους γινόταν κανονικά μάθημα, μέχρι που αποφάσισε το τμήμα Οικονομικών Επιστημών να κάνει και αυτό με τη σειρά του κατάληψη.tsilochr wrote:@Dog oF wAr, οι αίθουσες στην ασοεε είναι κοινές οπότε για όλα τα τμήματα και δεν μπορείς να κάνεις κινητοποιήσεις επιπέδου κατάληψης μόνος σου ως τμήμα πληροφορικής.
Αν εν πάσει περιπτώσει αποδειχθεί ότι το πρόβλημά μας είναι καθαρά κτηριακό, τότε μπορούμε να ψάξουμε τρόπους να κατοχυρώσουμε συγκεκριμένες αίθουσες, κάποιους ορόφους (δεν ξέρω, πείτε μου ιδέες) για το τμήμα μας. Αν βρούμε τρόπο να το κάνουμε αυτό, τότε ανοίγει ο δρόμος για να παίρνουμε τις αποφάσεις μας μόνοι μας.
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
Δεν το έχει καταφέρει κανένα τμήμα αυτό, να κατοχυρώσεις αίθουσες.Dog oF wAr wrote:Αν εν πάσει περιπτώσει αποδειχθεί ότι το πρόβλημά μας είναι καθαρά κτηριακό, τότε μπορούμε να ψάξουμε τρόπους να κατοχυρώσουμε συγκεκριμένες αίθουσες, κάποιους ορόφους (δεν ξέρω, πείτε μου ιδέες) για το τμήμα μας. Αν βρούμε τρόπο να το κάνουμε αυτό, τότε ανοίγει ο δρόμος για να παίρνουμε τις αποφάσεις μας μόνοι μας.
-
- Kilobyte level
Δε νομίζω ότι το έχουν ψάξει όμως! Παιδιά δεν ξέρω κιόλας αν συμφωνείτε με κάτι τέτοιο... αν δηλαδή κάποιος σας έλεγε ότι ιδού ο τρόπος να παίρνουμε αποφάσεις μόνοι μας και είναι 100% σίγουρο ότι θα πετύχει, θα συμφωνούσατε; Αυτό θέλω να ξέρω κατ' αρχήν, γιατί αν εμείς οι ίδιοι στο τμήμα μας δεν το θέλουμε, τότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε καν.Δεν το έχει καταφέρει κανένα τμήμα αυτό, να κατοχυρώσεις αίθουσες.
- Einherjar
- Venus Project Founder
Κύριε συντονιστά αν μου επιτρέπετε...Zifnab wrote:...Συνεχίστε αν θέλετε posts που είναι στο θέμα και ας σταματήσουν τα νικητήρια και τα εμβατήριαΔεν είναι χώρος το venus για τέτοια πράγματα

Τα συγχαρητήρια στα άτομα που το συντόνισαν και το κυνήγησαν με τον πλέον άψογο τρόπο. Θα ήθελα να εκφραστώ πολύ περισσότερο αλλά ούτε ο χώρος, ούτε και η ιδιότητα το επιτρέπει.
Ο μηχανισμός έχει στηθεί πλέον και η υποδομή υπάρχει.
Μπράβο!!!
Last edited by Einherjar on Thu Mar 22, 2007 2:52 pm, edited 1 time in total.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- nookie
- Mbyte level
Θα ηταν πραγματικα ευχης εργο να καταφερουμε να αποκτησουμε οσο το δυνατον μεγαλυτερη αυτονομια!!
Αιθουσες/αμφιθεατρα κατ'αποκλειστικοτητα,εργαστηρια(με το αρτιοτερο υλικο και που να καλυπτουν και θεωρητικα τις αναγκες του τμηματος),γραμματεια με καλυτερη λειτουργια και πιο ασφαλη(μην ξεχναμε το προ μηνων "ντου" οπου οι καρτελες του τμηματος επεσαν στα χερια του καθε τυχαρπαστου...
) κτλ κτλ
Μονο που δεν ξερω κατα ποσο ειμαστε ετοιμοι για κατι τετοιο....
Δεν θα ηθελα μετα απο κανα 2 χρονια να βρεθει το τμημα σε κατασταση οπως αυτη του ΕΜΠ...
Λαμβανοντας και υπ'οψιν το ποσο εχει υποβαθμιστει η γεν.συνελευση του τμηματος μαλλον οι οιωνοι δεν ειναι καλοι....
Μακαρι να ειναι απλα ενας φοβος που δεν θα επαληθευτει.....
Αιθουσες/αμφιθεατρα κατ'αποκλειστικοτητα,εργαστηρια(με το αρτιοτερο υλικο και που να καλυπτουν και θεωρητικα τις αναγκες του τμηματος),γραμματεια με καλυτερη λειτουργια και πιο ασφαλη(μην ξεχναμε το προ μηνων "ντου" οπου οι καρτελες του τμηματος επεσαν στα χερια του καθε τυχαρπαστου...

Μονο που δεν ξερω κατα ποσο ειμαστε ετοιμοι για κατι τετοιο....
Δεν θα ηθελα μετα απο κανα 2 χρονια να βρεθει το τμημα σε κατασταση οπως αυτη του ΕΜΠ...

Λαμβανοντας και υπ'οψιν το ποσο εχει υποβαθμιστει η γεν.συνελευση του τμηματος μαλλον οι οιωνοι δεν ειναι καλοι....
Μακαρι να ειναι απλα ενας φοβος που δεν θα επαληθευτει.....

Μεγάλη μαγκιά η επιτυχία με το πλαίσιο. Πολλά μπράβο. Τσούζει.
Γιατί δε δημιουργείτε και μια παράταξη ανένταχτων φοιτητών και να κατεβείτε στισ εκλογές με κριτήριο τα πραγματικά προβλήματα του τμήματος και όχι ιδεολογικές αγκυλώσεις οι οποίες κατά βάση δατυπώνονται από ανθρώπους που όχι μόνο δε μιλάνε ελληνικά αλλα λένε τη λέξη νεοφιλελευθερισμός καθε 3λεπτο (ισως επειδή ηχητικά φέρνει στη ναφθαλίνη έννοια συναφή σε πολλά επίπεδα).
Κατεβείτε! Παιδιά που νοιάζονται για το τμήμα και είναι οτιδήποτε - από προτεστάντες και αγγλικανοί μέχρι οπαδοί του Ακράτητου. Και για όποιον σας κατηγορήσει ότι αυτό δεν είναι πολιτική απαντήστε του ότι πολιτική πάνω από όλα σημαίνει Πολιτική - την προσπάθεια αλλαγής, συζήτησης, απουσίας δογματισμών και κατηγοριών μόνο και μόνο για να κρατήσουμε τα κουκιά μας, όπως και φάνηκε από χιλιόμετρα ότι συνέβαινε το τελευταίο 48ωρο από όλους. Χρησιμοποιήστε το internet, δημιουργήστε polls, ρωτήστε το τμήμα και δηλώστε ότι θα μεταφέρετε τις απόψεις αυτές στις συνελεύσεις όπου θα εκλεγείτε. Και όπου δεν το κάνετε αυτό θα ενημερώνετε για όλα τον κόσμο. Δεν απαιτεί πολύ δουλειά ούτε ειδική γνώση. Διάθεση απαιτεί και από ότι φαίνεται την έχουν αρκετοί.
όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να έχουμε και εμείς οι πάλιουρες κάτι να λέμε ότι άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια στο φοιτητικό κίνημα....και αυτή είναι η μόνη κατεύθυνση που θα είναι πρόοδος. Εκτός και αν θεωρούμε πρόοδο την επιπλέον αγραμματοσύνη και τα κατηγορητήρια όπως και τα εγκάρδια ευχαριστώ που μπορέσαμε να μπούμε στη Γενική Συνέλευση χωρίς να μας δείρουν οι συνταγματικοί κατοχυρωτές/δημοκράτες.
Γιατί δε δημιουργείτε και μια παράταξη ανένταχτων φοιτητών και να κατεβείτε στισ εκλογές με κριτήριο τα πραγματικά προβλήματα του τμήματος και όχι ιδεολογικές αγκυλώσεις οι οποίες κατά βάση δατυπώνονται από ανθρώπους που όχι μόνο δε μιλάνε ελληνικά αλλα λένε τη λέξη νεοφιλελευθερισμός καθε 3λεπτο (ισως επειδή ηχητικά φέρνει στη ναφθαλίνη έννοια συναφή σε πολλά επίπεδα).
Κατεβείτε! Παιδιά που νοιάζονται για το τμήμα και είναι οτιδήποτε - από προτεστάντες και αγγλικανοί μέχρι οπαδοί του Ακράτητου. Και για όποιον σας κατηγορήσει ότι αυτό δεν είναι πολιτική απαντήστε του ότι πολιτική πάνω από όλα σημαίνει Πολιτική - την προσπάθεια αλλαγής, συζήτησης, απουσίας δογματισμών και κατηγοριών μόνο και μόνο για να κρατήσουμε τα κουκιά μας, όπως και φάνηκε από χιλιόμετρα ότι συνέβαινε το τελευταίο 48ωρο από όλους. Χρησιμοποιήστε το internet, δημιουργήστε polls, ρωτήστε το τμήμα και δηλώστε ότι θα μεταφέρετε τις απόψεις αυτές στις συνελεύσεις όπου θα εκλεγείτε. Και όπου δεν το κάνετε αυτό θα ενημερώνετε για όλα τον κόσμο. Δεν απαιτεί πολύ δουλειά ούτε ειδική γνώση. Διάθεση απαιτεί και από ότι φαίνεται την έχουν αρκετοί.
όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να έχουμε και εμείς οι πάλιουρες κάτι να λέμε ότι άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια στο φοιτητικό κίνημα....και αυτή είναι η μόνη κατεύθυνση που θα είναι πρόοδος. Εκτός και αν θεωρούμε πρόοδο την επιπλέον αγραμματοσύνη και τα κατηγορητήρια όπως και τα εγκάρδια ευχαριστώ που μπορέσαμε να μπούμε στη Γενική Συνέλευση χωρίς να μας δείρουν οι συνταγματικοί κατοχυρωτές/δημοκράτες.