Κατάληψη ΙΙ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sandra » Fri Mar 23, 2007 1:45 pm

κ.Γκρίτζαλη έχετε απόλυτο δίκιο αλλά είναι και λογικό να υπάρχει αγανάκτηση και απογοήτευση για την εξέλιξη των γεγονότων...
Είναι όπως τις βουλευτικές εκλογές. Ωραία ο ελληνικός λαός(ή έστω η πλειοψηφία του) ψήφισε ΝΔ αυτό δε σημαίνει ότι γνώριζε για τις κινήσεις τις κυβέρνησης μετά από 3 χρόνια ούτε μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα αν ψηφίσει η Βουλή κάποιον νόμο(π.χ. τον νόμο-πλαίσιο) ακόμη κι αν αυτή τον αντιπροσωπεύει. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει τώρα με το ΔΣ.Αποτελείται μεν από δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους των φοιτητών αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο κάθε φοιτητής που τους ψήφισε πέρυσι γνώριζε την πορεία των γεγονότων... Φαύλος κύκλος δηλαδή. Ένα νόμιμο όργανο που αντιπροσωπεύει τους φοιτητές είναι το ίδιο που αγνοεί την βούληση των φοιτητών...
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Fri Mar 23, 2007 2:35 pm

Θα ήθελα να αποσαφηνιστεί το αν γίνει Γενική Συνέλευση την Τρίτη. Γιατί παραταξιακά site δεν αναφέρουν τίποτα. Έχει μεγάλη σημασία να μείνει η σχολή ανοιχτή την εβδομάδα των αναπληρώσεων.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Fri Mar 23, 2007 2:42 pm

rapadder wrote:Θα ήθελα να αποσαφηνιστεί το αν γίνει Γενική Συνέλευση την Τρίτη;
Το γεγονός οτι το αποφάσισε το ΔΣ δεν σημαίνει οτι ισχύει και οτι θα γίνει;

Να ρωτήσω κάτι σχετικό ...τώρα που "έχει ανοίξει" η σχολή...οι αναπληρώσεις που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα θα είναι οι ίδιες με αυτές που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν και την προηγούμενη φορά ή ενδέχεται κάποιοι καθηγητές που ήταν να κάνουν, τελικά να μην τις κάνουν καθόλου;;;

Πότε θα βγούνε οι ανακοινώσεις; :???: :roll: :?:(ρητορική ερώτηση)Αργούν...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Fri Mar 23, 2007 2:55 pm

Θα γίνει σίγουρα Γενική Συνέλευση την Τρίτη. Το επιβεβαίωσα και από παραταξιακά forum.
Η σχολή δεν πρέπει να κλείσει την Τρίτη, μεταξύ άλλων και για τους παρακάτω λόγους:

1. Το χειμερινό εξάμηνο ουσιαστικά θα εξασφαλιστεί μόνο αν γίνουν οι αναπληρώσεις. Έτσι θα συμπληρωθεί η ελάχιστη διάρκεια του εξαμήνου (>10 εβδομάδες).
2. Αν η σχολή κλείσει, τότε θα γίνει νέα Γ.Σ. μετά το Πάσχα με πιθανή ημερομηνία την Τετάρτη 18/4. Αυτό σημαίνει ότι μια μεγάλη μερίδα φοιτητών θα μείνει στον τόπο καταγωγής τους και όχι στην Αθήνα. Έτσι πολλοί θα περιμένουν να ανοίξει η σχολή και δεν θα είναι Αθήνα για να συμμετέχουν στην Γ.Σ. Αυτό λειτουργεί υπέρ όσων συγκεντρώνουν κάθε φορά συγκεκριμένο αριθμό φοιτητών για να στηρίξουν τις θέσεις τους. Μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία έχει καλύτερες προοπτικές με ανοιχτή σχολή.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Fri Mar 23, 2007 3:06 pm

rapadder wrote: 2. Αν η σχολή κλείσει, τότε θα γίνει νέα Γ.Σ. μετά το Πάσχα με πιθανή ημερομηνία την Τετάρτη 18/4. Αυτό σημαίνει ότι μια μεγάλη μερίδα φοιτητών θα μείνει στον τόπο καταγωγής τους και όχι στην Αθήνα. Έτσι πολλοί θα περιμένουν να ανοίξει η σχολή και δεν θα είναι Αθήνα για να συμμετέχουν στην Γ.Σ. Αυτό λειτουργεί υπέρ όσων συγκεντρώνουν κάθε φορά συγκεκριμένο αριθμό φοιτητών για να στηρίξουν τις θέσεις τους. Μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία έχει καλύτερες προοπτικές με ανοιχτή σχολή.
Θα συμφωνήσω με τον rapadder.Αν κρίνω από τον εαυτό μου, πολλοί θα προτιμήσουν ή θα αναγκαστούν να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι να δουν ότι θα ανοίξει το πανεπιστήμιο. Πάντως αν το σκεφτείς είναι τρελό το ότι δεχόμαστε τώρα και λέμε και ότι εντάξει είναι βολικές οι αποφάσεις της Συγκλήτου που πριν 2 μήνες ούτε θα που φανταζόμασταν ότι θα μας ανακούφιζαν... :???: :???: :???: Αυτό θα πει ρευστότητα και αστάθεια :-( :mad:
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by smoky » Fri Mar 23, 2007 3:36 pm

M.I.T.as wrote:
smoky wrote:Με μία διαφορά... νομίζω οτι αν βγαίνει κατάληψη δεν χρείαζεται νέα συνέλευση. το αποτέλεσμα είναι έγκυρο και δημοκρατικό!
Να ρωτήσω κάτι? Γιατί όταν βγαίνει υπέρ της κατάληψης να γίνεται κάθε εβδομάδα ΓΣ και όταν βγεί κατά της κατάληψης δεν πρέπει να ξαναγίνει ΓΣ?
Γιατι το πλαισιο που κερδισε αυτο προεβλεπε... :???:

Και δεν ειπε κανεις να μην ξαναγινει συνελευση αλλα προβλεπει να γινει μετα το πασχα, πραγμα απολυτο λογικο κατ εμε. να γινουν και αυτες οι ρημαδοαναπληρωσεις! :roll:
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Fri Mar 23, 2007 3:56 pm

silegav wrote:
Μ.Ι.Τ.as wrote:Να ρωτήσω κάτι? Γιατί όταν βγαίνει υπέρ της κατάληψης να γίνεται κάθε εβδομάδα ΓΣ και όταν βγεί κατά της κατάληψης δεν πρέπει να ξαναγίνει ΓΣ?
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά το πλαίσιο το οποίο ψηφίστηκε έλεγε για συνέλευση μετά το Πάσχα. Τα πλαίσια τα προηγούμενε προέβλεπαν συνέλευση την εβδομάδα που ερχόταν.

Οπότε δεν πρέπει να ξαναγίνει συνέλευση "γιατί έτσι αποφάσισε η Γ.Σ. των φοιτητών του ΟΠΑ" (το είπα καλά?)

:-)
Δεν θα παραβιαστεί η ΓΣ. Θα γίνει ΓΣ όποτε λέει το πλαίσιο. Απλά θα γίνει και πιο πριν. Αυτό μπορεί να το αποφασίσει το ΔΣ στη λογική π.χ. να μην γίνεται συνέλευση μετά από ένα χρόνο ή π.χ. να μην αποφασιστεί κατάληψη για ένα χρόνο κτλ. Γενικά το λέω άσχετα με την συγκεκριμένη περίπτωση
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by smoky » Fri Mar 23, 2007 4:06 pm

M.I.T.as wrote:
silegav wrote:
Μ.Ι.Τ.as wrote:Να ρωτήσω κάτι? Γιατί όταν βγαίνει υπέρ της κατάληψης να γίνεται κάθε εβδομάδα ΓΣ και όταν βγεί κατά της κατάληψης δεν πρέπει να ξαναγίνει ΓΣ?
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά το πλαίσιο το οποίο ψηφίστηκε έλεγε για συνέλευση μετά το Πάσχα. Τα πλαίσια τα προηγούμενε προέβλεπαν συνέλευση την εβδομάδα που ερχόταν.

Οπότε δεν πρέπει να ξαναγίνει συνέλευση "γιατί έτσι αποφάσισε η Γ.Σ. των φοιτητών του ΟΠΑ" (το είπα καλά?)

:-)
Δεν θα παραβιαστεί η ΓΣ. Θα γίνει ΓΣ όποτε λέει το πλαίσιο. Απλά θα γίνει και πιο πριν. Αυτό μπορεί να το αποφασίσει το ΔΣ στη λογική π.χ. να μην γίνεται συνέλευση μετά από ένα χρόνο ή π.χ. να μην αποφασιστεί κατάληψη για ένα χρόνο κτλ. Γενικά το λέω άσχετα με την συγκεκριμένη περίπτωση
η μπορεί πολύ απλά να γίνεται επειδή δεν βγήκε αυτό που άρεσε σε κάποιους. Και για να είμαστε ειλικρινείς αυτό ισχύει! το πλάισιο της δαπ λέει να γίνει γσ αμέσως μετά το πάσχα κάτι που νομίζω είναι λογικό. Μία εβδομάδα ουσιαστικά θα μείνει ανοιχτη η σχολή, μετά είναι οι διακοπές και μετά συνέλευση.

Αλλιώς αν ειναι να κάνουμε και την τεταρτη και την πέμπτη και την παρασκευή συνέλευση και... και... και...
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Fri Mar 23, 2007 4:15 pm

Εννοείτε οτι δεν τους άρεσε. ΄Οπως δεν θα άρεσε στους άλλους αν γινόταν το αντίθετο. Λογικό μου φαίνεται να μην αρέσει σε κάποιον αν δεν βγαίνει το πλαίσιο που υποστηρίζει...
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by smoky » Fri Mar 23, 2007 4:19 pm

M.I.T.as wrote:Εννοείτε οτι δεν τους άρεσε. ΄Οπως δεν θα άρεσε στους άλλους αν γινόταν το αντίθετο. Λογικό μου φαίνεται να μην αρέσει σε κάποιον αν δεν βγαίνει το πλαίσιο που υποστηρίζει...
Εμένα δεν μου φαίνεται λογικό όμως να μην σέβεσαι την απόφαση ακόμα και αν δεν σου αρέσει...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Fri Mar 23, 2007 4:26 pm

Γενική Συνέλευση γίνεται όποτε το αποφασίζει το Δ.Σ. Το Δ.Σ. αποφάσισε να γίνει Γ.Σ. και έτσι θα γίνει Γ.Σ. την Τρίτη. Από κει και πέρα δεν βγάζουμε άκρη.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Mar 23, 2007 4:45 pm

Τί έγινε, λέει; :shock: :?: :!:
Γ.Σ. την Τρίτη πάλι;Πώς έγινε αυτό τόσο γρήγορα, ρε παιδιά;
Κουφάθηκα τώρα!

Αυτό το Δ.Σ. τί είναι ακριβώς;
Μπορεί να παρακάμψει τις αποφάσεις της Γ.Σ.;

Θα επιστρέψω προσεχώς...
Last edited by AnINffected on Fri Mar 23, 2007 4:46 pm, edited 1 time in total.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
alberta
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by alberta » Fri Mar 23, 2007 4:51 pm

H του Σεπτεμβρίου καθε αυτή....Αυτή είναι η 3η εξεταστική.... Θα γίνει οπως και φέτος (πέρσυ πάρτε το όπως θέλετε)
Image
George1488
byte level
byte level

Post by George1488 » Fri Mar 23, 2007 8:52 pm

Να ρωτήσω κάτι; Είμαι ο μόνος που φοβάται οτι τη Δευτέρα το πρωί που θα πάω να κάνω Κοντογιάννη, οτι η σχολή μπορεί να μην είναι ανοιχτή επειδή 2-3 καλοθελητές που έχουν(όπως λένε) τα κλειδιά της ΑΣΟΕΕ ,αποφάσησαν να την κλείσουν; Καταλαβαίνετε....σαν το σκηνικό που έγινε πριν 2 βδομάδες.Σε τέτοια περίπτωση ,τι κάνουμε????
komatoskilo
byte level
byte level

Post by komatoskilo » Fri Mar 23, 2007 9:00 pm

Παιδιά λίγο ψυχραιμία...

Για να γίνει μια ΓΣ από όσο ξέρω(δεν κόβω και το κεφάλι μου) υπάρχουν 3 τρόποι:
α)Απόφαση της προηγούμενης ΓΣ
β)Απόφαση του ΔΣ
γ)Να γεμίσει το Α κατόπιν πρωτοβουλίας φοιτητών..

Για το γ δεν είμαι σίγουρος

Απλά υπάρχουν πολλοί τρόποι γιατί αλλιώς θα γινόταν μια ΓΣ τον χρόνο και έτσι δεν θα ήταν αντιπροσωπευτική των προβλημάτων και των ανησυχιών των φοιτητών.

έτσι κι αλλιώς στην παρούσα φάση οι εξελίξεις τρέχουν στο χώρο της Παιδείας...

Όποιος δεν θέλει την σχολή κλειστή μπορεί να κατέβει και να υποστηρίξει την θέση του στη ΓΣ της Τρίτης...

Έτσι κι αλλιώς αν έχουμε μάθημα δεν θα ερχόσασταν;

Επίσης καλό θα ήταν να μην λέγονται πράγματα για την στάση που κρατάει κάθε παράταξη και να δημιουργούμε κλίμα υπέρ η κατά μιας παράταξης χωρίς τις περισσότερες φορές να ξέρουμε και τι ακριβώς έχει γίνει...

Γιατί βλέπω να έχει γίνει ράδιο αρβύλα....

Παρακαλώ μην μηδενίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις...
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Fri Mar 23, 2007 9:09 pm

George1488 wrote:Είμαι ο μόνος που φοβάται οτι τη Δευτέρα το πρωί που θα πάω να κάνω Κοντογιάννη
Βασικά ο μόνος είσαι! Οι υπόλοιποι θα πάμε την Τετάρτη! :smt016 (χιουμοράκι -- Τετάρτη και Παρασκευή είναι οι αναπληρώσεις) Πλάκα πλάκα και εγώ όλα τα περιμένω...
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
komatoskilo
byte level
byte level

Post by komatoskilo » Fri Mar 23, 2007 9:20 pm

tsilochr wrote:επειδή πραγματικά γράφεις πολύ ήπια και σωστά επέτρεψε με να σου απαντήσω με ένα εξίσου γενικό post.

Καταρχάς αυτό που κάνουμε είναι πολιτικός διάλογος και το χαίρομαι, επειδή δεν είναι κομματική αντιπαράθεση.

Εγώ λοιπόν θέλω να σταθώ στους κανόνες της συζήτησης και όχι στην ουσία. Υπάρχει η τάση να ξεφεύγουμε και να συγχέουμε πράματα και καταστάσεις. Συνήθως οι μεν αποκαλούν τους δε "ήρωες" και οι δε τους μεν "παρτάκηδες". Και αυτό κατ εμέ γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη ωριμότητα να δεχτούμε το κίνητρο του καθενός όπως είναι, χωρίς να το κατακρίνουμε.

Τα παιδία που πρωτοστατούν στις κινητποιήσεις εκνευρίζονται με τους άλλους γιατί θέλουν να τελειώνουν με το πτυχίο τους. Τα παιδιά που θέλουν να ανοίξει η σχολή εκνευρίζονται γιατί δεν τους αφήνουν να κάνουν μάθημα.

Πρέπει όμως εκεί να μείνει το πράμα και να μην αρχίζουν οι προσωπικές επιθέσεις, τι κάνεις εσύ, πόσα βγάζει ο πατέρας σου κλπ κλπ. Και επειδή δεν γίνεται αυτό, ξεκινά μια προσπωπική αντιπαράθεση, λέγονται όσα λέγονται, και φτάνουμε να βριζόμαστε χωρίς να θυμόμαστε από που ξεκινήσαμε.

Το post της sandras λοιπόν αντικατοπτρίζει κάτι τέτοιο. Είναι εκνευρισμένη με την όλη κατάσταση, την έχουν αποκαλέσει τα χίλια μύρια όσα και πυροβολεί δεξιά και αριστερά, όπως την πυροβολούν και εκείνη.

Φίλε komatoskilo, πρέπει να δείξουμε σεβασμό στον αγώνα που γίνεται, ακόμα και όταν λες ότι γίνεται για μας χωρίς να το ξέρουμε. Πρέπει και η άλλη πλευρά να δείξει σεβασμό όμως στα κίνητρα αυτών που επιλέγουν να αγωνιστούν με άλλο τρόπο ή και καθόλου.

Επικαλόυμαστε τη δημοκρατία και ζητάμε σεβασμό? Τηρούμε τους δημακρατικούς κανόνες και δείχνουμε εξίσου σεβασμό.
tsilochr++

Από τις λίγες φορές που συμφωνούμε.

Απλά να πώ ότι εκτός από αυτούς που δεν θέλουν να αγωνιστούν καθόλου πράγμα που αποτελεί δικαίωμα τους υπάρχουν και άτομα που υπονομεύουν το αγώνα μας για δικούς τους πάντα λόγους...

Εγώ από αυτά τα άτομα είναι που εκνευρίζομαι μερικές φορές...

Φιλικά...

Υ.Γ Ο υγιής διάλογος οδήγησε σε μία κοινά αποδεκτή άποψη...
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sat Mar 24, 2007 4:23 am

komatoskilo wrote:
Απλά υπάρχουν πολλοί τρόποι γιατί αλλιώς θα γινόταν μια ΓΣ τον χρόνο και έτσι δεν θα ήταν αντιπροσωπευτική των προβλημάτων και των ανησυχιών των φοιτητών.
Επειδή όμως δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο σε αυτή τη περίπτωση, αλλά για ένα πλαίσιο το οποίο ήθελε απλά ανοιχτή σχολή για 2 εβδομάδες συνεχόμενες μπας και κάνουμε και κάνα μάθημα, εγώ αυτό που βλέπω είναι απόπειρα κατάχρησης της πρόβλεψης που υπάρχει για καθορισμό ΓΣ από το ΔΣ, από κάποια άτομα που απλά δεν ξέρουν να χάνουν....
έτσι κι αλλιώς στην παρούσα φάση οι εξελίξεις τρέχουν στο χώρο της Παιδείας...
Εννοείται...από την Τετάρτη που έγινε η ΓΣ μέχρι την Πέμπτη που συγκλήθηκε το ΔΣ υπήρξαν συγκλονιστικότατες εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας...</sarcasm>

Διότι αν το πρόβλημα ήταν οι εξελίξεις, το ΔΣ θα έκανε συνεδρίαση όταν αυτές προέκυπταν, και όχι σε χρόνο dt μέτα την ΓΣ...
Όποιος δεν θέλει την σχολή κλειστή μπορεί να κατέβει και να υποστηρίξει την θέση του στη ΓΣ της Τρίτης...
Γνωστός σε όλους μας είναι ο war of attrition (συγγνώμη που δεν έχω δόκιμο τον ελληνικό όρο) μεταξύ των παρατάξεων. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Οι επαναλαμβανόμενες ΓΣ αποσκοπούν στο να κάνουν τον μη-κομματικοποιημένο κόσμο να βαρεθεί και να μην κατέβει να ψηφίσει...γνωστές οι τακτικές...
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Sun Mar 25, 2007 10:31 pm

Αύριο θα είναι ανοιχτή η γραμματεία;!
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
steven
byte level
byte level

Post by steven » Sun Mar 25, 2007 10:34 pm

Φυσικά και ναι.

Όλες οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο.
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Mon Mar 26, 2007 3:35 am

Οι συζητήσεις για την απόφαση της συγκλήτου μεταφέρθηκαν εδώ.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Tue Mar 27, 2007 5:50 pm

βγηκε παλι Δαπ με περιπου 200 ψηφους παλι...
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”