Ανεξάρτητο πλαίσιο ΙΙ
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Ανεξάρτητο πλαίσιο ΙΙ
Θα ήθελα να θέσω το ερώτημα πόσοι από εσάς είστε διατεθειμένοι να κατεβείτε στην σχολή την Τρίτη, να φάτε 5 ώρες στην Γ.Σ. (που θα καπνίζουν κλπ) για να ψηφίσετε το πλαίσιο που θα λέει:
1. Να παραμείνει η σχολή ανοιχτή.
Θα ήθελα να παρακαλέσω να ψηφίσετε υπέρ όσοι είστε διατεθειμένοι να δώσετε το παρών την Τρίτη.
Το πλαίσιο θα κατέβει μόνο εάν συγκεντρωθεί αξιόλογος αριθμός ψήφων και βρεθούν άτομα να το προωθήσουν.
1. Να παραμείνει η σχολή ανοιχτή.
Θα ήθελα να παρακαλέσω να ψηφίσετε υπέρ όσοι είστε διατεθειμένοι να δώσετε το παρών την Τρίτη.
Το πλαίσιο θα κατέβει μόνο εάν συγκεντρωθεί αξιόλογος αριθμός ψήφων και βρεθούν άτομα να το προωθήσουν.
Last edited by rapadder on Fri Mar 23, 2007 3:28 pm, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
-
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
- tZoLe
- Venus Former Team Member
Παιδιά εφόσον γίνει η Γ.Σ. εγώ είμαι πάλι μέσα και θα ήθελα να βοηθήσω.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Είμαι μέσα και καλούμε όλους την Τρίτη στην ανοιχτή σχολή!
Αν πραγματικά ενδιαφερόμαστε για το μέλλον της σχολής πρέπει να κατέβουμε. Τώρα δικαιολογίες του τύπου είχα μια δουλειά και δε μπόρεσα στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι σοβαρές. Αν έχετε κάτι που μπορεί να ακυρωθεί ακυρώστε το. Μη λέτε: " δεν πειράζει μία ψήφος είναι", γιατί στην προηγούμενη ΓΣ άκουσα για πολλές από μία δαύτες τις ψήφους που κάτσανε σπίτια τους.
Αν πραγματικά ενδιαφερόμαστε για το μέλλον της σχολής πρέπει να κατέβουμε. Τώρα δικαιολογίες του τύπου είχα μια δουλειά και δε μπόρεσα στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι σοβαρές. Αν έχετε κάτι που μπορεί να ακυρωθεί ακυρώστε το. Μη λέτε: " δεν πειράζει μία ψήφος είναι", γιατί στην προηγούμενη ΓΣ άκουσα για πολλές από μία δαύτες τις ψήφους που κάτσανε σπίτια τους.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
-
- Kilobyte level
Παιδιά σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν η ΔΑΠ δεν κατέβει!... Και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην κατέβει, διότι αυτή είναι γενικώς η τακτική της όταν οι άλλες παρατάξεις καλούν ΔΣ για να ξανακάνουν ΓΣ ώστε να περάσουν το δικό τους. Αν πάντως δεν κατέβει η ΔΑΠ και υπερψηφιστεί το ανεξάρτητο, θα έχει δοθεί ένα ακόμη πιο ηχηρό μήνυμα από την προηγούμενη φορά...
Επίσης πρέπει να σκεφτούμε το εξής: Οι αριστερίζοντες μπορούν να καλούν ΔΣ όποτε θέλουν και να ξαναγίνεται ΓΣ συνέχεια - πράγμα το οποίο μπορούν να κάνουν και αμέσως μετά τη ΓΣ της Τρίτης. Προτείνω να κοιτάξουμε με ποιον τρόπο μπορεί να προστεθεί μία ακόμη πρόταση στο ανεξάρτητο πλαίσιο, η οποία να αποτρέπει αυτή την ενέργεια.
Επίσης πρέπει να σκεφτούμε το εξής: Οι αριστερίζοντες μπορούν να καλούν ΔΣ όποτε θέλουν και να ξαναγίνεται ΓΣ συνέχεια - πράγμα το οποίο μπορούν να κάνουν και αμέσως μετά τη ΓΣ της Τρίτης. Προτείνω να κοιτάξουμε με ποιον τρόπο μπορεί να προστεθεί μία ακόμη πρόταση στο ανεξάρτητο πλαίσιο, η οποία να αποτρέπει αυτή την ενέργεια.
Φυσικά και ναι.
Τώρα που πήραμε φόρα...
Τώρα που πήραμε φόρα...
Last edited by steven on Sat Mar 24, 2007 10:44 am, edited 1 time in total.
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
κατα την άποψη μου το πλαίσιο θέλει ριζικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο.
επίσης σκεφτείτε το γεγονός ότι αν διεκδικηθεί η νίκη στη ΓΣ, τότε το πλαίσιο θα πρέπει να είναι άρτιο διότι θα εκπροσωπεί όλη τη στάση του συλλόγου φοιτητών μέχρι την μεθεπόμενη ΓΣ. Δλδ αν το πλαίσιο δεν πει "κατεβαίνουμε στο επόμενο συλλαλητήριο" αλλά στο τέλος κερδίσει, τότε ο σύλλογος δεν έχει δικαίωμα να κατέβει ως σύλλογος.
Καταλαβαίνετε τι εννοώ? Δεν γίνεται ολόκληρος σύλλογος να αποφασίσει μόνο "άνοιγμα της σχολής".
Είναι το θέμα του πολιτικού περιεχομένου, το οποίο μεν δεν θέλουμε αλλά από την άλλη είναι πρόβλημα...
Εγώ θα πρότεινα σε νέο πλαίσιο να τονιστεί ότι η θέση μας είναι:
"στη παρούσα φάση δεν θεωρούμε ότι η συνέχηση της κατάληψης βοηθά και γι αυτό ζητάμε να παραμείνει ανοιχτή. Παρόλα αυτά, επειδή όλοι αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη παιδεία, επιθυμούμε την συμμετοχή του συλλόγου σε οποιαδήποτε δημοκρατική μορφή αγώνα (συλλαλητήρια και πορείες) εφόσον αυτή η μορφή αφήνει το πανεπιστήμιο ανοιχτό για τους φοιτητές που επιθυμούν να κάνουν τα μαθήματα τους"
επίσης σκεφτείτε το γεγονός ότι αν διεκδικηθεί η νίκη στη ΓΣ, τότε το πλαίσιο θα πρέπει να είναι άρτιο διότι θα εκπροσωπεί όλη τη στάση του συλλόγου φοιτητών μέχρι την μεθεπόμενη ΓΣ. Δλδ αν το πλαίσιο δεν πει "κατεβαίνουμε στο επόμενο συλλαλητήριο" αλλά στο τέλος κερδίσει, τότε ο σύλλογος δεν έχει δικαίωμα να κατέβει ως σύλλογος.
Καταλαβαίνετε τι εννοώ? Δεν γίνεται ολόκληρος σύλλογος να αποφασίσει μόνο "άνοιγμα της σχολής".
Είναι το θέμα του πολιτικού περιεχομένου, το οποίο μεν δεν θέλουμε αλλά από την άλλη είναι πρόβλημα...
"στη παρούσα φάση δεν θεωρούμε ότι η συνέχηση της κατάληψης βοηθά και γι αυτό ζητάμε να παραμείνει ανοιχτή. Παρόλα αυτά, επειδή όλοι αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη παιδεία, επιθυμούμε την συμμετοχή του συλλόγου σε οποιαδήποτε δημοκρατική μορφή αγώνα (συλλαλητήρια και πορείες) εφόσον αυτή η μορφή αφήνει το πανεπιστήμιο ανοιχτό για τους φοιτητές που επιθυμούν να κάνουν τα μαθήματα τους"
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
βασικά, από τη στιγμή που κατεβάζεις ένα πλαίσιο σε ΓΣ πρέπει να λες και τι πορεία προτείνει να ακολουθήσει ο σύλλογος. Μην πάρεις θέση υπέρ η κατά της μεταρύθμισης, αλλά μην το αφήσεις και ξέφραγκο αμπέλι το πλαίσιοrapadder wrote:Προσωπικά δεν το βρίσκω κακή ιδέα να γίνει μια σχετική αναφορά. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία που είναι σε δημοκρατικά πλαίσια και με ανοιχτή σχολή είναι καλοδεχούμενη.
- Tyrogkofretas
- byte level
- Academic status: N>4
αυτό το παρατήρησα στο προηγούμενο πλαίσιο και δεν μου άρεσε. σίγουρα, ολόκληρος σύλλογος δεν μπορεί να ψηφίσει απλά άνοιγμα σχολής. συμφωνώ στο να συμπεριληφθεί και η αναφορά του tsilochr για τις πορείες.tsilochr wrote:κατα την άποψη μου το πλαίσιο θέλει ριζικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο.
όσο για την Γ.Σ. την Τρίτη, εγώ όχι μόνο θα είμαι εκεί, αλλά προτίθεμαι και να εκπροσωπήσω τους ΑΠΑΣίτες στο μικρόφωνο.
-
- Kilobyte level
Συνάδελφοι προσοχή: Το να μην αναφέρει το πλαίσιο ότι "κατεβαίνουμε στο επόμενο συλλαλητήριο" δεν απαγορεύει σε οιονδήποτε φοιτητή να κατέβει στα συλλαλητήρια που θα οργανωθούν έτσι κι αλλιώς. Αυτό που προτείνω είναι να μην υπάρχει ξεκάθαρη θέση στο πλαίσιο ως προς τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων, διότι ας μην ξεχνούμε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί φοιτητές που δεν έχουν πρόβλημα με το νέο νόμο πλαίσιο. Αντ' αυτού, προτείνω να υπάρχει κάποια πρόταση που να υποδεικνύει σε όσους θέλουν να αγωνιστούν να το κάνουν, είναι στην ελεύθερη βούλησή τους. Εφόσον το πλαίσιο είναι ανεξάρτητο, καλό είναι να μην παίρνει πολιτική θέση όσον αφορά τα δρώμενα στην παιδεία, έτσι κι αλλιώς πρωταρχικός σκοπός του είναι η ανοικτή σχολή, είτε κάποιοι κατεβαίνουν στις πορείες είτε όχι. Να ξεκαθαριστεί δηλαδή ότι το ανεξάρτητο πλαίσιο κατεβαίνει ώστε η σχολή να παραμείνει ανοικτή και ότι δεν απαγορεύει, ούτε προτρέπει τις κινητοποιήσεις. Η αντίδραση είναι άλλο θέμα και δεν έχει να κάνει με την ανοικτή σχολή.tsilochr wrote:αν το πλαίσιο δεν πει "κατεβαίνουμε στο επόμενο συλλαλητήριο" αλλά στο τέλος κερδίσει, τότε ο σύλλογος δεν έχει δικαίωμα να κατέβει ως σύλλογος.
-
- Mbyte level
Και κάπου εδώ το Πλαίσιο παύει να είναι ανεξάρτητο όπως έγραψε και ο DogOfWar.tsilochr wrote: Εγώ θα πρότεινα σε νέο πλαίσιο να τονιστεί ότι η θέση μας είναι:
Ανεξάρτητο σημαίνει πως δεν λαμβάνει θέση όσον αφορά τις εξελίξεις στο θέμα της παιδείας. Αν αναφέρεται σε αγώνα τότε ουσιαστικά το πλαίσιο αποκτά πολιτική θέση ενάντια στο νομοσχέδιο, που πιστεύω ότι είναι αντίθετο στην ιδεολογία του.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Αν και δεν συμφωνώ με το πνεύμα του πλαισίου πιστεύοντας ακράδαντα στην ενότητα του φοιτητικού κινήματος όπως αυτό εκφράζεται από το συντονιστικό των καταλήψεων (συνέχιση των καταλήψεων) θεωρώ ότι ένα πλαίσιο πρέπει να είναι αυτό το οποίο λέει και το όνομα του δηλάδή ένα πλαίσιο. Ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι ένα πολιτικό κείμενο το οποίο θα θέτει τα επίδικα και θα προτάσει του τρόπους δράσης του συλλόγου μας. Δεν πιστεύω ότι ένα μινιμαλιστικό πλαίσιο στο οποίο το μόνο που βάζει ώς αίτημα είναι η ανοικτή σχολή είναι αρκετό τόσο για να καλύψει την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα όσο και για να εκφράσει τον ιστορικό μας σύλλογο Σωτήρη Πέτρουλα.
Άλλωστε νομίζω ότι όλοι θέλουν τη σχολή ανοικτή αλλά οι καταστάσεις είναι αυτές που οδηγούν την πλειοψηφία των φοιτητών σε αυτή την (αποδεδειγμένα νικηφόρα) μορφή πάλης.
Όπως έχω ήδη πεί σε προηγούμενα μου ποστ αυτό που πρέπει να μας προβληματίζει είναι ο νόμος πλαίσιο (η κατεύθυνση στην οποία δείχνει) και πώς ο καθένας από εμάς τοποθετείται απέναντι σε αυτόν.
Άλλωστε νομίζω ότι όλοι θέλουν τη σχολή ανοικτή αλλά οι καταστάσεις είναι αυτές που οδηγούν την πλειοψηφία των φοιτητών σε αυτή την (αποδεδειγμένα νικηφόρα) μορφή πάλης.
Όπως έχω ήδη πεί σε προηγούμενα μου ποστ αυτό που πρέπει να μας προβληματίζει είναι ο νόμος πλαίσιο (η κατεύθυνση στην οποία δείχνει) και πώς ο καθένας από εμάς τοποθετείται απέναντι σε αυτόν.
-
- Kilobyte level
Όπα όπα... παιδιά ξεφεύγουμε! Δε συμφωνούμε όλοι με το να αναλάβουμε κάποιας μορφής δράση απέναντι στο νέο νόμο πλαίσιο (άλλοι συμφωνούν, άλλοι διαφωνούν, άλλοι διαφωνούν σε ορισμενα σημεία, άλλοι είναι ουδέτεροι).
Αυτό που θέλω να εξηγήσω είναι ότι ένα πλαίσιο δεν είναι απαραίτητο να υποδεικνύει τρόπους αντίδρασης για το φοιτητικό σύλλογο. Ένα πλαίσιο είναι ένα κείμενο το οποίο λέει τι υποχρεούται να κάνει ο φοιτητικός σύλλογος μέχρι νεωτέρας αποφάσεως. Αυτό το τι θα κάνει δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι αντιδραστικές κινητοποιήσεις ντε και καλά! Μπορεί να είναι ότι "ο φοιτητικός μας σύλλογος αποφασίζει ότι η σχολή θα είναι ανοικτή κτλ... τελεία και παύλα". Ή για παράδειγμα "ο φοιτητικός μας σύλλογος δε θα συμμετέχει σε κάποια πορεία ως φοιτητικός σύλλογος, αλλά παρ' όλα αυτά όποιος θέλει μπορεί να το κάνει ως ανεξάρτητο φυσικό πρόσωπο". Το τι θα κάνει ο καθένας μας ξεχωριστά για να αντιδράσει ή να επιδοκιμάσει τις αλλαγές στην Παιδεία αφήνεται ελεύθερο με τον τρόπο αυτό και δεν αναγκάζεις κανέναν να συμμεριστεί τις απόψεις άλλων. Οτιδήποτε γράφει το πλαίσιο για το φοιτητικό σύλλογο υποχρεώνει σε συμμόρφωση το φοιτητικό σύλλογο και όχι τα ανεξάρτητα φυσικά πρόσωπα.
Νομίζω ότι η εξήγησή μου επαρκεί για το ότι δε χρειάζεται να συμπεριληφθεί σε ένα ανεξάρτητο πλαίσιο υπόδειξη αντίδρασης για το φοιτητικό σύλλογο. Περιλαμβάνοντας τέτοιου είδους διατάξεις, το πλαίσιο παίρνει θέση απέναντι στα πολιτικά δρώμενα και δεν είναι πλέον ανεξάρτητο (παρ' ότι παραμένει πλαίσιο ανεξάρτητων φοιτητών - υπάρχει μια λεπτή διαφορά).
Ειλικρινά δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητό το τι θέλω να πω... δε θέλω να παρεξηγηθώ κιόλας γιατί γνωρίζουμε ότι πολύς κόσμος ευκαιρία ψάχνει!
Αυτό που θέλω να εξηγήσω είναι ότι ένα πλαίσιο δεν είναι απαραίτητο να υποδεικνύει τρόπους αντίδρασης για το φοιτητικό σύλλογο. Ένα πλαίσιο είναι ένα κείμενο το οποίο λέει τι υποχρεούται να κάνει ο φοιτητικός σύλλογος μέχρι νεωτέρας αποφάσεως. Αυτό το τι θα κάνει δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι αντιδραστικές κινητοποιήσεις ντε και καλά! Μπορεί να είναι ότι "ο φοιτητικός μας σύλλογος αποφασίζει ότι η σχολή θα είναι ανοικτή κτλ... τελεία και παύλα". Ή για παράδειγμα "ο φοιτητικός μας σύλλογος δε θα συμμετέχει σε κάποια πορεία ως φοιτητικός σύλλογος, αλλά παρ' όλα αυτά όποιος θέλει μπορεί να το κάνει ως ανεξάρτητο φυσικό πρόσωπο". Το τι θα κάνει ο καθένας μας ξεχωριστά για να αντιδράσει ή να επιδοκιμάσει τις αλλαγές στην Παιδεία αφήνεται ελεύθερο με τον τρόπο αυτό και δεν αναγκάζεις κανέναν να συμμεριστεί τις απόψεις άλλων. Οτιδήποτε γράφει το πλαίσιο για το φοιτητικό σύλλογο υποχρεώνει σε συμμόρφωση το φοιτητικό σύλλογο και όχι τα ανεξάρτητα φυσικά πρόσωπα.
Νομίζω ότι η εξήγησή μου επαρκεί για το ότι δε χρειάζεται να συμπεριληφθεί σε ένα ανεξάρτητο πλαίσιο υπόδειξη αντίδρασης για το φοιτητικό σύλλογο. Περιλαμβάνοντας τέτοιου είδους διατάξεις, το πλαίσιο παίρνει θέση απέναντι στα πολιτικά δρώμενα και δεν είναι πλέον ανεξάρτητο (παρ' ότι παραμένει πλαίσιο ανεξάρτητων φοιτητών - υπάρχει μια λεπτή διαφορά).
Ειλικρινά δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητό το τι θέλω να πω... δε θέλω να παρεξηγηθώ κιόλας γιατί γνωρίζουμε ότι πολύς κόσμος ευκαιρία ψάχνει!
Συγχώρεσε με αλλά πραγματικά νομίζω ότι εξήγηση που προσπαθείς να δώσεις δεν επαρκεί ούτε κατ'ελάχιστο....Dog oF wAr wrote:Όπα όπα... παιδιά ξεφεύγουμε! Δε συμφωνούμε όλοι με το να αναλάβουμε κάποιας μορφής δράση απέναντι στο νέο νόμο πλαίσιο (άλλοι συμφωνούν, άλλοι διαφωνούν, άλλοι διαφωνούν σε ορισμενα σημεία, άλλοι είναι ουδέτεροι).