Προσχέδιο νόμου για την έρευνα και την τεχνολογία
Προσχέδιο νόμου για την έρευνα και την τεχνολογία
Εδώ http://www.megaupload.com/?d=OUPVA8F4
μπορείτε να κατεβάσετε το προσχέδιο νόμου που αφορά την έρευνα και τεχνολογία στην Ελλάδα.
Μου δώθηκε από μία φίλη μου διδακτορική του βιολογικού η οποία είναι εκλεγμένη αντιπρόσωπος των διδακτορικών του εκπα. (Εδώ βλέπουμε τα θετικά της ύπαρξης και λειτουργίας συλλόγου μεταπτυχιακών και διδακτορικών και όχι το χάλι της Ασοεε).
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι το τρίτο μέρος της τραγωδίας που γίνεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με πρώτο και κύριο το άρθρο 16 δεύτερο το νόμο πλαίσιο καταλήγοντας σε αυτό.
Εκτιμώ ότι λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στην παιδεία η ψήφιση ή ακόμα και συζήτηση του δεν προβλέπεται (τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον).
Το παραθέτω γιατί θεωρώ ότι μας αφορά όλους.
Ξέρουμε τι μας ετοιμάζουν.....
Δεν ξέρουν τι τους περιμένει.....
μπορείτε να κατεβάσετε το προσχέδιο νόμου που αφορά την έρευνα και τεχνολογία στην Ελλάδα.
Μου δώθηκε από μία φίλη μου διδακτορική του βιολογικού η οποία είναι εκλεγμένη αντιπρόσωπος των διδακτορικών του εκπα. (Εδώ βλέπουμε τα θετικά της ύπαρξης και λειτουργίας συλλόγου μεταπτυχιακών και διδακτορικών και όχι το χάλι της Ασοεε).
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι το τρίτο μέρος της τραγωδίας που γίνεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με πρώτο και κύριο το άρθρο 16 δεύτερο το νόμο πλαίσιο καταλήγοντας σε αυτό.
Εκτιμώ ότι λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στην παιδεία η ψήφιση ή ακόμα και συζήτηση του δεν προβλέπεται (τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον).
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Re: Προσχέδιο νόμου για την έρευνα και την τεχνολογία
άστο κωστή μου, εκεί έχουν συλλογικό όργανο το οποίο, λόγω της ακόμα μεγαλύτερης αποχής (διότι ο κόσμος πάει να κάνει ένα μεταπτυχιακό και να τελειώνει), το έχουν καπηλευτεί οι συνδικαλιστές. Περνάνε ό,τι αγωνιστική απόφαση θέλουν πλειοψηφίες των 15 ατόμων και αυτό μετά είναι η επίσημη θέση των ΠΜΣ διότι αυτή είναι η θέση του συλλογικού τους οργάνου.kostas314 wrote:(Εδώ βλέπουμε τα θετικά της ύπαρξης και λειτουργίας συλλόγου μεταπτυχιακών και διδακτορικών και όχι το χάλι της Ασοεε)
Όσο γκρινιάζετε για την αποχή του κόσμου από τις ΓΣ, άλλο τόσο σας συμφέρει τώρα η αποχή.
Τώρα δηλαδή τι υποστηρίζεις? Ότι φταίνε αυτοί που συμμετέχουν? Γιατί εγώ νομίζω ότι φταίνε αυτοί που απέχουν....tsilochr wrote:άστο κωστή μου, εκεί έχουν συλλογικό όργανο το οποίο, λόγω της ακόμα μεγαλύτερης αποχής (διότι ο κόσμος πάει να κάνει ένα μεταπτυχιακό και να τελειώνει), το έχουν καπηλευτεί οι συνδικαλιστές. Περνάνε ό,τι αγωνιστική απόφαση θέλουν πλειοψηφίες των 15 ατόμων και αυτό μετά είναι η επίσημη θέση των ΠΜΣ διότι αυτή είναι η θέση του συλλογικού τους οργάνου.kostas314 wrote:(Εδώ βλέπουμε τα θετικά της ύπαρξης και λειτουργίας συλλόγου μεταπτυχιακών και διδακτορικών και όχι το χάλι της Ασοεε)
Όσο γκρινιάζετε για την αποχή του κόσμου από τις ΓΣ, άλλο τόσο σας συμφέρει τώρα η αποχή.
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Πάντως, στο Τμήμα Πληροφορικής υπάρχει ουσιαστική εκπροσώπηση και των μεταπτυχιακών φοιτητών και των υποψηφίων διδακτόρων στα όργανα του Τμήματος.kostas314 wrote:Εδώ http://www.megaupload.com/?d=OUPVA8F4
Δ. Γκρ.
Συμφωνώ ως προς την εκπροσώπηση στα όργανα συνδιοίκησης (κυρίως για το τμήμα πληροφορικής με το οποίο έχω επαφή) αλλά θα ήθελα να συνεδριάζει και το σύνολο των μεταπτυχιακών στη βάση ενός ενιαίου συλόγου ο οποίος λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά (όπως γίνεται και στο προπτυχιακό).redlabel wrote:
Πάντως, στο Τμήμα Πληροφορικής υπάρχει ουσιαστική εκπροσώπηση και των μεταπτυχιακών φοιτητών και των υποψηφίων διδακτόρων στα όργανα του Τμήματος.
Δ. Γκρ.
Δεν θεωρώ ότι ως μεταπτυχιακούς/διδακτορικούς μας αρμόζει να βρισκόμαστε μία φορά το χρόνο σε εκλογές οι οποίες διεξάγονται στην αρχή του πρώτου εξαμήνου και υπό συνθήκες μυστικότητας (δίχως δηλαδή να μαθαίνει ο πολύς κόσμος πότε πού και για πιό λόγο ψηφίζουμε).
Στο κάτω κάτω δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε στους εκλεγμένους εκπροσώπους μας αλλά να τους ελέγχουμε, να ενημερωνόμαστε από αυτούς και τελικά να τους κάνουμε να εκφράζουν αυτό που η πλειοψηφία επιθυμεί.
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Όλα αυτά πολύ λογικά και σκόπιμα μου ακούγονται, Κώστα. Εκφράζουν, άραγε, και κάποια "κρίσιμη μάζα" των άμεσα εμπλεκόμενων;kostas314 wrote:Συμφωνώ ως προς την εκπροσώπηση στα όργανα συνδιοίκησης (κυρίως για το τμήμα πληροφορικής με το οποίο έχω επαφή) αλλά θα ήθελα να συνεδριάζει και το σύνολο των μεταπτυχιακών στη βάση ενός ενιαίου συλόγου ο οποίος λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά (όπως γίνεται και στο προπτυχιακό).redlabel wrote:
Πάντως, στο Τμήμα Πληροφορικής υπάρχει ουσιαστική εκπροσώπηση και των μεταπτυχιακών φοιτητών και των υποψηφίων διδακτόρων στα όργανα του Τμήματος.
Δ. Γκρ.
Δεν θεωρώ ότι ως μεταπτυχιακούς/διδακτορικούς μας αρμόζει να βρισκόμαστε μία φορά το χρόνο σε εκλογές οι οποίες διεξάγονται στην αρχή του πρώτου εξαμήνου και υπό συνθήκες μυστικότητας (δίχως δηλαδή να μαθαίνει ο πολύς κόσμος πότε πού και για πιό λόγο ψηφίζουμε).
Στο κάτω κάτω δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε στους εκλεγμένους εκπροσώπους μας αλλά να τους ελέγχουμε, να ενημερωνόμαστε από αυτούς και τελικά να τους κάνουμε να εκφράζουν αυτό που η πλειοψηφία επιθυμεί.
Δ. Γκρ.
Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα το οποίο οφείλω να ομολογήσω ότι με βασάνισε πολύ. Στο συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει είναι ότι υπάρχει η κρίσιμη μάζα μόνο που βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση λόγο της εντατικοποίσης των σπουδών, των διδάκτρων (όπου υπάρχουν) και της μικρής χρονικής διάρκειας φοίτησης.redlabel wrote:Όλα αυτά πολύ λογικά και σκόπιμα μου ακούγονται, Κώστα. Εκφράζουν, άραγε, και κάποια "κρίσιμη μάζα" των άμεσα εμπλεκόμενων;kostas314 wrote:Συμφωνώ ως προς την εκπροσώπηση στα όργανα συνδιοίκησης (κυρίως για το τμήμα πληροφορικής με το οποίο έχω επαφή) αλλά θα ήθελα να συνεδριάζει και το σύνολο των μεταπτυχιακών στη βάση ενός ενιαίου συλόγου ο οποίος λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά (όπως γίνεται και στο προπτυχιακό).redlabel wrote:
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.
Αν ορισμένοι που διαβάζουν το συγκεκριμένο θέμα ενδιαφέρονται για μία συντονισμένη δράση δηλώνω απόλυτα πρόθυμος να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την παγιωμένη και ενάντια στα συμφέροντα μας κατάσταση.
Μία αλήθεια παραμένει αλήθεια ακόμα και αν την υποστηρίζει μονάχα ένας...
rapadder wrote:tsilochr++Κάτι μου θυμίζει αυτό... Α, θυμήθηκα, είναι παλιό σύνθημα σε αφίσσα παράταξης.kostas314 wrote: Ξέρουμε τι μας ετοιμάζουν.....
Όντως Σταμάτη είναι ένα σύνθημα που έχεις δεί σε μία πολύ παλιά και καλαίσθητη αφίσα της ΡΑΣ. Το σύνθημα όμως αυτό είναι αρκετά παλιό, δίχως να ξέρω ποίος το πρωτοχρησιμοποίησε, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο μάι του ΄68. Μου αρέσει πολύ σαν σύνθημα γιατί συμπικνώνει σε μόλις 2 αράδες τόσο τη θεωρία όσο και την πράξη.
Τώρα αν αντιλαμβάνομαι σωστά κάνεις έναν σαφή υπαινιγμό για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και επιλογές. Θα ήθελα λοιπόν να σε ενημερώσω ότι δεν έχω τίποτα να κρύψω αλλά και τίποτα για να απολογηθώ. Αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου ώς μία πολιτική οντότητα η οποία δρά σε συγκεκριμένους κοινωνικούς χώρους. Μέσα απο αυτούς λοιπόν τους χώρους προσπαθώ να ανατρέψω συσχετισμούς (όπου χρειάζεται) έτσι ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα το δικό μου αξιακό σύστημα. Άλλωστε η πολιτική δεν είναι χόμπι αλλά τρόπος ζωής.
Η βαρεμάρα και η χαμαλοδουλειά οδηγούν στη μετριότητα, η ελευθερία και ο ενθουσιασμός στη δημιουργία.
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Να προσθέσω ότι η αφίσσα είχε κάτι Ρωμαίους να επιτίθενται στους Γαλάτες (από το Asterix) με τα γνωστά αποτελέσματα για τους Ρωμαίους.
Δεν πρέπει να απολογηθεί κανείς επειδή αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως μια πολιτική οντότητα, που είναι υγιές, άν όχι επιθυμητό. Απλά φοβάμαι ότι μια πιο ενεργή και συστηματική εκπροσώπηση των διδακτορικών θα είχε ως αποτέλεσμα την μεταφορά του (νοσηρού) παραταξιακού κλίματος (από το προπτυχιακό) στις συνεδριάσεις τους. Αυτό δεν υπάρχει μέχρι τώρα (ευτυχώς).
Δεν πρέπει να απολογηθεί κανείς επειδή αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως μια πολιτική οντότητα, που είναι υγιές, άν όχι επιθυμητό. Απλά φοβάμαι ότι μια πιο ενεργή και συστηματική εκπροσώπηση των διδακτορικών θα είχε ως αποτέλεσμα την μεταφορά του (νοσηρού) παραταξιακού κλίματος (από το προπτυχιακό) στις συνεδριάσεις τους. Αυτό δεν υπάρχει μέχρι τώρα (ευτυχώς).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Συμφωνώ αλλά πρέπει να παρατηρήσω ότι το φαινόμενο αυτό είναι κύριο προνόμιο των καθεστωτικών παρατάξεων.rapadder wrote:Απλά φοβάμαι ότι μια πιο ενεργή και συστηματική εκπροσώπηση των διδακτορικών θα είχε ως αποτέλεσμα την μεταφορά του (νοσηρού) παραταξιακού κλίματος (από το προπτυχιακό) στις συνεδριάσεις τους. Αυτό δεν υπάρχει μέχρι τώρα (ευτυχώς).
Στόχος τους είναι άλλωστε και η απαξίωση του φοιτητικού συνδικαλισμού....
Στα χέρια μας είναι να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς.
Δεν ξέρουν τι τους περιμένει..... (χεχεχε)
Η βαρεμάρα και η χαμαλοδουλειά οδηγούν στη μετριότητα, η ελευθερία και ο ενθουσιασμός στη δημιουργία.
Απλώς να ενημερώσω ότι οι Υποψήφιοι Διδάκτορες του τμήματος έχουμε Σύλλογο (σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες), ο οποίος ορίζει σύμφωνα με το Καταστατικό του, τους εκπροσώπους στα Όργανα του τμήματος. Σε αυτό το θέμα έχουμε διαχωριστεί πλήρως από τους Μεταπτυχιακούς. Ο μικρός αριθμός μελών του Συλλόγου (περί τους 55 Υ.Δ.) μας επιτρέπει να έχουμε ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων, χωρίς καμμία παραταξιακή εξάρτηση. Ωστόσο, αν και έχουμε κατά καιρους επιχειρήσει να έρθουμε σε επαφή με Υ.Δ. άλλων τμημάτων του Ο.Π.Α. για μία συνολική εκπροσώπηση στα όργανα του Πανεπιστημίου, δεν έχουμε κατορθώσει να βρούμε σημεία επαφής.rapadder wrote: Απλά φοβάμαι ότι μια πιο ενεργή και συστηματική εκπροσώπηση των διδακτορικών θα είχε ως αποτέλεσμα την μεταφορά του (νοσηρού) παραταξιακού κλίματος (από το προπτυχιακό) στις συνεδριάσεις τους. Αυτό δεν υπάρχει μέχρι τώρα (ευτυχώς).
Δ.Κ. Βασιλάκης
Πρόεδρος Συλλόγου Υ.Δ. Πληροφορικής Ο.Π.Α.
Αντιφατικές οι πρόσφατες ειδήσεις.....
(Άρχισαν τα όργανα!)
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 324693.htm
http://news.pathfinder.gr/greece/news/394959.html
(Άρχισαν τα όργανα!)
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 324693.htm
http://news.pathfinder.gr/greece/news/394959.html