Ανεξάρτητο πλαίσιο ΙΙ
Ίσως οι καταλήψεις να είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ίσως και όχι. Επιχειρηματολογούμε και ανάλογα ο καθένας πείθεται για τη μία ή την άλλην άποψη. Έτσι και ψηφίζει το πλαίσιο που είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις του. Αν όμως οι περισσότεροι θέλουν να αντιδράσουν και αποφασίζουν, έστω τη τρέχουσα περίοδο, όχι κατάληψη τότε αυτό δεν είναι ευθύνη ενός ανεξάρτητου πλαισίου κατά της κατάληψης. Είναι ευθύνη όλων των άλλων πλαισίων είτε να πείσουν (με θεμιτό τρόπο) είτε να αναπροσαρμόσουν τα πλαίσια τους για κινητοποιήσεις χωρίς καταλήψεις. Γιατί τελικά μου φαίνεται ότι έχουμε καταλήξει να πιστεύουμε ότι ψηφίζουμε και όχι να ψηφίζουμε ότι πιστεύουμε.
"With soap, baptism is a good thing"
Παιδιά καλησπέρα,
Ο λόγος που μπήκα στο φόρουμ αυτό ειναι η αξιόλογη προσπάθεια που κάνουν μερικοί από εσας καταθέτοντας ανεξάρητο πλαίσιο δηλώνοντας την αντιπαράθεση τους στις κομματικές παρατάξεις που βρίσκονται μέσα στα πανεπιστήμια και δρουν ανεξέλγκτα!
Πραγματικά μπράβο σας!και ειλικρινα θα ήθελα να δω και κάτι παραπάνω από αυτό μόλις τελειώσουν όλα αυτά με το νόμο πλαίσιο, όπως για παράδειγμα να δημιουργείται μια νέα φοιτιτική παράταξη ανεξάτητη από πολιτικά κόμματα που στόχο έχει μόνο την διασφάλιση του συμφέροντος του φοιτητή.
Θα ήταν καλό να το σκεφτείται!πιστεύω ότι θα έχετε την στήριξη της μεγαλύτερης μερίδας φοιτητών συμπεριλαμβανομένου και τις δικιάς μου που πιστεύς ακράδαντα ότι οι κομματικές παρατάξεις πρέπει να φύγουν από την σχολή!
Πέρα από αυτά θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι και να μου πείτε γιατί τώρα μπήκα σε αυτό το φόρουμ και δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί..
Το γεγονός ότι κατεβάζεται ανεξάρτητο πλαίσιο στις περιπτώσεις που κατεβάζει και η ΔΑΠ(όταν το θυμάται τουλάχιστον) δεν θεωρείται ότι φέρνει σε δίλλημα πολλούς? Γιατί υπάρχει ένας κοινός στόχος να ανοιξει η σχολή και αν μπαινει διαφορετικό πλαίσιο για το ίδιο σκοπό μπορεί να αποφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα όπως για παράδειγμα να κερδίσει το ενιαίο πλαίσιο κατάληψης..
Το λέω αυτό γιατί βρέθηκα σε αυτή την φάση την Τετάρτη και δεν θέλω να ξαναβρεθώ αύριο..
Η πρόταση μου είναι και αμα θέλετε την ακούτε ότι όπως και η ΠΑΣΠ κάνει με τις αριστερές παρατάξεις ενιαίο πλαίσιο με κοινό σκοπό την κατάληψη παρόλο που πολιτικά διαφοροποιούνται σε πολλά ζητήματα καλό ήταν να σκεφτείται να το κάνετε και εσεις.Σας το λέω για να μην διχαστουν και πάλι όσοι θέλουν την σχολή ανοιχτή μεταξύ των δύο πλαισίων..
Ο λόγος που μπήκα στο φόρουμ αυτό ειναι η αξιόλογη προσπάθεια που κάνουν μερικοί από εσας καταθέτοντας ανεξάρητο πλαίσιο δηλώνοντας την αντιπαράθεση τους στις κομματικές παρατάξεις που βρίσκονται μέσα στα πανεπιστήμια και δρουν ανεξέλγκτα!
Πραγματικά μπράβο σας!και ειλικρινα θα ήθελα να δω και κάτι παραπάνω από αυτό μόλις τελειώσουν όλα αυτά με το νόμο πλαίσιο, όπως για παράδειγμα να δημιουργείται μια νέα φοιτιτική παράταξη ανεξάτητη από πολιτικά κόμματα που στόχο έχει μόνο την διασφάλιση του συμφέροντος του φοιτητή.
Θα ήταν καλό να το σκεφτείται!πιστεύω ότι θα έχετε την στήριξη της μεγαλύτερης μερίδας φοιτητών συμπεριλαμβανομένου και τις δικιάς μου που πιστεύς ακράδαντα ότι οι κομματικές παρατάξεις πρέπει να φύγουν από την σχολή!
Πέρα από αυτά θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι και να μου πείτε γιατί τώρα μπήκα σε αυτό το φόρουμ και δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί..
Το γεγονός ότι κατεβάζεται ανεξάρτητο πλαίσιο στις περιπτώσεις που κατεβάζει και η ΔΑΠ(όταν το θυμάται τουλάχιστον) δεν θεωρείται ότι φέρνει σε δίλλημα πολλούς? Γιατί υπάρχει ένας κοινός στόχος να ανοιξει η σχολή και αν μπαινει διαφορετικό πλαίσιο για το ίδιο σκοπό μπορεί να αποφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα όπως για παράδειγμα να κερδίσει το ενιαίο πλαίσιο κατάληψης..
Το λέω αυτό γιατί βρέθηκα σε αυτή την φάση την Τετάρτη και δεν θέλω να ξαναβρεθώ αύριο..
Η πρόταση μου είναι και αμα θέλετε την ακούτε ότι όπως και η ΠΑΣΠ κάνει με τις αριστερές παρατάξεις ενιαίο πλαίσιο με κοινό σκοπό την κατάληψη παρόλο που πολιτικά διαφοροποιούνται σε πολλά ζητήματα καλό ήταν να σκεφτείται να το κάνετε και εσεις.Σας το λέω για να μην διχαστουν και πάλι όσοι θέλουν την σχολή ανοιχτή μεταξύ των δύο πλαισίων..
Berry wrote:Πέρα από αυτά θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι και να μου πείτε γιατί τώρα μπήκα σε αυτό το φόρουμ και δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί..
Welcome!
Το θέμα έχει συζητηθεί.
Δες εδώ ,αν θέλεις ,τη συζήτηση από την αρχή.
-
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
"Ούτε κατ' ελάχιστον" όμως έτσι; Συνάδελφε δε συζητάμε για το αν πρέπει ο φοιτητικός σύλλογος να αντιδράσει στις αλλαγές. Συζητάμε για το τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα ανεξάρτητο πλαίσιο!! Έχει τεράστια διαφορά!kostas314 wrote:Συγχώρεσε με αλλά πραγματικά νομίζω ότι εξήγηση που προσπαθείς να δώσεις δεν επαρκεί ούτε κατ'ελάχιστο....
Θα ήθελα πάντως να μου πεις τι από αυτά που γράφω δεν καταλαβαίνεις για να ξαναπροσπαθήσω!
Εγώ προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν πρέπει το ανεξάρτητο πλαίσιο να αναφέρεται σε αγώνα, χωρίς όμως να απαγορεύει σε κάποιον να αγωνιστεί.
Εσύ λες ότι ένα ανεξάρτητο πλαίσιο πρέπει να αναφέρεται σε αγώνα εναντίον του νόμου πλαισίου. Μα τότε πώς είναι ανεξάρτητο, αφού παίρνει θέση υπέρ αυτών που διαφωνούν με το νόμο πλαίσιο, αδιαφορώντας γι' αυτούς που συμφωνούν! Μήπως ξεχνάς συνάδελφε ότι γύρω στο 35% των φοιτητών συμφωνούν με το νέο νόμο πλαίσιο;;;
Ένα πλαίσιο που έχει ανεξάρτητο χαρακτήρα πρέπει να εκφράζει όλους τους φοιτητές... και όχι μόνο τους διαφωνούντες! Πρόσεχε μην πέφτεις στην παγίδα της ταύτισης του συμφέροντος με το δίκαιο. Εγώ δέχομαι ότι εσύ μπορεί να πιστεύεις πως πρέπει να υπάρχει μια αντίδραση. Άλλοι όμως διαφωνούν. Και είναι και οι 2 μερίδες φοιτητών μεγάλες. Δεν καταλαβαίνεις ότι αν υποστηρίξεις αγώνα παίρνεις θέση υπέρ της πρώτης μερίδας; Αν πάλι υποστηρίξεις αδράνεια, πρόσκεισαι θετικά στη δεύτερη μερίδα. Συμπέρασμα: Το ανεξάρτητο πλαίσιο δεν πρέπει να υποστηρίζει κάποια κίνηση του φοιτητικού συλλόγου, καθώς αυτός αντιπροσωπεύει όλους τους φοιτητές του ΟΠΑ. Επίσης δεν πρέπει να απαγορεύει σε κανένα φοιτητή να αντιδρά στις αλλαγές στην Παιδεία.
Δεν είναι προφανές ότι με τον τρόπο αυτό δεν υποστηρίζεις κανέναν; (Ελπίζω πλέον να είναι σαφές... έλεος!!!)
Το ζήτημα της ανεξαρτησίας είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα.tsilochr wrote:αν είναι να παίξουμε με τις λέξεις τότε εγω λέω ότι μιλάμε για να πρωτοβουλία ανεξάρτητων φοιτητών και όχι για το ανεξάρτητο πλαίσιο.
μπορεί πχ το πλαίσιο να ζητά ο φοιτητικός σύλλογος να ζητήσει την απόσυρση του Τάκη Φύσσα από αριστερό μπακ της εθνικής...
Προσωπικά ενστερνίζομαι την άποψη που λέει ότι δεν υπάρχει κανένας ανεξάρτητος εφόσον όλοι εξαρτόμαστε από την ταξική μας συνείδηση.
Η βαρεμάρα και η χαμαλοδουλειά οδηγούν στη μετριότητα, η ελευθερία και ο ενθουσιασμός στη δημιουργία.
-
- Kilobyte level
Ναι αλλά το πλαίσιο ξεκίνησε ως ανεξάρτητο και καλό είναι να παραμείνει έτσι... τώρα αν νομίζετε ότι παίζουμε με τις λέξεις κάνετε λάθος. Η φιλοσοφία είναι να υπάρχει ένα πλαίσιο το οποίο μπορούν να στηρίξουν ΔΑΠίτες, ΠΑΣΠίτες, ΠΚΣίτες, ΕΑΑΚίτες κτλ.
Ένα πλαίσιο το οποίο προέρχεται από ανεξάρτητους φοιτητές αλλά κατά τα άλλα είναι μεροληπτικό, έχει και αυτό την αξία του προφανώς, αλλά δεν μπορεί να υποστηριχθεί από όλους γιατί σίγουρα θα αντιβαίνει στις πολιτικές πεποιθήσεις κάποιων.
Τώρα αν κάνω λάθος και μιλάμε απλώς για μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων φοιτητών συγχωρέστε με. Να μας πούνε όμως και οι πρωτεργάτες ως τι το ξεκίνησαν, όπως το περιγράφω εγώ, ή όπως το περιγράφετε εσείς.
@kostas314: Δεν εξαρτόμαστε όλοι από την ταξική μας συνείδηση. Βέβαια αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά μπορεί κάποια στιγμή να δεις αντιπαραδείγματα μπροστά σου.
Ένα πλαίσιο το οποίο προέρχεται από ανεξάρτητους φοιτητές αλλά κατά τα άλλα είναι μεροληπτικό, έχει και αυτό την αξία του προφανώς, αλλά δεν μπορεί να υποστηριχθεί από όλους γιατί σίγουρα θα αντιβαίνει στις πολιτικές πεποιθήσεις κάποιων.
Τώρα αν κάνω λάθος και μιλάμε απλώς για μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων φοιτητών συγχωρέστε με. Να μας πούνε όμως και οι πρωτεργάτες ως τι το ξεκίνησαν, όπως το περιγράφω εγώ, ή όπως το περιγράφετε εσείς.
@kostas314: Δεν εξαρτόμαστε όλοι από την ταξική μας συνείδηση. Βέβαια αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά μπορεί κάποια στιγμή να δεις αντιπαραδείγματα μπροστά σου.
Συνάδελφε χωρίς να έχω καμία διάθεση να σε απαξιώσω θα σου απαντήσω πολύ σύντομα.Dog oF wAr wrote: "Ούτε κατ' ελάχιστον" όμως έτσι; Συνάδελφε δε συζητάμε για το αν πρέπει ο φοιτητικός σύλλογος να αντιδράσει στις αλλαγές. Συζητάμε για το τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα ανεξάρτητο πλαίσιο!! Έχει τεράστια διαφορά!
Θα ήθελα πάντως να μου πεις τι από αυτά που γράφω δεν καταλαβαίνεις για να ξαναπροσπαθήσω!
Εγώ προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν πρέπει το ανεξάρτητο πλαίσιο να αναφέρεται σε αγώνα, χωρίς όμως να απαγορεύει σε κάποιον να αγωνιστεί.
Εσύ λες ότι ένα ανεξάρτητο πλαίσιο πρέπει να αναφέρεται σε αγώνα εναντίον του νόμου πλαισίου. Μα τότε πώς είναι ανεξάρτητο, αφού παίρνει θέση υπέρ αυτών που διαφωνούν με το νόμο πλαίσιο, αδιαφορώντας γι' αυτούς που συμφωνούν! Μήπως ξεχνάς συνάδελφε ότι γύρω στο 35% των φοιτητών συμφωνούν με το νέο νόμο πλαίσιο;;;
Ένα πλαίσιο που έχει ανεξάρτητο χαρακτήρα πρέπει να εκφράζει όλους τους φοιτητές... και όχι μόνο τους διαφωνούντες! Πρόσεχε μην πέφτεις στην παγίδα της ταύτισης του συμφέροντος με το δίκαιο. Εγώ δέχομαι ότι εσύ μπορεί να πιστεύεις πως πρέπει να υπάρχει μια αντίδραση. Άλλοι όμως διαφωνούν. Και είναι και οι 2 μερίδες φοιτητών μεγάλες. Δεν καταλαβαίνεις ότι αν υποστηρίξεις αγώνα παίρνεις θέση υπέρ της πρώτης μερίδας; Αν πάλι υποστηρίξεις αδράνεια, πρόσκεισαι θετικά στη δεύτερη μερίδα. Συμπέρασμα: Το ανεξάρτητο πλαίσιο δεν πρέπει να υποστηρίζει κάποια κίνηση του φοιτητικού συλλόγου, καθώς αυτός αντιπροσωπεύει όλους τους φοιτητές του ΟΠΑ. Επίσης δεν πρέπει να απαγορεύει σε κανένα φοιτητή να αντιδρά στις αλλαγές στην Παιδεία.
Δεν είναι προφανές ότι με τον τρόπο αυτό δεν υποστηρίζεις κανέναν; (Ελπίζω πλέον να είναι σαφές... έλεος!!!)
1) Πιστεύω στην ενιαιότητα των συμφερόντων όλων των φοιτητών του συλλόγου μας. Εσύ?
2) Πιστεύω ότι ένα πλαίσιο πρέπει να είναι όντως πλαίσιο με αρχή μέση και τέλος. Ένα πλαίσιο που θα κρίνει τα γεγονότα των τελευταίων μηνών. Ένα πλαίσιο το οποίο θα αναφέρεται στο συνάδελφο μας ο οποίος συνελήφθη άδικα και δικάζεται. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας στην επικαιρότητα/πραγματικότητα και να κάνουμε ότι δεν συνέβει τίποτα (δεν λέω τίποτα για την κατεύθυνση του πλαισίου το οποίο μπορεί κάλιστα να επικροτεί ή να καταδικάζει αυτά τα γεγονότα). Σίγουρα όμως θα πρέπει να πάρει θέση. Στην γενική συνέλευση δεν πάς με θέσφατα και λογική μη διαλόγου. Πάς για να συνομιλήσεις να τοποθετηθείς να πείσεις και να πειστείς. Όταν ρωτήσουν των εκπρόσωπο του ανεξάρτητου πλαισίου να τοποθετηθεί τι θα πεί δεν γνωρίζω δεν απαντώ?
3) Πουθενά δεν εκβίασα αναφορά σε αγώνα ενάντια στο νόμο πλαίσιο. Δεν πιστεύεις όμως ότι το πλαίσιο πρέπει να κρίνει τον νόμο πλαίσιο?
4) Που διαφωνείς με το πλαίσιο της ΔΑΠ?
Η βαρεμάρα και η χαμαλοδουλειά οδηγούν στη μετριότητα, η ελευθερία και ο ενθουσιασμός στη δημιουργία.
-
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Πλαίσια τα οποία κρίνουν τα γεγονόντα υπάρχουν, είναι το Ενωτικό και αυτό της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Το ανεξάρτητο πλαίσιο κατέβηκε με όνομα "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία για Ανοιχτή Σχολή". Στόχος του ήταν απλά και μόνο να ανοίξει η σχολή, και να είναι ένα πλαίσιο το οποίο θα μπορεί να το στηρίξει ο καθένας, είτε είναι υπέρ είτε κατά των αλλαγών και του νομοσχεδίου.
Δίνοντας "πολιτικό" χαρακτήρα στο Ανεξάρτητο Πλαίσιο, στερείται η δυνατότητα από αυτούς που δεν συμφωνούν με την θέση που στηρίζει να το ψηφίσουν...κάτι που είναι ενάντια στην ιδέα που πιστεύω πως είχαν οι "εμπνευστές" της κίνησης αυτής.
Το ανεξάρτητο πλαίσιο κατέβηκε με όνομα "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία για Ανοιχτή Σχολή". Στόχος του ήταν απλά και μόνο να ανοίξει η σχολή, και να είναι ένα πλαίσιο το οποίο θα μπορεί να το στηρίξει ο καθένας, είτε είναι υπέρ είτε κατά των αλλαγών και του νομοσχεδίου.
Δίνοντας "πολιτικό" χαρακτήρα στο Ανεξάρτητο Πλαίσιο, στερείται η δυνατότητα από αυτούς που δεν συμφωνούν με την θέση που στηρίζει να το ψηφίσουν...κάτι που είναι ενάντια στην ιδέα που πιστεύω πως είχαν οι "εμπνευστές" της κίνησης αυτής.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
kostas314 δεν καταλαβαινεις κατι.Δεν ρωτησαμε κανενα για το τι πρεπει να περιλαμβανει το πλαισιο μας.Ωραιες οι συμβουλες αλλα κανενας δε θα μας πει τι πρεπει να περιλαμβανει και πως πρεπει να τοποθετειται.Δεν εχεις αυτο το δικαιωμα στο κατω κατω.
Εκφραζουμε μια αποψη που ειτε συντασσεσαι με αυτη ειτε οχι.
Δημοκρατια δεν εχουμε?
Δεν ειμαστε εκπροσωποι κανενος ετσι ωστε να λογοδοτουμε σε κανενα.
Ειμαστε φοιτητες και ειχαμε αυτη την αποψη.-
Γιατι μπαινεις στη λογικη οτι μια αποψη ειναι σωστη οταν:
1)...
2)...
3)...
.
Η μονη προυποθεση για να κριθει μια αποψη στο συνολο της ειναι να περιλαμβανει λογικα επιχειρηματα.
by the way υποστηριζεις οτι οι γενικες συνελευσεις με τον τροπο που γινονται ειναι κατι το εποικοδομητικο και δημοκρατικο;
Εκφραζουμε μια αποψη που ειτε συντασσεσαι με αυτη ειτε οχι.
Δημοκρατια δεν εχουμε?
Δεν ειμαστε εκπροσωποι κανενος ετσι ωστε να λογοδοτουμε σε κανενα.
Γιατι μπαινεις στη λογικη οτι μια αποψη ειναι σωστη οταν:
1)...
2)...
3)...
.
Η μονη προυποθεση για να κριθει μια αποψη στο συνολο της ειναι να περιλαμβανει λογικα επιχειρηματα.
by the way υποστηριζεις οτι οι γενικες συνελευσεις με τον τροπο που γινονται ειναι κατι το εποικοδομητικο και δημοκρατικο;

"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
-
- Kilobyte level
@kostas314:
Συνάδελφε δεν πίστεψα ποτέ ότι θες να με απαξιώσεις... εννοείται ότι όλοι εκφράζουμε την άποψή μας και ειδικά αυτοί που γράφουμε εδώ θέλουμε προφανώς το πλαίσιο αυτό να πάει όσο καλύτερα γίνεται.
Σου απαντώ λοιπόν σε αυτά που με ρώτησες.
1) Πιστεύω ότι τα συμφέροντα του φοιτητικού μας συλλόγου είναι ενιαία. Δε διαφωνούμε σε αυτό. Διαφωνούμε όμως ως προς τους τρόπους με τους οποίους βοηθούμε το φοιτητικό μας σύλλογο ή/και ως προς τους τρόπους πάλης και αγώνα. Εγώ μπορεί να πιστεύω ότι η τάδε μεταρρύθμιση είναι θετική για το σύνολο των φοιτητών (όχι για μένα προσωπικά) ενώ εσύ το αντίθετο. Και οι 2 για το καλό των φοιτητών μιλάμε.
2) Εδώ διαφωνούμε κάθετα. Ένα πλαίσιο απλώς προτείνει κάτι και είτε το ψηφίζεις είτε όχι. Δεν είναι υποχρεωμένος ο καθείς που έχει να προτείνει κάτι απλό να παίρνει θέση επί παντός επιστητού. Αν εσύ ήθελες να κατεβάσεις σε μία γενική συνέλευση ένα πλαίσιο που να ζητάει πχ περισσότερα αντίτυπα του τάδε βιβλίου στη βιβλιοθήκη, είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις σε ερώτηση που αφορά την κατάργηση της θέσης του προϊσταμένου γραμματείας;
3) Μα δεν είπα ότι εξεβίασες κανέναν για αγώνα εναντίον του νόμου πλαισίου! (απλώς για αποφυγή παρεξηγήσεων). Και όχι δεν πιστεύω ότι το πλαίσιο πρέπει να κρίνει το νέο νόμο πλαίσιο για το λόγο που αναφέρω στο (2) και επί προσθέτως για να εξασφαλίσουμε ότι μπορούν να ψηφίσουν όλοι το πλαίσιο αυτό.
4) Κάνε ένα thread με τίτλο "Οι διαφωνίες του Dog oF wAr με το πλαίσιο της ΔΑΠ" και θα σου απαντήσω. Αλλά μετά νομίζω ότι αρμόζει να φτιάξουμε και ένα με τίτλο "Οι διαφωνίες του kostas314 με την ΠΚΣ".
Συνάδελφε δεν πίστεψα ποτέ ότι θες να με απαξιώσεις... εννοείται ότι όλοι εκφράζουμε την άποψή μας και ειδικά αυτοί που γράφουμε εδώ θέλουμε προφανώς το πλαίσιο αυτό να πάει όσο καλύτερα γίνεται.
Σου απαντώ λοιπόν σε αυτά που με ρώτησες.
1) Πιστεύω ότι τα συμφέροντα του φοιτητικού μας συλλόγου είναι ενιαία. Δε διαφωνούμε σε αυτό. Διαφωνούμε όμως ως προς τους τρόπους με τους οποίους βοηθούμε το φοιτητικό μας σύλλογο ή/και ως προς τους τρόπους πάλης και αγώνα. Εγώ μπορεί να πιστεύω ότι η τάδε μεταρρύθμιση είναι θετική για το σύνολο των φοιτητών (όχι για μένα προσωπικά) ενώ εσύ το αντίθετο. Και οι 2 για το καλό των φοιτητών μιλάμε.
2) Εδώ διαφωνούμε κάθετα. Ένα πλαίσιο απλώς προτείνει κάτι και είτε το ψηφίζεις είτε όχι. Δεν είναι υποχρεωμένος ο καθείς που έχει να προτείνει κάτι απλό να παίρνει θέση επί παντός επιστητού. Αν εσύ ήθελες να κατεβάσεις σε μία γενική συνέλευση ένα πλαίσιο που να ζητάει πχ περισσότερα αντίτυπα του τάδε βιβλίου στη βιβλιοθήκη, είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις σε ερώτηση που αφορά την κατάργηση της θέσης του προϊσταμένου γραμματείας;
3) Μα δεν είπα ότι εξεβίασες κανέναν για αγώνα εναντίον του νόμου πλαισίου! (απλώς για αποφυγή παρεξηγήσεων). Και όχι δεν πιστεύω ότι το πλαίσιο πρέπει να κρίνει το νέο νόμο πλαίσιο για το λόγο που αναφέρω στο (2) και επί προσθέτως για να εξασφαλίσουμε ότι μπορούν να ψηφίσουν όλοι το πλαίσιο αυτό.
4) Κάνε ένα thread με τίτλο "Οι διαφωνίες του Dog oF wAr με το πλαίσιο της ΔΑΠ" και θα σου απαντήσω. Αλλά μετά νομίζω ότι αρμόζει να φτιάξουμε και ένα με τίτλο "Οι διαφωνίες του kostas314 με την ΠΚΣ".

Σοβαρά μιλάς πές μου ότι έπεσε και από τον ουρανό. Βέβαια τώρα που το λές με βάζεις και σε σκέψεις (βρέ λές να ήρθε από τα πάνω)mei wrote:Δεν ρωτησαμε κανενα για το τι πρεπει να περιλαμβανει το πλαισιο μας.
Δεν σου λέω ούτε τι να περιλαμβάνει ούτε πώς να το τοποθετήσεις αλλά ζητώ να απαντάει με οποιονδήποτε τρόπο στο κεντρικό πολιτικό ζήτημα που έχει ανακύψειmei wrote:Ωραιες οι συμβουλες αλλα κανενας δε θα μας πει τι πρεπει να περιλαμβανει και πως πρεπει να τοποθετειται.Δεν εχεις αυτο το δικαιωμα στο κατω κατω.
Tnx και έψαχνα τον ορισμό της Δημοκρατίας....mei wrote:Εκφραζουμε μια αποψη που ειτε συντασσεσαι με αυτη ειτε οχι.
Δημοκρατια δεν εχουμε?
και εγώ φοιτητής είμαιmei wrote:Δεν ειμαστε εκπροσωποι κανενος ετσι ωστε να λογοδοτουμε σε κανενα.
ναιmei wrote: by the way υποστηριζεις οτι οι γενικες συνελευσεις με τον τροπο που γινονται ειναι κατι το εποικοδομητικο και δημοκρατικο;
-
- Mbyte level
Το ακόλουθο θα ήταν απάντηση για σένα;Δεν σου λέω ούτε τι να περιλαμβάνει ούτε πώς να το τοποθετήσεις αλλά ζητώ να απαντάει με οποιονδήποτε τρόπο στο κεντρικό πολιτικό ζήτημα που έχει ανακύψει
Code: Select all
Δεν λαμβάνουμε θέση σαν σύνολο υπέρ ή κάτα του νομοσχεδίου. Επιδιώκουμε ΜΟΝΟ ένα ανοιχτό ΟΠΑ και την κανονική διεξαγωγή των μαθημάτων και των εξεταστικών περιόδων.
Χαίρομαι συνάδελφε γιατί έτσι δίνουμε την και την αξία που αρμόζει στις γενικές μας συνελεύσεις με την αδιάληπτη και συνεχή συμμετοχή μας.Dog oF wAr wrote:@kostas314:
Dog oF wAr wrote:
Και βέβαια όχι.
Για το λόγο αυτό υπάρχουν τα ψηφίσματα.
Η γενική συνέλευση είναι πολιτική διαδικασία.
Διαδικασία μάλιστα στην οποία κατατίθενται από οποιονδήποτε πολιτικές προτάσεις οποιουδήποτε χρώματος.
Ως πολιτική διαδικασία η οποία είναι και το ανώτατο δημοκρατικό όργανο τψν φοιτητών πρέπει να τυχαίνει και της ανάλογης μεταχείρησης (βλέπε 1).
Η πολιτική διαδικασία αυτή λοιπόν θα έπρεπε να έχει αναφορά στο κεντρικό πολιτικό ζήτημα των πανεπιστημίων αλλά και τις κοινωνίας μας γενικότερα.
Το κεντρικό πολιτικό ζήτημα είναι ο νόμος πλαίσιο.
Έτσι οποιοδήποτε πλαίσιο κατατεθεί προς ψήφιση πρέπει κατά την γνώμη μου να παίρνει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα αυτό.
Βλέπε απάντηση 2Dog oF wAr wrote:
Ο kostas314 έχει τον ίδιο στρατηγικό στόχο με την ΠΚΣ πολλές φορές όμως διαφοροποιείται στο τακτικό επίπεδο για πολλούς και διάφορους λόγους. Στη δεδομένη φάση λοιπόν (συγκυρία) υπήρξε ταύτιση και στο τακτικό επίπεδο. Νομίζω ότι τώρα είναι σειρά σου να μου πείς στη δεδομένη συγκυρία που διαφοροποίησαι με την τακτική της ΔΑΠ.Dog oF wAr wrote:
Εν κατακλείδι το ζητούμενο είναι κάποιος να εκφέρει άποψη είτε υπέρ είτε κατά της αναδιάρθρωσης. Η μή συμμετοχή (στρουθοκαμηλισμός θα έλεγα) δεν είναι λύση του προβλήματος αλλά το παρατείνει και το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.
-
- Kilobyte level
Το πρόβλημα ξέρεις πιό είναι?shodanjr_gr wrote:Γιατί αν ήταν στο χέρι μου και με αφορούσε το πλαίσιο, κάτι τέτοιο θα έγραφα (και πιστεύω πως κάτι τέτοιο εκφράζει όσους ψηφίζουν το πλαίσιο).Code: Select all
Δεν λαμβάνουμε θέση σαν σύνολο υπέρ ή κάτα του νομοσχεδίου. Επιδιώκουμε ΜΟΝΟ ένα ανοιχτό ΟΠΑ και την κανονική διεξαγωγή των μαθημάτων και των εξεταστικών περιόδων.
Το πρόβλημα είναι ότι είναι τόσο γενικόλογο που εκφράζει ακόμα και εμένα γιατί επιδιώκω και εγώ ένα ανοικτό ΟΠΑ και την κανονική διεξαγωγή των μαθημάτων και των εξεταστικών περιόδων.
Το θέμα είναι όμως ότι εγώ το πάω και ένα βήμα παραπέρα επιδιώκω εκτός του ανοικτού ΟΠΑ αυτό να εξακολουθεί να λειτουργεί με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.
Δεν μπορεί ρε παιδιά να μην έχετε άποψη.
Σε παρακαλώ μίλα με επιχειρήματα για να γίνει ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος.Costantine wrote:OK, καταλάβαμε.kostas314 wrote:ναιmei wrote: by the way υποστηριζεις οτι οι γενικες συνελευσεις με τον τροπο που γινονται ειναι κατι το εποικοδομητικο και δημοκρατικο;
kostas314, γιατι μία ομάδα φοιτητών που κατεβάζει πλαίσιο είναι ύποπτη, ενώ πολιτικές φοιτητικές παρατάξεις που είτε εκπροσωπεύουν εξωτερικά σχήματα είτε προσπαθούν να "μεταδώσουν" (αν με πιάνεις - προσηλυτισμός) το όραμά τους και να προωθήσουν την ατζέντα τους στην σχολή είναι άνευ υποψίας.
Και εαν νομίζεις ότι είμαι υπερβολικός και πιστεύεις ότι τα πολιτικά σχήματα στις σχολές είναι φυσιολογική έκφραση της πολιτικής ανησυχίας των φοιτητών, εξήγησέ μου πως έχει επιτευχθεί τόσο έντονη αντιστοίχηση μεταξύ των επίσημων κομμάτων και των φοιτητικών.
Να σε διευκολύνω, αφού σ'αρέσουν τα σημεία-κλειδιά :
1) Στην τύχη ;
2) Με αγνές προθέσεις στο μυαλό ;
3) Με δόλιους σκοπούς ;
Και εαν νομίζεις ότι είμαι υπερβολικός και πιστεύεις ότι τα πολιτικά σχήματα στις σχολές είναι φυσιολογική έκφραση της πολιτικής ανησυχίας των φοιτητών, εξήγησέ μου πως έχει επιτευχθεί τόσο έντονη αντιστοίχηση μεταξύ των επίσημων κομμάτων και των φοιτητικών.
1) Στην τύχη ;
3) Με δόλιους σκοπούς ;
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
-
- Mbyte level
ΟΚ, αφού θεωρείς ότι δεν σε εκφράζει, κατέβασε δικό σου ανεξάρτητο πλαίσιο με τίτλο "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία για ανοιχτή σχολή featuring αγώνες κατά του νομοσχεδίου". Μόνο που τότε δεν θα είσαι και τόσο ανεξάρτητοςkostas314 wrote: Το θέμα είναι όμως ότι εγώ το πάω και ένα βήμα παραπέρα επιδιώκω εκτός του ανοικτού ΟΠΑ αυτό να εξακολουθεί να λειτουργεί με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Δεν μπορεί εσύ να περιμένεις η άποψη μίας ανομοιογενούς ομάδας φοιτητών να είναι ίδια με την δικιά σου.Δεν μπορεί ρε παιδιά να μην έχετε άποψη.
Γιατί χειρότερος δεν είναι ο λύκος αλλά ο λύκος με την προβιά.elsupreme wrote:kostas314, γιατι μία ομάδα φοιτητών που κατεβάζει πλαίσιο είναι ύποπτη, ενώ πολιτικές φοιτητικές παρατάξεις που είτε εκπροσωπεύουν εξωτερικά σχήματα είτε προσπαθούν να "μεταδώσουν" (αν με πιάνεις - προσηλυτισμός) το όραμά τους και να προωθήσουν την ατζέντα τους στην σχολή είναι άνευ υποψίας.
4) Με εξαναγκασμό των κομμάτων να συρθούν πίσω από τις εξελίξεις (βλέπε ΠΑΣΟΚ και άρθρο 16). //μια νίκη του φοιτητικού κινήματοςelsupreme wrote:
1) Στην τύχη ;
3) Με δόλιους σκοπούς ;
Αλλά για να είμαι και ακριβοδίκαιος υπάρχουν και φοιτητικές παρατάξεις βλέπε ΠΑΣΠ και ΔΑΠ γνήσιες προβολές κομμάτων εξουσίας. Η απαξίωση τους είναι στο χέρι όλων μας....
kostas 314 στην ειρωνια οπως και στις φωνες καταφευγουν κυριως οποιοι δεν εχουν επιχειρηματα.
Και ο λογος που δεν μπορεις να αποδεχθεις οτι υπαρχει και αλλη αποψη που δεν ειναι στο ιδιο καλουπι με την δικια σου ειναι...;;;
Και ο λογος που δεν μπορεις να αποδεχθεις οτι υπαρχει και αλλη αποψη που δεν ειναι στο ιδιο καλουπι με την δικια σου ειναι...;;;

"Bound with all the weight of all the words he tried to say,