Προτάσεις για καλύτερο Ο.Π.Α.

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Προτάσεις για καλύτερο Ο.Π.Α.

Post by AnINffected » Thu Mar 29, 2007 12:50 pm

Μετά από την προτροπή του Tyrogkofretas, ξεκινώ αυτό το topic.

Προτάσεις, απορίες για τις προτάσεις, αντιπροτάσεις κ.α., όλα εδώ!
Χωρίς εμπρησμούς παρακαλώ!
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Thu Mar 29, 2007 4:15 pm

Κατάργηση των παρατάξεων και εκπροσώπηση των τμημάτων του Ο.Π.Α. από φοιτητές των εκάστοτε τμημάτων ΜΟΝΟ
What to say man...what to say....
mei
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by mei » Thu Mar 29, 2007 4:17 pm

/signed
Image
"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Thu Mar 29, 2007 4:30 pm

crash_override wrote:Κατάργηση των παρατάξεων και εκπροσώπηση των τμημάτων του Ο.Π.Α. από φοιτητές των εκάστοτε τμημάτων ΜΟΝΟ
Διαφωνώ.Νομίζω μία τέτοια άποψη είναι απόλυτη.
Δεν θα πρέπει να μηδενίζουμε την προσφορά των παρατάξεων.
Άλλο μείωση της εκπροσώπησης άλλο κατάργηση.
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Thu Mar 29, 2007 4:34 pm

Νομίζω ότι στο πρόβλημα των παρατάξεων δεν υπάρχει η επιλογή της μείωσης. Δεν λέω, έχουν προσφέρει πολλά, αλλά.....
ailouros
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by ailouros » Thu Mar 29, 2007 4:34 pm

Σε πρώτη φάση να μειωθεί η αφισσοκόληση και τα τραπεζάκια που δεν σε αφήνουν καν να προχωρήσεις σε όλο το Ο.Π.Α. Πραγματικά κάποιοι νομίζουν ότι το υπόγειο είναι παιδική χαρά. Οποιοσδήποτε αγαπάει το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να θίγεται με αυτήν την εικόνα.Οπότε πρέπει να αναγκαστούν οι παρατάξεις να εκφράζονται σε κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο που θα θέσουν όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές και όχι σαν να είναι το Ο.Π.Α το χωράφι τους..

Είδα και κάτι άλλο στο άλλο τόπικ περί ορίου στις ανακοινώσεις που κάνουν οι εκπρόσωποι πριν το μάθημα. Ως προπτυχιακός είχα εκνευριστεί πολλάκις όταν κάποιος εκπρόσωπος έπαιρνε φόρα και άρχιζε να λέει για την Οκτωβριανή επανάσταση ή για το σούπερ πάρτυ με καλεσμένο τον καλύτερο Dj του κόσμου. Και είχα τσαντιστεί όχι επειδή έχανα μάθημα αλλά επειδή κάποιος εκμεταλλευόταν την υπομονή του εκάστοτε καθηγητή (όταν ο καθηγητής ζητάει πίσω το μικρόφωνο αμέσως ο εκπρόσωπος γίνεται ως δια μαγείας λακωνικός και μένει στο θέμα).
Πραγματικά ανακοινώσεις πρέπει να γίνονται για σοβαρούς λόγους και όχι επειδή ο Μάκης από την παράταξη Χ είπε μα$@#%@κα τον Τάκη από την παράταξη Ψ και πιάστηκαν στα χέρια και έτσι καταγγέλουμε την παράταξη Ω που δεν τους χώρισε...Δυστυχώς λείπει η σοβαρότητα και δεν νομίζω ότι το τετράλεπτο είναι λύση (δεν θα κρατάμε χρονόμετρο) αλλά το να καταλάβουν όλοι οι φοιτητές ότι το Πανεπιστήμιο είναι δικό τους και όχι των εκπροσώπων τους..
Last edited by ailouros on Thu Mar 29, 2007 5:33 pm, edited 2 times in total.
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Thu Mar 29, 2007 4:38 pm

ailouros ++++
mei
byte level
byte level

Post by mei » Thu Mar 29, 2007 5:46 pm

alexo δεν καταλαβαινω γιατι το θεωρεις απολυτο.
οι κομματικες παραταξεις ειναι πολιτικα κατευθυνομενες δυναμεις μεσα σε χωρο που θα επρεπε να υπαρχει ελευθερη διακινηση ιδεων.
Ειναι η προσπαθεια μαζοποιησης των ελευθερων ιδεων-οντοτητων.
Παραδοξο δεν ειναι να ζηταει κανεις την καταργηση τους αλλα το γιατι υπαρχουν και το πως φτασαμε σε αυτο το σημειο.
Image
"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Mar 29, 2007 5:49 pm

Μια ευχή που έχω να κάνω είναι να μεταφερθεί το πανεπιστήμιο μας κάπου προς πανεπιστημιούπολη μεριά..!!
Και να στεγαστεί με μεγαλύτερη άπλα!
(Δεν θα ήταν κορυφαίο?) :roll:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Mar 29, 2007 6:12 pm

Για τις ανακοινώσεις εν ώρα μαθήματος είναι υπεύθυνοι οι καθηγητές. Αν τώρα θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τις παρατάξεις αυτό είναι άλλο θέμα.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Filia
Mbyte level
Mbyte level
Post by Filia » Thu Mar 29, 2007 6:14 pm

AmmarkoV wrote:Μια ευχή που έχω να κάνω είναι να μεταφερθεί το πανεπιστήμιο μας κάπου προς πανεπιστημιούπολη μεριά..!!
Και να στεγαστεί με μεγαλύτερη άπλα!
(Δεν θα ήταν κορυφαίο?) :roll:
Ναι!!! Απ'το στόμα μου το πήρες! :-) :-)
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Thu Mar 29, 2007 6:27 pm

Όχι ρε παιδιά... Να κάνουμε 2 μέρες να πάμε? Να στριμοχνώμαστε στα λεωφορεία?
Άσε που εδώ μπορει να είναι λίγο μικρό το κτήριο ( δεν ειναι και καμια τρύπα) αλλά τουλάχιστον βλέπεις κόσμο... Ανοιγει το ματι σου...!!! :-p :-p
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Thu Mar 29, 2007 6:38 pm

djsolid wrote:Όχι ρε παιδιά... Να κάνουμε 2 μέρες να πάμε? Να στριμοχνώμαστε στα λεωφορεία?
Άσε που εδώ μπορει να είναι λίγο μικρό το κτήριο ( δεν ειναι και καμια τρύπα) αλλά τουλάχιστον βλέπεις κόσμο... Ανοιγει το ματι σου...!!! :-p :-p
Το πανεπιστήμιο νομίζω έχει μια έκταση από δωρεά του Υπουργείου Γεωργίας στους Θρακομακεδόνες. Είναι κάπως μακρία...

Από την άλλη του ΠΑΠΕΙ πήρε το Σπίτι της Άρσης Βαρών νομίζω.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Mar 29, 2007 6:40 pm

Προσωπικά κάνω 2 μέρες να πάω (που λέει ο λόγος).. :-p
Επίσης οφθαλμόλουτρο μπορείς να κάνεις παντού , ως οφθαλμολουτράκιας δεν το δέχομαι.. :smt042 ;)
Έχει πάει κανείς στην πολυτεχνειούπολη?
Μόνο και μόνο η βιβλιοθήκη είναι ένα κτήριο από μόνη της..!
Μπορείς να κάνεις την βόλτα σου , να αναπνεύσεις αέρα με περιεκτικότητα O2,δεν συγκρίνεται..
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Thu Mar 29, 2007 6:44 pm

To προγραμμα εξεταστικης των εξαμηνων(ωρες μερες κτλ) να είναι γνωστό από την αρχή του ακαδημαικού έτους όπως γίνετε στο εξωτερικό(αν δεν ξερετε πως ρωτηστε τον Ξυλωμένο να σας πει πως δουλεύουν οι πολιτισμένοι), ώστε να μπορούμε να επιλέγουμε τα μαθήματα και με βάση το πότε τα δίνουμε για να μην μας πέφτουν σε μια βδομάδα 3 μαθήματα ή πολλά την ίδια ημέρα
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
Babedacus
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Babedacus » Thu Mar 29, 2007 7:13 pm

Να προτείνω σαν λύση του στουμπώματος τα password protected (live streams+torrents) όλων των μαθημάτωνε;Κορυφαίο θα ήταν να κάναμε και τα εργαστήρια απ'το σπίτι.Και μετά ξύπνησα... :-|
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Mar 29, 2007 7:22 pm

(live streams+torrents) όλων των μαθημάτωνε
(Λες και είναι πολύ δύσκολο.. Μια Webcam (25euro) + VLC ή Windows Media Encoder , bandwidth υπάρχει..)
Η μια IP camera ? , χμ αν δώσει 2 euro κάθε φοιτητής ενός έτους φτάνει για μια αίθουσα/αμφιθέατρο!!
να κάναμε και τα εργαστήρια απ'το σπίτι
Αυτό κ`αν είναι εύκολο..
Για να σκεφτώ , εχμμ.. δεν χρειάζεται καμμία αλλαγή..
(Ίσως .. Μια Webcam (25euro) + VLC ή Windows Media Encoder απλά για να ακούγεται ο διδάσκων..)
Image
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Thu Mar 29, 2007 7:56 pm

Κατ'αρχάς ας εφαρμοστούν οι νόμοι.
1. Η αφισσοκόλληση είναι παράνομη και πρέπει να γίνεται μόνο σε συγκεκριμένο τοίχο. 2. Τα παραπετάσματα που δημιουργούν τις γραμματείες σε λαβύρινθους να πεταχθούν ή καλύτερα τα παιδιά από τα κόμματα να τα βάλουν σπίτια τους αφού τους αρέσουν τόσο πολύ!
3. Να απαγορευθούν οι ανακοινώσεις στην ώρα του μαθήματος.
4. Να τηρηθεί ο νόμος για το κάπνισμα στους χώρους του πανεπιστημίου και 5. να απαγορευθεί η χρήση κινητών μέσα στο αμφιθέατρο.
6. Με την έναρξη του εξαμήνου να γίνεται και η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων για τα μαθήματα. Τα βιβλία να μπορούν να παραλαμβάνονται την επόμενη ημέρα από την υποβολή της δήλωσης.
7. Να μπορούν να παρακολουθούν οι φοιτητές των τμημάτων τις διαλέξεις μέσω live streaming video ή έστω audio.
8. Λειτουργία της βιβλιοθήκης μέχρι της 12 το βράδυ και να μπορεί να γίνει επέκταση του χρόνου δανεισμού online. Οι ημέρες δανεισμού να αυξηθούν (προϋποθέτει αγορά περισσότερων βιβλίων). Το καλύτερο από όλα θα είναι η μεταφορά της βιβλιοθήκης του Ο.Π.Α. σε άλλο κτήριο.
9.Έντυπα αξιολόγησης του εστιατορίου στο χώρο του εστιατορίου.
10. Υποχρεωτική αξιολόγηση στο τέλος κάθε εξαμήνου για το κάθε μάθημα ξεχωριστά. Η αξιολόγηση δε θα έχει τόσο μορφή αξιολόγησης του διδάσκοντα αλλά να μπορεί να γνωρίζει τα συν και τα πλην που θεώρησαν οι φοιτητές ότι είχε η διδασκαλία του.
11. Δημιουργία cslab 3 (εντάξει και στο σπίτι μου έχω καλύτερο cslab από αυτό που υπάρχει στο κτήριο δίπλα στο ΟΠΑ).

Αυτά για αρχή! Νομίζω δεν είναι υπερβολικά αυτά που ζητάω, δεν έπρεπε καν να τα συζητάμε τα παραπάνω αν θέλουμε να λέμε ότι το Οικονομικό είναι ένα καλό Πανεπιστήμιο διεθνώς αναγνωρισμένο. Δε νομίζω ότι τα διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια έχουν τα παραπάνω προβλήματα.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Thu Mar 29, 2007 7:57 pm

Όσον αφορά το κτίριο:

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

-Ανάπλαση του προαύλιου χώρου(αυλή, σκαλιά, κράσπεδα)
-Φροντίδα της δεντροφύτευσης
-Νέοι κάδοι απορριμάτων και κάδοι ανακύκλωσης
-Νέα κυγκλιδώματα
-Δημιουργία προτομής Σωτήρη Πέτρουλα
-Καθαρισμός του εξωτερικού συστήματος ομβρίων υδάτων
-Νέες και περισσότερες λάμπες φωτισμού
-Εξωτερικό βάψιμο του κτιρίου

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

-Αντικατάσταση των παλιών ολισθηρών κλιμάκων
-Περισσότερα συστήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες
-Αναβάθμιση των ανελκυστήρων
-Βάψιμο των τοίχων
-Νέα συστήματα ψύξης/θέρμανσης
-Συστήματα κλιματισμού/απιωνισμού/εξαερισμού στις αίθουσες των εργαστηρίων
-Επέκταση των συστημάτων πυρασφάλειας
-Νέα συστήματα βιντεοπροβολής και ιντερνετικής μετάδοσης
-Ολοκληρωτική αναβάθμιση των χώρων υγιεινής
-Αναβάθμιση των αιθουσών διδασκαλίας(κουρτίνες, πατώματα, παράθυρα, έδρες, καθίσματα, τερματικά)

to be continued...
Last edited by PASCAL on Thu Mar 29, 2007 11:00 pm, edited 1 time in total.
Tyrogkofretas
byte level
byte level

Post by Tyrogkofretas » Thu Mar 29, 2007 8:01 pm

adam98++

Εγώ τα είπα μαζεμένα σε άλλο τόπικ. Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι να γίνουν οι παρατάξεις πιο ελαστικές με τα τραπεζάκια τους. Δεν γίνεται ρε φίλε να μου παίρνεις τον χώρο μου, που έχω να κινούμαι ελεύθερα στη σχολή μου, να κάνω να πάρω έναν καφέ 15 λεπτά επειδή η Κάτια είδε την Μαρίτσα και αποφάσισαν να τα πούνε στο κέντρο του διαδρόμου και δεν έχει άλλο χώρο να κουνηθεί το πλήθος λόγω των τραπεζακίων και μετά να μου λες πάρε την τσάντα σου από το τραπεζάκι γιατί ενοχλείς το image των φυλλαδίων που παρατίθενται δίπλα!
χα και τέτοια!
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Thu Mar 29, 2007 8:55 pm

Tyrogkofretas wrote:adam98++

Εγώ τα είπα μαζεμένα σε άλλο τόπικ.
Ελπίζω να μην έκανα πάλι double post ;)
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
George1488
byte level
byte level

Post by George1488 » Thu Mar 29, 2007 8:59 pm

Αυτό που είπε ο Pascal για αναβάθμιση των χώρων υγιεινής ,πιστεύω ότι αποτελεί άμεση ανάγκη!Στις περισσότερες τουαλέτες δεν κλίνει ούτε η πόρτα.
Και κάτι ακόμη, στα cslabs δεν νομίζω να υπάρχει σύστημα εξαερισμού ή κατι τέτοιο, κάθε φορά που μπαίνω κοντεύω να πάθω θερμοπληξία...
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”