WLAN
WLAN
Εχω otenet adsl 768 και σκεφτομαι να βαλω wireless router για να μπαίνω στο internet απο το λαπτοπ μου.Εγω αρκετες ερωτήσεις:
1. Είναι ευκολο το configuration του router?
2. H χρήση του ειναι βλαβερη για την υγεία οπως πχ στα κινητα(αν και δεν θα το παιρνω στα ποδια μου)
3. Θα εχω πολύ μεγάλη απόκληση στην ταχύτητα?
4. Το πιο σημαντικό τι μέτρα ασφάλειας να πάρω. Να βαλω firewall εχω ήδη το avast antivirus αλλα τωρα φαντάζομαι πως θα χρειαστώ και ενα firewall
1. Είναι ευκολο το configuration του router?
2. H χρήση του ειναι βλαβερη για την υγεία οπως πχ στα κινητα(αν και δεν θα το παιρνω στα ποδια μου)
3. Θα εχω πολύ μεγάλη απόκληση στην ταχύτητα?
4. Το πιο σημαντικό τι μέτρα ασφάλειας να πάρω. Να βαλω firewall εχω ήδη το avast antivirus αλλα τωρα φαντάζομαι πως θα χρειαστώ και ενα firewall
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
- djsolid
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
1. Με λιγό διάβασμα γίνεται αρκετά ευκολο... Αλλωστε φοιτητής πληροφορικής εισαι...
2.Ελπιζω πως οχι γιατι το χρησιμοποιω για σχεδον 1 χρονο + έχουμε και στη σχολή ασύρματο οπότε αν όντως ειναι βλαβερό την έχουμε βάψει...
3. Οταν λες ταχύτητα τι εννοείς? Το router σου συνδεεται στο PC σου με καλώδιο(Ethernet) Σε ταχύτητα 100 Μbps και μέσω wi-fi απο 20Μbps μεχρι 54Mbps... Η συνδεση σου στο Internet ειναι 768 Κbps ή 0.768 Μbps... Αρα δεν νομίζω να έχει πρόβλημα...
4. Aφού έχεις router δεν είναι απαραίτητο το firewall αφού το router έχει απο μόνο του... Bέβαια αν το σηκώνει το PC σου μια επιπλέον προστασία δεν βλάπτει...

2.Ελπιζω πως οχι γιατι το χρησιμοποιω για σχεδον 1 χρονο + έχουμε και στη σχολή ασύρματο οπότε αν όντως ειναι βλαβερό την έχουμε βάψει...
3. Οταν λες ταχύτητα τι εννοείς? Το router σου συνδεεται στο PC σου με καλώδιο(Ethernet) Σε ταχύτητα 100 Μbps και μέσω wi-fi απο 20Μbps μεχρι 54Mbps... Η συνδεση σου στο Internet ειναι 768 Κbps ή 0.768 Μbps... Αρα δεν νομίζω να έχει πρόβλημα...
4. Aφού έχεις router δεν είναι απαραίτητο το firewall αφού το router έχει απο μόνο του... Bέβαια αν το σηκώνει το PC σου μια επιπλέον προστασία δεν βλάπτει...
-
- Venus Former Team Member
Προς το παρον δεν εχω αγοράσει ακόμη κανένα αλλά επειδή ειναι αβολο να αφήνω το laptop και να πηγαινω στο σταθερο για να μπω στο ιντερνετ σκεφτομαι να παρω ενα.Σκεφτομαι αυτον που δινει το οτενετ.Εχετε να προτείνετε κάτι.Ποίον Wireless router έχεις?
Έχω στο σταθερό,αλλα εγω λέω να βαλω ένα και στο λαπτοπ μου για περισσότερη ασφάλεια. Επίσης για να μπαινω στο ιντερνετ θα πρεπει να ειναι ανοικτό το pc το σταθερό?Δεν έχεις ήδη κάποιο fw στο pc σου και μπαίνεις με το usb modem? Πάντως η χρήση router θα σε προστατέψει περισσότερο. Νομίζω ότι router + windows firewall + να ξέρεις τι ανοίγεις σε καλύπτει
Θεωρητικά (με τα νουμερα) δεν θα εχω προβλημα.Όμως το ασύρματο δεν ειναι πάντα πιο αργο από το ενσυρματο.Οταν λες ταχύτητα τι εννοείς? Το router σου συνδεεται στο PC σου με καλώδιο(Ethernet) Σε ταχύτητα 100 Μbps και μέσω wi-fi απο 20Μbps μεχρι 54Mbps... Η συνδεση σου στο Internet ειναι 768 Κbps ή 0.768 Μbps... Αρα δεν νομίζω να έχει πρόβλημα...
Thanks παιδιά για τις απαντήσεις
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
- djsolid
- Kilobyte level
Εγω χρησιμοποιώ το USR 9108 και είμαι αρκετά ευχαριστημένος...adam98 wrote: Προς το παρον δεν εχω αγοράσει ακόμη κανένα αλλά επειδή ειναι αβολο να αφήνω το laptop και να πηγαινω στο σταθερο για να μπω στο ιντερνετ σκεφτομαι να παρω ενα.Σκεφτομαι αυτον που δινει το οτενετ.Εχετε να προτείνετε κάτι.
Όχι και γι αυτό δεν παίζει ρόλο τον αν έχεις firewall ή anti-virus στο Desktop... Στο internet θα μπαίνεις απο το router σου... και όχι απο το pc σου... Μόλις το πάρεις θα καταλάβεις τι εννοώ...adam98 wrote: Έχω στο σταθερό,αλλα εγω λέω να βαλω ένα και στο λαπτοπ μου για περισσότερη ασφάλεια. Επίσης για να μπαινω στο ιντερνετ θα πρεπει να ειναι ανοικτό το pc το σταθερό?
Είναι... Με βάση αυτα που σου είπα το wireless έχει 46 Mbps λιγότερα απ' ότι το Ενσύρματο... Αλλά δεν θα σε επηρεάσει καθόλου στην ταχύτητα που σερφάρεις... Μόνο στην ταχύτητα που θα ανταλλάσεις αρχεία μεταξύ Dektop και Laptop...adam98 wrote: Θεωρητικά (με τα νουμερα) δεν θα εχω προβλημα.Όμως το ασύρματο δεν ειναι πάντα πιο αργο από το ενσυρματο.
Καλή ανάσταση...
Εφτασα σε αυτο το σταδιοThe Punisher wrote:4. Να λάβεις απαραίτητα μέτρα για το δίκτυο που θα σηκώσεις, δηλαδή hide SSID και WPA κρυπτογράφηση. Όταν φτάσεις σε αυτό το στάδιο, ξαναρωτάς.
Ποίον Wireless router έχεις?

-
-
- TaRaNTuLa
- Gbyte level
- Academic status: PhD
Να λάβεις υπόψη σου, όμως, πως όταν βάζεις encryption (πχ WPA) με μεγάλο κλειδί, αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη επεξεργασία του κάθε πακέτου και, κατά συνέπεια, μεγαλύτερο latency... Δηλαδή, δε χάνεις σε ταχύτητα λόγω της χαοτικής διαφοράς μεταξύ των bit rates από DSL και WiFi, αλλά η επεξεργασία των πακέτων μειώνει το ρυθμό που γίνεται η ανταλλαγή των πακέτων. Το κάθετί έχει τα υπέρ και τα κατά του... 

Tamiya rulezZz....
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...