Mac OS X Leopard

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Mac OS X Leopard

Post by Ethel » Mon Mar 05, 2007 10:30 am

Aξίζει να δείτε το videάκι, είναι εκπληκτικό το Time machine feature, εγώ έχω μείνει...
Άντε να βγει σύντομα!

(credits to Sreak!)

(more --> http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewtopic.php?t=3895)
There's no place like 127.0.0.1
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Mon Mar 05, 2007 11:58 am

κάποιο Link κάπου?
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Mon Mar 05, 2007 12:15 pm

Πληροφορίες από το site της Apple:
http://www.apple.com/macosx/leopard/timemachine.html

Άν έχεις quicktime player στο pc σου λογικά θα παίξει και ένα videaki σε αυτή τη σελίδα που θα δείχνει τη λειτουργία του συγκεκριμένου feature. Αν δεν παίξει κάνε ένα search στο youtube για "Leopard TimeMachine" και λογικά θα το βρεις!!!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Mon Mar 05, 2007 1:02 pm

Απ'τον ενθουσιασμό μου το ξέχασα! thanks ρ3!
There's no place like 127.0.0.1
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Mon Mar 05, 2007 1:37 pm

χμμμ, καλό feature, αναρωτιέμαι πόση μνήμη δεσμεύει όλη αυτή η πληροφορία, πως κάνει τη κατανομή του κενού χώρου ώστε να διατηρηθεί η ακεραιότητα των διεγραμμένων αρχείων κλπ κλπ. Και αν κατάλαβα δεν κρατά μόνο αυτόνομα αρχεία αλλά μάλλον και εκδόσεις αρχείων όταν αυτές τροποποιούνται (πχ για το adrress book)
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Sreak » Mon Mar 05, 2007 4:32 pm

Δίκιο έχεις. Το θέμα είναι ότι τρώει πολύ λίγη μνήμη. Πως και τι μη ρωτάς. Γι' αυτό είναι Mac.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Mon Mar 05, 2007 11:56 pm

Αν το κάνει με το ZFS (που φημολογείται ότι ίσως εμφανιστεί στο Leopard) τότε τα αντίγραφα θα έχουν μηδενικό κόστος παραγωγής και περιορισμένο κόστος χώρου. Πάντως, ρε παιδιά, το interface για demo καλό είναι, αλλά για καθημερινή χρήση παραείναι φαντεζί και τραβηγμένο από τα μαλλιά... Διάστημα και αστέρια και ο γαλαξίας για να βρίσκεις παλαιότερα αρχεία; Το interface του Dashboard για παράδειγμα (με τα "νεράκια" που κάνει όταν βάζεις widgets και το ανεβοκατέβασμα για τα options) μου φάνηκε πολύ πιο subtle και όμορφο.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Tue Mar 27, 2007 9:11 am

Infinite Loop has an interesting speculative piece about what Leopard’s “top secret” feature (and the reason for the iLife and iWork delays) might be that Leopard will feature a 3D interface. Now, they’re not suggesting that images will float above the screen in 3 dimensions or anything, just that the desktop itself and the interface may be in a 3D environment.

I’m not sure what to think about this.

On one hand, it could be really cool. On the other hand, wouldn’t this be a really bad idea for Apple to announce without letting developers know about it before hand? I don’t know…I’m not a developer (except for the occational Dashboard coded widget), so if you are (and I know some of you are) what do you think about this as a possibility? Is it something they could keep under wraps and then release on you at the last second?
Πηγή : http://www.applegazette.com/mac/specula ... interface/
Περισσότερα : http://arstechnica.com/journals/apple.a ... imensional
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri Apr 13, 2007 8:52 am

Apple Inc. on Thursday conceded that it will be unable to release its next generation operating system in June as previously planned and now says it anticipates launching the software in October.
Πηγή: http://forums.appleinsider.com/showthre ... adid=73598

:( Κλαψ κλαψ!!!!
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Fri Apr 13, 2007 12:18 pm

P3 wrote:
Apple Inc. on Thursday conceded that it will be unable to release its next generation operating system in June as previously planned and now says it anticipates launching the software in October.
Πηγή: http://forums.appleinsider.com/showthre ... adid=73598

:( Κλαψ κλαψ!!!!
Ψιλοαναμενόμενο... Η ρότα της εταιρίας έχει αλλάξει και το #1 προϊόν δεν είναι πλέον οι Macs.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri Apr 13, 2007 12:36 pm

Ποτέ δεν ήταν! Πάντα το iPod ήταν το κύριο προιόν τους. Από αυτό προέρχονται και τα περισσότερα κέρδη της εταιρείας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η καθυστέρηση του νεόυ λειτουργικού οφείλεται στα νέα iPod Που σχεδιαζονται καθώς και στο iPhone που όντως θα βγει τον Ιούνιο όπως έχει ανακοινωθεί. Τεσπά, Το καλό πράγμα αργεί να γίνει! (Στην περίπτωση των Vista βέβαια παραάργησε και τελικά αντί να "γίνει", "παραγίνωσε").
Πάντως έτσι για την ιστορία, κάθε χρήστης που αποφασίζει τελικά να κάνει "switch" από PC σε Mac, δεν το μετανιώνει ποτέ!

Είμαστε περισσότεροι πλέον (_theo welcome to the Mac Family)!!!!
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Fri Apr 13, 2007 1:57 pm

Και ήθελε να πάρω Mac το καλοκαίρι...
Τουλάχιστον το πάνε αργά και δεν κόβουν features....
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Fri Apr 13, 2007 2:20 pm

P3 wrote:Ποτέ δεν ήταν!
Ε, καλά τώρα, πριν γίνει επιτυχία το iPod η Apple είχε τους Macs κορώνα στο κεφάλι της. ;) Ακόμα θυμάμαι κάτι διαφημίσεις που λέγανε ότι έχουν διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τα "ταπεινά" PCs...
P3 wrote:Στην περίπτωση των Vista βέβαια παραάργησε και τελικά αντί να "γίνει", "παραγίνωσε"
Σαφώς, τα Vista από όποια πλευρά κι αν τα δεις Βατερλό ήταν για τη Microsoft...
P3 wrote:Πάντως έτσι για την ιστορία, κάθε χρήστης που αποφασίζει τελικά να κάνει "switch" από PC σε Mac, δεν το μετανιώνει ποτέ!
Χμ, τι να σου πω. Mac hardware δεν έχω δοκιμάσει (και ίσως να ήθελα κάποια στιγμή να πάρω), αλλά έχω δοκιμάσει το Mac OS X στο PC μου και δεν μπορώ να πω ότι με κέρδισε για full time χρήση. Δεν λέω, έχει μερικές εξαιρετικές ιδέες, αλλά στην τελική ακόμα και το ubuntu μου μου φάνηκε οριακά πιο χρήσιμο. Φυσικά αυτό είναι προσωπική άποψη (ή αλλιώς, περί ορέξεως...). :-D
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri Apr 13, 2007 3:05 pm

A)Οκ όταν δεν υπήρχε το iPod, τότε στάνταρ οι eMacs, iMacs και MacCube ήταν τα πρωτεύoντα προιόντα. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το λειτουργικό! Το λειτουργικό όμως, είναι ξεχωριστότατο κομμάτι της Apple και πάντα υπήρξε προσεγμένο, καθώς σε όλες τις νέες εκδόσεις υπήρχαν breakthrough αλλαγές και αναβαθμίσεις. Όσο για τη διαφήμιση δεν νομίζω να είχε και πολύ άδικο ο χαρακτηρισμός "διπλάσια ταχύτητα" στη σύγκριση απλού Pc (με μονό επεξεργαστή εννοώ) με τους G4 επεξεργαστές. Ομολογουμένως είναι καλύτεροι!

Β) Χαίρομαι που συμφωνούμε στο θέμα Vista. Απ'όσο έχω διαβάσει οι πωλήσεις δεν είναι οι αναμενόμενες και ήδη έχει αρχίσει ο σχεδιασμός της επόμενης έκδοσης ( http://venus.cslab.aueb.gr/portal/index ... &Itemid=55 ) (rumors??? δεν ξέρω)

Γ)Κοίτα αν έβαλες MacosX σε PC δεν πρόκειται να δεις γιατρειά! Δεν έχει καμία σχέση η απόδοση του λειτουργικού σε Pcs. Πίστεψε με μιλάω εκ πείρας! Το δοκίμασα κι εγώ σε PC αλλά δεν το κράτησα για παραπάνω από μία μέρα. Αν χρησιμοποιείς το MacOSX για μια βδομάδα (σε Mac όμως), μετά θα γίνεις Lockin σε ορισμένα χαρακτηριστικά του, που μετά θα τα αναζητάς απεγνωσμένα και στα windows! Με το MacOSX προσωπικά κάνω πράγματα πολύ πιο γρήγορα απ'οτι στα Windows όχι λόγω specs του υπολογιστή, αλλά λόγω των ευκολιών που σου προσφέρει το λειτουργικό. Δεν είμαι σίγουρος αλλά εκτός από το μότο "Think different" πρέπει να έχει και το "Think simpler". Με το MacosX όλα γίνονται πιο απλά, και κατ'επέκταση πιο γρήγορα!!!!

ΥΓ. Όλοι καταλαβατε πόσο κολλημένος είμαι!!! LOL!!!Αλλά τι να κάνω? Αφού άμα αγοράσεις ένα Mac, απλά το αγαπάς!!!!!! Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς! Δε σε αφήνει!!!! LOL!!!
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Fri Apr 13, 2007 3:48 pm

Ποτέ δεν ήταν!
Μάλιστα πλέον η εταιρία λέγεται Apple Inc από Apple Computers Inc
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Fri Apr 13, 2007 3:49 pm

P3 wrote:Το λειτουργικό όμως, είναι ξεχωριστότατο κομμάτι της Apple και πάντα υπήρξε προσεγμένο, καθώς σε όλες τις νέες εκδόσεις υπήρχαν breakthrough αλλαγές και αναβαθμίσεις.
Σε όλες; :-D Σίγουρα; Ας πάρουμε π.χ. την τελευταία (10.4). Τα "σοβαρά" breakthroughs είναι το Spotlight και το Dashboard. Και το πρώτο, άντε, πες ότι είναι χρήσιμο για κάποιους (άσχετο αν στα PCs το Windows Desktop Search το δίνουν τζάμπα). Το δεύτερο πάντως "breakthrough" δεν το λες - ένα σωρό κόσμος τα έφτιαξε πρώτος (απ' το Konfabulator που απροκάλυπτα έκλεψε η Apple μέχρι τα widgets στις homepages του Google). Τα υπόλοιπα features είναι: λίγο καλύτερος browser, mail client (τύπου Outlook Express) και IM client, νέο QuickTime, νέος τρόπος scripting και λίγο καλύτερο TTS. Όλα τα προηγούμενα τα δίνουν τζάμπα στα PCs, και συνταρακτικά ΔΕΝ τα λες για νέα έκδοση λειτουργικού. Α, και ενσωμάτωση .mac (αν πληρώνεις συνδρομή) και καλύτερα parental controls (άντε, κι αυτό πες ότι είναι χρήσιμο). Sorry, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν θα έδινα >150€ για αυτά και μόνο.
P3 wrote:Ομολογουμένως είναι καλύτεροι!
LoL, καλύτεροι έτσι γενικά; :-D Κατ΄ αρχάς, οι αντίπαλοι του G4 ήταν οι Pentium III (τους θυμάσαι; ). Και άντε, για servers ας πούμε ότι είναι καλύτεροι. Για οικιακή, καθημερινή χρήση (office, encoding, παιχνίδια,...) πάντως δεν έχω δει πουθενά κάτι τεκμηριωμένο...
P3 wrote:Δεν έχει καμία σχέση η απόδοση του λειτουργικού σε Pcs. Πίστεψε με μιλάω εκ πείρας!
Χμ, το πρόβλημά μου δεν ήταν ακριβώς η απόδοση... Στην αρχή νόμιζα ότι μόνο το Linux είχε πολύ λίγα προγράμματα διαθέσιμα και μετά είδα το OS X. Με εξαίρεση τα προγράμματα που υπάρχουν και στα Windows (Office, Adobe & Macromedia apps, messenger, Mozilla apps) κατά τα άλλα δεν είδα κάτι συνταρακτικό που να με τράβηξε. Μάλιστα, τα εν λόγω προγράμματα στα Windows παίζουν καλύτερα. Το Dock φωνάζει ότι είναι σχεδιασμένο για όποιον δεν έχει ξαναδεί υπολογιστή (γι' αυτό και τα προγράμματα δεν κλείνουν με το Χ...). Για παιχνίδια δεν λέω τίποτα. Το Dashboard είναι χλιδάτο, το είδα, γέλασα, αλλά δεν νομίζω να το ξαναχρησιμοποιήσω (σαν το Sidebar των Vista ένα πράγμα). Ο Safari καλός είναι αλλά ο Firefox καλύτερος. Ο Finder δεν πιάνει μία μπροστά στον Windows Explorer (προσωπική γνώμη). Είδα και τα υπόλοιπα εφέ και χάρηκα - πολύ καλύτερα απ' ότι υπάρχει σε κάθε άλλο λειτουργικό, αλλά δεν περίμενα αυτό για να δώσει νόημα στην (υπολογιστική) ζωή μου. Αυτό που με ενθουσίασε πάντως ήταν το πρόγραμμα εγκατάστασης του Mac OS, που για εμένα είναι το καλύτερο από όποιο άλλο λειτουργικό έχω δει (αυτό περιλαμβάνει στρατιές από Windows και Linux, καθώς και FreeBSD και Solaris... και δεν περιλαμβάνω τα εντελώς ψόφια - π.χ. BeOS).
P3 wrote:Όλοι καταλαβατε πόσο κολλημένος είμαι!!! LOL!!!Αλλά τι να κάνω? Αφού άμα αγοράσεις ένα Mac, απλά το αγαπάς!!!!!! Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς! Δε σε αφήνει!!!! LOL!!!
:smt083 Σε καταλαβαίνω... ;) Μάλλον κι εγώ θα πάρω κάποια στιγμή ένα MacBook, αν και δεν νομίζω να κρατήσω το Mac OS για καθημερινή χρήση (ας είναι καλά το Boot Camp ;) ).
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri Apr 13, 2007 4:26 pm

Οκ με μηδένισες! Πραγματικά φαίνεται ότι δεν έχεις δουλέψει ποτέ με Mac. Αν το είχες κάνει θα καταλάβαινες ότι όλα αυτά που αναφέρεις ως μικροπράγματα είναι μεγάλη διαφορά όταν μάθεις να τα χρησιμοποιείς. Όπως ξέρεις οι διαφορές από έκδοση σε έκδοση δεν είναι απαραίτητα εμφανείς στο χρήστη. Το 10.4 έχει αυξημένη ασφάλεια, καλύτερο firewall, to spotlight βγήκε πολύ πιο πριν το windows desktop search και το google desktop δημιουργηθούν, κα..... Όσο για το αν είναι τσάμπα, για δοκίμασε να κατεβάσεις το windows desktop search και αν δε σου ζητήσει validation στα windows να μου τρυπήσεις τη μύτη. Τσάμπα το λές εσύ αυτό????
Όσο για το MacOSX η τιμή του είναι 129$ τουτέστιν πολύ μικρότερη από τα 150 ευρώ που λές εσύ και ακόμα πολύ πιο μικρή από τα 350 ευρώ που έχουν τα WinVista.
Τώρα αν δε θεωρείς σημαντικές τις βελτιώσεις σε Safari, Quicktime, Mail, iChat και τα λοιπα μάλλον απλά προσπαθείς να πεισθείς ότι το Mac δεν αξίζει τα λεφτά του. Έχεις παρακολουθήσει ποτε βιντεο σε Mac? Έχεις δει το απίστευτο που όταν αυξομειώνεις το παράθυρο η ταινία συνεχίζει να παίζει και δεν κολλάει ούτε χάνε frames????
Από εφαρμογές να φάνε και οι κότες!!! Δεν υπάρχει απλά τίποτα που να κάνεiς στα windows και να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχo στο MacOSX. Τίποτα όμως! Το Office δουλεύει τέλεια και δεν αργεί καθόλου (δεν καταλαβαίνω που στηρίζεις αυτό που λές ότι οι Mac δεν κάνουν για οικιακή χρήση.) Άσε που το iWork κάνει ακομα πιο πολλά από το Word και το Powerpoint, καθώς το Quark είναι χιλίομετρα πιο μπροστά από το Publisher και τα συναφή. Επίσης το encoding παίζει τέλεια. Προσωπικά έχω κάνει ταινίες από dual layer σε κανονικό dvd σε λιγότερο από ώρα με το G4 1,67GHz επεξεργαστή μου! Όσο για παιχνίδια, χωρίς να το έχω ψάξει ιδιατέρως ΄ξέρω ότι υπάρχουν όλα τα καλά-μεγάλα-γνωστά παιχνίδια διαθέσιμα και για Mac. Αν μιλάς για κάρτες γραφικών, ενα θα σου πω: μέχρι να ξεκινήσει η συνεργασία με την Intel τα Macs έιχαν κάρτες γραφικών με μνήμη maximoum 128 MB και αυτή ήταν πολύ ακριβή για να την βάλεις, άρα οι περισσότεροι έχουν 32 ή 64. Λοιπόν τα γραφικά μου με την 64 είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα που είχα με την 128 στο PC μου. Πολύ απλά γιατί το Μac κάνει πολύ καλύτερη διαχείριση της μνήμης της κάρτας από κάθε PC, και μαι 64άρα κάρτα τη συγκρίνεις άνετα με μία 256άρα ενός PC. Και στο τέλος τέλος έιναι και ΑTI Radeon, και δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ την θεωρώ μάλλον κορυφέα εταιρία.

Τώρα όσον αφορά τις συγκρίσεις περί Safari με FF, Finder και WinExplorer κτλ είναι όλα θέμα συνήθειας και χρήσης. Δεν μπορείς να πεις ότι το ένα είναι καλύτερο απλά ότι το ένα βολέυει τους μεν και το άλλο τους δε.

Τέλος να σου δώσω μια συμβουλή, που είναι και παράκληση ταυτόχρονα: "Μην αγοράσεις MacBook για να βάλεις Windows επάνω σαν κύριο λειτουργικό"!! Θα είσαι τουλάχιστον τραγικός. Αν πάρεις όμως, δώσε μια βδομάδα στο ΜacOSX να σε κερδίσει! Πίστεψε με του αρκεί!

ΥΓ. Το Dock χρησιμεύει σε πολύ περισσότερα πράγματα εκτώς των συντομέυσεων, και αν το συνηθίσεις θα θέλεις ένα Dock και στα windows. Αυτό που εσύ λές παιδιάστικο, εγώ το λέω user-friendliness μέχρι τα μπούνια!!! Τι το κακό έχει κάτι που σαν προτέρημά του έχει κυρίως το ότι σε διευκολύνει! Πρέπει σώνει και ντέ να κάνει παπάδες κάτι για να αξίζει??????
ΥΓ.Οι G4 και G5 (που τους ξέχασα) συγκρίνονται άνετα με Pentium 4 HT editions. Από πείρα ο G4 1,67 στο encoding (επειδή το ανέφερες) έχει ίδιες αποδόσεις με τον Pentium 4 HT στα 3GHz. Πόσο μάλλον οι G5 στα 2,66GHz.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Fri Apr 13, 2007 5:24 pm

P3 wrote:Όσο για το αν είναι τσάμπα, για δοκίμασε να κατεβάσεις το windows desktop search και αν δε σου ζητήσει validation στα windows να μου τρυπήσεις τη μύτη. Τσάμπα το λές εσύ αυτό????
Hello? Προφανώς και το λέω τζάμπα, αφού δεν πληρώνω. Κι αν το πρόβλημα είναι τα μη-αυθεντικά windows (πράγμα περίεργο, λόγω MSDNAA), διατίθεται κι από άλλα μαγαζιά το WDS. ;) Ούτως ή άλλως βέβαια, ούτε το Spotlight με συγκίνισε, ούτε το WDS χρησιμοποίησα. Λίγο το search των Vista χρησιμοποίησα, μόνο και μόνο επειδή ήταν ήδη εκεί.
P3 wrote:Όσο για το MacOSX η τιμή του είναι 129$ τουτέστιν πολύ μικρότερη από τα 150 ευρώ που λές εσύ και ακόμα πολύ πιο μικρή από τα 350 ευρώ που έχουν τα WinVista.
Μισό: Το Mac OS X 10.4 σκέτο κάνει 113€ χωρίς ΦΠΑ, δηλ. γύρω στα 135€ - απ' ότι φαίνεται φτάνει στο τέλος της ζωής του και την έριξαν από τότε που το είχα πρωτοδει. Επίσης, αυτή είναι έκδοση αναβάθμισης ουσιαστικά (δες το license), οπότε πρέπει να συγκρινείς με την αντίστοιχη των Windows - η Home Basic είναι γύρω στα 140€. Το ότι βέβαια τα Vista είναι πανάκριβα, ούτε λόγος! Απλώς, οι "βελτιώσεις" του OS X συνήθως μπαίνουν σε ένα απλό (και τζάμπα!) service pack στα Windows, ή διατίθενται δωρεάν.
P3 wrote:Τώρα αν δε θεωρείς σημαντικές τις βελτιώσεις σε Safari, Quicktime, Mail, iChat και τα λοιπα μάλλον απλά προσπαθείς να πεισθείς ότι το Mac δεν αξίζει τα λεφτά του.
Μα αφού όλα αυτά τα δίνει το PC τζάμπα, και είναι τουλάχιστον του ίδιου επιπέδου, γιατί να πληρώσω;
P3 wrote:Έχεις παρακολουθήσει ποτε βιντεο σε Mac? Έχεις δει το απίστευτο που όταν αυξομειώνεις το παράθυρο η ταινία συνεχίζει να παίζει και δεν κολλάει ούτε χάνε frames????
Ενδιαφέρον, αλλά όχι συνταρακτικό στην τελική. Επίσης το κάνουν και τα Vista. (Το αστείο είναι ότι κάθομαι και λέω για τα Vista ενώ δεν τα πολυσυμπαθώ... :-D ). Επίσης, το 4χρονο PC μου με ΧP δεν χάνει frames (ακόμα και με Windows Media HD βίντεο).
P3 wrote:Δεν υπάρχει απλά τίποτα που να κάνεiς στα windows και να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχo στο MacOSX. Τίποτα όμως!
ΟΚ. Πρόσφατα έπαιζα Jade Empire. Και Fable. Και Lego Star Wars II. Να συνεχίσω; :-)
P3 wrote:Τέλος να σου δώσω μια συμβουλή, που είναι και παράκληση ταυτόχρονα: "Μην αγοράσεις MacBook για να βάλεις Windows επάνω σαν κύριο λειτουργικό"!! Θα είσαι τουλάχιστον τραγικός. Αν πάρεις όμως, δώσε μια βδομάδα στο ΜacOSX να σε κερδίσει! Πίστεψε με του αρκεί!
ΟΚ. Του την έχω δώσει την εβδομάδα (για την ακρίβεια... γύρω στους 5 μήνες) με το υπάρχον hardware μου και δεν με έχει κερδίζει, πάντως. Και για να είμαι ειλικρινής, πιο πολύ η designιά του hardware της Apple με πείθει... Το OS X είναι απλώς για να το βλέπω και να χαίρομαι.

Τέλος πάντων, μου έχουν λείψει αυτές οι τεχνολογικές αντιπαραθέσεις! :-D
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Fri Apr 13, 2007 5:42 pm

εγώ απλά να πω ότι η μνήμη στις κάρτες γραφικών δεν έχει σχέση με το τι κάνει το λειτουργικό (να δω εγώ τι θα κάνει το λειτουργικό για να χωρέσει ένα σύνολο από μεγάλα textures σε μία μικρή μνήμη). Επίσης η ποσότητα της μνήμης δεν είναι καθοριστική για την απόδοση της κάρτας.
Τα δε macs είναι φτιαγμένα για συγκεκριμένο υλικό... αυτός είναι ένας καλός λόγος να αποδίδει καλύτερα.
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri Apr 13, 2007 6:20 pm

Mikem είσαι στο ΟΠΑ κι γι'αυτό έχεις τσάμπα τα windows, και κατ'επέκταση ότι άλλο σου δίνει η Microsoft ως extension. Αν είχες από τις άλλες εκδόσεις που τριγυρνούν από έδω κι από εκέι τότε δε θα έχεις windows desktop search, τουλάχιστον όχι από τη νόμιμη πηγή του! Στο τέλος τέλος και το MacOSX μπορείς να το βρείς σε πολλά μέρη χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, αλλά το σταματάω εδώ γιατί θα πρέπει να με banαρω αν συνεχίσω!

Όσο για την τιμή του MacosX τόση ήταν από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε. Το ότι περιλαμβάνει μέσα αναβαθμίσεις βασικό εφαρμογών του δε σημαίνει ότι το ίδιο το λειτουργικό δεν αναβαθμίστηκε εκ βαθέων. Όταν κάνεις promotion δείχνεις αυτα που πιστευέις ότι ο χρήστης θα καταλάβει εύκολα. Αυτόν έχεις σαν στόχο άρα το να του πείς ότι κάναμε update εκεινο to core feature και τοα άλλο, δεν θα τον συγκινήσει γιατί απλά δεν θα το καταλάβει. Ενώ αν δεί ότι βασικές παό τις καθημερινές οτυ εφαρμογές έχουν βελτιωθεί, θα το προσέξει. Promotion κάνουν από το site και όχι technical analysis. Όλοι ξέρουμε πολύ καλά πως το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζει ο Steve Jobs είναι μεγάλο.

Όσο για τα παιχνίδια σου είπα ότι υπάρχουν πολλά και για Mac. Δεν ξέρω αν υπάρχουν τα συγκεκριμένα αλλά δεν το αποκλείω!

τέλος σου ξαναλέω αν θές να καταλάβεις τι πάει να πει OSΧ δοκίμασε το σε Apple μηχάνημα! Η διαφορά είναι τεράστια!!!!

Α και παράληψει μου να πώ ότι δεν υπάρχουν Antivirus για το MacOSX γιατί απλά δεν υπάρχουν ιοί για MacOSX!!!
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Fri Apr 13, 2007 7:32 pm

Κλασσικοί πληροφορικάριοι.... πολύ ουσία... και γουστάρω διαμάχη.

Ξεχνάτε κάτι...
Τα πάντα είναι θέμα στυλ...
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri Apr 13, 2007 9:16 pm

mikem4600 wrote: Τέλος πάντων, μου έχουν λείψει αυτές οι τεχνολογικές αντιπαραθέσεις! :-D
Δυστιχώς ρε Mike αυτή την φορά ταυτιζόμαστε οπότε δεν μπορώ να στην πω! - αν είναι δυνατόν :) :). Προσκυνάω σε οτιδήποτε βγαίνει απο την Apple για το design (και για τις επιδώσεις εντάξει αλλά όχι σε όλα) αλλά απο OS ας το αφήσουμε.Sorry αλλά εντάξει μας τα είπαν και άλλοι με το να βάζω eye candy stuff πάνω σε έτοιμα OSes.
P3 wrote:Όλοι ξέρουμε πολύ καλά πως το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζει ο Steve Jobs είναι μεγάλο.
Μα ο Steve Jobs είναι μεγάλος. Στα 23 του (ηλικία που γυρνάμε γύρω της οι περισσότεροι) είχε βγάλει ήδη το πρώτο του μύριο ($$). Εάν αναλογιστείς και την διαφορά των οικονομικών μεγεθών της εποχής εκείνης που έγεινε αυτό τότε δεν νομίζω ότι είναι και το πιο εύκολο πράγμα :) :). Επίσης δεν συμβαίνει κάθε μέρα να φεύγει κάποιος απο μια εταιρία που την έστησε απο την αρχή, να φτιάχνει μια δεύτερη, να πηγαίνει και αυτή πολύ καλά και μετά να ξαναγυρνάει στην πρώτη να την πείθει να αγοράσει την δεύτερη αναλαβάνοντας ταυτόχρονα και τα ηνία της (ξανά) :) :).
P3 wrote: Α και παράληψει μου να πώ ότι δεν υπάρχουν Antivirus για το MacOSX γιατί απλά δεν υπάρχουν ιοί για MacOSX!!!
Μήτσο αυτό είναι Myth και μάλιστα μεγάλο. Εγω δεν χρησιμοποιώ antivirus εδω και χρόνια (ποτέ δεν θυμάμαι να είχα για την ακρίβεια). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν vriis. Weaknesses έχει και μάλιστα πάρα πολλά. Δες και αυτό, έτσι για το ου :) http://weblog.infoworld.com/venezia/arc ... 11187.html
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Post Reply

Return to “Λειτουργικά συστήματα”