Εφημερίδα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
petery
Buffer underflow exception

Post by petery » Sun Apr 22, 2007 10:31 pm

Η δημιουργία εφημερίδας οικονομικού επιστημονικού ενδιαφέροντος με τη συμμετοχή καθηγητών και φοιτητών (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) ξεκίνησε μετά από διάφορες συζητήσεις με συμφοιτητές μου τόσο στη σχολή όσο και στο διαδίκτυο.

Η εφημερίδα πιστεύω πως μπορεί να εκδίδεται μηνιαία και εκτός από τον επιστημονικό χαρακτήρα της, θα πρέπει να αναφέρεται και σε θέματα της ελληνικής οικονομίας που θα έφερνε το πανεπιστήμιο μάς πιο κοντά στην ελληνική κοινωνία χωρίς να χάνει το χαρακτήρα μιας ποιοτικής εφημερίδας πανεπιστημίου αφού δεν θα έχει δημοσιογραφικό χαρακτήρα αλλά επιστημονικό. Ήδη έχει σταλεί e-mail σε όλους τούς καθηγητές του ΟΠΑ αφού πρέπει να διασφαλιστεί η δικιά τούς συνεργασία ώστε να έχει υψηλό επιστημονικό επίπεδο
Θα σας παρακαλούσα εάν είναι δυνατό να γράψετε οποιεσδήποτε ιδέες και προτάσεις σάς για το πώς μπορεί να λειτουργήσει και να καταστεί βιώσιμη μια επιστημονική εφημερίδα αφού δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η εφημερίδα.

Πρόκειται να ετοιμασθεί σχετική πρόταση η οποία θα υποβληθεί στο πρυτανικό συμβούλιο ώστε να ναι είναι και τυπικά δυνατή η συνεργασία με καθηγητές και φοιτητές του ΟΠΑ και να γίνει και επίσημο κάλεσμα από το Πανεπιστήμιο. Για την ετοιμασία της εφημερίδας σκοπεύουμε να οργανώσουμε μια συνάντηση με όποιον ενδιαφέρετε για να εξετάσουμε τη λειτουργία της εφημερίδας .
parispanayi
bit level
bit level

Post by parispanayi » Sun Apr 29, 2007 4:19 pm

Πολύ καλή εισήγηση παιδιά αλλά νομίζω υπάρχουν κάποια προβλήματα... Από που θα βρούμε του πόρους (κυρίως οικονομικούς) για να τα καταφέρουμε; Και ποιος θα καθορίζει ποια άτομα θα γράφουν στην εφημερίδα (πέραν των καθηγητών)...Εγώ είμαι πρόθυμος πάντως να βοηθήσω!
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Post by elsupreme » Sun Apr 29, 2007 5:15 pm

Η εφημερίδα θα μπορούσε να είναι διαδικτυακή, οπότε θα γλιτώνατε αρκετά έξοδα και θα είχαν πρόσβαση οι φοιτητές από τα εργαστήρια κλπ. Επιπλέον, οι server του Πανεπιστημίου θα βοηθούσαν στο hosting. Για την ώρα, αυτά.
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Silver » Wed May 09, 2007 1:18 pm

Φτάνει να μην έχει πολιτικές διαφημίσεις!!!
Τελείωσα!!!!
tZoLe
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by tZoLe » Wed May 09, 2007 3:12 pm

Βασικά να μην είχε καθόλου διαφημίσεις καλό θα ήταν...
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
petery

Post by petery » Wed May 09, 2007 11:35 pm

Παιδεία ευχαριστώ για τις απάντησης σας όμως τώρα περιμένουμε να συνεδρίαση το πρυτανικό ώστε να δόση την έγκριση του να γίνει και επίσημο κάλεσμα από το πανεπιστήμιο για μια συνάντηση ώστε όσοι ενδιαφέρονται (καθηγητές-φοιτητές) να οργανώσουν την εφημερίδα και να θέσουν εκ νέου το πλαίσιο της στο πρυτανικό για τελική έγκριση.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu May 10, 2007 11:10 am

Ναι πολύ καλή ιδέα αρκεί να μην είναι καθόλου διαφημιστικό, όπως προειπώθηκε.
Είχα διαβάσει μερικές φορές την αντίστοιχη του ΕΚΠΑ και μου φάνηκε οτί τα παρουσίαζε όλα ρόδινα και τέλεια.
Ίδωμεν...
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Tue May 22, 2007 8:47 pm

Με καθυστέρηση, δηλώνω και εγώ σύμφωνος!
S.S.D.D.
parispanayi
bit level
bit level

Post by parispanayi » Wed May 23, 2007 10:31 am

Πότε θα συνεδριάσει το πρυτανικό για να γίνει το επίσημο κάλεσμα;
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”