Ταινία της ημέρας
- rigo
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Όποιος βαρέθηκε να βλέπει μπάλα (λέμε τώρα!) έχει σήμερα στη ΝΕΤ στις 10:00 το Million Dollar Baby. Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 2004, όσκαρ σκηνοθεσίας στον θεό Clint Eastwood, όσκαρ α' γυναικείου στη Hilary Swank και όσκαρ β' ανδρικού στον Morgan Freeman. Επίσης το Σάββατο 31/3 γυρίζουμε νωρίς στο σπίτι γιατί στον ΑΝΤ-1 στις 12:30 το βράδυ έχει The Big Lebowski των αδερφών Coen! Απίστευτη ταινία, αριστουργηματική, δεν υπάρχουν λόγια! Είτε από TV είτε σε DVD είναι must! Οπωσδήποτε όμως!!
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Children of Men , νοίκιασα το DVD (βέβαια το είχα δεί στον κινηματογράφο) και έμεινα για άλλη μια φορά..
Επική ταινία , απίστευτη..!

Επική ταινία , απίστευτη..!
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- Sergeant_Eikosaris
- Kilobyte level
- Academic status: MSc
- P3
- Venus Project Founder
Το είδα κι εγώ και απογοητεύτηκα! Περιμένα παρα πολλά περισσότερα και τελικά δεν είδα ούτε τα βασικά. Η ταινία ήταν περισσότερο "Πητερ Παρκερ 3" παρά "Spiderman 3"!mikem4600 wrote:Ναι... δεν ενθουσιάστηκα. Δεν λέω, ωραία εφέ, αλλά από σενάριο... ο George Lucas μπροστά του είναι Shakespeare.Sergeant_Eikosaris wrote:Είδε κανείς το Spiderman??
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
α ναι!!το κόκκινο βιολί...
είχα εντυπωσιαστεί μ αυτή την ταινία..ειδικά με το τέλος της!!
καλά το paris je t aime, δεν είναι για εύκολο κοινό, όμως είχε πολύ ωραίες ιστορίες. Μ' άρεσε κι αυτό πάρα πολύ!!Πολύ γλυκιά!!
είχα εντυπωσιαστεί μ αυτή την ταινία..ειδικά με το τέλος της!!
καλά το paris je t aime, δεν είναι για εύκολο κοινό, όμως είχε πολύ ωραίες ιστορίες. Μ' άρεσε κι αυτό πάρα πολύ!!Πολύ γλυκιά!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
καλά ή έχεις ξενερώσει τη ζωή σου με το σινεμά, ή έχεις γίνει πολύ περίεργος. Δεν εξηγείται αλλιώς!!πουθενά δε σε βρίσκω στις ταινίες!!tsilochr wrote:αν και το είδαμε μαζί το paris je taime, εμένα δεν μυ άρεσε και τόσο
A blink of an eye
A dream for the blind
- Academic status: MSc
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
νομίζω το τελευατίο blockbuster που φχαριστήθηκα ήταν οι Πιρατές της Καραιβικής. Πρόσφατα ρίξαμε και ένα βούρκωμα στο Βαμμένο Πέπλο...Sergeant_Eikosaris wrote:Απο περιέργια tsilochr η τελευταία ταινία που είδες και σου άρεσε ποιά ήταν??
Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ αυστηρός κριτής πλέον αλλά δεν τα βάζω όλα στο ίδιο σακούλι. Άλλο το comic, άλλη η κωμωδία, άλλο το δράμα.
Ενδεχομένως να μεταλάσσομαι σε ένα είδος έλληνα κριτικού κινηματογράφου και να απορρίπτω τα πάντα. Το θέμα είναι, ποιο είδος πλησιάζω: Ανδρεαδάκη, Μήτση, Κουτσογιαννόπουλο, Τιμογιανάκη, Φραγκούλη, Τριανταφυλλίδη, Μπακογιαννόπουλο κλπ κλπ κλπ (μου λείπουν άλλοι 5-6 γνωστοί τουλάχιστον αλλα μου διαφεύγουν τώρα)
- Fairy
- Gbyte level
Τι να πω, το πρώτο μέρος βάλθηκα να το δω δύο φορές (τη μία κάπου από τη μέση και μετά) και το άλλαξα στο πεντάλεπτο. Τη δεύτερη ταινία την είδα στο σινεμά (χωρίς να έχω δει την πρώτη) και όταν βγήκα είχα την εντύπωση πως απλά πέρασα την ώρα μου με μια ψιλοσαχλαμαρίτσα. Κι ας μου αρέσει ο Johnny σαν ηθοποιός αλλά και σαν Σπάροου-χαρακτήρας... Anyway, γούστα είναι αυτά...
Αυτό που παρατηρώ είναι πως τα village/multiplex έχουν καιρό να παίξουν καμιά καλή ταινία. Στο λύκειο όλο και κάτι έβρισκα να δω, τώρα πια πάω μια φορά το χρόνο... (Όσο πάνε και ακριβαίνουν συν τοις άλλοις) Δεν ξέρω αν συμφωνείτε ή όχι...
ΥΓ. Δεν είμαι ο τύπος που αντέχει να βλέπει τις - συγχωρέστε μου την έκφραση - κουλτουριάρικες ταινίες, αλλά αρνούμαι και να χάσω την ώρα μου και με κάτι που υποτιμά παντελώς τη νοημοσύνη μου... (Προσωπική άποψη πάντα
)
Αυτό που παρατηρώ είναι πως τα village/multiplex έχουν καιρό να παίξουν καμιά καλή ταινία. Στο λύκειο όλο και κάτι έβρισκα να δω, τώρα πια πάω μια φορά το χρόνο... (Όσο πάνε και ακριβαίνουν συν τοις άλλοις) Δεν ξέρω αν συμφωνείτε ή όχι...
ΥΓ. Δεν είμαι ο τύπος που αντέχει να βλέπει τις - συγχωρέστε μου την έκφραση - κουλτουριάρικες ταινίες, αλλά αρνούμαι και να χάσω την ώρα μου και με κάτι που υποτιμά παντελώς τη νοημοσύνη μου... (Προσωπική άποψη πάντα

"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- ciao
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Για την τιμή του εισητήριου θα σημφωνήσω!!!
Ωστόσο όπως έχει και αλλού ειπωθεί υπάρχουν και σινεμά με "λογικές" τιμές...
Πάντα βέβαια είναι θέμα του τι θες...
Όσον αφορά για τα γούστα περί ταινιών αυτά δυστυχώς ή ευτυχώς παραμένουν υποκειμενικά...
Υγεία πάνω απ'όλα!
Ωστόσο όπως έχει και αλλού ειπωθεί υπάρχουν και σινεμά με "λογικές" τιμές...
Πάντα βέβαια είναι θέμα του τι θες...
Όσον αφορά για τα γούστα περί ταινιών αυτά δυστυχώς ή ευτυχώς παραμένουν υποκειμενικά...

Υγεία πάνω απ'όλα!
Last edited by ciao on Thu May 24, 2007 8:31 pm, edited 1 time in total.
S.S.D.D.
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ οι "κουλτουριάρικες" ταινίες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες..
Στην πρώτη που ο σκηνοθέτης κάνει την ταινία για να την κάνει και δεν ενδιαφέρεται να περάσει ένα σαφές μήνυμα στο κοινό του, αλλά να το προβληματίσει, βλέπε Goddard και Lynch. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ταινία να είναι πόστ-μόντερν (και να αγγίζει τα όρια του πειραματισμού) και φυσικά ο κάθε ένας βγάζει ότι συμπέρασμα θέλει γι αυτήν. Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ κουραστικό είδος και θέλει πολλή θέληση για νακάτσεις να παρακολουθήσεις μια τέτοια..
Στη δεύτερη πάλι είναι οι σκηνοθέτες που θέλουν να κάνουν μια συνδιάλεξη με το κοινό τους, βλέπε Τρίερ, Κουστουρίτσα κτλ, και οι ταινίες τους σου μιλάνε, σε αγγίζουν και είναι περισσότερο ψυχοραφικές..Σ' αυτές βρίσκεις πολύ δυνατές ερμηνείες, είναι ταινίες που σου μένουν στο μυαλό και όταν τις βλέπεις νιώθεις ότι πήγες ένα βήμα πιο πέρα..
Τώρα οκ, γούστα είναι αυτά που λέει και ο ciao, αλλά δεν έχασε κανένας δοκιμάζοντας νέα πράγματα..Στην τελική μια ταινία είναι, it won't kill you!!
Παρέα θέλει και λίγο χρόνο μια φορά στο τόσο!!
Στην πρώτη που ο σκηνοθέτης κάνει την ταινία για να την κάνει και δεν ενδιαφέρεται να περάσει ένα σαφές μήνυμα στο κοινό του, αλλά να το προβληματίσει, βλέπε Goddard και Lynch. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ταινία να είναι πόστ-μόντερν (και να αγγίζει τα όρια του πειραματισμού) και φυσικά ο κάθε ένας βγάζει ότι συμπέρασμα θέλει γι αυτήν. Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ κουραστικό είδος και θέλει πολλή θέληση για νακάτσεις να παρακολουθήσεις μια τέτοια..
Στη δεύτερη πάλι είναι οι σκηνοθέτες που θέλουν να κάνουν μια συνδιάλεξη με το κοινό τους, βλέπε Τρίερ, Κουστουρίτσα κτλ, και οι ταινίες τους σου μιλάνε, σε αγγίζουν και είναι περισσότερο ψυχοραφικές..Σ' αυτές βρίσκεις πολύ δυνατές ερμηνείες, είναι ταινίες που σου μένουν στο μυαλό και όταν τις βλέπεις νιώθεις ότι πήγες ένα βήμα πιο πέρα..
Τώρα οκ, γούστα είναι αυτά που λέει και ο ciao, αλλά δεν έχασε κανένας δοκιμάζοντας νέα πράγματα..Στην τελική μια ταινία είναι, it won't kill you!!

A blink of an eye
A dream for the blind