about Alter Ego

Εδώ μπαίνουν θέματα σχετικά με την "έβδομη" τέχνη.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed May 23, 2007 1:32 am

sandra wrote:Για πες μία που να σου αφήνει τις ίδιες γεύσεις, την νοσταλγία, τις εικόνες και την ζεστασιά?
O TITANIKOΣ
:-D :-D

Μιλωντας σοβαρα τωρα, μπορω να σου πω μερικες ταινιες που μου αρεσαν περισσοτερο ετσι στα γρηγορα χωρις να τις βαζω ανα ειδος κτλ...
Οι ζωες των αλλων, Οι εραστές του αρκτικού κύκλου, ακομα και ενα ισπανικο που ειδα φετος μου αρεσε περισσοτερο επειδη ηταν πιο ιδιαιτερο (Σε βλέπω στα ονειρα μου νομιζω οτι λεγοτανε)

Γενικα μη θιγεστε, δεν ειναι αναγκαστικο να αρεσουν σε ολους τα ιδια. Εγω το βρηκα πολυ γλυκαναλατο την Κουζινα ας πουμε, περισσοτερο και απο τον Τιτανικο
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed May 23, 2007 10:06 am

Να κάνω παράθεση λοιπόν το δικό μου post,
tsilochr wrote:Την πολίτικη κουζίνα δεν την λες άθλια, αλλά μια στρέβλωση της πολιτικής ιστορίας υπήρχε.
στο οποίο δεν κάνω καμία κριτική στην κινηματογραφική ποιότητα της ταινίας αλλά στο ότι έχουν πειράξει κάποια ιστορικά γεγονότα/καταστάσεις. Γενικά τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια τάση να εξωραΐζονται οι ελληνο-τουρκικές διαφορές. Παράλληλα, στον ελληνικό κινηματογραφό, η περίοδος της χούντας προσφέρεται για κράξιμο. Η πολίτικη κουζίνα ως προς το κινηματογραφικό κομμάτι είναι μια χαρά ταινία.

Και ναι, όταν έχεις καταβροχθίσει τόσες (εμπορικές) ταινίες, όταν έχεις πληρώσει συνολικά σχεδόν ένα ετήσιο εισόδημα σε εισιτήρια cinema, μπορείς με άνεση να πεις ότι κάποιο έργο δεν είναι καλό. Όταν έχουν υπάρξει ελληνικές ταινίες όπως το "Βιος και Πολιτεία" στο παρελθόν ή το Peppermint στο σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, τότε περιμένεις κάτι που να τα προσεγγίζει. Και το ίδιο ισχύει και για τα αμερικάνικα. Έχοντας ανεβάσει το πήχυ με ταινίες όπως η τριλογία του Άρχοντα, το Syriana, το πρώτο Ocean's 11 (που ήταν κι αυτό remake), τα 2 πρώτα Spiderman, κλπ κλπ, τότε όταν πάω εγώ να δω ένα έργο τέτοιου επιπέδου εχω υψηλές προσδοκίες.

Νομίζω ήρθε η ώρα (αργά πλέον) να ψαχτώ με άλλα είδη κινηματογράφου. Ξέρει κανείς που μπρούμε να βρούμε τις ελληνικές μικρού μήκους?

@ganther: και που να δεις πόσο γλυκανάλατες και νοσταλγικές είναι οι ταινίες του Καπάκα...
mei
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by mei » Wed May 23, 2007 12:32 pm

tsilochr νομιζω αλλο ταινιες και αλλο ιστορικα ντοκιμαντερ.Ιδιαιτερα στις εμπορικες ταινιες το ξερεις οτι θα υπαρχουν αλλαγες,συνηθως μεγαλες,ειναι αναμενομενο!Εξαλλου το λενε τις περισσοτερες φορες και οι ιδιοι οι σεναριογραφοι,σκηνοθετες,ηθοποιοι.Οπως και να εχει παντως,η ιστορια δεν συμπληρωνεται ουτε χαρακτηριζεται απο ταινιες!Οχι οτι η ιστορια που εχουμε μαθει ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα 100% αλλα whatever! :roll:
Image
"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu May 24, 2007 12:00 pm

sandra wrote:Για πες μία που να σου αφήνει τις ίδιες γεύσεις, την νοσταλγία, τις εικόνες και την ζεστασιά?
1. γεύσεις όταν λες τι εννοείς?τα φαγητά?δες Μαμαλάκη ή Νυστικό Αρκούδι(που έχει και γέλιο)
2. για νοσταλγία δες την "Κασαμπλάνκα"
3. για εικόνες δες τα "Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας"
4. για ζεστασιά συναισθημάτων δες το "δαμάζοντας τα κύματα"
tsilochr wrote: Έχοντας ανεβάσει το πήχυ με ταινίες όπως η τριλογία του Άρχοντα, το Syriana, το πρώτο Ocean's 11 (που ήταν κι αυτό remake), τα 2 πρώτα Spiderman, κλπ κλπ, τότε όταν πάω εγώ να δω ένα έργο τέτοιου επιπέδου εχω υψηλές προσδοκίες.

Νομίζω ήρθε η ώρα (αργά πλέον) να ψαχτώ με άλλα είδη κινηματογράφου. Ξέρει κανείς που μπρούμε να βρούμε τις ελληνικές μικρού μήκους?
Τι εννοείς ότι έχεις ανεβάσει τον πήχυ με αυτές τις ταινίες???Καθαρά μαζικής κατανάλωσης είναι!!!(που όκ δεν τις φτύνω, αλλά δεν ανεβάζεις και τον πήχυ βλέποντας τες, μην τρελαθούμε...)
Όσον αφορά τις ελληνικές μικρού μήκους, τόσα φεστιβάλ γίνονται, να πάμε!!!

Ganther++ για τις επιλογές σου
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Fri May 25, 2007 12:15 am

mei wrote:tsilochr νομιζω αλλο ταινιες και αλλο ιστορικα ντοκιμαντερ.Ιδιαιτερα στις εμπορικες ταινιες το ξερεις οτι θα υπαρχουν αλλαγες,συνηθως μεγαλες,ειναι αναμενομενο!Εξαλλου το λενε τις περισσοτερες φορες και οι ιδιοι οι σεναριογραφοι,σκηνοθετες,ηθοποιοι.Οπως και να εχει παντως,η ιστορια δεν συμπληρωνεται ουτε χαρακτηριζεται απο ταινιες!Οχι οτι η ιστορια που εχουμε μαθει ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα 100% αλλα whatever! :roll:
Δεν αναφέρομαι στην Τροία, τον Αλέξανδρο ή άλλα. Αυτό είναι σύγχρονη πολιτική ιστορία και πιστεύω ότι ο καλλιτέχνης έχει ευθύνη στο πως θα το προσεγγίσει.

Lumen μου, και οι εμπορικές ταινίες έχουν κάποια κριτήρια ποιότητας για το είδος τους.
Post Reply

Return to “Κινηματογράφος - Τηλεοπτικά”