Να κάνω παράθεση λοιπόν το
δικό μου post,
tsilochr wrote:Την πολίτικη κουζίνα δεν την λες άθλια, αλλά μια στρέβλωση της πολιτικής ιστορίας υπήρχε.
στο οποίο δεν κάνω καμία κριτική στην κινηματογραφική ποιότητα της ταινίας αλλά στο ότι έχουν πειράξει κάποια ιστορικά γεγονότα/καταστάσεις. Γενικά τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια τάση να εξωραΐζονται οι ελληνο-τουρκικές διαφορές. Παράλληλα, στον ελληνικό κινηματογραφό, η περίοδος της χούντας προσφέρεται για κράξιμο. Η πολίτικη κουζίνα ως προς το κινηματογραφικό κομμάτι είναι μια χαρά ταινία.
Και ναι, όταν έχεις καταβροχθίσει τόσες (
εμπορικές) ταινίες, όταν έχεις πληρώσει συνολικά σχεδόν ένα ετήσιο εισόδημα σε εισιτήρια cinema, μπορείς με άνεση να πεις ότι κάποιο έργο δεν είναι καλό. Όταν έχουν υπάρξει ελληνικές ταινίες όπως το "Βιος και Πολιτεία" στο παρελθόν ή το Peppermint στο σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, τότε περιμένεις κάτι που να τα προσεγγίζει. Και το ίδιο ισχύει και για τα αμερικάνικα. Έχοντας ανεβάσει το πήχυ με ταινίες όπως η τριλογία του Άρχοντα, το Syriana, το πρώτο Ocean's 11 (που ήταν κι αυτό remake), τα 2 πρώτα Spiderman, κλπ κλπ, τότε όταν πάω εγώ να δω ένα έργο τέτοιου επιπέδου εχω υψηλές προσδοκίες.
Νομίζω ήρθε η ώρα (αργά πλέον) να ψαχτώ με άλλα είδη κινηματογράφου. Ξέρει κανείς που μπρούμε να βρούμε τις ελληνικές μικρού μήκους?
@ganther: και που να δεις πόσο γλυκανάλατες και νοσταλγικές είναι οι ταινίες του Καπάκα...