Απορίες (πάλι)...
- AnINffected
- Gbyte level
Απορίες (πάλι)...
Γειά σας!
Έχω κάποια ερωτήματα σχετικά με το πώς λειτουργεί το σύστημα των συστατικών επιστολών για μεταπτυχιακό.
Οι καθηγητές στέλνουν προσωπικές επιστολές στα πανεπιστήμια για κάθε φοιτητή ξεχωριστά;Ή πρόκειται για μία καθαρά τυποποιημένη διαδικασία που ακολουθείται μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο(π.χ. στην αρχή καθε έτους αποστέλλεται σε κάθε πανεπιστήμιο μια επιστολή που περιλαμβάνει όλους τους ενδιαφερόμενους για μεταπτ.);
Σε ποια πανεπιστήμια/τμήματα αποστέλλονται οι επιστολές;Σε τμήματα με αντικείμενο συναφές με αυτό π.χ. της Πληροφορικής ή γενικώς σε κάθε Τμήμα που μπορεί να δεχθεί φοιτητές Πληροφορικής;Υπάρχει περίπτωση κάποιο τμήμα ν'απορρίψει επιστολή για οιονδήποτε λόγο;
Και η τελευταία ερώτηση: η Πληροφορική θεωρείται πως ανήκει στις θετικές επιστήμες;
Αυτό ήταν.Σας ευχαριστώ.
Έχω κάποια ερωτήματα σχετικά με το πώς λειτουργεί το σύστημα των συστατικών επιστολών για μεταπτυχιακό.
Οι καθηγητές στέλνουν προσωπικές επιστολές στα πανεπιστήμια για κάθε φοιτητή ξεχωριστά;Ή πρόκειται για μία καθαρά τυποποιημένη διαδικασία που ακολουθείται μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο(π.χ. στην αρχή καθε έτους αποστέλλεται σε κάθε πανεπιστήμιο μια επιστολή που περιλαμβάνει όλους τους ενδιαφερόμενους για μεταπτ.);
Σε ποια πανεπιστήμια/τμήματα αποστέλλονται οι επιστολές;Σε τμήματα με αντικείμενο συναφές με αυτό π.χ. της Πληροφορικής ή γενικώς σε κάθε Τμήμα που μπορεί να δεχθεί φοιτητές Πληροφορικής;Υπάρχει περίπτωση κάποιο τμήμα ν'απορρίψει επιστολή για οιονδήποτε λόγο;
Και η τελευταία ερώτηση: η Πληροφορική θεωρείται πως ανήκει στις θετικές επιστήμες;
Αυτό ήταν.Σας ευχαριστώ.
- P3
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Απόσο ξέρω λόγω του ότι ο αδερφός μου μπήκε σε αυτή τη διαδικασία πρόσφατα απλά επιλέγεις τους καθηγητές που νομίζεις ότι έχουν καλή απόψη για σένα(δηλ καλό βαθμό) και πάς στο γραφείο τους και ζητάς να σου δώσουν συστατική για το μεταπτυχιακό.Τώρα αν θα σου δώσει και τι θα σου γράψει μέσα είναι δικό του θέμα.Ποτέ δεν ξέρεις;!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- AnINffected
- Gbyte level
- semis19
- Gbyte level
Παίζει ρόλο πως θα σου φερθεί και ο καθηγητής ... πάντως θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία ...Δέ ξέρω, μου φαίνεται πολύ περίεργο το όλο θέμα, να ζητά ο φοιτητής τις επιστολές απ'το καθηγητή κλπ.
απο ότι έχω ακούσει το τονίζω αυτό ξέρω ότι στο τμήμα μας οι καθηγητές στην πλειονότητά τους δεν έχουν κόλλημα να σου δώσουν βέβαια πρέπει να τους βοηθήσεις και εσύ δηλ. να πας εκεί που έχεις καλούς βαθμούς ...
(ΥΓ σε τμήμα του Καποδιστριακού υπάχρει καθηγητής που δίνει μόνο σε κοριτσάκια ...)
- silegav
- Venus Project Founder
Μην αγχώνεσαι...οι περισσότεροι καθηγητές δίνουν την επιστολή σύμφωνα με τον βαθμό που είχες στο μάθημα τους.AnINffected wrote: Αλλά τώρα πώς μπορώ να ζητήσω συστατικές;Σάμπως θα με θυμάται κανείς....![]()
Σε ένα 10% και πολύ λέω γνωρίζουν τον φοιτητή στον οποίον την δίνουν και βέβαια ο φοιτητής αυτός είναι γνωστός γιατί είναι από τους καλούς φοιτητές (σχεδόν) πάντα....
Το σχεδόν μπήκε γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα...

- Einherjar
- Venus Project Founder
Γενικότερα καλό είναι να διατηρείς όσο το δυνατόν καλές σχέσεις με τους καθηγητές, να είσαι μαμούνι και να τους πρήζεις (μέχρι κάποιο όριο, έτσι?) ώστε να σε θυμούνται. Είναι κάτι που ποτέ δεν μπόρεσα να κάνω αλλά είναι σίγουρος τρόπος για να έχεις καλές συστατικές 

[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- AnINffected
- Gbyte level
Παιδιά, μην ανχώνεστε με το θέμα. Σιγουρα το ιδανικό είναι να σε ξέρει λίγο ο καθηγητής, αλλά σε γενικές γραμμές δίνουν συστατικές, ειδικά αν έχεις ένα καλούτσικο βαθμό σε κάποιο μάθημα τους. Η κατάσταση είναι λίγο χύμα πάντως. Μου έχει τύχει να με βάλει καθηγητής να γράψω μόνος μου τη συστατική,...
- ailouros
- Gbyte level
Μιας και είμαι άσχετος με την διαδικασία τι γίνεται στην περίπτωση που γίνουν δεκτές περισσότερες απο μια αιτήσεις;Έχεις δικαίωμα να μην πας αφού σε έχουν δεχτεί ;Και αν ναι τότε οι κενές θέσεις που δημιουργούνται από αυτό το μπάχαλο πως καλύπτονται με δεδομένο ότι οι ημερομηνίες είναι πάνω κάτω ίδιες για όλα τα προγράμματα.
- semis19
- Gbyte level
Πας σε αυτό που γουστάρεις όσο για το άλλο που σε έχουν πάρει ή τους ενημερώνεις ή δε δίνεις την προκαταβολή οπότε αυτόματα διαγράφεσαι ... ή αν την έχεις δώσει εννοείται ότι δεν παίρνεις τα λεφτά πίσω απλά δεν εγγράφεσαι στη γραμματεία ...Μιας και είμαι άσχετος με την διαδικασία τι γίνεται στην περίπτωση που γίνουν δεκτές περισσότερες απο μια αιτήσεις;
Πάντα κάθε μεταπτυχιακό μαζί με τον πίνακα των επιτυχόντων ανακοινώνει καί τον πίνακα των επιλαχόντων (ο αριθμός τοιυς εξαρτάται από πόσους φοιτητές παίρνει το μεταπτ/κο συνήθως εκεί που παίρνουν 35 ο πίνακας των επιλ/ντων έχει 5 φοιτητές) στους οποίους υπάρχει προτεραιότητα FIFO (τι chief programmer που είμαι...Και αν ναι τότε οι κενές θέσεις που δημιουργούνται από αυτό το μπάχαλο πως καλύπτονται με δεδομένο ότι οι ημερομηνίες είναι πάνω κάτω ίδιες για όλα τα προγράμματα.

- ailouros
- Gbyte level
Ναι αλλά και πάλι προβληματίζομαι!Έστω ότι με απορρίπτουν από την πρώτη επιλογή και έτσι εγώ δέχομαι να πάω σε κάποια άλλη και με παίρνουν.Μετά βλέπω ότι με πήραν στους επιλαχόντες στην πρώτη.Τους λέω άλλαξα γνώμη και φέυγω και διαγράφομαι;Είναι λογικά πολύ κοντινές οι ημερομηνίες και λεπτές οι ισορροπίες!
- semis19
- Gbyte level
Το ότι είσαι επιλαχόν δε σημαίνει ότι σε παίρνουν πρέπει να φύγει ένας τουλάχιστον από τους επιτυχόντες ...Έστω ότι με απορρίπτουν από την πρώτη επιλογή και έτσι εγώ δέχομαι να πάω σε κάποια άλλη και με παίρνουν.Μετά βλέπω ότι με πήραν στους επιλαχόντες στην πρώτη.Τους λέω άλλαξα γνώμη και φέυγω και διαγράφομαι;
Μην αγχώνεσαι ο έλεγχος είναι αποκλειστικά σε σένα ...Είναι λογικά πολύ κοντινές οι ημερομηνίες και λεπτές οι ισορροπίες!
Τα πράγματα είναι απλά ... δεν υπάρχει λόγοςΝαι αλλά και πάλι προβληματίζομαι!
- AnINffected
- Gbyte level
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ανάλογα απο που θα την πάρεις. Μπορείς να πάρεις απο το Πανεπιστήμιο που τελείωσες, απο αυτό που κάνεις μεταπτυχιακό, απο το ΙΚΥ....AnINffected wrote:Αποριών συνέχεια: ποιές είναι οι προυποθέσεις για υποτροφία;πάει ανάλογα με το πανεπιστήμιο στο οποίο βρίσκεσαι;αν ναί τότε εδώ ποιές είναι;όχι οτι θα πάρω ποτέ, αλλά λέμε τώρα!
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να πάρει κανείς υποτροφία, απ' ότι ξέρω..θέλει αρκετό ψάξιμο για τις προϋποθέσεις τους, γιατί είναι ιδιωτικοί αρκτοί από αυτούς,υπάρχουν κ κληροδοτήματα..Στο υπουργείο παιδείας θα ξέρουν λογικά..
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Για πόσο κοντινές ημερομηνίες μιλάμε; Λογικά δε θα έπρεπε να υπάρχει ένα περιθώριο 1-2 μηνών;ailouros wrote:...Είναι λογικά πολύ κοντινές οι ημερομηνίες και λεπτές οι ισορροπίες!
Μπορεί κανείς να πάρει πάνω απο μια υποτροφία, απο διαφορετικούς φορείς;lumenintervalum wrote: υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να πάρει κανείς υποτροφία, απ' ότι ξέρω..θέλει αρκετό ψάξιμο για τις προϋποθέσεις τους, γιατί είναι ιδιωτικοί αρκτοί από αυτούς,υπάρχουν κ κληροδοτήματα..Στο υπουργείο παιδείας θα ξέρουν λογικά..
Ni!! Ni!! Ni!!
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
νομίζω ότι σε όλες τις υποτροφίες έχουν σαν προϋπόθεση να μην έχεις πάρει υποτροφία από άλλο φορέα..
Ζητάνε όμως οι περισσότερες βαθμό..γκρρρρ!!
Ζητάνε όμως οι περισσότερες βαθμό..γκρρρρ!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Ακριβώς, ζητάνε βαθμό... Και επειδή δεν κοιτάνε από ποιο Πανεπιστήμιο έχεις πάρει το πτυχίο, όλοι οι βάθμοι είναι το ίδιο. Γι αυτό μου τη δίνουν μερικοί σε αυτό το τμήμα που δε νοιάζονται για τους βαθμούς αλλά μόνο για να τελειώσουν, ούτε τους ενδιαφέρει που σε μερικά μαθήματα θα πάρουν μόνο 5 και 6 (και θα πάρουν 1 άντε 2 άτομα 7)...lumenintervalum wrote:Ζητάνε όμως οι περισσότερες βαθμό..γκρρρρ!!
Μη μου λέτε λοιπόν μετά, η ΑΣΟΕΕ έχει αναγνώριση και δεν είναι το ίδιο το 6,5 της ΑΣΟΕΕ με το 6,5 του ΠΑΜΑ (για παράδειγμα). Δηλαδή αν έβαζαν και σε εμάς μεγαλύτερες βαθμολογίες, άσχημα θα ήταν; Πολλές υποτροφίες θέτουν ως προϋπόθεση βαθμό πτυχίου 7,5 ή 8 και άνω... Και αλλού ο βαθμός αυτός είναι δυστυχώς (για εμάς) ψωμοτύρι...