"Έφυγε" ο Σωτήρης Μουστάκας

Εδώ μπαίνουν θέματα σχετικά με την "έβδομη" τέχνη.
Post Reply
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Mon Jun 04, 2007 12:24 pm

Image

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο δημοφιλής ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Σωτήρης Μουστάκας. Ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια πρόβας στο θέατρο αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Εισήχθη επειγόντως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Σωτήρης Μουστάκας γεννήθηκε το 1940 στην Κύπρο. Έπαιξε σε δεκάδες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου και θεατρικές παραστάσεις. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Μπονέλου

Απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου υπηρέτησε μέχρι την τελευταία στιγμή με πάθος την ελληνική κωμωδία και την τηλεόραση, ενώ το ταλέντο έλαμψε σε ρόλους του Αριστοφάνη.

Μέχρι προ ημερών έκανε πρόβες με τον Θύμιο Καρακατσάνη με τον οποίο θα ανέβαζαν Αριστοφάνη σε περιοδεία τους σε όλη την Ελλάδα.

πηγή: Έθνος.gr
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc
Post by Sergeant_Eikosaris » Mon Jun 04, 2007 2:16 pm

Και εγώ μόλις το έμαθα... Ήταν πραγματικά σπουδαίος ηθοποιός.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by silegav » Mon Jun 04, 2007 3:20 pm

Πολύ καλός κωμικός...τόσα χρόνια επιθεώρηση και αριστοφανικές κωμωδίες...πολύ καλός...
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Mon Jun 04, 2007 3:24 pm

"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Mon Jun 04, 2007 7:09 pm

Άσχετο αλλα μικρός τον μπέρδευα με τον Ψάλτη. Καμία σχέση ,ίσως γιατί και οι δύο παίζαν σε κομωδίες...
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
nookie
Mbyte level
Mbyte level

Post by nookie » Tue Jun 05, 2007 4:58 pm

Τα θερμα μου συλλυπητηρια για μια μορφη-οροσημο του ελληνικου θεατρου των τελευταιων δεκαετιων

Αυτα...

Τα υπολοιπα τα εχουμε ηδη φυλαξει μαζι με τις ταινιες του μεσα στις αναμνησεις μας..
Image
Internal Imperfectness makes it sooo trickier than it should be..
http://www.youtube.com/watch?v=VPWi-OrMzV4
http://www.youtube.com/watch?v=ZOgBtI8Q ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=vxtf8ypY ... re=related
Ακομα και στο μεταπτυχιακο...Siranai..
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Wed Jun 06, 2007 4:38 am

Μακάρι να υπάρξουν μιμητές αυτού και άλλων με παρόμοιο ήθος.
S.S.D.D.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Jun 06, 2007 6:05 pm

Το ίδιο εύκολο ήταν σε όποιον έχει μια ιδέα από κινηματογράφο να τρελαθεί, διαβάζοντας και ακούγοντας αυτά που αναφέρθηκαν στον θάνατο του Σωτήρη Μουστάκα. Αν ο Ορσον Ουέλες ήταν Ελληνας και είχε πεθάνει, λιγότερα θα έλεγαν. Και για να φέρουμε τα πράγματα στα ίσια, ρε παιδιά. Οταν κάποιος πεθαίνει, είθισται να τονίζονται οι καλές πλευρές του χαρακτήρα του και οι ικανότητές του. Ας πούμε, χτύπα ξύλο, ότι πεθαίνει ο Αλέκος Αλεξανδρής. Τον επικήδειο δεν θα τον ξεκινήσεις: «Εφυγε από κοντά μας αυτός που έχασε το γκολ στο ματς με τη Δανία». Το ίδιο, ξαναχτύπα ξύλο, αν χάναμε τον allenatore Nicolo. Δεν θα ξεκινήσεις: «Ενας μεγάλος γκολτζής έφυγε από κοντά μας. Ενα χρόνο στην Αβελίνο δεν έβαλε ούτε ένα γκολ στο πρωτάθλημα». Θα γράψεις ότι ήταν ο μεγαλύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού, ο πιο καλοντυμένος ποδοσφαιριστής, ο προπονητής που δεν έχει ρίξει ποτέ ομάδα και τα σχετικά. Δεκτό λοιπόν να γράψει κάποιος για τον Σωτήρη Μουστάκα ότι ήταν από τους πολύ καλούς ηθοποιούς της επιθεώρησης. Να τον γράψει πρίγκιπα της μούτας, βασιλιά του Δελφινάριου, αυτοκράτορα της βιντεοκασέτας. Αλλά να τον γράφει κάποιος μεγάλο ηθοποιό εξαντλεί και ξεπερνά κάθε όριο επικήδειας κολακείας και μεταθανάτιας ανοχής. Ακολουθεί μια πρόχειρη επιλογή από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις του μακαρίτη.
«Φίφης ο αχτύπητος». «Κολωνάκι: Διαγωγή μηδέν». «Ο μόδιστρος». «Κόρη της Πενταγιώτισσας». «Ο τσαχπίνης». «Για μια χούφτα τουρίστριες». «Ο παρθενοκυνηγός». «Εγώ και το πουλί μου». «Πάτερ Γκομένιος». «Καμικάζι τσαντάκιας». «Αν ήταν το βιολί πουλί». «Τσιτσιολίνος». «Μην το παίζεις, υπουργέ». «Αντρέα, προχώρα». «Πετσί και Κόκκαλη». Και ρωτάω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό. Από όσους έγραψαν διθυράμβους για τον Σωτήρη Μουστάκα υπάρχει ένας που να αντέχει να δει μία από αυτές τις ταινίες χωρίς να φωνάξει: «Τι μ@λ@κία είναι αυτή;». Επίσης, αν ο Μουστάκας είναι κάτι σαν τον Μινωτή, ο Στιβ Ντούζος τι είναι; Ο Βεάκης; Και ο Μόσιος στον ρόλο του Ταμτάκου τότε τι είναι; Ο Κάβλεκ Γκίνες; Για να δανειστώ λίγο χιούμορ από τις ταινίες του μακαρίτη. Νομίζω ότι και ο ίδιος ο Μουστάκας, αν μπορούσε να τα διαβάσει αυτά που γράφτηκαν, θα του σηκωνόταν η τρίχα. Μεροκάματο έκανε ο άνθρωπος και ελπίζω ότι δεν το περνούσε για υψηλή τέχνη.
Οπως μεροκάματο κάνουμε όσοι γράφουμε σε εφημερίδες. Καλύτερα, χειρότερα, της σειράς, όποιος γράφει για το μεροκάματο γράφει, γεμίζει κάποιο χώρο καθημερινά και ό,τι έγραψε δεν αξίζει ούτε να διαφυλαχθεί ούτε να αναδημοσιευθεί. Το γράφω για όσους κατά καιρούς μου είπαν γιατί δεν αναδημοσιεύω τα καλύτερα κείμενα που έχω γράψει σε εφημερίδες. Ο λόγος είναι ότι τα κείμενα των εφημερίδων υπάρχουν για τη στιγμή και έπειτα από μερικές μέρες δεν έχει νόημα να τα ξαναδιαβάσεις. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα σιχαίνομαι τόσο, που ανάθεμα και αν έχω έστω και ένα μου κείμενο. Και ο τρίτος και κυριότερος είναι ότι όταν αποφασίσεις να κάνεις συλλογή κειμένων σου, είναι σαν να αποφάσισες ότι είσαι για το μουσείο. Σε αυτή τη λογική ο Ζαν Πολ Σαρτρ είχε αρνηθεί το Νόμπελ. Και όπως καταλαβαίνετε, εμείς οι γίγαντες της διανόησης σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο.

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=88619
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Wed Jun 06, 2007 8:41 pm

το παραπάνω κείμενο είναι του Αντώνη Πανούτσου, για όσους δεν κάνουν το κόπο να δούν την πηγή
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Jun 06, 2007 9:16 pm

Άκουσα σήμερα στις ειδήσεις ότι η τελευταία του ταινία ήταν ο El Greco που θα βγεί στο σινεμά τις επόμενες μέρες. Μάλιστα δέχτηκε να παίξει το ρόλο του Τιστιανού χωρίς αμοιβή.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Thu Jun 07, 2007 8:57 am

Όντως, έδειξε και σκηνές από το έργο στην προηγούμενη εκπομπή του Λαζόπουλου.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Costantine
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Costantine » Mon Jun 18, 2007 3:34 am

.
Last edited by Costantine on Fri Nov 14, 2008 1:42 am, edited 1 time in total.
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Post by barbarosa » Sat Jun 23, 2007 12:02 am

Είχα δει και το έργο του απέναντι από την ΑΣΟΕΕ λίγες βδομάδες πριν...
Ήταν πραγματικά εξαιρετικός!
Κρίμα.
Post Reply

Return to “Κινηματογράφος - Τηλεοπτικά”