Σε τουρκική εταιρεία το δικαίωμα διαχείρισης των δορυφορικών

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Σε τουρκική εταιρεία το δικαίωμα διαχείρισης των δορυφορικών

Post by xrokos » Sun Jun 10, 2007 6:15 pm

Στην τουρκική εταιρεία Inta Space Turk έχει παραχωρήσει η Ελλάδα το δικαίωμα διαχείρισης των δορυφορικών εικόνων της επικράτειας. Το θέμα, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε Έλληνες αξιωματικούς, φέρνει στην επιφάνεια Το Βήμα του Σαββάτου.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο πρώτος από τους διαγωνισμούς για την ανάθεση του έργου προκηρύχθηκε για λογαριασμό της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού. Τον Ιούνιο του 2006 η «Κοινωνία της Πληροφορίας» προκήρυξε τον διαγωνισμό με θέμα «Προμήθεια δορυφορικών εικόνων για την παραγωγή νέων προϊόντων για τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού».

O προϋπολογισμός του έργου έφθανε το 1,5 εκατ. ευρώ και στις αρχές Νοεμβρίου του ίδιου έτους κατακυρώθηκε στην εταιρεία Space Consulting ΑΕ, με το ποσό της σχετικής σύμβασης να ανέρχεται σε περίπου 1,35 εκατ. ευρώ.

Oι όροι του διαγωνισμού και η σύμβαση που υπεγράφη προέβλεπε τη λήψη δορυφορικών εικόνων βάσει εξαιρετικά εξειδικευμένων τεχνικών προδιαγραφών: ανάλυση εικόνας με ευκρίνεια ενός μέτρου στις 25 μοίρες για ολόκληρη την επικράτεια. Με λίγα λόγια, όπως είναι σε θέση να διαβεβαιώσουν οι γνωρίζοντες την υπόθεση, οι προδιαγραφές αυτές συμπίπτουν απολύτως με τις δυνατότητες ενός και μόνο δορυφόρου, του Ikonos.

Όπως προκύπτει, τον Ikonos διαχειρίζονται δύο εταιρείες: η τουρκική Inta Space Turk με έδρα την Αγκυρα και η European Space Imaging με έδρα το Μόναχο, με τις οποίες υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τις επιλεγμένες αυτές προδιαγραφές αποκλείστηκε για παράδειγμα από τον επίμαχο διαγωνισμό ο δορυφόρος QuickBird, που προσφέρει καλύτερες αναλύσεις εικόνων και τον οποίο διαχειρίζεται στην Ευρώπη ιταλική εταιρεία.

Η τουρκική εταιρεία θεωρείται ιδιωτική, όμως οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι δημιουργήθηκε με την ενεργό υποστήριξη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας.

Μεταξύ των εικόνων που διαθέτει ο δορυφόρος περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, οι εγκαταστάσεις των ναυστάθμων της Σαλαμίνας και της Σούδας, καθώς και οι αεροπορικές βάσεις της Σκύρου, της Λήμνου και πολλές άλλες.

in.gr
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
tZoLe
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Σε τουρκική εταιρεία το δικαίωμα διαχείρισης των δορυφορ

Post by tZoLe » Mon Jun 11, 2007 11:26 am

xrokos wrote: Η τουρκική εταιρεία θεωρείται ιδιωτική, όμως οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι δημιουργήθηκε με την ενεργό υποστήριξη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας.

Μεταξύ των εικόνων που διαθέτει ο δορυφόρος περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, οι εγκαταστάσεις των ναυστάθμων της Σαλαμίνας και της Σούδας, καθώς και οι αεροπορικές βάσεις της Σκύρου, της Λήμνου και πολλές άλλες.
Εγώ νομίζω πως και πριν την υπογραφή της σύμβασης είχαν εικόνες για τα περισσότερα σημεία που τους ενδιαφέρουν.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Mon Jun 11, 2007 2:03 pm

Σίγουρα αλλά γιατί όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας να είναι γνωστές και επισήμως στους γείτονες μας που δεν είναι και τόσο πολιτισμένοι!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Jun 11, 2007 2:50 pm

xrokos wrote:Σίγουρα αλλά γιατί όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας να είναι γνωστές και επισήμως στους γείτονες μας που δεν είναι και τόσο πολιτισμένοι!
Γιατί κάποιοι είναι ανεύθυνοι!!!
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"

έτσι

rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Jun 11, 2007 4:00 pm

Όποιος θέλει να βρεί Δορυφορικές Φωτογραφίες (πληρώνει) και βρίσκει. Υπάρχουν ιδιωτικές εταιρίες που διαχειρίζονται δορυφόρους και με ποσά από 500 Ευρώ και πάνω βγάζουν φωτογραφίες αρίστης ποιότητας. Ακόμα και κάποιος ιδιώτης μπορεί να πληρώσει και να αποκτήσει φωτογραφίες στρατιωτικού ενδιαφέροντος (αν και τυπικά είναι παράνομο για τον φόβο της τρομοκρατίας).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Mon Jun 11, 2007 4:06 pm

Ενώ εμείς οι απόγονοι των Ελ είμαστε βαπτισμένοι στον πολιτισμό
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Jun 11, 2007 4:32 pm

PaP wrote:Ενώ εμείς οι απόγονοι των Ελ είμαστε βαπτισμένοι στον πολιτισμό
Πες τα...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Mon Jun 11, 2007 5:17 pm

Κοίτα δε θέλησα να προσβάλω τον τουρκικό πολιτισμό αλλά το τουρκικό κράτος και ιδιαίτερα το στρατό.
Δεν είπα ότι εγώ είμαι πολιτισμένος αλλά ο στρατός της γείτονας χώρας πάει την Τουρκία πολλά χρόνια πίσω.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Jun 11, 2007 5:32 pm

PaP wrote:Ενώ εμείς οι απόγονοι των Ελ είμαστε βαπτισμένοι στον πολιτισμό
Δεν νόμίζω και εγώ πως το αρθρο ή κάποιος άλλος καταφέρεται εναντίον των Τούρκων, αλλά μιλάει με καχυποψία εναντίον των στρατιωτικών. Αν δεν συμμερίζεσαι τη καχυποψία είναι η προσωπική άποψή σου. Εγώ έχω και προσωπική εμπειρία επί του θέματος και πίστεψε με έχω κάθε λόγο να είμαι καχύποπτος με το στρατιωτικό κατεστημένο.
Image

έτσι

Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Jun 11, 2007 8:12 pm

xrokos wrote:Σίγουρα αλλά γιατί όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας να είναι γνωστές και επισήμως στους γείτονες μας που δεν είναι και τόσο πολιτισμένοι!
tZoLe wrote: Δεν νόμίζω και εγώ πως το αρθρο ή κάποιος άλλος καταφέρεται εναντίον των Τούρκων, αλλά μιλάει με καχυποψία εναντίον των στρατιωτικών. Αν δεν συμμερίζεσαι τη καχυποψία είναι η προσωπική άποψή σου. Εγώ έχω και προσωπική εμπειρία επί του θέματος και πίστεψε με έχω κάθε λόγο να είμαι καχύποπτος με το στρατιωτικό κατεστημένο.
Μάλλον δεν ξέρουμε να διαβάζουμε, PaP...

Κρίμα, τελικά ο κεφτές (της ελληνομανίας) είναι όντως εγγύς... και αφήνουμε το τουρκικό κατεστημένο να φαίνεται και μοντέρνο.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Jun 11, 2007 9:25 pm

xrokos wrote:Κοίτα δε θέλησα να προσβάλω τον τουρκικό πολιτισμό αλλά το τουρκικό κράτος και ιδιαίτερα το στρατό.
Δεν είπα ότι εγώ είμαι πολιτισμένος αλλά ο στρατός της γείτονας χώρας πάει την Τουρκία πολλά χρόνια πίσω.
@proxenos

Ο έχων ανάγκη κηρύγματα πάντα βρίσκει μία λέξη να την πει. Ή το έχει ή δεν το έχει ανάγκη ο οργανισμός του ανθρώπου. Το ποιος ξέρει να διαβάζει και το ποιός γουστάρει να την λεέι ως δήθεν ανώτερος νοητικά φαίνεται. Αυτά από μένα και τέλος εδώ η κουβέντα με τις μπιχτές.

@PaP
Στα προηγούμενα post απλά διευκρίνησα την άποψη μου. Συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά ο προβληματισμός μου και του χρόκου νομίζω δεν είχε σχέση με αυτό.
Image

έτσι

kill bill
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by kill bill » Mon Jun 11, 2007 9:56 pm

Συμφωνώ γενικά με τους προβληματισμούς και του xrokou και του tzole.Τώρα το τι διαβάζει και το τι καταλαβαίνει ο καθένας είναι άλλο θέμα...
Image
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Mon Jun 11, 2007 10:47 pm

παιδιά it's ok!
Αν θέλει ο proxenos να με πει κεφτέ no prob, ο καθένας έχει τη γνώμη του και είναι σεβαστή.
So είμαι ο ελληναράς κεφτές που μαζί με τους άλλους του ελληναράδες πάμε την Ελλάδα πίσω.
Sorry guys αλλά το κάνω άθελα μου! Ελπίζω ο Θεός να με συγχωρήσει και να μπορέσει η ψυχούλα μου να αναπαυθεί εν ειρήνη. :smt051
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Mon Jun 11, 2007 11:10 pm

Τι σημασία έχουν οι λεπτομέρειες και οι "αναλύσεις", όταν πρόκειται για δύο "λόχους" του ίδιου "τάγματος";

Δ. Γκρ.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Jun 11, 2007 11:15 pm

Οι δυνατοί παίζουν με Divide and Conquer..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Tue Jun 12, 2007 4:10 am

Ίσως δεν θα ήταν υπερβολή να πεις και Command and Conquer...
S.S.D.D.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Jun 12, 2007 11:16 am

tZoLe wrote: @proxenos

Ο έχων ανάγκη κηρύγματα πάντα βρίσκει μία λέξη να την πει. Ή το έχει ή δεν το έχει ανάγκη ο οργανισμός του ανθρώπου. Το ποιος ξέρει να διαβάζει και το ποιός γουστάρει να την λεέι ως δήθεν ανώτερος νοητικά φαίνεται. Αυτά από μένα και τέλος εδώ η κουβέντα με τις μπιχτές.
tZoLe wrote: Εγώ έχω και προσωπική εμπειρία επί του θέματος και πίστεψε με έχω κάθε λόγο να είμαι καχύποπτος με το στρατιωτικό κατεστημένο.
Εμένα λοιπόν το έχει ανάγκη ο οργανισμός μου να την πω σε κάποιον, χωρίς την ίδια στιγμή να μιλήσω για τις πολλές εμπειρίες που δήθεν είχα. Και μην αρχίσεις τώρα ιστορίες με τους γονείς και τι κάνουν και που είναι. Σημασία έχει τι κάνουμε οι ίδιοι στη ζωή μας... και το πως παρουσιάζουμε ένα θέμα ή το πως μιλάμε ή το πως διαβάζουμε είναι πάρα πολύ σημαντικά. Άλλωστε εμείς είμαστε "επιστήμονες". Δεν μπορούμε να μιλάμε σαν τους "απολίτιστους γείτονες"... Αυτά περί δήθεν νοητικής ανωτερότητας.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Tue Jun 12, 2007 12:09 pm

Proxenos wrote: Εμένα λοιπόν το έχει ανάγκη ο οργανισμός μου να την πω σε κάποιον, χωρίς την ίδια στιγμή να μιλήσω για τις πολλές εμπειρίες που δήθεν είχα. Και μην αρχίσεις τώρα ιστορίες με τους γονείς και τι κάνουν και που είναι. Σημασία έχει τι κάνουμε οι ίδιοι στη ζωή μας... και το πως παρουσιάζουμε ένα θέμα ή το πως μιλάμε ή το πως διαβάζουμε είναι πάρα πολύ σημαντικά.
Λυπάμαι που σου χαλάω την ημέρα εγώ ο ημιμαθής σε σένα τον επιστήμονα, αλλά από προσωπικές εμπειρίες σου μιλαώ. Θα σου στείλω τα αποδεικτικά στοιχεία. :-D
Proxenos wrote: Άλλωστε εμείς είμαστε "επιστήμονες". Δεν μπορούμε να μιλάμε σαν τους "απολίτιστους γείτονες"... Αυτά περί δήθεν νοητικής ανωτερότητας.
Ρε φίλε δε σε καταλαβαίνω. Μίλησα εγώ για απολίτιστους γείτονες;;; Γιατί πρέπει να κάποιος που βλέπει καχύποπτα αυτό που περιγράφει το άρθρο να είναι κεφτές ή να θεωρεί τους τούρκους απολίτιστους;; Γιατί κάποιος που διαφωνεί με το βαθύ κράτος τοων γειτόνων αυτομάτως γίνεται ελληναράς;; Γιατί αν δεν καταλαβαίνεις κάτι που έγραψα, δεν ζητάς απλά διευκρινηση πριν ειρωνευτείς ή πριν να με πεις κεφτέ;

btw πηγαίνω από πέρσυ 3-4 φορές το χρόνο τουρκία.

Εdited
Last edited by tZoLe on Tue Jun 12, 2007 12:28 pm, edited 1 time in total.
Image

έτσι

Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Tue Jun 12, 2007 12:22 pm

Παίδες ας κρατήσουμε ένα επίπεδο και να λείπουν οι ειρωνικοί χαρακτηρισμοί!
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Jun 12, 2007 12:47 pm

tZoLe wrote: Ρε φίλε δε σε καταλαβαίνω. Μίλησα εγώ για απολίτιστους γείτονες;;; Γιατί πρέπει να κάποιος που βλέπει καχύποπτα αυτό που περιγράφει το άρθρο να είναι κεφτές ή να θεωρεί τους τούρκους απολίτιστους;; Γιατί κάποιος που διαφωνεί με το βαθύ κράτος τοων γειτόνων αυτομάτως γίνεται ελληναράς;; Γιατί αν δεν καταλαβαίνεις κάτι που έγραψα, δεν ζητάς απλά διευκρινηση πριν ειρωνευτείς ή πριν να με πεις κεφτέ;

btw πηγαίνω από πέρσυ 3-4 φορές το χρόνο τουρκία.

Εdited
Μα εγώ δε διαφώνησα με σένα, σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα. Μου τη δίνει όμως που συμφωνείς και στηρίζεις άτομα που μιλάνε για "απολίτιστους γείτονες" και μετά προσπαθούν όπως-όπως να τα μαζέψουν... ;)

Επίσης, για να μην παρεξηγηθούμε ούτε με σένα, ούτε με τον χροκο για τον κεφτέ. Διευκρίνισα ότι πρόκειται για τον κεφτέ της ελληνομανίας, ακριβώς για να μην παρεξηγηθούμε ότι αποκαλώ κανέναν κεφτέ...
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Jun 12, 2007 2:29 pm

Χωρίς να έχει νόημα να συμμετάσχω στο thread ,απλά να πώ 2 πράγματα..

1) Αν οι σύμμαχοι μας θέλανε να σκοτωθούμε (και αυτό με όποιοδήποτε γειτονικό κράτος και δεί Τουρκία με όλη την πλούσια ιστορία μας..) θα είχε γίνει προ πολλού.. Θυμηθείτε το 1996 Ίμια , απλά ..
Και αν θέλανε να έχει ο αντίπαλος μας δορυφορική βοήθεια θα την είχε ούτως ή άλλως..

2) Εντελώς καλοπροαίρετα Proxenos ;) , να ξέρεις πάντως ότι συχνά (και αν θές ψάξε Posts σου) αναφέρεσαι υποτιμητικά για την γνώμη γονέων και λοιπόν μεγαλυτέρων μας και αρα θεωρείς επιχείρημα την δική σου..
Proxenos wrote:Και μην αρχίσεις τώρα ιστορίες με τους γονείς και τι κάνουν και που είναι. Σημασία έχει τι κάνουμε οι ίδιοι στη ζωή μας...
Αυτό είναι βέβαια αποτέλεσμα βαθύτερης συλλογιστικής σου , την οποία για κάποιο λόγο θα την έχεις αναπτύξει , η οποία δεν στέκει αναγκαστικά όμως..
Δεν είναι σχέση ισοδυναμίας , ό,τι λένε οι γονείς <=> είναι λάθος..
Αυτό στο λέω γιατί πιστεύω οτι είναι από τους λόγους που παρεξήγησες τα γραφόμενα του tZoLe..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Tue Jun 12, 2007 2:30 pm

Όταν αναφέρθηκα στους Τούρκους αναφέρθηκα στην πολιτική, στην κυβέρνηση και κυρίως στο στρατό τους πράγμα το οποίο το εξήγησα αλλά εσύ επιμένεις να λες ότι εννοώ τον τουρκικό λαό.
Και λέω για τελευταία φορά , ότι όλη η παγκόσμια κοινότητα γνωρίζει την επιθετική πολιτική του τουρκικού στρατού και επειδή αυτός είναι καθεστώς ορίζει και την κυβέρνηση.
Το πόσο πίσω είναι το τουρκικό κράτος και οι θεσμοί του δεν τα λέω μόνο εγώ και τα παγκόσμια ΜΜΕ αλλά και οι γείτονες σκηνοθέτες σε γνωστές ταινίες.
Δε μπορείς να κατηγορήσεις κανένα λαό για την εξωτερική πολιτική της χώρας τους ούτε τους Αμερικανούς, ούτε τους Τούρκους, ούτε τους Έλληνες. Κανένας λαός δεν είναι απολίτιστος αλλά απολίτιστη είναι η επεκτατική τους εξωτερική πολιτική και φταίνε γιατί την παρακολουθούν παθητικά. Ναι φταίνε οι Τούρκοι που ακόμα δεν έχουν ξεσηκωθεί αν και έχουν αρχίσει να ξυπνάνε σιγά σιγά. Φταίνε και οι Έλληνες που συνωμοτούν με τους διεφθαρμένους θεσμούς, φταίνε οι Αμερικάνοι που επικροτούν τέτοιες πολιτικές, κάθονται παθητικοί και δέχονται αβίαστα πλύση εγκεφάλου.
Και αν θα έλεγα κάποιους απολίτιστους σίγουρα θα ήταν οι Έλληνες καθώς δεν έχω πάρει σοβαρά δείγματα νεοελληνικού πολιτισμού.

edited
Last edited by xrokos on Tue Jun 12, 2007 3:28 pm, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”