Είστε ικανοποιημένοι από τα win vista?

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.

Η γνώμη σας για τα vista

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος
4
8%
Είμαι αρκετά ευχαριστημένος
2
4%
Καλά... σχετικά ευχαριστημένος
3
6%
Μέτρια πράγματα
0
No votes
Δεν είμαι ευχαριστημένος και τόσο
6
12%
Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος! Αίσχος!
3
6%
Είμαι μάλλον αδιάφορος
9
18%
Vista? Τι είναι αυτό? Τρώγεται?
3
6%
Δεν τα έχω εγκαταστήσει ακόμα.
19
39%

Total votes: 49
Paralias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Paralias » Wed Feb 21, 2007 4:24 pm

To Visual Studio απλά θέλει και ένα SP επιπλέον για να είναι οκ.
Κατα τα άλλα είναι άψογο.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed Feb 21, 2007 4:44 pm

Paralias το linux vs windows πρεπει να το τοποθετεις και κατω απο το σωστο πρισμα(διαφορα τιμης).
Συμφωνω μαζι σου σε ενα βαθμο(μαλλον σε μεγαλο βαθμο) οτι μερικοι θεοποιουν το λινουξ χωρις λογο, αλλα τι θα ειχες να πεις αν δεν τα ειχες τσαμπα τα Vista επειδη εισαι φοιτητης, αλλα επρεπε να πληρωσεις 400 ευρω πχ? ;)

Δες την κριτικη μου για το kubuntu που εχω γραψει στο αναλογο τοπικ. Το συμπερασμα ειναι οτι ειναι καλο για τσαμπα.

http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewtopic.php?t=3677
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Thu Feb 22, 2007 12:31 am

(χρήματα δεν είναι μόνο αυτά που πληρώνεις στο ταμείο... χρήματα είναι οι χαμένες εργατώρες, όταν δεν μπορείς να κάνεις αυτό που θες, όταν χρειάζεται να πληρώσεις τον ειδικό χρυσάφι για να σου στήσει το server)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Thu Mar 01, 2007 12:10 am

Το aero δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό όσο λένε (ας δει κανείς το xgl στο linux για να καταλάβει τι εννοώ).

Έχω πρόβλημα με την κάρτα γραφικών (nvidia 5600xt). Πάω να βάλω drivers για vista, μου εμφανίζει μήνυμα ότι δεν βρίσκει windows vista για να εγκαταστηθούν...

Υπομονή. Τουλάχιστον η Microsoft μαθαίνει... Έχουν λιγότερα bugs από ότι προηγούμενες αρχικές εκδόσεις windows.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sat May 05, 2007 11:29 am

Τη σταδιακή απόσυρση των Windows ΧΡ από την αγορά ξεκινά η Microsoft, καθώς ανακοίνωσε ότι από το ερχόμενο έτος η δημοφιλής έκδοση του λειτουργικού της συστήματος δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη στα νέα PC που θα κυκλοφορούν στην αγορά. Η απόφαση της εταιρείας εντάσσεται στο πλαίσιο μιας πιο εντατικής προώθησης της νέας έκδοσης των Windows Vista, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν ακόμη αξιοσημείωτες πωλήσεις, όπως εκτιμούν αναλυτές της αγοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Microsoft, από τις 31 Ιανουαρίου του 2008 δεν θα ισχύουν πλέον οι άδειες χρήσης για την εγκατάσταση των Windows ΧΡ στα νέα PC μεγάλων κατασκευαστών, όπως οι Dell, ΗΡ, Toshiba, κ.ά. Οι άδειες χρήσης που αποκτήθηκαν από συνεργαζόμενους προμηθευτές και όχι απευθείας από τη Microsoft θα εξακολουθήσουν να είναι σε ισχύ έως και το 2009.

Εκπρόσωποι της εταιρείας επεσήμαναν πάντως ότι η κίνηση αυτή θα έχει ελάχιστο αντίκτυπο για τους καταναλωτές, καθώς η Microsoft θα συνεχίσει να παρέχει κανονικά την απαιτούμενη τεχνική υποστήριξη στους χρήστες του συστήματος για αρκετό ακόμη καιρό, στο πλαίσιο της πάγιας δέσμευσής της για τον κύκλο ζωής των προϊόντων της που κυκλοφορούν στην αγορά. Οπως υποστήριξαν χαρακτηριστικά, η απόφαση περιορίζεται μόνο σε νέες άδειες χρήσης για νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Εν τω μεταξύ, από την 1η Ιουνίου του 2007 σταματάει και η λειτουργία των δοκιμαστικών εκδόσεων των Windows Vista που είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα, όπως είχε από καιρό ανακοινώσει η εταιρεία. Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Harris Interactive στις ΗΠΑ, μόλις το 10% των καταναλωτών σκοπεύουν να προχωρήσουν στην αγορά των Vista για το εγγύς μέλλον.
πηγή
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Sat May 05, 2007 12:42 pm

Τα χρησιμοποιησα για 3-4 μηνες αποκλειστικα.
Για μενα απο οτι ειδα τα vista ειναι τα XP αλλα πιο βαρια,πιο αργα ,πιο ανουσια ομορφα, με περισοτερα compatibility προβληματα,το ιδιο ευαλωτα σε BSOD εκτος και εαν ειναι λογο των καινουργιων third-party drivers (εχουνε κραξει την Nvidia),περισσοτερα errors στα logs με λιγοτερο δυνατο feedback για αυτα εκτος και αν ειναι λογο μικρης περιοδου υιοθετησης του λειτουργικου παρολο που ακομα και αυτο δεν αλλαζει ριζικα τα errors,με πιο ομορφο αλλα και λιγο πιο δυσχρηστο explorer (προσωπικα παρατηρησα μειωμενη παραγωγικοτητα στο folder/file management).
Συνοπτικα και εν'ολιγοις ,απο χρηση πολυ απλοικη και καθημερινου τυπου εξου και η περιορισμενη σκοπια μου, δεν προσφερει κατι συνολικα καλυτερο απο XP.Ειναι σημαντικο οτι ευκολα πηγα στα Vista απο τα XP μιας και το περιβαλλον ειναι ιδιο και οικειο αλλα γυρισα πισω στα XP που μετρανε 1,5-2 χρονια αφορμαριστη συνεχη και υγιη υπαρξη και ξαναπεκτησα το χαμογελο μου.
Bloody Mary
Venus Former Team Member
Post by Bloody Mary » Wed Jun 13, 2007 12:51 pm

Μόλις ψήφισα "Δεν είμαι ευχαριστημένος και τόσο" .

Ήμουν από τους τυχερούς πρωτοετείς που πήραν επιδότηση για laptop και αυτό που επέλεξα και αγόρασα τελικά, είχε εγκατεστημένα τα Vista.

Η αλήθεια είναι πως από μια πρώτη ματιά το γραφικό τους περιβάλλον είναι αρκετά πιο όμορφο από αυτό των XP.

Το θέμα είναι όμως πως με μια πιο προσεκτική ματιά μπορεί να δει κανείς πως τα Vista έχουν αρκετά μειονεκτήματα:

Το πιο σοβαρό κατά την άποψη μου είναι αυτό που αναφέρθηκε και πιο πάνω και αφορά το CPU Usage.
Παρατήρησα (πρόσθεσα στη στήλη που υπάρχει το πλάι της επιφάνειας εργασίας ένα κοντεράκι που εμφανίζει CPU και RAM Usage) ότι πολύ απλά κατά την εκκίνηση του υπολογιστή - και με το φόρτωμα των Vista - το CPU Usage πάει κατευθείαν στο 47% ! Και μιλάμε για υπολογιστή με 1024 RAM και Core2Duo επεξεεργαστή.
Στη συνέχεια βέβαια, ακόμα και 10 παράθυρα να έχω ανοιχτά με προγράμματα να τρέχουν , το CPU Usage δεν ξεπερνάει το 52% . Αλλά τα Vista καταλαβαίνετε πως επιβαρύνουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τον υπολογιστή!

Επίσης, (δεν είναι μειονέκτημα ακριβώς αυτό, αλλά εγώ εκεί το κατατάσσω) καταντάει κουραστικό το να πρέπει να επιβεβαιώσεις ΚΑΘΕ φορά πως ναι, εσύ είσαι αυτός που θέλει να εγκεταστήσει το τάδε πρόγραμμα. Σίγουρα αυτό βοηθάει όταν είσαι συνδεδεμένος στο Ιντερνετ και κάποιο malicious program ενδέχεται να επιδιώξει να εγκατασταθεί από μόνο του, αλλά το μήνυμα εμφανίζεται ΠΑΝΤΑ, ανεξάρτητα από το αν είσαι συνδεδεμένος στο Ιντερνετ και από το αν επιχειρείς να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα που κατέβασες από το Ιντερνετ ή τα αυθεντικά Office! (έγραψα 2 ακραία παραδείγματα για να δείξω πως μονίμως εμφανίζεται αυτό το παράθυρο που θέλει επιβεβαίωση - και το οποίο, παρεπιπτόντως, δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσεις!)

Και τέλος, απλά θα αναφέρω ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία όμοια με τα XP, των οποίων όμως η λειτουργία διαφοροποιείται! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εικονίδιο "Σβησιμο του υπολογιστή" των XP , το οποίο στα Vista σημαίνει "Sleep" και πατώντας το σβήνει η οθόνη απρόσμενα, αφήνοντας σε να απορείς (αν δεν το έχεις ανακαλύψει νωρίτερα)...

Και γενικότερα όμως για να δουλέψεις τα Vista πρέπει να περάσει μια περίοδος προσαρμογής, ανεξάρτητα από το πόσο καλά ξέρεις τα XP, γιατί ακόμα και τα μενού έχουν διαφορετικό τρόπο εμφάνισης...

Το συμπέρασμα μου από όλα αυτά είναι πως αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο και να πειραματιστείς, τότε βάλε τα Vista και ανακάλυψε τι νέο έχει προσθέσει η Microsoft στο καινούργιο της λειτουργικό.
Αν θέλεις όμως απλά να κάνεις τη δουλειά σου ή να δουλεύεις στον υπολογιστή σου γρήγορα και όπως πάντα ήξερες, τότε μην επιχειρήσεις τη μετάβαση στα Vista...

Πάντως εγώ αν δεν είχα και το Desktop για να μπορώ να λειτουργώ όπως πάντα ήξερα, τότε το πιο πιθανό θα ήταν να είχα απεγκαταστήσει τα Vista και να είχα εγκαταστήσει τα XP....
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Thu Jun 14, 2007 3:55 am

Θα συμφωνήσω με silegav. Λίγη υπομονή δεν βλάπτει...εξάλλου λόγω φόρτου εργασίας ο καιρός δεν είναι κατάλληλος για πειραματισμούς...
Γενικά πάντως οι απόψεις που έχω ακούσει κλασσικά διίστανται.
Τώρα οι χαριτωμένες πινελιές δεν είναι σοβαρή αλλαγή...κάθε φορά βέβαια εξαρτάται από το τι είναι αυτό που σε ενδιαφέρει και κάτα πόσο κάνεις τη δουλειά σου.
S.S.D.D.
Costantine
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Costantine » Sun Jun 17, 2007 8:36 am

.
Last edited by Costantine on Fri Nov 14, 2008 1:37 am, edited 1 time in total.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Jun 17, 2007 12:41 pm

Έχουν αρκετές έως πολλές διαφορές (μη εμφανησιακές) τα Win Vista (WMF,UAC,DX10 κτλ κτλ κτλ )αλλά είναι και αρκετά πιο βαρυ λειτουργικό από τα WinXP.. Και βαρύ = κακό , ιδιαίτερα όταν μέρος του βάρους σχετίζεται με Copy Protection , DRM , κτλ κτλ..!
Εμφανισιακά ή φιλοσοφία τους μου θυμίζει κινητό , αν και από ότι έχω δεί μπορείς να τα κάνεις να XPίσουν (ή Win98ίσουν ;) )! :-p
Γενικότερα πάντως είναι πολύ μπεμπεκίστικα και τουλάχιστον τις δικές μου τις ανάγκες δεν τις ικανοποιούν , τι να το κάνω το όμορφο GUI αν αγκομαχάει το PC..
Από την άλλη το UAC είναι καλό εν μέρει (στην θεωρία του) αλλά σπαστικό στην πράξη , αν και γίνεται να φτιάχνεις Manifest files για να απενεργοποιείται σε κάποια exe..

Σε κάθε περίπτωση πάντως να μου λείπει και αυτό , Linux και XGL , it doesn`t get much better than this!
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Mon Jun 18, 2007 6:23 pm

θελουν 26% στα 2GB μνημης μονο τα home personal χωρις να κανουν τπτ, μονο για να τρέξουν! Ασε που θελουν drivers ακομα κ για τα ποντικια lol!
Image
Post Reply

Return to “off-topic”