Ερωτήσεις-απορίες υποψηφίου για τη σχολή!
- Serendipity
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
αντεεε,σε μας δεν το εκανε αυτο ο καλεργης,εσεις ειχατε την τογαντζη?
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
- rapadder
- Gbyte level
Η παρακολούθηση των εργαστηρίων επιβάλλεται αν θέλει κάποιος να έχει τα πράγματα σε μια τάξη στο μυαλό του. Γενικά κάποιος ξεκινάει με λάθος νοοτροπία αν έχει δεσμευμένα τα πρωϊνά του. Δεν μπορώ να μπώ στα προσωπικά του καθενός, θεωρώ όμως ότι δεν έχει ιδιαίτερη αξία να πάρει κάποιος ένα πτυχίο χωρίς να έχει αφιερωθεί αρκετά σε αυτό. Η σχολή απαιτεί απασχόληση full time. Αν κάποιος είναι υποχρεωμένος να εργάζεται θα πρέπει (τουλάχιστον για μια χρονιά) να αφήσει την εργασία του και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα μαθήματα.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
-
- Mbyte level
Εγώ θα διαφωνήσω.rapadder wrote:Η παρακολούθηση των εργαστηρίων επιβάλλεται αν θέλει κάποιος να έχει τα πράγματα σε μια τάξη στο μυαλό του. Γενικά κάποιος ξεκινάει με λάθος νοοτροπία αν έχει δεσμευμένα τα πρωϊνά του. Δεν μπορώ να μπώ στα προσωπικά του καθενός, θεωρώ όμως ότι δεν έχει ιδιαίτερη αξία να πάρει κάποιος ένα πτυχίο χωρίς να έχει αφιερωθεί αρκετά σε αυτό. Η σχολή απαιτεί απασχόληση full time. Αν κάποιος είναι υποχρεωμένος να εργάζεται θα πρέπει (τουλάχιστον για μια χρονιά) να αφήσει την εργασία του και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα μαθήματα.
Αν κάποιος έχει μία καλή σχέση με την πληροφορική, μπορεί να παραλείψει αρκετά από τα εργαστήρια (ειδικά αυτά που είναι καθαρά προγραμματιστικά). Το λέω αυτό βέβαια χωρίς να θέλω να θίξω την δουλειά που κάνουν οι βοηθοί/υποψήφιοι διδάκτορες. Όμως πολλά από αυτά που γίνονται στα εργαστήρια μπορεί να τα μάθει κάποιος solo είτε με googling, είτε από βιβλία, είτε με hands on εμπειρία στο εκάστοτε αντικείμενο.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
-
- Gbyte level
- sandra
- Wow! Terabyte level
Α κάτσε δεν το εννοούσα έτσι. Καλά ας απαντήσει και κάποιος παλιότερος αλλά ας πούμε ότι τις εργασίες τις παραδίδεις είτε ηλεκτρονικά είτε στο χέρι στους βοηθούς και μετά γράφεις σε ένα αντίστοιχο κομμάτι της ύλης ένα τεστάκι. Στην επιστήμη των Η/Υ στην ουσία εξεταστήκαμε μία φορά οι ομάδες στην ιστοσελίδα που φτιάξαμε και σε unix οπότε αναγκαστικά ήταν στον υπολογιστή. Σε άλλα εργαστήρια απλά παραδίδεις εργασίες ηλεκτρονικά. Σε άλλα πάλι την δίνεις και στο χέρι και γράφεις και διαγωνισματάκι (πχ Java)
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Ως εργαζόμενος φοιτητής δικαιούσαι 30 μέρες εξεταστικής άδειας το χρόνο..ispofacto wrote:tsilochr, Αν δεν πάς στο τέλος γραπτώς και είναι τις ώρες του εργαστηρίου και είναι πρωινές μπορεί να μην μπορώ να πηγαίνω γι'αυτό.
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
- Academic status: PhD
ispofacto, καταλαβαίνω ότι έχεις απορίες και θες να μαζέψεις όσο πιο πολλές πληροφιρίες μπορείς. Πιστεύω ότι το μόνο που μπορεί να σου πει κάποιος με σιγουριά είναι ότι τα οι ώρες διαλέξεων/εργαστηρίων μπορεί να πέσουν οπουδήποτε.
Ο τρόπος εξέτασης (γραπτός/προφορικός), οι εξετάεσεις εργαστηριακών ασκήσεων δεν είναι παγιωμένα θέματα. Είναι στην ευκαίρια του εκάστοτε διδάσκοντα να αλλάξει το τρόπο διδασκαλίας. Πχ μια χρονιά αποφάσισαν να κάνουν τεστάκια την ώρα του εργαστηρίου. Μην θεωρήσεις ότι η πληροφορίες που παίρνεις για τέτοια θέματα θα ισχύουν στάνταρ και για πάντα.
Ο τρόπος εξέτασης (γραπτός/προφορικός), οι εξετάεσεις εργαστηριακών ασκήσεων δεν είναι παγιωμένα θέματα. Είναι στην ευκαίρια του εκάστοτε διδάσκοντα να αλλάξει το τρόπο διδασκαλίας. Πχ μια χρονιά αποφάσισαν να κάνουν τεστάκια την ώρα του εργαστηρίου. Μην θεωρήσεις ότι η πληροφορίες που παίρνεις για τέτοια θέματα θα ισχύουν στάνταρ και για πάντα.
lumenintervalum, δυστυχώς στην δικιά μου δουλειά δεν δικαιούσαι 30 μέρες το χρόνο, αλλά έχεις περίπου άδεια τόσες μέρες ανάλογα με τον αριθμό των μαθημάτων που δίνεις!
tsilochr, το ξέρω ότι τίποτα δεν 100% σίγουρο αλλά καλύτερα να έχω κάποιες πληροφορίες για το τι ίσχυε πέρυσι για να καταλάβω ενδεικτικά τι παίζει!
Μιας και είσαι παλιότερο έτος, απ'ότι καταλαβαίνω, μπορείς να μου πεις γενικά στα περισσότερα εργαστήρια που έδωσες ήταν όπως είπε η Sandra;
tsilochr, το ξέρω ότι τίποτα δεν 100% σίγουρο αλλά καλύτερα να έχω κάποιες πληροφορίες για το τι ίσχυε πέρυσι για να καταλάβω ενδεικτικά τι παίζει!