Οοοοοοοοπα! Τώρα το είδα αυτό! Πές τα ρε Γιάννο!!! Επιτέλους ένας ακόμα!elsupreme wrote:Να μην ανοίξω τεράστια συζήτηση τώρα, αλλά το Naruto δεν είναι και ακριβώς "σοβαρό" άνιμε...
Anime κανείς
- Fairy
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Θέλω τεκμηρίωση. Αν έχετε δει από τα επεισόδια 1 έως 135 και το λέτε αυτό θα το δεχτώ, ως απόλυτα σεβαστή άποψη.cactus wrote:Οοοοοοοοπα! Τώρα το είδα αυτό! Πές τα ρε Γιάννο!!! Επιτέλους ένας ακόμα!elsupreme wrote:Να μην ανοίξω τεράστια συζήτηση τώρα, αλλά το Naruto δεν είναι και ακριβώς "σοβαρό" άνιμε...
Αν έχετε βγάλει όμως συμπέρασμα έχοντας δει μόνο τα 2-3 πρώτα ή τα επεισόδια μετά το 135, κάποιος σας κορόιδεψε παιδιά... (σημείωση: τα επεισόδια μετά το 135 είναι fillers της χείριστης ποιότητας, γι' αυτό το λέω)
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Πόσα;!Fairy wrote:Θέλω τεκμηρίωση. Αν έχετε δει από τα επεισόδια 1 έως 135 και το λέτε αυτό θα το δεχτώ, ως απόλυτα σεβαστή άποψη.

Θα δω ίσως κανα-δυο από τα πρώτα, αφού λες ότι τα άλλα δεν είναι καλά, αλλά δεν πρόκειται να δώ 135eps όσο και να μ'αρέσει...Προτιμώ να τελείωνουν τα άνιμε που βλέπω.
laikedelic !
-
- Venus Former Team Member
- Fairy
- Gbyte level
Από το 135 έως το 220 ήταν κάτι άθλια επεισόδια που δεν ανήκουν στην πλοκή του manga και που τα βάλανε έτσι για να περνάει ο χρόνος. Τα περισσότερα είναι τόσο άθλια που κι εγώ τα παράτησα κάπου στη μέση και δεν τα έχω δει ακόμη και σήμερα γιατί δεν συνεισφέρουν τίποτα στην πλοκή. Μάλλον την ξεφτιλίζουν.
Προτείνω να δεις τουλάχιστον τα 6 - 7 πρώτα επεισόδια της σειράς (καλύτερο από τα 135!!!). Έχουν πολύ γέλιο. Βέβαια μοιάζουν λίγο παιδικά, αλλά όσο πάει οι ήρωες μεγαλώνουν και ωριμάζουν. Και ομορφαίνουν σωματικά και ψυχικά.
ΥΓ. Συμφωνώ με τον Punisher. Αν το Naruto Shippuden ακολουθήσει πιστά το manga θα είναι εξαιρετικό! Αλήθεια το Kakashi Gaiden δεν θα βγει σε επεισόδιο anime; Είναι τέλειο για να πάει χαμένο. Εγώ θα το έκανα ταινία αν ήμουν στη θέση τους...
Προτείνω να δεις τουλάχιστον τα 6 - 7 πρώτα επεισόδια της σειράς (καλύτερο από τα 135!!!). Έχουν πολύ γέλιο. Βέβαια μοιάζουν λίγο παιδικά, αλλά όσο πάει οι ήρωες μεγαλώνουν και ωριμάζουν. Και ομορφαίνουν σωματικά και ψυχικά.
ΥΓ. Συμφωνώ με τον Punisher. Αν το Naruto Shippuden ακολουθήσει πιστά το manga θα είναι εξαιρετικό! Αλήθεια το Kakashi Gaiden δεν θα βγει σε επεισόδιο anime; Είναι τέλειο για να πάει χαμένο. Εγώ θα το έκανα ταινία αν ήμουν στη θέση τους...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Εγώ έχω δει μέχρι περίπου το 135 και έχω δει και όλα τα Shippuden και, ναι τα θεωρώ πλην των αρχικών (και της μάχης Sasuke Naruto ) όχι σοβαρά. Υπάρχουν καλύτερα anime εκεί έξω, με περισσότερο βάθος και μικρότερο μήκος (το οποίο αντικειμενικά έχει ξεφτιλιστεί).cactus wrote:Πόσα;!Fairy wrote:Θέλω τεκμηρίωση. Αν έχετε δει από τα επεισόδια 1 έως 135 και το λέτε αυτό θα το δεχτώ, ως απόλυτα σεβαστή άποψη.Ανήκω στην άλλη κατηγορία, έχω δει 1 το πολύ 2 επεισόδεια. Κάπως έτσι αποφασίζω αν θα δώ ή όχι ένα anime. Και μαλλον ήταν το 170φεύγα επεισόδειο...
Θα δω ίσως κανα-δυο από τα πρώτα, αφού λες ότι τα άλλα δεν είναι καλά, αλλά δεν πρόκειται να δώ 135eps όσο και να μ'αρέσει...Προτιμώ να τελείωνουν τα άνιμε που βλέπω.
edit: Σοβαρό anime κατ' εμέ είναι anime το οποίο έχει τα χαρακτηριστικά μιας επεισοδιακής σειράς ή ταινίας και μεταφέρει νοήματα,μηνύματα,συναισθήματα κλπ. σε ένα βαθύτερο επίπεδο (π.χ. όχι ηθικά διδάγματα του στυλ "αν προσπαθήσεις, θα τα καταφέρεις στο τέλος" - τουλάχιστον αποκλειστικά, αλλά περισσότερο τροφή για σκέψη όπως "μπορεί ο άνθρωπος να νικήσει την μοναξιά ? " κλπ.). Αυτό είναι σοβαρό anime, καθώς είναι και σοβαρό έργο τέχνης. Το Naruto περιοδικά έκανε ενδιαφέρουσες νύξεις αναπτύσσοντας τους χαρακτήρες της σειράς, αλλά σπάνια καταλήγει σε κάτι βαθύτερο, ενώ επιπλέον η πλοκή του περιστρέφεται κυρίως γύρω από τις μάχες, πράγμα κουραστικό και μονότονο για εμένα.
P.S. Oups, mega-post...

"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
- Fairy
- Gbyte level
Αυτά που περιγράφεις περί βάθους και συναισθημάτων θεωρώ πως τα έχω βρει στο Naruto, γι' αυτό και μου κρατά ακόμη το ενδιαφέρον. Μιας και το έχεις όμως δει, η άποψή σου είναι απολύτως σεβαστή για μένα, μιας και είναι τεκμηριωμένη και βασίζεται στην οπτική σου 
Όσο για αυτό που βλέπω στον κύριο χαρακτήρα δεν είναι παιδικές ηθικολογίες του τύπου "αν προσπαθήσεις, θα τα καταφέρεις στο τέλος", αλλά το μεγαλείο κάποιου που τραβά τα πάνδεινα και εν τούτοις ακόμη και εκεί που είναι έτοιμος να κλάψει, επιλέγει τελικά να ρίξει ένα ανόητο χαμόγελο και να συνεχίσει με μόνο όπλο το θράσος (το οποίο μάλλον εμένα μου λείπει γι' αυτό και το νιώθω λίγο βαθύτερα). Και είναι ενδιαφέρον το πως τουλάχιστον άλλοι δύο χαρακτήρες βιώνουν την ίδια μοναξιά και την αντιμετωπίζουν με τελείως διαφορετικό τρόπο.
Όσο για τον ορισμό του σοβαρού anime δεν πιστεύω πως υπάρχει, αλλά μάλλον θα έλεγα πως είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τα μη σοβαρά άνιμε...

Όσο για αυτό που βλέπω στον κύριο χαρακτήρα δεν είναι παιδικές ηθικολογίες του τύπου "αν προσπαθήσεις, θα τα καταφέρεις στο τέλος", αλλά το μεγαλείο κάποιου που τραβά τα πάνδεινα και εν τούτοις ακόμη και εκεί που είναι έτοιμος να κλάψει, επιλέγει τελικά να ρίξει ένα ανόητο χαμόγελο και να συνεχίσει με μόνο όπλο το θράσος (το οποίο μάλλον εμένα μου λείπει γι' αυτό και το νιώθω λίγο βαθύτερα). Και είναι ενδιαφέρον το πως τουλάχιστον άλλοι δύο χαρακτήρες βιώνουν την ίδια μοναξιά και την αντιμετωπίζουν με τελείως διαφορετικό τρόπο.
Όσο για τον ορισμό του σοβαρού anime δεν πιστεύω πως υπάρχει, αλλά μάλλον θα έλεγα πως είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τα μη σοβαρά άνιμε...
Και εγώ τα έχω βρει, αλλά σε μικρές δόσεις (βέβαια με 200+ επεισόδια, είναι δύσκολο να κάνεις κάθε επεισόδιο ενδιαφέρον).Fairy wrote:Αυτά που περιγράφεις περί βάθους και συναισθημάτων θεωρώ πως τα έχω βρει στο Naruto
Θα αντιπροτείνω, αν δεν έχεις δει ήδη : Neon Genesis Evangelion τη σειρά και την ταινία. Αυτό είναι σοβαρότατο. Επίσης, είδα πρόσφατα το "Paprika" που ήταν τουλάχιστον αισθητικά ενδιαφέρον.
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
-
- Venus Former Team Member
++αλλά το μεγαλείο κάποιου που τραβά τα πάνδεινα και εν τούτοις ακόμη και εκεί που είναι έτοιμος να κλάψει, επιλέγει τελικά να ρίξει ένα ανόητο χαμόγελο
επίσης με έχει αγγίξει πραγματικα η σχέση naruto-gaara (εκεί θα βρεις αρκετά μηνύματα για μοναξιά, κοινωνία, μοναδικότητα, διαφορετικότητα) η οποία, στο Shipuuden έχει γιγαντώσει.Φοβεροί οι διάλογοι kakashi-chiyo, με τον naruto να κοιτάει με την άκρη του ματιού του ...
Αλλά υπάρχουν κι ακόμη περισσότερα σημεία άξια προσοχής, γεμάτα μηνύματα. Δεν έχω δει ακόμη άλλο anime, οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά το naruto πραγματικά μου αρέσει.
- nookie
- Mbyte level
Δες το Gungrave και θα καταλαβεις...debbie wrote:Έχω μία ερώτηση:
Ποιος είναι ο ορισμός του "σοβαρού" anime? (Πότε ένα anime θεωρείται σοβαρό?)
Αν προσπαθουσα να ορισω το σοβαρο ανιμε(κατι που με βρισκει αντιθετο γιατι ετσι χανει ενα μερος της μαγειας του ως αντικειμενο τεχνης...)
θα ελεγα οτι ειναι αυτο το οποιο αντικατοπτριζει ενα μερος του εαυτου του ατομου που το βλεπει...
Με αλλα λογια να συμπληρωσει αυτο που δεν εχεις στην πραγματικη σου ζωη(ειτε αυτο ειναι το απιστευτο μαλλι του εκαστοτε ηρωα,ειτε η πλοκη,ειτε ο εσωτερικος κοσμος καποιου χαρακτηρα,ειτε ο τροπος σκεψης)
Συμφωνω οτι με 100-200 επεισοδια καπου το ανιμε ξεφτιλιζεται...εκτος και αν ειναι η φυση του τετοια!!
Και εμενα μου αρεσαν πολυ τα Dragonball αλλα απο ενα σημειο και μετα καταντησε σκετη μ...κια

Internal Imperfectness makes it sooo trickier than it should be..
http://www.youtube.com/watch?v=VPWi-OrMzV4
http://www.youtube.com/watch?v=ZOgBtI8Q ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=vxtf8ypY ... re=related
Ακομα και στο μεταπτυχιακο...Siranai..
- zweistein
- Wow! Terabyte level
bad news m8s...
scanned letter HEREkuro hana wrote:
Sad news to inform all off our watchers for Death Note.
We have just received a C&D(Cease and Desist) from VIZ Media stating for us to stop all distribution of Death Note by 22nd June 2007.
(This letter has also been served to Animanda, c1anime? & Several Death Note fan sites.)
Naturally, we will comply with Viz’s request and cease all distribution/subbing activities of Death Note.
Originally, we started subbing Death Note because we enjoyed it and wanted provide the anime community with fast, reliable subs. But Death Note is licensed, and Viz has requested that we cease our subbing and distribution of Death Note. It’s been a pleasure subbing Death Note for you all, and we hope you’ll stick around as we embark on other projects.

Χμμ..τι εχω δει απo anime λιγω δισκολο να πω γιατι δεν θυμαμε αλλα τηα κανω μια προαπσθεια!!!Λοιπων:
DragoBall
Naruto
OnePiece
Bleach
Kabamaru
Jumaru
Vampire Hunter D
Hellsing
Blood
Death Note
Full metal Alchemist (τωρα αρχισα να το βλεπω)
Trinity Blood
Ghost in a Cell
Macross Saga
Samurai X
Trigun
Και πολλα αλλα που δεν μπορω να θυμιθω τωρα!!!
Ειμαι ο αρχοντας του anime!!!

DragoBall
Naruto
OnePiece
Bleach
Kabamaru
Jumaru
Vampire Hunter D
Hellsing
Blood
Death Note
Full metal Alchemist (τωρα αρχισα να το βλεπω)
Trinity Blood
Ghost in a Cell
Macross Saga
Samurai X
Trigun
Και πολλα αλλα που δεν μπορω να θυμιθω τωρα!!!
Ειμαι ο αρχοντας του anime!!!

They may cut our wings,but we will never forget how flying was
Το anime ειναι μια ασχολεια αν δεν εχεις τι αλλο να κανεις και βαριεσε να πας για καφε ακομα μια φορα με τους φιλους σου!!!!elsupreme wrote:lol, πόσες φορές το 'χω ακούσει αυτό .... χεχε no offense of course !Ειμαι ο αρχοντας του anime!!!
Πωπω τελικα υπαρχει και καποιος που ειναι ποιο καμενος απο μενα με τα anime 
Αλλα υπενθημιζω οτι δεν θυμαμε και πολυ καλα και ετσι δεν θυμαμαι και ολους τους τιτλους των anime που εχω δει!!!

Αλλα υπενθημιζω οτι δεν θυμαμε και πολυ καλα και ετσι δεν θυμαμαι και ολους τους τιτλους των anime που εχω δει!!!

Last edited by shion on Sat Jun 23, 2007 12:03 am, edited 1 time in total.