Ολίγον άσχετο και ολίγον άσχετος...

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
gianna
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by gianna » Mon Jun 18, 2007 8:00 pm

θα συμφωνησω απολυτα με τον Ganther.
απολυτα ομως!!!
technics
byte level
byte level

Post by technics » Mon Jun 18, 2007 9:19 pm

εγω δεν θα συμφωνισω :) :) :)
Costantine
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Costantine » Tue Jun 19, 2007 7:13 am

.
Last edited by Costantine on Fri Nov 14, 2008 1:42 am, edited 1 time in total.
technics
byte level
byte level

Post by technics » Sat Jun 23, 2007 6:04 pm

Α τελικά πηγα κια παρακολούθησα κατι μαιηματακια απο Παπει την τελευταια εδομαδα πριν αρχισουν το γραψιμο.
Τελικά οι φήμες βγήκαν αληθινές, το επίπεδο ειναι πολυ υψηλό ιδιαίτερα σε αυτο των ψηφιακών, σε ενα μαθημα px ψηφιακη επεξεργασια σηματος, ασε τα ειδα όλα.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Sat Jun 23, 2007 6:28 pm

Σε οποιοδηποτε μαθημα οποιουδηποτε πανεπιστημιου αν μπεις την τελευταια βδομαδα για μαθημα (και μονο την τελευταια) το πιο πιθανο ειναι να τα δεις ολα. Εντελως ακυρος τροπος για να βγαλεις συμπερασματα.

ΠΧ. Ο οποιοσδηποτε μπει τελευταια εβδομαδα ακομα και οικονομια (πολυ εκολο μαθημα) θα τα δει ολα, γιατι δεν θα εχει ακουσει τιποτα απο τα προηγουμενα.

Εγω απο τα ψηφιακα του ΠΑΠΕΙ ξερω 3 ατομα, και τα 3 ατομα κοντευουν να τελειωσουν, αγνωουν βασικα πραγματα και εχουν περασει ολα (ΟΛΑ) τα μαθηματα αντιγραφοντας. (το επιπεδο προφανως των πτυχιουχων του τμηματος δεν ειναι τοσο καλο :S

Εαν πραγματικα σου φαινονται τοσο καλυτερα τα αλλα τμηματα απο το δικο μας οσο γραφεις στο φορουμ, πραγματικα πρεπει να κανεις 10% αφου εχεις τη δυνατοτητα. Ουτως η αλλως φανταζομαι εισαι πρωτο ετος (??) Οποτε η χρονια ψιλο-χαμενη πηγε ηδη με ολα οσα γινανε. Μετα μπορεις να μας πεις και τη πραγματικη σου γνωμη για τα αλλα τμηματα. :razz:
George1488
byte level
byte level

Post by George1488 » Sat Jun 23, 2007 7:45 pm

Μην τρελαθούμε κιώλας ρε παιδιά!!!Δε λέμε ότι το να βγάλει κάποιος το τμήμα μας είναι ακατώρθωτο, αλλά όχι ότι βγαίνει σε 4 χρόνια στο τελείως χαλαρό.Και εντάξει εαν μερικοί είστε οι τρελοί επιστήμονες του τόπου... ακούστε και τη γνώμη των υπολοίπων <<κοινών>> θνητών.
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Erevodifwntas » Sat Jun 23, 2007 8:18 pm

Σε 4 χρόνια βγαίνει η σχολή άνετα αν πάρεις και εύκολα μαθήματα. Αν πάρεις δύσκολα μαθήματα τότε για να βγει σε 4 χρόνια θα πρέπει είτε να δουλέψεις πολύ, είτε να είσαι top (και ξέρω κι εγώ παιδιά που είχαν τελειώσει ουσιαστικά τη σχολή στα 3.5 χρόνια, με πολύ δύσκολα μαθήματα αλλά ήταν κορυφές και δούλεψαν και πάρα πολύ σκληρά -και αυτό φάνηκε και στη συνέχεια)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sun Jun 24, 2007 9:04 am

1ον. Για το επίπεδο σπουδών: Σμιλέψτε το μυαλό σας και κανείς δεν θα σας κλείσει την πόρτα.

2ον. Για το ΜΟ ετών φοίτησης: Οι σπουδές είναι full time απασχόληση. Χαλαρά δεν βγαίνει, γιατί να είναι χαλαρά εξάλλου? Αλλά στα 4 βγαίνει. Αν τα λειτουργικά ή οι μεταγλωττιστές σας φαίνοται παλούκια, ε ok αυτή είναι η επιστήμη. Τι να γίνει, πόσο να χαμηλώσει ο πήχυς?

Αν κάποιος δουλεύει παράλληλα, τότε είναι πρόβλημα αλλά δεν αφορά τη δυσκολία της σχολής όσο το χρόνο που διαθέτει κάποιος. Άμα το γουστάρεις το άτιμο το αντικείμενο, βγαίνει μια χαρά. Αν δεν το γουστάρεις, μην το κατηγορείς ότι είναι παλούκι.
technics
byte level
byte level

Post by technics » Mon Jun 25, 2007 6:57 pm

tsilochr +1

Αλλα πιστεύω και να μην το γουσταρεις το πας στα 4. Και PC να μην ειχες ξαναγγίξει πριν ποτε στη ζωή σου παλι προχωρας και τα μαθηματα περναςςςςς
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Mon Jun 25, 2007 9:16 pm

technics wrote: Αλλα πιστεύω και να μην το γουσταρεις το πας στα 4. Και PC να μην ειχες ξαναγγίξει πριν ποτε στη ζωή σου παλι προχωρας και τα μαθηματα περναςςςςς
Και βγαίνεις από τη σχολή και δεν ξέρεις που σου πάνε τα 4 γιατί δεν σκαμπάζεις από προγραμματισμούς και πληροφοριακά και τα σχετικά...

ΔΕΝ έχει νοήμα να σπουδάσει κανείς πληροφορική αν δεν το ΑΓΑΠΑΕΙ πραγματικά το αντικείμενο.

Πάντως όσον αφορά την διάρκεια των σπουδών, πιστεύω ότι στα 4 βγαίνει με λιιιιιιίγο ζόρι, και στα 5 βγαίνει άνετα.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Jun 26, 2007 1:12 am

shodanjr_gr wrote: ΔΕΝ έχει νοήμα να σπουδάσει κανείς πληροφορική αν δεν το ΑΓΑΠΑΕΙ πραγματικά το αντικείμενο.
tsilochr wrote:Άμα το γουστάρεις το άτιμο το αντικείμενο, βγαίνει μια χαρά. Αν δεν το γουστάρεις, μην το κατηγορείς ότι είναι παλούκι.
Καλά άφήστε το αυτό παιδιά , είναι πονεμένη ιστορία , για εμένα ξέρω πως το γουστάρω τρελά το αντικείμενο αλλά κάποια μαθήματα είναι μη αντικειμενοστραφή ( :-p όποιος το πιασε το πιασε) , χρόνος 0 από την άλλη οπότε 4 χρόνια δεν παίζουν , πράγμα τραγικό για το επίπεδο δυσκολίας των μαθημάτων...
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Tue Jun 26, 2007 10:45 am

Χωρίς να έχω παρακολουθήσει την υπόλοιπη κουβέντα, υποστηρίζω ότι αν δε δουλέυεις παράλληλα, τα 4 χρόνια είναι εφικτός χρόνος για να πάρεις πτυχίο. Τι να πουν δηλαδή και άλλα τμήματα πληροφορικής που έχουν 40+ μαθήματα για πτυχίο
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
technics
byte level
byte level

Post by technics » Tue Jun 26, 2007 5:46 pm

shodanjr_gr wrote:
technics wrote: Αλλα πιστεύω και να μην το γουσταρεις το πας στα 4. Και PC να μην ειχες ξαναγγίξει πριν ποτε στη ζωή σου παλι προχωρας και τα μαθηματα περναςςςςς
Και βγαίνεις από τη σχολή και δεν ξέρεις που σου πάνε τα 4 γιατί δεν σκαμπάζεις από προγραμματισμούς και πληροφοριακά και τα σχετικά...

ΔΕΝ έχει νοήμα να σπουδάσει κανείς πληροφορική αν δεν το ΑΓΑΠΑΕΙ πραγματικά το αντικείμενο.

Πάντως όσον αφορά την διάρκεια των σπουδών, πιστεύω ότι στα 4 βγαίνει με λιιιιιιίγο ζόρι, και στα 5 βγαίνει άνετα.

ναι αλλα για να μπουμε στο τμημα δεν μας μετρησαν την αγαπη για την επιστημη.Τεσπα
Και οσον αφορα αυτο το δεν ξερουν που πανε τα 4 απο πληροφορικη αυτο που συνιδητοποιησα ειναι οτι για να σε παρουν σε μια εταιρια και της προκοπης εταιρια, κοιτανε αν εχεις πτυχιο λενε οκ, και αυτα που χρειαζετε να ξερεις τα ψιλιψιλοψιλοψιλοξερεις και στα μαθαινουν και εκει.-
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Wed Jun 27, 2007 12:55 am

Εγώ (είμαι τριτοετής) όλα αυτά τα χρόνια είχα την εντύπωση πως το να περάσεις ένα μάθημα με 5 δεν ήταν κάτι τρομερό. Αλλά για να το πάρεις με 7 και πάνω ήθελε πολύ πολύ ζόρι. Το βλέπω και με άτομα πολύ πιο μελετηρά από μένα. Σε άλλες σχολές με μέθοδο διαβάσματος λυκείου παίρνεις εννιαράκια βροχή... (Πράγμα που δεν τις τιμά φυσικά!!!)
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
technics
byte level
byte level

Post by technics » Wed Jun 27, 2007 11:37 pm

τι εννοεις με τη μεθοδο λυκείου?
Εγω ξέρω παντος απο αυτα που εχω δει 2 χρονια τωρα αν και δεν πολυασχολουμαι με την σχολη οτι το 7 δεν ειναι και το υπερτατο σε δυσκολια.
Ισως ειμαι και τυχερος
gianna
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by gianna » Thu Jun 28, 2007 6:58 am

πάντως υπάρχουν ορισμένα μαθήματα(όχι πολλά ευτυχως) στα οποία ιδρώνεις για να πάρεις το ταληράκι...
technics
byte level
byte level

Post by technics » Sat Jun 30, 2007 1:22 am

με εργασία όμως αλλάζει :lol: :lol: :lol:

translated by Punisher

--------
Τα greeklish απαγορεύονται. Παρακαλώ να τα αποφεύγετε.

Ευχαριστώ
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sat Jun 30, 2007 2:32 pm

technics μπορείς να αναφέρεις τα μαθήματα στα οποία όπως λες ίσως ήσουν και τυχερός και πήρες >=7?

Κατά τη γνώμη μου μέχρι το δεύτερο έτος (προσπαθώντας να είμαι αντικειμενικός αλλά με βάσει τους περσινούς διδασκοντές - και προβλέψεις γαι τα φετινά του 2ου έτους που δεν έχω δώσει), θα δώσω μια προσωπική λίστα του τι θεωρώ μεταίχμιο για κάποιον που έχει διαβάσει μέτρια-καλά...Από κει και πέρα θέλει τρελό διάβασμα( ή εξωτερική βοήθεια :-p ) πιστεύω...(βαθμοί που περιέχουν και τυχόν εργασίες)

Α' Έτος

Διακριτά - 7
Εισαγωγή στον προγραμματισμό με Java - 7 (λόγω εύκολων εργασιών)
Eισαγωγή στην επιστήμη των Υπολογιστών - 6.5 (λόγω δύκολων εργασιών)
Οικονομία - 5.5-6
Λογισμός - 8 (με Mathematica => 9.5)

Προγραμματισμός με Java - 8
Ψηφιακά Συστήματα - 8-8.5
Γραμμική Άλγεβρα - 7.5
Λογιστική (με Νεοφύτου που άλλαξε) 4.5-5
Υπολογιστικά 5.5

Β Έτος:

Δομές Δεδομένων 7
C++ 7.5
Οργάνωση Συστημάτων 6
Πιθανότητες 6.5-7

Αυτόματα και Πολυπλοκότητα 6
Λειτουργικά 5-5.5
Βάσεις Δεδομένων 6.5
Αλγορίθμους 6-7
Last edited by Zifnab on Sat Jun 30, 2007 2:43 pm, edited 3 times in total.
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Sat Jun 30, 2007 2:38 pm

και εισαγωγή στην επιστήμη υπολογιστών?(κ.Κουρκουμπέτης)
Periergos
bit level
bit level

Post by Periergos » Wed Jul 04, 2007 2:03 pm

Δεν τίθεται αμφισβήτησης πως το τμήμα μας είναι πολύ καλύτερο από το αντίστοιχο του Πειραιά... Βασικά όσο έχω ψάξει το θέμα, αν ασχοληθείς με το προγραμματισμό, η σχολή μας είναι η καλύτερη. Η Πληροφορική & Τηλεπ. έχει το ελάττωμα, πως ουσιαστικά επικαλείπτεται το περιεχόμενο της από τους Η.Μ.Μ.Υ.
Έχουμε πιο λίγα μαθήματα από τις άλλες σχολές, με μεγαλύτερο μέσο όρο δυσκολίας και το βασικότερο πολλές εργασίες, όχι απαλλακτικές. Οπότε λογικό είναι να ασχολείσαι πολύ με τα μαθήματα!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Jul 04, 2007 5:24 pm

Ήμουν πρόσφατα (χτές) σε μια τελετή ορκομωσίας του τμήματος Πληροφορικής του ΕΚΠΑ. Τόσο ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και ο πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής του ΕΚΠΑ έλεγαν ένα σωρό μπαρούφες: "Είμαστε το καλύτερο τμήμα Πληροφορικής στην Ελλάδα, καλύτερο ακόμα και από τα αντίστοιχο πολυτεχνειακό τμήμα", υποστήριξε ο πρόεδρος του τμήματος, ενώ ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού αναφέρθηκε σε άσυλο, αξιολόγηση, υποχρηματοδότηση, ιδιωτικά Πανεπιστήμια (σε μια τελετή ορκομωσίας...) είπε ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι μέσα στα 300 καλύτερα της γής.
Γενικά ο καθένας λέει τις μπαρούφες του, τουλάχιστον στην δική μου ορκομωσία δεν ακούστηκαν χοντράδες.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Jul 08, 2007 3:08 pm

Άκουσα από φίλους μου στο ΕΚΠΑ οτι το τμήμα τους θα γίνει 5 ετών , με επιπλέον μαθήματα που θα το καθιστούν πιο κοντά στους Ηλεκτρολόγους/Μηχανολόγους..

Περαστικά μας..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”