Live Earth

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Post Reply
rigo
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Live Earth

Post by rigo » Sun Jul 08, 2007 6:09 pm

Μαζική διαδήλωση ή απλώς ένα μεγάλο πάρτι;

Περισσότεροι από 150 αστέρες της μουσικής έδωσαν χθες ένα δυναμικό παρόν κατά τον 24ωρο μουσικό μαραθώνιο Live Earth, που πραγματοποιήθηκε σε επτά πόλεις σε όλον τον κόσμο με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Ως πολίτες του κόσμου πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», έλεγε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο διοργανωτής του μαραθωνίου, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ. Στις συναυλίες στην Ουάσιγκτον και στο Νιού Τζέρσει της Νέας Υόρκης βρέθηκε και ο ίδιος επί σκηνής για να ζητήσει «νέους νόμους αλλά και νέες τεχνολογίες στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Την έναρξη της συναυλίας στο Αμβούργο της Γερμανίας κήρυξε η Shakira. Τις πρώτες ώρες του 9ωρου μουσικού φεστιβάλ ο κόσμος ήταν ελάχιστος καθώς από το μεσημέρι έβρεχε ασταμάτητα ενώ και οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά χαμηλές. «Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά, έλεγε η τραγουδίστρια του γερμανικού συγκροτήματος Mia, «που είστε εδώ παρά την κακοκαιρία αυτή. Είναι υπέροχο που είστε εδώ. Ας στείλουμε από το Αμβούργο ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο».

Παρά το γεγονός ότι περισσότεροι από 20 καλλιτέχνες τίμησαν με την παρουσία τους τη συναυλία στο Αμβούργο, οι διοργανωτές κατάφεραν να διαθέσουν μόλις τα 2/3 των εισιτηρίων.

Διαφορετική εικόνα στο Λονδίνο. Περισσότεροι από 70.000 θεατές είδαν εδώ από κοντά διεθνείς αστέρες της μουσικής όπως τη Μαντόνα, τους Red Hot Chili Peppers αλλά και τον Φιλ Κόλινς: «Ξέρετε ο καθένας θα πρέπει να κάνει το δικό του», είπε ο ίδιος, «αλλά τελικά είναι το μεγάλο ψάρι που πρέπει να κάνει περισσότερα. Οι κυβερνήσεις και οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι εκείνοι που πρέπει να κάνουν περισσότερα από το να σβήσουν απλά τις παλιές λάμπες στα σπίτια τους».

Τους Police, Bon Jovi και Smashing Pumpkins είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δεκάδες χιλιάδες θεατές στο Νιού Τζέρσει ενώ τελευταίος σταθμός του Live Earth ήταν η Κοπακαμπάνα του Ρίο Ντε Τζανέιρο, που ήταν η μόνη συναυλία που ήταν και δωρεάν. Περίπου 700.000 άνθρωποι χόρευαν μεταξύ άλλων στους ρυθμούς του Lenny Kravitz.

Ο Αλ Γκορ είχε την ευκαιρία, απευθυνόμενος σε εκατομμύρια κόσμου να παρουσιάσει την πρωτοβουλία των επτά σημείων για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 90% ως το 2050, καλώντας τους απλούς πολίτες να ασκήσουν πιέσεις στις κυβερνήσεις για την υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων κλιματικών αλλαγών.

Θετικά αξιολόγησε τον μουσικό αυτό μαραθώνιο και η Greenpeace που δεν παρέλειψε ωστόσο να ασκήσει κριτική στην Daimler Chrysler για το γεγονός ότι η μάρκα της, Smart, ήταν χορηγός των εκδηλώσεων. Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, εκπρόσωπος της Greenpeace υπογράμμισε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να λανσάρει το οικονομικό σε κατανάλωση βενζίνης Smart, την ώρα που τα αυτοκίνητα της Daimler Chrysler έχουν στο σύνολό τους μεγάλη κατανάλωση.

Παρόλα αυτά όμως, επισημαίνει η Greenpeace, η σειρά αυτή συναυλιών συνιστά ένα κατάλληλο μέσο «για να ευαισθητοποιήσεις και να πλησιάσεις κυρίως τους νέους».

Όπως σημειώνουν πάντως σήμερα αναλυτές οι χθεσινές συναυλίες θύμιζαν περισσότερο «ένα μεγάλο πάρτι παρά μία μαζική διαδήλωση κατά της αλλαγής του κλίματος». Τα πανό στα γήπεδα ήταν λιγοστά, οι αστέρες της μουσικής μίλησαν από την πλευρά τους ελάχιστα για το κλίμα, ενώ ελάχιστοι – τουλάχιστον εντός των γηπέδων – έδειξαν ενδιαφέρον για τα κλιπάκια που προβάλλονταν για το περιβάλλον.
Duetsche Welle

Official Site: http://www.liveearth.org/

Btw ωραία τα τηλεοπτικά σποτάκια έτσι;
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sun Jul 08, 2007 6:55 pm

Όντως καταπληκτικά τα σποτάκια!
Είδα αυτό με τα αεροπλάνα που πλήθαιναν με το πέρασμα του χρόνου (όπως πλήθαιναν και οι γραμμές νεφών που εκπέμπουν, οι οποίες συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου), και σκεφτόμουν πόσα είναι αυτά που δεν λαμβάνουμε υπ'όψην μας.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Sun Jul 08, 2007 8:26 pm

Ωραία όλα αυτά!
Απλά αναλογιστείτε και το πως θα είναι ο χώρος μετά τις εκδηλώσεις...
Μακάρι να κάνουν κάτι και για αυτό...
S.S.D.D.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Mon Jul 09, 2007 9:00 am

Είδα τους Metallica στο Λονδίνο στα πλαίσια του Live Earth και ήταν και πάλι θεικοί! Τίγκα το γήπεδο!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Filia
Mbyte level
Mbyte level
Post by Filia » Mon Jul 09, 2007 11:24 am

ciao wrote: Απλά αναλογιστείτε και το πως θα είναι ο χώρος μετά τις εκδηλώσεις...
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχαν υπάλληλοι (του δήμου προφανώς) που τριγυρνούσαν σπρώχνοντας μεγάλους κάδους σκουπιδιών και μάζευαν τα σκουπίδια επιτόπου!
Για άλλη μια φορά μοιράζανε ένα αναψυκτικό και επειδή πολλοί δεν το πίνανε και πετούσαν γεμάτο το ντενεκάκι στα σκουπίδια, ο κάδος (έχει ένα σωληνάκι να τρέχουν τα υγρά ) έτρεχε ... αναψυκτικό και έκανε χάλια την πλατεία. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα, έτσι κι αλλιώς κάθε βράδυ τα πλένει ο δήμος...

Σε αντίθεση με τον χώρο οπου έγινε η συναυλία, που ήταν πραγματικά γεμάτος σκουπίδια (το έδειξε η τηλεόραση)

Μοιράσανε και νεαρά δεντράκια για να τα φυτέψουμε! :)

Ωραίες και οι διαφημίσεις τους (αν και τις δείχνανε κάθε 2 τραγούδια), ελπίζω να πιάσουν τόπο...
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Mon Jul 09, 2007 11:53 am

Εγώ πήρα γιασεμί!!! Δεν τρελάθηκα όμως από την συναυλία. Όλη την ώρα διαφημίσεις και σποτάκια και για να δεις ένα τρανταχτό όνομα έβλεπες 3 με μια γνωστή επιτυχία. Έδειξε Red hot?? Δεν είδα
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Filia
Mbyte level
Mbyte level
Post by Filia » Mon Jul 09, 2007 11:58 am

Εδειξε λίγο πριν πάω! :cry: :cry: (δλδ κατά τις 10)
Που ήσουν κ δν σε είδα? :shock:

(Εγώ πήρα ένα αλλο φυτό με αγκάθια κ με τσίμπαγε σε όλο το δρόμο :lol: )
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Mon Jul 09, 2007 12:02 pm

Φοινικάκι? Και ο Χάρης και δεν μπορούσε να το κρατήσει :lol: Εκεί ήμουν. Πριν τις 10? Όχι ρε αποκλείεται απο τις 9 ήμουν εκεί!
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Jul 09, 2007 12:21 pm

Εγώ πήρα ένα αλλο φυτό με αγκάθια κ με τσίμπαγε σε όλο το δρόμο
σε καταλαβαίνω απολύτως. που να έπρεπε να το κουβαλήσεις και μέχρι τη Γλυφάδα ...
Που ήσουν κ δν σε είδα?
αντιστρέφω την ερώτηση ... εσύ που ήσουν και δε σε είδα ?
Filia
Mbyte level
Mbyte level
Post by Filia » Mon Jul 09, 2007 12:45 pm

Ήταν ρητορική ερώτηση :-p

Αλλά έψαχνα κάτι φίλους μου και γύρισα όλη την πλατεία, θα μπορούσα να σας είχα δει..Τέλοσπαντων

Πάντως περίμενα να μαζευτεί περισσότερος κόσμος...κρίμα που ήμασταν τόσοι λίγοι :???: (κ ακόμα λιγότεροι θα κάνουμε κάτι για το περιβάλλον)...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Jul 10, 2007 4:29 pm

sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Jul 10, 2007 5:49 pm

Έχω την αίσθηση πως άκουσα στο ΚΟΣΜΟΣ ότι απόψε το ΜΕΓΚΑ θα έχει τα καλύτερα απο Live Earth
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Jul 10, 2007 5:50 pm

ισχύει ... σήμερα στις 9
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Jul 10, 2007 5:51 pm

:-( Την επιστήμη μου....
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Jul 10, 2007 9:02 pm

sandra wrote::-( Την επιστήμη μου....
Μπορείς να το γράψεις ;) ...
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Jul 10, 2007 9:03 pm

Τι εννοείς? Σε κασέτα που δεν έχω βίντεο άρα δεν παίζει ή να το γράψω και αυτό το μάθημα?
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Tue Jul 10, 2007 9:09 pm

lol! σε βιντεοκασετα η dvd εννοει ;ρ
Αφού δν έχεις ζήτα από κάποιον άλλον να στο γράψει. Βασικά έπρεπε να το είχες ζητήσει πιο πριν μεσω Venus ώστε να το έβλεπε όποιος μπορούσε εγκαίρως.
Πάντως σίγουρα θα ανεβει σαν torrent οπότε δε χρειάζεται να πολυσκας ;)
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Jul 10, 2007 9:27 pm

sandra wrote:Τι εννοείς? Σε κασέτα που δεν έχω βίντεο άρα δεν παίζει ή να το γράψω και αυτό το μάθημα?
χαχα :-D :-D σε κάποιο μέσο εννούσα, όπως αποσαφήνισε πολύ σωστά ο para.

Σαυτό το link(απότι έριξα μια γρήγορη ματιά) μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα κλπ.
http://liveearth.msn.com

edit Βασικά έχει εκτεταμένα στιγμιότυπα απο όλους τους καλλιτέχνες σε όλες τις πόλεις στις οποίες έγιναν τα events!!
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Wed Jul 11, 2007 12:25 am

Πολύ ωραία παιδιά...γιατί και εγώ στην ίδια μοίρα με sandra ήμουν... ;)
S.S.D.D.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”