Διασφάλιση των Δεδομένων

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με software.
Post Reply
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Διασφάλιση των Δεδομένων

Post by adam98 » Sun Jul 22, 2007 12:06 pm

Έστω ότι έχουμε μια συλλογή από αρχεία που θέλουμε να φυλάξουμε σε DVD και δεν θέλουμε να μπορούν να τα βλέπουν οι άλλοι. Πως μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό?
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Sun Jul 22, 2007 2:30 pm

Ισχυρή κρυπτογράφηση...

Δ. Γκρ.
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Sun Jul 22, 2007 3:41 pm

redlabel wrote:Ισχυρή κρυπτογράφηση...

Δ. Γκρ.
Τα Windows έχουν κάποιο μηχανισμό κρυπτογράφησης, τον θεωρείται επαρκή ή χρειάζεται κάποιος άλλος μηχανισμός(λογισμικό) τρίτου?
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sun Jul 22, 2007 3:41 pm

Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Sun Jul 22, 2007 3:42 pm

xrokos wrote:Για δες το PC Guardian's Encryption Plus
Thanks κάναμε ταυτόχρονο post!
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by Luke » Sun Jul 22, 2007 6:07 pm

Επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα, μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάτι και σε freeware ή κάποιο open-source αντίστοιχο πρόγραμμα;
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by redlabel » Mon Jul 23, 2007 6:30 pm

adam98 wrote:
redlabel wrote:Ισχυρή κρυπτογράφηση...

Δ. Γκρ.
Τα Windows έχουν κάποιο μηχανισμό κρυπτογράφησης, τον θεωρείται επαρκή ή χρειάζεται κάποιος άλλος μηχανισμός(λογισμικό) τρίτου?
Αυτό εξαρτάται κυρίως από την αξία της πληροφορίας που προστατεύεις, καθώς και από τις (κατ' εκτίμηση) γνώσεις αυτού που θα επιδιώξει να το κρυπταναλύσει. Δεν υπάρχει γενικός κανόνας, αν διαλέξεις κάτι υπέρμετρα ισχυρό θάχεις performance download, αν διαλέξεις κάτι πολύ απλό θάσαι εκτεθειμένος σε απλές κρυπταναλύσεις...

Για μια συμπαθητική απλή λύση, γενικά εύχρηστη, "ενσωματούμενη" στα Windows και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε υπολογιστικούς πόρους, δες πχ. το AxCrypt.

Δ. Γκρ.
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Mon Jul 23, 2007 6:32 pm

Μια άλλη λύση που χρησιμοποιώ χρόνια είναι η χρήση passwords στα rar archives και παράλληλα κρυπτογράφηση και των filenames
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by redlabel » Mon Jul 23, 2007 6:41 pm

adam98 wrote:Μια άλλη λύση που χρησιμοποιώ χρόνια είναι η χρήση passwords στα rar archives και παράλληλα κρυπτογράφηση και των filenames
Πιστεύω ότι είναι αρκετά εύχρηστη και αποτελεσματική, ειδικά και κυρίως όταν αντιμετωπίζεις μη ειδικούς σε θέματα ασφάλειας.

Δ. Γκρ.
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Mon Jul 23, 2007 7:06 pm

redlabel wrote:
adam98 wrote:Μια άλλη λύση που χρησιμοποιώ χρόνια είναι η χρήση passwords στα rar archives και παράλληλα κρυπτογράφηση και των filenames
Πιστεύω ότι είναι αρκετά εύχρηστη και αποτελεσματική, ειδικά και κυρίως όταν αντιμετωπίζεις μη ειδικούς σε θέματα ασφάλειας.

Δ. Γκρ.
Γενικά οι μη ειδικοί είναι οι πιο επικίνδυνοι γιατί είναι και περίεργοι! Νομίζω πως δεν έχω στην κατοχή μου κάποιο asset που να χρήζει προσοχής κάποιου έμπειρου κρυπταναλυτή ή μήπως όχι ? :)
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by redlabel » Mon Jul 23, 2007 7:11 pm

adam98 wrote:
redlabel wrote:

Δ. Γκρ.
Γενικά οι μη ειδικοί είναι οι πιο επικίνδυνοι γιατί είναι και περίεργοι! Νομίζω πως δεν έχω στην κατοχή μου κάποιο asset που να χρήζει προσοχής κάποιου έμπειρου κρυπταναλυτή ή μήπως όχι ? :)
Adam98, το risk analysis και οι αντίστοιχες τελικές αποφάσεις είναι δική σου αρμοδιότητα, οπότε ...good luck!

Δ. Γκρ.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Tue Jul 24, 2007 3:17 am

adam98 wrote:Νομίζω πως δεν έχω στην κατοχή μου κάποιο asset που να χρήζει προσοχής κάποιου έμπειρου κρυπταναλυτή ή μήπως όχι ? :)
Νομίζεις πως δεν έχεις μέχρι την στιγμή που θα το χάσεις και θα καταλάβεις ότι νόμιζες λάθος και ήταν άξιο προσοχής...
Προσπάθησε να μην βλέπεις την ευθεία...άλλωστε ευθείες δεν υπάρχουν...μόνο καμπύλες...οι οποίες είναι σύνολα σημείων...
S.S.D.D.
Post Reply

Return to “Software”