Διασφάλιση των Δεδομένων
Διασφάλιση των Δεδομένων
Έστω ότι έχουμε μια συλλογή από αρχεία που θέλουμε να φυλάξουμε σε DVD και δεν θέλουμε να μπορούν να τα βλέπουν οι άλλοι. Πως μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό?
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
Τα Windows έχουν κάποιο μηχανισμό κρυπτογράφησης, τον θεωρείται επαρκή ή χρειάζεται κάποιος άλλος μηχανισμός(λογισμικό) τρίτου?redlabel wrote:Ισχυρή κρυπτογράφηση...
Δ. Γκρ.
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Για δες το PC Guardian's Encryption Plus
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Thanks κάναμε ταυτόχρονο post!xrokos wrote:Για δες το PC Guardian's Encryption Plus
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Αυτό εξαρτάται κυρίως από την αξία της πληροφορίας που προστατεύεις, καθώς και από τις (κατ' εκτίμηση) γνώσεις αυτού που θα επιδιώξει να το κρυπταναλύσει. Δεν υπάρχει γενικός κανόνας, αν διαλέξεις κάτι υπέρμετρα ισχυρό θάχεις performance download, αν διαλέξεις κάτι πολύ απλό θάσαι εκτεθειμένος σε απλές κρυπταναλύσεις...adam98 wrote:Τα Windows έχουν κάποιο μηχανισμό κρυπτογράφησης, τον θεωρείται επαρκή ή χρειάζεται κάποιος άλλος μηχανισμός(λογισμικό) τρίτου?redlabel wrote:Ισχυρή κρυπτογράφηση...
Δ. Γκρ.
Για μια συμπαθητική απλή λύση, γενικά εύχρηστη, "ενσωματούμενη" στα Windows και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε υπολογιστικούς πόρους, δες πχ. το AxCrypt.
Δ. Γκρ.
Γενικά οι μη ειδικοί είναι οι πιο επικίνδυνοι γιατί είναι και περίεργοι! Νομίζω πως δεν έχω στην κατοχή μου κάποιο asset που να χρήζει προσοχής κάποιου έμπειρου κρυπταναλυτή ή μήπως όχι ?redlabel wrote:Πιστεύω ότι είναι αρκετά εύχρηστη και αποτελεσματική, ειδικά και κυρίως όταν αντιμετωπίζεις μη ειδικούς σε θέματα ασφάλειας.adam98 wrote:Μια άλλη λύση που χρησιμοποιώ χρόνια είναι η χρήση passwords στα rar archives και παράλληλα κρυπτογράφηση και των filenames
Δ. Γκρ.

-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Adam98, το risk analysis και οι αντίστοιχες τελικές αποφάσεις είναι δική σου αρμοδιότητα, οπότε ...good luck!adam98 wrote:Γενικά οι μη ειδικοί είναι οι πιο επικίνδυνοι γιατί είναι και περίεργοι! Νομίζω πως δεν έχω στην κατοχή μου κάποιο asset που να χρήζει προσοχής κάποιου έμπειρου κρυπταναλυτή ή μήπως όχι ?redlabel wrote:Πιστεύω ότι είναι αρκετά εύχρηστη και αποτελεσματική, ειδικά και κυρίως όταν αντιμετωπίζεις μη ειδικούς σε θέματα ασφάλειας.adam98 wrote:Μια άλλη λύση που χρησιμοποιώ χρόνια είναι η χρήση passwords στα rar archives και παράλληλα κρυπτογράφηση και των filenames
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.
- ciao
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Νομίζεις πως δεν έχεις μέχρι την στιγμή που θα το χάσεις και θα καταλάβεις ότι νόμιζες λάθος και ήταν άξιο προσοχής...adam98 wrote:Νομίζω πως δεν έχω στην κατοχή μου κάποιο asset που να χρήζει προσοχής κάποιου έμπειρου κρυπταναλυτή ή μήπως όχι ?
Προσπάθησε να μην βλέπεις την ευθεία...άλλωστε ευθείες δεν υπάρχουν...μόνο καμπύλες...οι οποίες είναι σύνολα σημείων...
S.S.D.D.