Ψάχνουν «αθόρυβη» λύση για τις βάσεις

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Post Reply
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Ψάχνουν «αθόρυβη» λύση για τις βάσεις

Post by tsilochr » Fri Aug 31, 2007 2:09 pm

Το υπουργείο Παιδείας, τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση λανθασμένων βάσεων, παραδέχθηκε χθες για πρώτη φορά, μέσω του κ. Καραμάνου, ότι στο 15% των Σχολών οι βάσεις θα αλλάξουν! Κάτι το οποίο απέκλειε όλες τις προηγούμενες ημέρες, λέγοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο και δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι βάσεις. Ελεγε, δηλαδή, ότι απλώς ορισμένοι υποψήφιοι θα μεταπηδήσουν σε άλλες Σχολές.
Πλήρες άρθρο στο ethnos.gr

Μπαχαλοχώρι έχουμε γίνει πλέον... :cry:
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Fri Aug 31, 2007 2:37 pm

Να δούμε για πόσο ακόμα θα αντέξει και αυτός ο "αδιάβλητος" θεσμός... :???:
S.S.D.D.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Fri Aug 31, 2007 3:27 pm

ciao wrote:Να δούμε για πόσο ακόμα θα αντέξει και αυτός ο "αδιάβλητος" θεσμός... :???:
παναγιώτη, δεν είναι πόσο θα αντέξει ο θεσμός αλλά πόσο θα κάνει υπομονή ο κόσμος μέχρι να το πάρει απόφαση και να κατέβει και να γιαουρτώσει όλους αυτούς που είναι στην πολιτική ηγεσία και με τη σειρά τους επιλέγουν τα άτομα που κάνουν την δημόσια διοίκηση. Το μπάχαλο πλέον είναι ατελείωτο σε αυτή τη χώρα. Δεν υπάρχει ένας τομέας που να δουλεύει - υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια. Δεν θέλω να σκεφτώ σε τι φάση θα είναι ο στρατός που ακριβοπληρώνουμε.

Κάνει ζέστη, καιγόμαστε και πέφτει η ΔΕΗ. Κάνει κρύο, κλέινει η Ελλάδα. Βρέχει, πλημύριζουμε. Κάνει σεισμό, πέφτουν τα τηλέφωνα. Σε τι είμαστε καλοί δλδ? Στα λούσα στυλ eurovision?
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Serendipity » Fri Aug 31, 2007 3:45 pm

καλα αυτα που γινονται στις εξετασεις για τις στρατιωτικες σχολες τα ειχα δει και περσι που εδωσα...ειναι μπαχαλοοο!μεσον να εχεις και ολα καλα θα πανε.αλλα τωρα αυτο παραπαει με τις βασεις.κατα τα αλλα ειναι αδιαβλητες τι να πω!
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Fri Aug 31, 2007 4:28 pm

tsilochr wrote:
ciao wrote:Να δούμε για πόσο ακόμα θα αντέξει και αυτός ο "αδιάβλητος" θεσμός... :???:
παναγιώτη, δεν είναι πόσο θα αντέξει ο θεσμός αλλά πόσο θα κάνει υπομονή ο κόσμος μέχρι να το πάρει απόφαση και να κατέβει και να γιαουρτώσει όλους αυτούς που είναι στην πολιτική ηγεσία και με τη σειρά τους επιλέγουν τα άτομα που κάνουν την δημόσια διοίκηση. Το μπάχαλο πλέον είναι ατελείωτο σε αυτή τη χώρα. Δεν υπάρχει ένας τομέας που να δουλεύει - υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια. Δεν θέλω να σκεφτώ σε τι φάση θα είναι ο στρατός που ακριβοπληρώνουμε.

Κάνει ζέστη, καιγόμαστε και πέφτει η ΔΕΗ. Κάνει κρύο, κλέινει η Ελλάδα. Βρέχει, πλημύριζουμε. Κάνει σεισμό, πέφτουν τα τηλέφωνα. Σε τι είμαστε καλοί δλδ? Στα λούσα στυλ eurovision?
Tsilo δεν φταίνε αυτοί φταίει ο κοσμάκης που πάει και τους ψηφίζει. Κάποιος τους έβαλε εκεί δεν μπήκαν μόνοι τους...
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Fri Aug 31, 2007 5:37 pm

adam98 wrote:Tsilo δεν φταίνε αυτοί φταίει ο κοσμάκης που πάει και τους ψηφίζει. Κάποιος τους έβαλε εκεί δεν μπήκαν μόνοι τους...
για αυτό επαναλαμβάνω: γιαούρτι (έχω μερικά στο ψυγείο ληγμένα για το σκοπό αυτό)
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Aug 31, 2007 11:27 pm

[off]Για τις φωτιές δεν φταίνε μόνο οι θερμοκρασίες, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...[/off]
Και δεν λένε ποιές είναι οι λανθασμένες βάσεις;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sat Sep 01, 2007 4:09 am

Επ, μη χαλάτε το ραχάτι του 'Ελληνα. Σε αυτή τη χώρα, όπως στρώσαμε, έτσι θα κοιμηθούμε. Κατά τα άλλα, ας συνεχίσουμε να κάνουμε κριτική σε άλλους και να θεωρούμε εαυτούς αθώους, αδύναμους και κατατρεγμένους. Πείτε μου τώρα ποιος από εσάς δεν τα έχει ακουμπήσει στον εξεταστή για να πάρει δίπλωμα;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Sat Sep 01, 2007 10:45 am

Εγώ!! ^^
Και το πήρα με την πρώτη χωρίς να ξέρω από πριν! 15 ωρίτσες είχα κάνει!

Το θέμα πάντως ευνοεί τους φετινούς υποψηφίους αφού όσοι είναι να ανέβουν σε παραπάνω σχολή θα ανέβουν, ενώ όσοι είναι να πέσουν θα μείνουν στην ίδια. Αυτό τουλάχιστον σκέφτονται για να πουν συγγνώμη.

Μπορεί οι φετινοί να ευνοήθηκαν, αλλά αυτό δεν είναι δίκαιο για όσους ήταν υποψήφιοι άλλες χρονιές και δεν ευνοήθηκαν.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sat Sep 01, 2007 2:21 pm

Έλεος τόσα χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα... Τι ξεφτίλα είναι αυτή φέτος;
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Sat Sep 01, 2007 2:55 pm

Proxenos wrote:Πείτε μου τώρα ποιος από εσάς δεν τα έχει ακουμπήσει στον εξεταστή για να πάρει δίπλωμα;
Εμένα μου παρουσιάστηκε σχεδόν εκβιαστικά... "Δώστα γιατί ποτέ δεν ξέρεις..."
Οκτώ υποψήφιοι συνολικά, οι οποίοι αρχικά εφέροντο ως εισαγόμενοι, δεν κατατάσσονται σε κάποιο τμήμα μετά τη νέα επεξεργασία.
Τι λες σε αυτά τα παιδιά τώρα?
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Sep 02, 2007 9:30 am

Εδώ οι καινούργιες βάσεις. Εντάξει η μεγαλύτερη μείωση ήταν γύρω στα 70 μόρια αν δεν κάνω λάθος και η αύξηση 200 κάτι σε στρατιωτικές σχολές. Το τμήμα μας -1 μόρια. Εντύπωση μου έκανε η διαφορά με το ΕΚΠΑ μόνο 370 μόρια. Αυτό πάλι πώς εξηγείται? Αύξηση της ζήτησης σε μας και μείωση σε αυτούς? :roll:
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sun Sep 02, 2007 11:48 am

tsilochr wrote:
Οκτώ υποψήφιοι συνολικά, οι οποίοι αρχικά εφέροντο ως εισαγόμενοι, δεν κατατάσσονται σε κάποιο τμήμα μετά τη νέα επεξεργασία.
Τι λες σε αυτά τα παιδιά τώρα?
Τίποτα. Απλά καμαρώνεις τους αυριανούς κουκουλοφόρους που ως σύστημα έφτιαξες.
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Sun Sep 02, 2007 12:12 pm

Proxenos wrote:Πείτε μου τώρα ποιος από εσάς δεν τα έχει ακουμπήσει στον εξεταστή για να πάρει δίπλωμα;
Ούτε εγώ! :cool:
Βασικά σημασία νομίζω έχει οτι οι εξεταστές (ή κάθε άλλος σε τέτοια περίπτωση) έχει τη δυνατότητα να τα παίρνει χωρίς να τον ελέγχει κανείς, και όχι οτι ο κόσμος αναγκάζεται να τα δίνει.. (Ασχέτως που μερικους τους βολεύει μια χαρά αυτό!)
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Sun Sep 02, 2007 3:00 pm

Αλαλούμ στο 1/3 των τμημάτων των ΑΕΙ-ΤΕΙ, ύστερα από το πρωτοφανές στα χρονικά των πανελλαδικών εξετάσεων γεγονός να δίνονται βάσεις σχολών και λίγες μέρες μετά αυτές να αλλάζουν!

Τριακόσιοι σαράντα δύο νεοεισαχθέντες μετακινήθηκαν από την αρχική τους κατάταξη και άλλαξαν σχολή, ενώ άλλοι οκτώ ήταν... φοιτητές για τέσσερις μόνο μέρες!

Είναι απίστευτο πώς ένα... λάθος που διαθέτει αρκετά στοιχεία λαθροχειρίας, και ως φαίνεται αφορούσε 4 ή 5 άτομα, ανατρέπει τη ζωή και το μέλλον δεκάδων παιδιών.

Είναι βέβαιον ότι το θέμα θα έχει συνέχεια, καθώς 155 υποψήφιοι (138 από την κατηγορία του 90% και 17 από την κατηγορία 10%), που εισάγονται βάσει των νέων αποτελεσμάτων σε τμήματα χαμηλότερης προτίμησης από τα αρχικά, καθώς και όσοι μένουν εκτός ή μεταφέρονται σε σχολές που δεν επιθυμούν να πάνε, θα εγείρουν ενστάσεις.

Δημιουργείται υπέδαφος διεκδικήσεων και από όλους αυτούς που έσπευσαν να νοικιάσουν σπίτι και να το οργανώσουν, όταν έμαθαν τη σχολή που πέρασαν με τα πρώτα αποτελέσματα.
το πλήρες αρθρό στο ethnos.gr
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”