Πτυχία Αγγλικών για μεταπτυχιακά
- eso_etoimos
- bit level
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Εάν το μεταπτυχιακό απαιτεί proficiency τότε όποιο απο τα δύο να έχεις είναι το ίδιο. Τα περισσότερα δικά μας πάντος θέλουν lower.eso_etoimos wrote:Με το θεμα των αγγλικων τι γινεταί? Το προφισενσι του μισιγκαν το δεχονται?
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- vagalati
- Mbyte level
Αυτά τα δύο νομίζω ότι τα ζητάνε περισσότερο οικονομικές σχολές...silegav wrote:Απ'ότι έχω καταλάβει τα proficiency και των 2 πανεπιστημίων δεν παίζουν και τραγικό ρόλο....τα περισσότερα θέλουν κάτι σε TOEFL ή GMAT, αν και δεν έχω καταλάβει πλήρως τι είναι και πόσο κάνει να τα δώσεις.
Πάντως διαφέρει από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο.
Ni!! Ni!! Ni!!
- rapadder
- Gbyte level
Το GMAT απευθύνεται σε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων κτλ. Αποτελεί το κυριότερο κριτήριο επιλογής (μετράει κατά 70% στα μεταπτυχιακά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών). Συνήθως κάθε μεταπτυχιακό ορίζει μια βάση, δηλαδή πόσες ελάχιστες μονάδες πρέπει να έχει πιάσει κάποιος στο GMAT για να μπορεί να κάνει αίτηση. Εξετάζει διάφορα πράγματα, από Γεωμετρία Α και Β Λυκείου μέχρι δεν ξέρω εγώ τι. Η προετοιμασία είναι δίμηνη (υπάρχουν κέντρα προετοιμασίας ανά την Αθήνα) και αρκετά ακριβή. Κάθε φορά που το δίνεις κοστίζει γύρω στα 250 Ευρώ, οπότε συμφέρει να προτοιμαστεί καλά κανείς. Η εξέταση είναι σε Η/Υ με δοκιμασία πολλαπλών επιλογών. Έχει σαν σκοπό να εξετάσει κυρίως την αντιληπτική ικανότητα του υποψήφιου μεταπτυχιακού φοιτητή (πχ. ένας απόφοιτος του Φυσικού που έχει αναπτύξει θετικό τρόπο σκέψης μπορεί να τα πάει καλύτερα από κάποιον απόφοιτο Οικονομικής σχολής) και δεν αναλώνεται στην γνώση του γνωστικού αντικειμένου. Επίσης η βαθμολογία GMAT των εισαχθέντων φοιτητών σε ένα μεταπτυχιακό αποτελεί και σημαντικό κριτήριο αξιολόγησης του (και καλά ότι δεν δέχεται τον κάθε κουδούνα
). Για παράδειγμα, κάποια μεταπτυχιακά της ΑΣΟΕΕ είναι στην 8η θέση στην Ευρώπη με βάση την βαθμολογία των φοιτητών τους στο GMAT (http://www.dmst.aueb.gr/gr2/diafora2/Ho ... nkings.htm).
Το TOEFL έχει να κάνει με την επάρκεια γνώσης της Αγγλικής γλώσσας και είναι σε συγκρίσιμο επίπεδο με το Advanced (πχ Cambridge Advanced). Είναι μια τυποποιημένη εξέταση (πολλαπλών επιλογών) ιδιαίτερα δημοφιλής σε μεταπτυχιακά (νομίζω ότι άμα έχεις πάρει Proficiency μέχρι και 2 χρόνια πρίν σου είναι αχρείαστο). Άμα κάποιος έχει μείνει με το Lower και δεν έχει χρόνο να προετοιμαστεί για το Proficiency, καλύτερα να δώσει το TOEFL να ξεμπλέκει. Η βαθμολογία σε αυτό δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην επιλογή ενός φοιτητή (σε αντίθεση με το GMAT, όπου άμα πετύχεις πολύ υψηλό σκόρ μπορεί να σε δεχτούν σε πολύ καλά Πανεπιστήμια).

Το TOEFL έχει να κάνει με την επάρκεια γνώσης της Αγγλικής γλώσσας και είναι σε συγκρίσιμο επίπεδο με το Advanced (πχ Cambridge Advanced). Είναι μια τυποποιημένη εξέταση (πολλαπλών επιλογών) ιδιαίτερα δημοφιλής σε μεταπτυχιακά (νομίζω ότι άμα έχεις πάρει Proficiency μέχρι και 2 χρόνια πρίν σου είναι αχρείαστο). Άμα κάποιος έχει μείνει με το Lower και δεν έχει χρόνο να προετοιμαστεί για το Proficiency, καλύτερα να δώσει το TOEFL να ξεμπλέκει. Η βαθμολογία σε αυτό δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην επιλογή ενός φοιτητή (σε αντίθεση με το GMAT, όπου άμα πετύχεις πολύ υψηλό σκόρ μπορεί να σε δεχτούν σε πολύ καλά Πανεπιστήμια).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Πρίν 3-4 χρόνια είχα μάθει για το TOEFL ότι είναι εξετάσεις (Αγγλικών) οι οποίες δίνονται με μεγάλη συχνότητα (κάθε 10-20 μέρες,οπότε σε περίπτωση που κοπείς ξαναδίνεις όποτε θες ) .Επίσης κάθε Πανεπιστήμιο θέτει δικό του όριο βαθμολογίας επιτυχίας του ΤΟEFL για να κάνει αποδεκτή την αίτηση σου .rapadder wrote: Το TOEFL έχει να κάνει με την επάρκεια γνώσης της Αγγλικής γλώσσας και είναι σε συγκρίσιμο επίπεδο με το Advanced (πχ Cambridge Advanced). Είναι μια τυποποιημένη εξέταση (πολλαπλών επιλογών) ιδιαίτερα δημοφιλής σε μεταπτυχιακά (νομίζω ότι άμα έχεις πάρει Proficiency μέχρι και 2 χρόνια πρίν σου είναι αχρείαστο). Άμα κάποιος έχει μείνει με το Lower και δεν έχει χρόνο να προετοιμαστεί για το Proficiency, καλύτερα να δώσει το TOEFL να ξεμπλέκει. Η βαθμολογία σε αυτό δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην επιλογή ενός φοιτητή
- ailouros
- Gbyte level
Από ότι ξέρω το Toefl είναι καθαρά για να πας στο εξωτερικό και έχει ισχύ δύο χρόνια(αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι με το που περνάν δύο χρόνια σε διώχνουν ,χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την είσοδό σου από κει και ύστερα αν έχεις πρόβλημα γλώσσας θα φανεί στην γενικότερη πρόοδο, κανείς δεν θα σου ζητήσει κάποια απόδειξη γνώσης της γλώσσας μετά από 2 χρόνια αφού σε έχει δεχτεί).Στην Ελλάδα πάντως δεν νομίζω ότι ζητείται στα μεταπτυχιακά όπου συνήθως η γνώση Αγγλικών αποδεικνύεται είτε με Lower με είτε με Proficiency(το οποίο χρησιμεύει και αν ενδιαφέρεται κάποιος για δημόσιο)
- rapadder
- Gbyte level
Στην Ελλάδα πράγματι δεν ζητάνε το TOEFL (μάλλον αρκούνται στο Lower). Αυτό για τα 2 χρόνια το έγραψα για όσους έχουν πάρει Proficiency και θέλουν να σπουδάσουν στο Εξωτερικό. Άμα το έχουν πάρει πάνω από 2 χρόνια θεωρείται ότι έχει λήξει και στα περισσότερα τους αναγκάζουν να δώσουν το TOEFL. Όσο για το GMAT, αυτό έχει ισχύ κάποιους μήνες, δεν ξέρω πόσους όμως.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ναι αλλά εκεί τα θέματα είναι +1 το σωστό -0.3 το λάθος και τέτοιες φάσεις.
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ναι όκ απλά μπορείς πιο εύκολα να κάνεις λάθος πάνω στον υπολογιστή παρά σε χαρτί
- AnINffected
- Gbyte level
Η κεντρική σελίδα για τα GMAC/GMAT:
http://www.gmat.com
Επίσημες πληροφορίες για το GMAT:
http://www.gmat.com/gmac/thegmat/
Επίσημο site του TOEFL:
http://www.ets.org/toefl/
Μπορεί κάποιος να πάει από το lower στο proficiency, ή πρέπει υποχρεωτικά advanced και μετά;Θεωρείται δύσκολο το proficiency γενικώς;
http://www.gmat.com
Επίσημες πληροφορίες για το GMAT:
http://www.gmat.com/gmac/thegmat/
Επίσημο site του TOEFL:
http://www.ets.org/toefl/
Μπορεί κάποιος να πάει από το lower στο proficiency, ή πρέπει υποχρεωτικά advanced και μετά;Θεωρείται δύσκολο το proficiency γενικώς;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Όχι δεν είναι ανάγκη να πας βαθμωτά. Δίνεις κατευθείαν proficieny εάν θέλεις. Το advance είναι γι΄αυτούς που δεν θέλουν να πάρουν το profocieny και απλά το χρειάζονται για κάτι(μεταπτυχιακό, δουλειά κλπ κλπ).
- AnINffected
- Gbyte level
[quote=HdkiLLeR]Το advance είναι γι΄αυτούς που δεν θέλουν να πάρουν το profocieny και απλά το χρειάζονται για κάτι(μεταπτυχιακό, δουλειά κλπ κλπ).[/quote]
Εννοείς ότι στη δουλειά ή στο μεταπτ. μπορούν να σε πάρουν μόνο αν έχεις <ι>και</ι> advanced <ι>και</ι> proficiency?
Εννοείς ότι στη δουλειά ή στο μεταπτ. μπορούν να σε πάρουν μόνο αν έχεις <ι>και</ι> advanced <ι>και</ι> proficiency?
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
or όχι and
..Το ένα απο τα δύο ρε σύ το proficiency επικαλύπτει το advance

- vagalati
- Mbyte level
Δεν ισχύει πλέον αυτό hdkiller! Για να δώσεις proficiency με το νέο σύστημα (μιλάω για cambridge μόνο) πρέπει είτε να έχεις πάρει lower με b και πάνω, ή να έχεις πάρει advanced ή να δώσεις ένα entry test. Εγώ το έδωσα με το παλιό σύστημα (ήταν τη τελευταία με το παλιό
) και δεν υπήρχε τίποτα απο αυτά.

Ni!! Ni!! Ni!!
- semis19
- Gbyte level
Πάντως sτα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα με ένα Lower τους κάνεις εκτός των οικονομικών που θέλεις GMAT ...
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
- AnINffected
- Gbyte level
Παιδιά, ξέρετε τίποτα για το IELTS;
Τι λέει, από άποψη δυσκολίας/ισχύος;
Α, όσον αφορά το proficiency, με πληροφόρησε καθηγήτρια Αγγλικών ότι δε χρειάζεται να έχεις lower ή advanced για να το δώσεις, και οτι αυτά είναι ένας μύθος που δημιούργησαν οι καθηγητές για να πληρώνουμε παραπάνω.
Τι λέει, από άποψη δυσκολίας/ισχύος;
Α, όσον αφορά το proficiency, με πληροφόρησε καθηγήτρια Αγγλικών ότι δε χρειάζεται να έχεις lower ή advanced για να το δώσεις, και οτι αυτά είναι ένας μύθος που δημιούργησαν οι καθηγητές για να πληρώνουμε παραπάνω.
Ada Lovelace

Ada Lovelace