www.anadasosi.gr
- Paralias
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
www.anadasosi.gr
Είναι μία προσπάθεια που ξεκινήσαμε με 2 φίλους και ελπίζουμε να έχει την απαιτούμενη ανταπόκριση.
Σας παραθέτω αυτούσιο το κείμενο που προωθούμε όπου μπορούμε.
Όποιος θέλει μπορεί με ένα copy-paste να το προωθήσεθ στα contacts του ή όπου αλλού νομίζει.
http://www.anadasosi.gr
Τα λυπηρά πρόσφατα γεγονότα σε ό,τι αφορά το περιβάλλον της Ελλάδας και
πιo συγκεκριμένα στα γεωγραφικά διαμερίσματα της Πελοποννήσου, της Εύβοιας αλλά και της Αττικής, μας οδήγησαν στη δημιουργία ενός νέου site για το περιβάλλον μας, το anadasosi.gr
Το νέο site με το νέο forum αποσκοπεί στην ενημέρωση – ανταλλαγή απόψεων – διοργάνωση εκδηλώσεων με θέμα την αποκατάσταση της τεράστιας καταστροφής στην Πάρνηθα, τον Υμηττό, την Πεντέλη, την Ηλεία, την Αρκαδία, τη Μεσσηνία, την Εύβοια καθώς και για όποιο άλλο μέρος υπέστει πλήγμα.
Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν ένα μεγάλο μέρος του φυσικού πλούτου της Ελλάδας. Τα καταφύγια με την σπάνια σε βιοποικιλότητα χλωρίδα αλλά και πανίδα καθώς και έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες οξυγόνου και ζωτικής σημασίας για το κλίμα της Ανατολικής Μεσογείου. Το χειρότερο όλων όμως, ήταν η απώλεια συνανθρώπων μας με τον πιο βάναυσο τρόπο
Εμείς, πάνω από όλα σαν άνθρωποι, θεωρήσαμε καθήκον μας να δημιουργήσουμε ένα τόπο όπου οι απόψεις και οι λύσεις θα μπορούν εύκολα να γίνουν πράξεις και το τελικό αποτέλεσμα να διευκολύνει τόσο το περιβάλλον μακροπρόθεσμα, όσο και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Η ομάδα μας αποτελείται από ανθρώπους με πολλά ενδιαφέροντα αλλά χωρίς πολιτικό ή οικονομικό ενδιαφέρον από την ενέργεια αυτή. Έτσι, φτιάξαμε ένα χώρο για όλους όσους ενδιαφέρονται ενεργά για την φύση και όντως... θέλουν να κάνουν κάτι για αυτό.
Σας περιμένουμε στο http://www.anadasosi.gr
Υ.Γ.:Δεν ξέρω αν είναι εδώ η καταλληλότερη κατηγορία που το δημοσίευσα.Αν όχι μετακινήστε όπου εσείς νομίζετε καλύτερα.
Σας παραθέτω αυτούσιο το κείμενο που προωθούμε όπου μπορούμε.
Όποιος θέλει μπορεί με ένα copy-paste να το προωθήσεθ στα contacts του ή όπου αλλού νομίζει.
http://www.anadasosi.gr
Τα λυπηρά πρόσφατα γεγονότα σε ό,τι αφορά το περιβάλλον της Ελλάδας και
πιo συγκεκριμένα στα γεωγραφικά διαμερίσματα της Πελοποννήσου, της Εύβοιας αλλά και της Αττικής, μας οδήγησαν στη δημιουργία ενός νέου site για το περιβάλλον μας, το anadasosi.gr
Το νέο site με το νέο forum αποσκοπεί στην ενημέρωση – ανταλλαγή απόψεων – διοργάνωση εκδηλώσεων με θέμα την αποκατάσταση της τεράστιας καταστροφής στην Πάρνηθα, τον Υμηττό, την Πεντέλη, την Ηλεία, την Αρκαδία, τη Μεσσηνία, την Εύβοια καθώς και για όποιο άλλο μέρος υπέστει πλήγμα.
Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν ένα μεγάλο μέρος του φυσικού πλούτου της Ελλάδας. Τα καταφύγια με την σπάνια σε βιοποικιλότητα χλωρίδα αλλά και πανίδα καθώς και έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες οξυγόνου και ζωτικής σημασίας για το κλίμα της Ανατολικής Μεσογείου. Το χειρότερο όλων όμως, ήταν η απώλεια συνανθρώπων μας με τον πιο βάναυσο τρόπο
Εμείς, πάνω από όλα σαν άνθρωποι, θεωρήσαμε καθήκον μας να δημιουργήσουμε ένα τόπο όπου οι απόψεις και οι λύσεις θα μπορούν εύκολα να γίνουν πράξεις και το τελικό αποτέλεσμα να διευκολύνει τόσο το περιβάλλον μακροπρόθεσμα, όσο και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Η ομάδα μας αποτελείται από ανθρώπους με πολλά ενδιαφέροντα αλλά χωρίς πολιτικό ή οικονομικό ενδιαφέρον από την ενέργεια αυτή. Έτσι, φτιάξαμε ένα χώρο για όλους όσους ενδιαφέρονται ενεργά για την φύση και όντως... θέλουν να κάνουν κάτι για αυτό.
Σας περιμένουμε στο http://www.anadasosi.gr
Υ.Γ.:Δεν ξέρω αν είναι εδώ η καταλληλότερη κατηγορία που το δημοσίευσα.Αν όχι μετακινήστε όπου εσείς νομίζετε καλύτερα.
- Paralias
- Gbyte level
Επανέρχομαι για να ζητήσω τη συνδρομή όσων μπορούν.
Αν υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν 5 πράγματα γύρω από τα portal και τα fora καλό θα ήταν αν έχουν χρόνο και θέληση να μας βοηθήσουν,καθώς μόνος μου δεν είναι και τόσο εύκολο να τα κάνω όλα ελέω έλλειψης χρόνου.
Επίσης,αν κάποιος δε γνωρίζει από fora κτλ,αλλά γνωρίζει από photoshop ή γενικώς γραφιστικά προγράμματα επίσης θα ήταν πολύτιμη η βοήθειά του.
Όποιος ενδιαφέρεται ας μπει να ποστάρει εδώ ή ας μου στείλει ένα pm από εδώ ώστε να έρθουμε σε επικοινωνία.
Σας ευχαριστώ.
Αν υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν 5 πράγματα γύρω από τα portal και τα fora καλό θα ήταν αν έχουν χρόνο και θέληση να μας βοηθήσουν,καθώς μόνος μου δεν είναι και τόσο εύκολο να τα κάνω όλα ελέω έλλειψης χρόνου.
Επίσης,αν κάποιος δε γνωρίζει από fora κτλ,αλλά γνωρίζει από photoshop ή γενικώς γραφιστικά προγράμματα επίσης θα ήταν πολύτιμη η βοήθειά του.
Όποιος ενδιαφέρεται ας μπει να ποστάρει εδώ ή ας μου στείλει ένα pm από εδώ ώστε να έρθουμε σε επικοινωνία.
Σας ευχαριστώ.
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Ισχύει οτι 64 από τα στρέμματα της πάρνηθας κυρήχθηκαν μη αναδασωτέα και θα δωθούν στο καζίνο ?
ADDED
Μάλλον ισχύει ..
ADDED
Μάλλον ισχύει ..
Πηγή και πλήρες κείμενο IndymediaΜε βάση τα αναδασωτέα στρέμματα που αποφάσισε η κυβέρνηση απαχαρακτηρίζονται και εξαιρούνται στρέμματα στην περιοχή γύρο από το καζίνο. Συγκεκριμένα 65,5 στρέμματα δεν θα αναδασωθούν και δίνονται ουσιαστικά στο ΚΑΖΙΝΟ για αξιοποίηση
η απόφαση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΕΣΔΔΑ-Απόφαση του Γ.Γ.Π. Αττικής κ. Χαράλαμπου Μανιάτη για την κήρυξη ως αναδασωτέας της έκτασης που κάηκε στην πυρκαγιά της Πάρνηθας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 3393537, 210 3393581
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Στην κήρυξη ως αναδασωτέας της έκτασης που κάηκε στη μεγάλη πυρκαγιά της Πάρνηθας, στις 28 Ιουνίου 2007, προχώρησε, σήμερα, με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής κ. Χαράλαμπος Μανιάτης.
Ειδικότερα, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ο κ. Μανιάτης με την υπ' αριθμό 3220/23.07.07, σημερινή απόφασή του κήρυξε ως αναδασωτέα το σύνολο της έκτασης (δάσος και δασική) που κάηκε και η οποία ανέρχεται σε 36.158,942 στρέμματα.
Παράλληλα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχαν προηγηθεί ενέργειες και μέτρα, με αποφάσεις του Γ.Γ Π. Αττικής τόσο για την αποκατάσταση της έκτασης όσο και για την προστασία αυτής.
Στο πλαίσιο αυτό:
1. Εκδόθηκε η υπ' αριθμό 2944/19.07.07 απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων, καθ όλο το 24ωρο στους δρόμους όπως αυτοί υποδείχτηκαν από το Δασαρχείο Πάρνηθας.
2. Εγκρίθηκε ο πίνακας υλοτομίας του καμένου δάσους ελάτης με την υπ' αριθμό 2983/17.07.07 απόφαση.
3. Εγκρίθηκε ο πίνακας υλοτομίας του καμένου δάσους χαλεπίου πεύκης με την υπ' αριθμό 3219/20.07.07 απόφαση.
Σκοπός της σύνταξης και έγκρισης των πιο πάνω πινάκων υλοτομίας είναι να προσδιορίσει τον ξυλώδη όγκο, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κορμοδεμάτων, κλαδοπλεγμάτων και ξυλοφραγμάτων, τα οποία θα μειώσουν τα φαινόμενα διάβρωσης των εδαφών και τα πλημμυρικά φαινόμενα.
4. Αποσπάσθηκαν για έξι μήνες τέσσερις δασικοί υπάλληλοι (2 δασολόγοι, 2 δασοπόνοι) από μονάδες της Περιφέρειας στη Διεύθυνση Αναδασώσεων με την υπ' αριθμό 9095/18.07.07 απόφαση ενώ διατέθηκε ένας ακόμη δασολόγος από μονάδα της Περιφέρειας στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας".
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
.....
........
Last edited by AmmarkoV on Thu Sep 20, 2007 1:33 am, edited 1 time in total.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Εντάξει είναι μια χαρά το site..
Ουσιαστικά το κύριο feature πρέπει να είναι ο χώρος συζήτησης..
Και μπορείς να ποστάρεις τα πάντα εκεί..
Απλά ένα skin μπορείς να βάλεις και να πειράξεις λίγο το logo..
Ουσιαστικά το κύριο feature πρέπει να είναι ο χώρος συζήτησης..
Και μπορείς να ποστάρεις τα πάντα εκεί..
Απλά ένα skin μπορείς να βάλεις και να πειράξεις λίγο το logo..

- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Πέτα του ένα Joomla πάνω μωρέ και θα είναι μια χαρά..
πάντως το να βάλεις portal χωρίς να έχει επαρκές περιεχόμενο θα είναι χειρότερο οπτικά από την τωρινή index σελίδα.. ( Η οποία μπορεί να είναι απλή αλλά είναι πολύ ωραία! )
Ορίστε ένα logo πx..

πάντως το να βάλεις portal χωρίς να έχει επαρκές περιεχόμενο θα είναι χειρότερο οπτικά από την τωρινή index σελίδα.. ( Η οποία μπορεί να είναι απλή αλλά είναι πολύ ωραία! )
Ορίστε ένα logo πx..

- Paralias
- Gbyte level
Μάγος είσαι?Joomla θα του πετάξω(τελικά προς τα εκεί λέω να πορευθώ έναντι του mambo ή του elxis)
Δε θα είναι άδειο,καθώς έχω ήδη σκεφτεί τι θα περιέχει.Απλά δεν έχω βρει κάποιο καλό skin για το joomla.Έχω ψάξει ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ site,αλλά κάποιο που να με ικανοποιεί δεν έχω βρει(είμαι και λίγο τελειομανής)
Δε θα είναι άδειο,καθώς έχω ήδη σκεφτεί τι θα περιέχει.Απλά δεν έχω βρει κάποιο καλό skin για το joomla.Έχω ψάξει ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ site,αλλά κάποιο που να με ικανοποιεί δεν έχω βρει(είμαι και λίγο τελειομανής)

- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
OK , που λές Paralias Joomla με χίλια να βάλεις για το site σου και templates βρίσκεις...Einherjar wrote:Ας κάνετε τη συζήτηση αυτό στο ανάλογο site please
Humor..