**ΝΕΟ PC**Τη βοηθεια σας παρακαλω συναδελφοι!!

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

**ΝΕΟ PC**Τη βοηθεια σας παρακαλω συναδελφοι!!

Post by sagwnias » Sat Sep 22, 2007 10:45 pm

Εχουμε και λεμε:

core2duo 2.66 'h core2quad 2.40 'h core2duo 3.00????

Gigabyte GA-P35-DS4 (P35, s775, DDR2) 'h Asus P5k (P35, s775, DDR2)????

2GB Kit DDR2 1066 teamxtreem Dark 'h 2GB Kit DDR2 800 teamxtreem???

Μπορω να σας δωσω και την ολη συνθεση να μου πειτε αν συμφωνειται και σε ποια...
Βασικα με απασχολουν τα παραπανω..
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sat Sep 22, 2007 11:09 pm

core2duo 3.00 (θα σου έλεγα core2quad 2.40 αλλά δε τους ξέρω και καλα τους quad) + Gigabyte GA-P35-DS4 (P35, s775, DDR2) + 2GB Kit DDR2 1066 teamxtreem Dark
Image
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Sep 23, 2007 2:00 am

Ως προς τον σκληρό προτείνω 2 σκληρούς έναν μικρό 10000RPM για το λειτουργικό (36GB) και έναν μεγάλο DATA..

Έχει ξανασυζητηθεί και εδώ http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewto ... 61&start=0
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Sep 23, 2007 2:09 am

το pc για τι το θέλεις ?
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Sun Sep 23, 2007 2:19 am

The Punisher wrote:το pc για τι το θέλεις ?
Για τις δουλειες της σχολης,για καθημερινη χρηση(ταινιες,μουσικη,ιντερνετ κλπ κλπ),για κανενα παιχνιδακι και βασικοτερο να εχω ενα μηχανημα για 3χρονια μινιμουμ!!!

Εχω καταληξει σχεδον:

Core 2 Duo 6850 (s775/3,00GHz)----->240E

Asus P5k (P35, s775, DDR2)------>118E

Thermalright 120 extreme----->59E

Ram 2GB Kit DDR2 1066 teamxtreem Dark------>149E

8800 GTX 768 MB------->479E

150 GB Raptor-X (10000rpm, 16MB, SATA) kai 500GB (7200rpm, 16MB Cache, SATA 2)------->320E

dvdrw + ena diko mou------->25E

Hybrid PCI Card TV-------->45E

24'' L245WP-BN----->570E

TRUST PW-4120M 1200VA MANAGEMENT UPS---->109E

ENERMAX LIBERTY 620W----->139

kouti den kserw

LOGITECH 967653 ULTRA X FLAT KEYBOARD---->15E

mouse exw!!!

Εχω τη δυνατοτητα να "δωσω" χρημα επειδη ειναι απο μια επιδοτηση....
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Sep 23, 2007 2:51 am

Για τις μνήμες: γενικότερα η ποσότητα είναι που κάνει ένα pc longlasting κι όχι το clock τους

Για την GPU: η 8800 είναι η top που κυκλοφορεί τώρα, αλλά ήδη έχει ανακοινωθεί το DirectX 10.1 (με το οποίο δεν είναι compatible οι κάρτες που υποστηρίζουν DX10, βλέπε 8800) και όπου να 'ναι θα κυκλοφορήσουν και οι αντίστοιχες κάρτες (με την 9800 να βγάζει 1 Teraflop - θα ήθελα ένα τέτοιο μαναράκι στο pc μου...)

Οθόνη: η 24άρα, τι χρόνο απόκρισης έχει ?

Κουτί: σίγουρα full tower, υπολόγισε 100+ €

Ανεμιστήρας: Αν επιλέξεις αυτήν θα πρέπει να πάρεις κι έναν 120άρι ανεμιστήρα καλό - αθόρυβο (+20 €) Θα σου πρότεινα την Scythe Ninja, που έχει κι ένα ανεμιστήρι μαζί (όχι ιδιαίτερα θορυβώδες) έχει και μεγαλύτερη επιφάνεια, καθώς είναι τετράγωνη, οπότε θεωρώ μεγαλύτερη επιφάνεια=καλύτερα απαγωγή θερμότητας...

Αυτά προς το παρόν
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Sun Sep 23, 2007 3:17 am

The Punisher wrote:Οθόνη: η 24άρα, τι χρόνο απόκρισης έχει ?
8ms
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=927813

The Punisher wrote:Για τις μνήμες: γενικότερα η ποσότητα είναι που κάνει ένα pc longlasting κι όχι το clock τους
Tι προτινεις δλδ;; Το μηχανημα θα τρεχει XP...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Sep 23, 2007 12:30 pm

Γενικότερα, αν το 1066 το κάνεις 800 και βάλεις 4Gb αντί για 2, η διαφορά θα είναι αισθητή. δε έχω ακούσει για τη μνήμη να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά το clock όσο η χωρητικότητα!
Επίσης καλύτερα timings μπορούν να κάνουν την 800άρα να φυσάει. Δεν αξίζει να πάρεις 1066 με 5-5-5-15, είναι κρίμα
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Sun Sep 23, 2007 12:45 pm

Για 4GB σκεφτομουν στην αρχη αλλα μου ειπαν οτι θα εχω προβλημα με τα XP οτι δεν θα τα βλεπουν...νομιζω μεχρι 3!!
Για προτινε μια 800αρα με καλα timings...
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sun Sep 23, 2007 1:13 pm

Καταρχάς προτείνω 4πύρηνο οπωσδήποτε (q6600). Σε λίγο θα βρωμήσει ο τόπος...Και σε δύο-τρία χρόνια πάμε σε 8πύρηνους , αν δεν μας προλάβει η καταστροφή του κόσμου το 2011-2012 :-D

Γενικά οι μετρήσεις δείχνουν ότιδήποτε πάνω από 800Mhz για τις μνήμες δεν έχει μεγάλη συμβολή στις περισσότερες εφαρμογές. Υπάρχει σχετικό άρθρο και στο Tom's hardware που συζητάει και τη σημασία των DDR3 που προς το παρόν δεν κερδίζουν τον αγώνα σε σχέση με τις παλίες...Πάρε κάτι πιο επώνυμο π.χ SuperTalent (με διαφορά) ή OC-Z

Από τροφοδοτικό προτείνω κάτι σε Tagan φυσικά.

Για την κάρτα γραφικών θα πρότεινα κάτι πιο φθηνό από την 8800GTX, την GTS π.χ στα 384Μb, μιας και όπως είπε ο Punisher έρχεται το DX 10.1, οπότε όλες αυτές θα φάνε κουβά... :-p

Το ups με συγχωρείς είναι της πλάκας πάρε κανα 800i από APC

Κουτάκι Full-Tower για να το χεις και για τον επόμενο υπολογιστή 100-150Ευρώ

Ηχεία δεν είδα πουθενά :shock: "Κάποιοι κατάλαβαν"
Αν σου περισσεύουν λεφτά προτείνω τα Creative T3100 στα 40 γιούρια περίπου - εκτος αν έχεις ακριβότερα ηχοσυστήματα. Γενικά το συστηματάκι την παλεύει πολύ καλα για τα λεφτά σε ταινίες (δικάναλο) και κυρίως παιχνίδια και μουσική...
Last edited by Zifnab on Sun Sep 23, 2007 1:28 pm, edited 2 times in total.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Sep 23, 2007 1:21 pm

sagwnias wrote:Για τις δουλειες της σχολης

...
...
Core 2 Duo 6850 (s775/3,00GHz)----->240E

Asus P5k (P35, s775, DDR2)------>118E

Thermalright 120 extreme----->59E

Ram 2GB Kit DDR2 1066 teamxtreem Dark------>149E

8800 GTX 768 MB------->479E
Εντάξει πιστεύω οτι οριακά θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σχολής.. :lol:
sagwnias wrote:Για 4GB σκεφτομουν στην αρχη αλλα μου ειπαν οτι θα εχω προβλημα με τα XP οτι δεν θα τα βλεπουν...νομιζω μεχρι 3!!
Αυτό ισχύει για τα παλαιότερα Win98/ME τα οποία δεν κάναν ούτε boot και μου φαίνεται οτι έχει αφήσει μια στάμπα στην μνήμη..

Άλλα από Googling βλέπω οτι έχουν γίνει report προβλήματα οπότε μπορεί όντως να ισχύει , απλά δεν είναι θέμα λειτουργικού..
4.2 GB is the max that WinXP (32-bit) can read. It has to do with the number of bits ! 2**32 = 4.2 GB.

The only real issue may be the hardware (HW). If the motherboard's memory bus and/or BIOS can address 32 bits then it will use all of the memory, but some motherboards/BIOS don't. If the HW does not see the memory you may have the wrong type of memory for your HW. If it see the memory but only shows 2.1 GB then there is either a HW or BIOS restriction on the number of memory address lines available.
Άλλοι λένε οτι είναι και θέμα WinXP Home/Pro.. Γενικότερα ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.. :-p

Αλλά μαλλον τελικά φταίει το παρακάτω..
My new machine has 4GB RAM, the BIOS sees it just fine, but Windows XP Pro only sees a little over 3GB. Googling this phenomenon turns up nuggets of info that explain PCI devices take up much of this space.

I verified this by taking out my second video card, and the Windows memory jumped to roughly 3.5GB. Conversely, when I take 1GB out, and go down to 3, I still see all 3.

Can anyone explain why PCI devices steal system RAM, but only when there is 4GB installed in the machine? Also, why wouldn't that memory appear to Windows at all? I would expect the device resources to be listed somewhere.

I'm not entirely sure here, but I think it's this. PCI devices do not steal RAM, they steal address space. A 32-bit processor can address only 4GB worth of addresses, and since the PCI devices use up address space, not enough is left to address the whole of the RAM.

If you have a 32-bit processor, the problem can't be solved. I think most modern Intel processors support 36-bit addressing (for up to 64GB of RAM), but XP Pro doesn't support that. Windows Server 2003 does (maybe not all editions though, I'm not sure).

If you have a 64-bit processor, you can probably solve the problem by installing a 64-bit OS. You can download XP x64 RC2 evaluation here.
Last edited by AmmarkoV on Sun Sep 23, 2007 1:32 pm, edited 2 times in total.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun Sep 23, 2007 1:24 pm

AmmarkoV wrote:Εντάξει πιστεύω οτι οριακά θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σχολής.. Laughing :lol:
Ειδικά στη java2 είναι που κάρτα θα στρεσσαριζόταν αρκετά με το γραφικό περιβάλλον, αλλά την γλύτωσε :-D
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sun Sep 23, 2007 1:30 pm

άσχετο αλλά στα xp πάνω από 2 GB δεν έχει νόημα. πάντως το pc που έχεις φτιάξει σε καλύπτει για πολύ καιρό από πλευράς υπολογιστικής ισχύος αν οι απαιτήσεις σου δεν είναι gaming και γενικά το graphics/video editing.

πλεόν, το θέμα για μένα είναι το storage. η ώρα που θα μετράμε τα ΤΒ είναι κοντά...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Sun Sep 23, 2007 1:42 pm

Zifnab wrote:Γενικά οι μετρήσεις δείχνουν ότιδήποτε πάνω από 800Mhz για τις μνήμες δεν έχει μεγάλη συμβολή στις περισσότερες εφαρμογές. Υπάρχει σχετικό άρθρο και στο Tom's hardware που συζητάει και τη σημασία των DDR3 που προς το παρόν δεν κερδίζουν τον αγώνα σε σχέση με τις παλίες...Πάρε κάτι πιο επώνυμο π.χ SuperTalent (με διαφορά) ή OC-Z
Oποτε παω για μια 800αρα...
Zifnab wrote:Από τροφοδοτικό προτείνω κάτι σε Tagan φυσικά.
ποσα watt λες οτι χρειαζομαι;; 620 ειναι καλα ή θελω πιο πολλα;

Zifnab wrote:Για την κάρτα γραφικών θα πρότεινα κάτι πιο φθηνό από την 8800GTX, την GTS π.χ στα 384Μb, μιας και όπως είπε ο Punisher έρχεται το DX 10.1, οπότε όλες αυτές θα φάνε κουβά... :-p
Δεν ειμαι ο ανθρωπος που θα αλλαξει κατι μολις βγει το πιο καινουριο...Και αυτο το PC μου εκατσε και το παιρνω...δεν ειχα σκοπο να δωσω τοσα χρηματα για υπολογιστη!! Με μια ΑΤΙ 9700 128ΜΒ ειμαι εδω και 3 χρονια στο λαπτοπακι μου και δεν παραπονιεμαι...Οποτε ας παρω κατι καλο τωρα που μπορω και δεν θα παει χαμενο!!
Zifnab wrote:Το ups με συγχωρείς είναι της πλάκας πάρε κανα 800i από APC
http://www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... uct=608149 Αυτο εδω;;
Zifnab wrote:Κουτάκι Full-Tower για να το χεις και για τον επόμενο υπολογιστή 100-150Ευρώ
To κουτακι δεν θελω να ειναι τρεντικο με λαμπακια-φωτακια-οθονιτσες κλπ κλπ...μεσα στο ντουλαπι ουτε εγω δεν θα το βλεπω... Εχεις να προτινεις κατι;; για δωσε και ενα λινκ να δω...

Zifnab wrote:Ηχεία δεν είδα πουθενά :shock: "Κάποιοι κατάλαβαν"
Αν σου περισσεύουν λεφτά προτείνω τα Creative T3100 στα 40 γιούρια περίπου - εκτος αν έχεις ακριβότερα ηχοσυστήματα. Γενικά το συστηματάκι την παλεύει πολύ καλα για τα λεφτά σε ταινίες (δικάναλο) και κυρίως παιχνίδια και μουσική...
:-D
Ηχειακια εχω κατι Logitech 2.1 (καπου 40ευρα κανουν τωρα) και εχω και πανω απο το γραφειο μου ηχεια απο στερεοφωνικο για τις δυσκολες ωρες...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ!!!

----------------------------------------
tsilochr wrote:άσχετο αλλά στα xp πάνω από 2 GB δεν έχει νόημα. πάντως το pc που έχεις φτιάξει σε καλύπτει για πολύ καιρό από πλευράς υπολογιστικής ισχύος αν οι απαιτήσεις σου δεν είναι gaming και γενικά το graphics/video editing.

πλεόν, το θέμα για μένα είναι το storage. η ώρα που θα μετράμε τα ΤΒ είναι κοντά...
Ε πιστευω οτι φετος και του χρονου θα με καλυπτει στο θεμα του gaming...
Αυτη τη στιγμη μονο το PES6 εχει μεσα το λαπτοπ μου πχ...και μολις παρω(αμα τελικα παρω) το νεο PC θα βαλω να παιξω το FARCRY γιατι στο λαπτοπ μου με φουλ γραφικα κλπ δεν τραβαγε... Anyway,δεν καθομαι ολη μερα να παιζω οτι νεο βγαινει κλπ...

Οσο για το θεμα του storage θα βαλω 150GB (10000rpm) για ΧΡ και προγραμματα και 500GB (7200rpm) για data. Eχω αλλον ενα 160αρι(ide βεβαια..) που καθεται σφραγισμενος σε ενα ντουλαπι του γραφειου μου και εχω και 2 εξωτερικους 250GB ο καθενας που τους εχω για το λαπτοπ(που στην ουσια το χρησιμοποιω ως desktop... :razz: :razz: ).Οποτε δεν νομιζω να χρειαζομαι περισσοτερο χωρο αποθηκευσης..

merged by Zifnab- δικό μου λάθος σε οδήγησε σε double post συγγνώμη :oops:
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun Sep 23, 2007 1:56 pm

tsilochr wrote:δεν είναι gaming και γενικά το graphics/video editing.
φίλτατε tsilochr θα διαφωνήσω μαζί σου γιατί με μια καρτάρα σαν την 8800GTX στα 768 με ~470Ευρώ ,δεν νομίζω να μην μπορεί να παίζει πολλά παιχνίδια! Τι- Πρέπει να βάλει δύο Ultra αξίας 1600Ευρώ και οι δύο για να μπορεί να θεωρείται το pc για gaming? :shock:

>Χμ - Το πρόβλημα είναι οτι η κάρτα λόγω των εξελίξεων ίσως αχρηστευτεί σε εναν χρόνο (όχι λόγω επεξεργαστικής ισχύος ή δυνατοτήτων - αλλά λόγω dx10.1), θα επέμενα στην 8800GTS@384mb που είπα στα μισά λεφτά, κράτα τα υπόλοιπα 200 ευρώ και πάρε κάτι με άλλα λεφτά, αργότερα...Με αυτήν την καρτούλα (GTX) δεν νομίζω να μπορείς να παίξεις και το Crysis για να μην πω το Far Cry 2 -άλλο πράγμα- σε μία οθόνη 24"...

>Αν πάρεις την GTS ένα 600άρι καλό είναι - αν πας για GTX πάλι φτάνει αλλά θα πρότεινα >720watt

>Το ups είναι αυτό που λέω στο link σου...Είναι εγγύηση, ακριβή μεν.

>Το κουτί στο ντουλάπι?!!??!?!?! Θα σκάσει εκεί μέσα ! :lol: , έχει πρόσβαση σε αέρα? Και εμένα δεν μαρεσουν τα πολλά λαμπάκια και τις μλκιες, ωστόσο το Τhermaltake Armor μου δεν είναι και τόσο συντηρητικό...Τώρα για σένα και ειδικά σε full-tower δεν μπορώ να προτείνω κάτι εκτός από αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700292, ακριβό επίσης - αν θες για Mid-Tower τότε έχω αρκετές προτάσεις - αλλά επιμένω στο full-tower για Ε-ATX που μπορεί να έρθει στο μέλλον...

[offtopic]
>Εγώ έδωσα 1650 Ευρώ για laptop που αν και παλιό μοντέλο επεξεργαστικά έρχεται τρίτο παγκοσμίως για τις εργοστασιακές ταχύτητες στους 2πύρηνους (ακόμα :P) και η κάρτα του η 7600 την παλεύει για laptop.. Θα μπορούσα να είχα δώσει λιγότερα λεφτά αλλά εγκλωβίστηκα στο desktop (δες υπογραφή μου), οπότε έψαχνα desktop replacement... Τώρα αν πάρω desktop, ένα τόσο δυνατό laptop, μοιάζει σχεδον - άχρηστο...[/offtopic]
Last edited by Zifnab on Sun Sep 23, 2007 2:23 pm, edited 1 time in total.
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Sun Sep 23, 2007 2:06 pm

Zifnab wrote:>Χμ - Το πρόβλημα είναι οτι η κάρτα λόγω των εξελίξεων ίσως αχρηστευτεί σε εναν χρόνο (όχι λόγω επεξεργαστικής ισχύος ή δυνατοτήτων - αλλά λόγω dx10.1), θα επέμενα στην 8800GTS@384mb που είπα στα μισά λεφτά, κράτα τα υπόλοιπα 200 ευρώ και πάρε κάτι με άλλα λεφτά, αργότερα...Με αυτήν την καρτούλα (GTX) δεν νομίζω να μπορείς να παίξεις και το Crysis για να μην πω το Far Cry 2 -άλλο πράγμα- σε μία οθόνη 24"...
Τι δεν θα μπορει να κανει δλδ με το dx10.1? Δεν θα μπορει να παιζει καθολου νεα παιχνιδια; Οσο για τωρα υπαρχει καποιο παιχνιδι που δεν θα το παιζει η GTX?? :shock: Οσο γι αυτο με τα λεφτα που λες δεν μπορω να τα κρατησω..ειναι απο μια επιδοτηση!! Αν ειχα 2000+ευρα δεν θα επαιρνα υπολογιστη αλλα ενα βρετανικο μπουλντογκ!!!!! :-D :-D http://www.youtube.com/watch?v=NvK30AxNlX4 (ενος φιλου μου!!)
ή θα εβαζα αλλα 1000 να παρω ενα FIAT PUNTO... :cool: :cool:[/url]
Zifnab wrote:>Το κουτί στο ντουλάπι?!!??!?!?! Θα σκάσει εκεί μέσα ! :lol: , έχει πρόσβαση σε αέρα?
Ειναι το ντουλαπτι του εκτυπωτη στο γραφειο μου..
71cmυψος*45cmπλατος*58cmβαθος
θα φυγει ο εκτυπωτης πανω σε κανενα ραφι βιβλιοθηκης,θα φυγει και η πορτα απο το ντουλαπι και ετοιμος... Οντως θα σκασει αμα τον κλισω μεσα!! :twisted:
Last edited by sagwnias on Sun Sep 23, 2007 2:17 pm, edited 1 time in total.
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun Sep 23, 2007 2:11 pm

Α ωστε έτσι... η το English Bulldog ή κανα punto- ωραίο σε βρίσκω :-D - Αλλά αυτά ειναι θέματα άλλων fora ;)
Προς το παρόν η κάρτα σου παίζει όλα τα παιχνίδια επαρκώς ή σχεδόν επαρκώς. Ένα από τα πρώτα dx10 το Flight simulator X πιάνει στην ανάλυση σου με την κάρτα σου μόνο 22.6 fps link1 (δεν μπορείς να παίξεις με <35-40), το Oblivion είναι οριακά στα 28,7 fps link2 για Outdoor όλα maxed out εκτός από AA.
Και παρατήρησε ότι είναι δεύτερη σε σχέση με όλες τις μονές κάρτες ( non SLI/Crossfire)
Για να μην πω ότι και σε sli τα ίδια σκ*τ* είναι δες link3
Πιθανώς να μην παίζουν τα νέα παιχνίδια στην κάρτα σου - αυτό που μάλλον θα γίνει είναι να παίζουν αλλά με μειωμένα χαρακτηριστικά (και επιδόσεις)- όπως παίζουν τα directx 10 στις κάρτες 7900GTX π.χ

http://www23.tomshardware.com/graphics_ ... &chart=293
http://www23.tomshardware.com/graphics_ ... &chart=298
http://www23.tomshardware.com/graphics_ ... &chart=353

Δώρο άδωρο με τέτοια οθονάρα :-( :???:
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Sun Sep 23, 2007 2:22 pm

Αν μπορεις κανε και ενα εξπλανεησον γιατι δεν καταλαβαινω γρι....(ειμαι και ασχετος βλεπεις)
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Sep 23, 2007 2:23 pm

πάρε την ακριβή κάρτα και πούλα την μόλις βγουν οι καινούργιες ... :-D
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun Sep 23, 2007 2:25 pm

fps: καρε ανα δευτερόλεπτο
ΑΑ: Anti-alising (φεύγουν οι σκαλίτσες από τα pixels στα γραφικά μας)

με απλά λόγια δεν φτάνουν οι σημερινές κάρτες για την οθόνη σου....Δεν αγοράζεις μια τηλεόραση καλύτερα πέρα από τον υπολογιστή? :lol:

Πάρε ότι μπορείς εφόσον είναι επιδότηση και πούλα τα μετά στο κουτί τους ;)
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Sun Sep 23, 2007 2:44 pm

Δεν μπορω να τα πουλησω αμεσως..υπαρχει προβλημα!! Στην τελικη πουλαω την καρτα του σε λιγο καιρο..εστω και 200ευρω και παιρνω μια καινουρια με 10.1 κλπ κλπ...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sun Sep 23, 2007 4:32 pm

εγώ βασικά ήθελα να πω ότι αν δεν σε ενδιαφέρει το gaming και το graphics ή video editing, δεν είναι ανάγκη να μπεις σε αυτό το ψάξιμο για την κάρτα γραφικών, αρκεί να έχεις cpu, ram, storage (και φυσικά bandwidth:))

Από την εμπερία μου, η αγορά πάντα ισορροπεί έτσι ώστε (ακόμα κι εγώ που πλέον δεν ασχολούμαι με hardware γιατί είναι ακριβό σπορ) να ξέρεις ότι με ένα Χ ποσό - πχ 200€ - παίρνεις εξάρτημα που η κλάση του σε εξασφαλίζει για Υ χρόνια.

Αν τώρα θες να πάρεις pc που η σημερινή κάρτα γραφικών θα παίζει σε 3+ χρόνια, νομίζω δεν αξίζει το κόπο. Αυτό το pc όμως σε 3+ θα συνεχίσει να σηκώνει πολύ ωραία services (Web servers, DBMS, IDES) για τις ανάγκες της σχολής πάντα.
Post Reply

Return to “Hardware”