Τελεσίγραφο από τα πανεπιστήμια στους «αιώνιους» φοιτητές
- f@bio
- byte level
- Academic status: Alumnus/a
Σκοιλή του πωλαίμου συγνόμι αν η δοισκολήα μου στιν ωρθωγραφήα σου χαλάοι τιν εσθιτικί.Πρωφανός δεν μπόραισα να γοίνο επιστοίμον του βαιλινεκους σου.Πάο να πάρο το τελεσείγραφώ μου.Dog oF wAr wrote:μπλα μπλα μπλα
Σίγουρα πάντως δεν είναι αυτός που δε γνωρίζει ότι η λέξη γράφεται "επιστήμoνας" ή "επιστήμων".
μπλα μπλα μπλα...

-
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Ε, άντε αγόρι μου γιατί πολλοί μαζευτήκαμε.
α) Εσύ το ξεκίνησες, εγώ είπα τη γνώμη μου χωρίς να επιτεθώ σε κανέναν. Από τη στιγμή που επιτίθεσαι, να περιμένεις απάντηση.
β) Εγώ διαβάζω ολόκληρα τα post και όχι μόνο ό,τι έχει ψωμί για καβγά. Από όλα όσα έγραψα με τίποτα δε συμφωνείς; Συγχαρητήρια, δημοκράτη μου εσύ! Διακρίνω έντονη διάθεση από μέρους σου να υπάρξει συγκερασμός απόψεων για να βελτιωθεί η κατάσταση στην παιδεία...
α) Εσύ το ξεκίνησες, εγώ είπα τη γνώμη μου χωρίς να επιτεθώ σε κανέναν. Από τη στιγμή που επιτίθεσαι, να περιμένεις απάντηση.
β) Εγώ διαβάζω ολόκληρα τα post και όχι μόνο ό,τι έχει ψωμί για καβγά. Από όλα όσα έγραψα με τίποτα δε συμφωνείς; Συγχαρητήρια, δημοκράτη μου εσύ! Διακρίνω έντονη διάθεση από μέρους σου να υπάρξει συγκερασμός απόψεων για να βελτιωθεί η κατάσταση στην παιδεία...
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
- maria_
- Venus Former Team Member
Θερμή παράκληση να σταματήσουν εδώ οι προσωπικές επιθέσεις.
Δεν είναι και τόσο δύσκολο νομίζω να χαμηλώσουμε τους τόνους και να γίνει πολιτισμένος διάλογος.Αν μη τι άλλο σεβαστείτε τους υπόλοιπους χρήστες και πάνω απο όλα τους εαυτούς σας.Πείτε αν θέλετε την άποψη σας ήρεμα και τις διαφορές σας λύστε τις με πμ γιατί είναι κρίμα να κλειδώσει το thread (που οδεύει προς flame).
Δεν είναι και τόσο δύσκολο νομίζω να χαμηλώσουμε τους τόνους και να γίνει πολιτισμένος διάλογος.Αν μη τι άλλο σεβαστείτε τους υπόλοιπους χρήστες και πάνω απο όλα τους εαυτούς σας.Πείτε αν θέλετε την άποψη σας ήρεμα και τις διαφορές σας λύστε τις με πμ γιατί είναι κρίμα να κλειδώσει το thread (που οδεύει προς flame).
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
-
- Kilobyte level
Και εγώ θα παρακαλούσα τους συντονιστές να επεμβαίνουν και να βάζουν στη θέση του όποιον προβαίνει σε προσωπικές επιθέσεις, μόλις αυτές εκδηλώνονται και όχι αφού πάρει διάσταση το πράγμα. Να αποφεύγεται το κακό από την αρχή. Διότι εκ των υστέρων, φαινόμαστε όλοι υπεύθυνοι άσχετα με το αν προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τη γνώμη μας.
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
- Proxenos
- Gbyte level
Ταρατατζούμ, ταρατατζούμ, Συνέλληνες... Ας συνεχίσουμε το μπάχαλο. Το διασκεδάζω πολύ που ο απόηχος των απαντήσεών μου συνεχίζει τόσα μηνύματα μετά. Έχω γίνει ρήμα, επίρρημα και σλόγκαν. Προσεχώς και στη Λάρισα! Δυστυχώς η ωμή αλήθεια ενοχλεί περισσότερο απ' ο,τιδήποτε άλλο. Ας συνεχίσουμε το αλαλούμ. Η πραγματικότητα μας ξεπερνάει όλους (ακόμη και όσους ζουν στη μακαριότητά της ουτοπίας τους και τρέφονται με ευχολόγια και λαϊκά μέτωπα). Στην πραγματικότητα, γίνονται οι μεγαλύτεροι καπιταλιστές μόλις πιάσουν χρήματα...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Dog oF wAr wrote:Σίγουρα πάντως δεν είναι αυτός που δε γνωρίζει ότι η λέξη γράφεται "επιστήμoνας" ή "επιστήμων".
f@bio wrote:Πάο να πάρο το τελεσείγραφώ μου
Dog oF wAr wrote:Ε, άντε αγόρι μου γιατί πολλοί μαζευτήκαμε.
Συ είπας.. #2Dog oF wAr wrote:να βάζουν στη θέση του όποιον προβαίνει σε προσωπικές επιθέσεις, μόλις αυτές εκδηλώνονται και όχι αφού πάρει διάσταση το πράγμα
Όπως καμμία σχέση με την επιχειρηματολογία πάνω στο θέμα δεν έχει η ορθογραφία έτσι και η επιχειρηματολογία στο θέμα με βάση το ποιός χρησιμοποιεί την ορθογραφία σαν μέτρο "επιστήμονα" είναι αντίστοιχης βαρύτητας.. (Κοινός τόπος είναι πως η ορθογραφία ΔΕΝ είναι επιχείρημα και δεν αξίζει ουτε άλλη μια λέξη πάνω στο θέμα)
Ναι με ενοχλεί πάρα πολυ που αντί να βάλουν άλλο ένα χρόνο στην σχολή μας και 10 ακόμα μαθήματα της προκοπής θα την βελτιώσουν διώχνοντας τους αιώνιους φοιτητές.. Είναι εντελώς μα εντελώς άσχετο μέτρο.. Βέβαια να μου πείς εδώ η Γιαννάκου δεν εκλέχθηκε για το βιβλίο της ιστορίας..Proxenos wrote:Δυστυχώς η ωμή αλήθεια ενοχλεί περισσότερο απ' ο,τιδήποτε άλλο.
Ταρτατζούμ ταρατατζούμ..

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

-
- Kilobyte level
Τι λες ρε AmmarkoV, κοίτα λίγο πιο πάνω να δεις πού ξεκίνησε! Έλεος πια! Προφανώς η ορθογραφία της λέξης ΔΕΝ είναι επιχείρημα, εσένα περίμενα να μου το πεις; Διάβασε λίγο καλύτερα να δεις γιατί καταλήξαμε εκεί...
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Είπε κάτι με το οποίο διαφωνείς , είπες κάτι που τον πείραξε , έκανε ποστ που σε πείραξε κτλ κτλ ..Dog oF wAr wrote:κοίτα λίγο πιο πάνω να δεις πού ξεκίνησε!
Ξέρω γω..Dog oF wAr wrote:εσένα περίμενα να μου το πεις;
Αν δεν περίμενες κάποιον να σου το πεί τότε γιατί έκανες το σχόλιο σε πρώτη φάση..?
Αφού συμφωνείς οτι δεν είναι επιχείρημα άρα τέλος της υποσυζήτησης , είναι off-topic..

-
- Kilobyte level
ΟΚ, ίσως μερικοί δεν καταλαβαίνετε ελληνικά. Είναι ξεκάθαρο γιατί κατέληξα να κάνω το σχόλιο, όσοι αμφιβάλλουν μπορούν να διαβάσουν τη συζήτηση από την αρχή και να δουν ποιος ειρωνεύεται ποιον. Απλά τα πράγματα.
AmmarkoV, για να μην παρεξηγούμαστε. Δεν είσαι ο δικαστής εδώ πέρα και μην υπερασπίζεσαι κάποιον μόνο και μόνο επειδή είπε δυο καλές κουβέντες για σένα. Το ότι σέβομαι τη ροή της σκέψης σου, το έχω γράψει σε προηγούμενο post και το επαναλαμβάνω εδώ. Δέχομαι τα επιχειρήματά σου, έχω το δικαίωμα όμως να διαφωνώ, χωρίς να σε ειρωνεύομαι (μπορείς να κοιτάξεις τις αναφορές μου σε εσένα στα posts μου για να το επιβεβαιώσεις). Όταν ένιωσα ότι με θίγεις (άθελά σου το δέχομαι), σου το είπα ξεκάθαρα και το θέμα έληξε. Από κει και πέρα, η μεταξύ μας διαφωνία εξελίχθηκε με επιχειρήματα. Αντιθέτως, με τον f@bio, δεν υπήρχε συζήτηση. Όλα εδώ είναι γραμμένα, πήγαινε δες τα αν τόσο πολύ σε κόπτει το ζήτημα.
Εναλλακτική: Μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση επί του θέματος.
AmmarkoV, για να μην παρεξηγούμαστε. Δεν είσαι ο δικαστής εδώ πέρα και μην υπερασπίζεσαι κάποιον μόνο και μόνο επειδή είπε δυο καλές κουβέντες για σένα. Το ότι σέβομαι τη ροή της σκέψης σου, το έχω γράψει σε προηγούμενο post και το επαναλαμβάνω εδώ. Δέχομαι τα επιχειρήματά σου, έχω το δικαίωμα όμως να διαφωνώ, χωρίς να σε ειρωνεύομαι (μπορείς να κοιτάξεις τις αναφορές μου σε εσένα στα posts μου για να το επιβεβαιώσεις). Όταν ένιωσα ότι με θίγεις (άθελά σου το δέχομαι), σου το είπα ξεκάθαρα και το θέμα έληξε. Από κει και πέρα, η μεταξύ μας διαφωνία εξελίχθηκε με επιχειρήματα. Αντιθέτως, με τον f@bio, δεν υπήρχε συζήτηση. Όλα εδώ είναι γραμμένα, πήγαινε δες τα αν τόσο πολύ σε κόπτει το ζήτημα.
Εναλλακτική: Μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση επί του θέματος.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Εχμ..
Δεν τον υπερασπίζομαι..
Έχω γράψει πριν 4-5 post οτι δεν αξίζει ουτε άλλη μια λέξη πάνω στο υποθέμα και όμως περιέργως συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να μιλάμε για τα ίδια πράγματα και δεν φταίω εγώ..
Δεν τον υπερασπίζομαι..
Με λίγα λόγια λέω οτι όπως δεν είναι έξυπνο το σχόλιο για την ορθογραφία είναι εξίσου έξυπνο και offtopic το να το επισημαίνεις και να γίνεται ανούσια συζήτηση για ανοησίες..AmmarkoV wrote:Όπως καμμία σχέση με την επιχειρηματολογία πάνω στο θέμα δεν έχει η ορθογραφία έτσι και η επιχειρηματολογία στο θέμα με βάση το ποιός χρησιμοποιεί την ορθογραφία σαν μέτρο "επιστήμονα" είναι αντίστοιχης βαρύτητας..
Δεν με κόπτει καθόλου στο ορκίζομαι..Dog oF wAr wrote:πήγαινε δες τα αν τόσο πολύ σε κόπτει το ζήτημα.
Έχω γράψει πριν 4-5 post οτι δεν αξίζει ουτε άλλη μια λέξη πάνω στο υποθέμα και όμως περιέργως συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να μιλάμε για τα ίδια πράγματα και δεν φταίω εγώ..
Μαζί σου..Dog oF wAr wrote:Εναλλακτική: Μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση επί του θέματος.

- default_user
- Kilobyte level
-
- Kilobyte level
- default_user
- Kilobyte level
Ναι αλλά το πανεπιστήμιο μπορεί να θέλεις να το τελειώσεις για το κέφι σου , σιγά σιγά ...Στο κάτω κάτω εσύ μου λες τώρα , οτι προλαβαίνω να ασχοληθώ με ένα αντικείμενο μέχρι τα 25 μου...μετά αυτομάτως είμαι αιώνιος και διαγράφομαι..... Μην παραλογίσζεστε , και μην στρέφεστε ενάντια σε όσους δεν σας ενοχλούν.Από το 6ασέλιδο ποστ δεν κατάλαβα ποθ επιβαρύνουν το ελληνικό πανεπιστήμοι οι αιώνιοι φοιτητές και ποιό είναι το πρόβλημα κάποιος να ασχολείται με άλλα πράγματα και να δίνει λίγα λίγα μαθήματα , μέχρι και τα 30 ή και 40 του.Ξέρω τέτοιους ανθρώπους...Ανοίχτε λίγο το μυαλό σας..
-
- Mbyte level
- Academic status: N>4
εγώ φυσικά θα συμφωνήσω με τον default_user.
Το νόημα του πανεπιστημίου (θα έπρεπε να) είναι η μόρφωση. Και όχι η δουλειά, η αγορά εργασίας. Αυτό το δεύτερο, μπορεί να είναι μια παράπλευρη συνέπειά του, δεν διαφωνώ.
Συνεπώς λογικές του τύπου "άρα δεν αξίζει" δεν ταιριάζουν, γιατί η έννοια επιστήμη δεν έχει να κάνει με ανταγωνισμό, αλλά με εμβάθυνση σε κάποιο πνευματικό αντικείμενο.
Θα μπορούσε για παράδειγμα να συμβεί, κάποιος, στην φούρια του να προλάβει τα 4-5 χρόνια των σπουδών να τα περάσει όλα χωρίς εμβάθυνση. Το πανεπιστήμιο αν δεν είναι σε θέση να βοηθάει τους ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να μάθουν, και προσανατολίζεται σε λογικές αξίζει να με διαβάσει / δεν αξίζει, τότε δεν είναι Πανεπιστήμιο, αλλά όπως σίγουρα πολλοί ευελπιστούν (και καθηγητές), είναι κέντρο πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας και αντοχής.
Δυστυχώς πολλοί από εσάς δεν έχετε κανένα πρόβλημα με τα παραπάνω σαν ουσία, αλλά έχετε πρόβλημα με τα παραπάνω σαν λέξεις.
Βγάζοντας έξω τα κομματόσκυλα και τους λοιπούς παρατρεχάμενούς τους, τολμώ να είπω, ότι οι αιώνιοι αποτελούν μάλιστα έναν πολύ ενδιαφέροντα και θετικό παράγοντα του Πανεπιστημίου.
Το νόημα του πανεπιστημίου (θα έπρεπε να) είναι η μόρφωση. Και όχι η δουλειά, η αγορά εργασίας. Αυτό το δεύτερο, μπορεί να είναι μια παράπλευρη συνέπειά του, δεν διαφωνώ.
Συνεπώς λογικές του τύπου "άρα δεν αξίζει" δεν ταιριάζουν, γιατί η έννοια επιστήμη δεν έχει να κάνει με ανταγωνισμό, αλλά με εμβάθυνση σε κάποιο πνευματικό αντικείμενο.
Θα μπορούσε για παράδειγμα να συμβεί, κάποιος, στην φούρια του να προλάβει τα 4-5 χρόνια των σπουδών να τα περάσει όλα χωρίς εμβάθυνση. Το πανεπιστήμιο αν δεν είναι σε θέση να βοηθάει τους ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να μάθουν, και προσανατολίζεται σε λογικές αξίζει να με διαβάσει / δεν αξίζει, τότε δεν είναι Πανεπιστήμιο, αλλά όπως σίγουρα πολλοί ευελπιστούν (και καθηγητές), είναι κέντρο πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας και αντοχής.
Δυστυχώς πολλοί από εσάς δεν έχετε κανένα πρόβλημα με τα παραπάνω σαν ουσία, αλλά έχετε πρόβλημα με τα παραπάνω σαν λέξεις.
Βγάζοντας έξω τα κομματόσκυλα και τους λοιπούς παρατρεχάμενούς τους, τολμώ να είπω, ότι οι αιώνιοι αποτελούν μάλιστα έναν πολύ ενδιαφέροντα και θετικό παράγοντα του Πανεπιστημίου.
-
- Kilobyte level
Αν και εγώ είμαι υπέρ της διαγραφής τους, αυτό που προτείνεις είναι μια λύση, αρκεί να υπάρχει πρόνοια για τους έχοντες οικονομική δυσχέρεια.PASCAL wrote:Έλεος ρε παιδιά με τη νοοτροπία "πονάει χέρι κόβω χέρι". Δηλαδή όποιος είναι πάνω ν+2 χρόνια δεν μπορούν να τον βάλουν να πληρώνει κάποια δίδακτρα; Πρέπει σώνει και καλά να τον διώξουν;
Συμφωνώ 100%, ειδικά αν στον όρο μόρφωση περιλαμβάνεις και την ενασχόληση με την επιστήμη που αφορά έκαστη σχολή.Το νόημα του πανεπιστημίου (θα έπρεπε να) είναι η μόρφωση. Και όχι η δουλειά, η αγορά εργασίας. Αυτό το δεύτερο, μπορεί να είναι μια παράπλευρη συνέπειά του, δεν διαφωνώ.
Αυτή η άποψη χρήζει ανάλυσης! Είσαι ο πρώτος που την εκφράζει, θα ήθελες να εξηγήσεις τι εννοείς;Βγάζοντας έξω τα κομματόσκυλα και τους λοιπούς παρατρεχάμενούς τους, τολμώ να είπω, ότι οι αιώνιοι αποτελούν μάλιστα έναν πολύ ενδιαφέροντα και θετικό παράγοντα του Πανεπιστημίου.
Last edited by Dog oF wAr on Fri Sep 28, 2007 2:38 pm, edited 1 time in total.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
-
- Kilobyte level
Για μένα το κύριο πρόβλημα των αιωνίων είναι ακριβώς αυτό. Και πολλοί μάλιστα μένουν αιώνιοι για αυτό ακριβώς το λόγο...*estrngd wrote: Βγάζοντας έξω τα κομματόσκυλα και τους λοιπούς παρατρεχάμενούς τους [...]
Μία πιο πρακτική αντιμετώπιση θα ήταν να χάσουν οι αιώνιοι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, όπως ακριβώς δεν έχουν δικαίωμα για πάσο, στέγαση, σίτιση μετά από ένα ορισμένο χρονικό όριο...
It is by will alone I set my mind in motion...