Τελεσίγραφο από τα πανεπιστήμια στους «αιώνιους» φοιτητές
Νομίζω πως το μέτρο έχει και κάποια παραθυράκια.Μπορείς να δηλώσεις πως επιθυμείς να διακόψεις για κάποιο καιρό τις σπουδές και να τις συνεχίσεις μετά,χωρίς να σε πιάνει έτσι το όριο.Επίσης αν φαίνεται ότι ανήκεις στην κατηγορία που ανέφερε ο default_user , νομίζω πως θα υπάρχει μια ελαστικότητα.
Γενικά είμαι υπέρ αυτού του μέτρου.Οι λόγοι είναι αυτοί που ανέφεραν οι υποστηρικτές αυτής της άποψης πριν..
Γενικά είμαι υπέρ αυτού του μέτρου.Οι λόγοι είναι αυτοί που ανέφεραν οι υποστηρικτές αυτής της άποψης πριν..
Γίνε κι εσύ βρυκόλακας και δάγκωνε όποιον βρεις!!! -> http://s1.bitefight.gr/c.php?uid=32862
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Θα συμφωνήσω για αρχή πως το ζήτημα είναι μικρής σημασίας σε σχέση με πραγματικά προβλήματα του Πανεπιστημίου. Για μένα ένα μέτρο αποτελεσματικό θα ήταν να υπάρχει εγγραφή κάθε χρόνο. Δηλαδή στην αρχή κάθε ακαδημαική χρονιάς όλοι οι φοιτητές να πάνε να ανανεώνουν την εγγραφή τους. Αν για δύο συνεχόμενα έτη δεν ανανεώσει την εγγραφή του κάποιος τότε ας διαγράφεται. Αυτό σε συνδυασμό με την πρόταση του nap να χάσουν οι αιώνιοι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και με να μην έχουν δικαίωμα για πάσο, στέγαση, σίτιση μετά από ένα ορισμένο χρονικό όριο νομίζω λύνει το πρόβλημα.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...

- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
nap wrote:Για μένα το κύριο πρόβλημα των αιωνίων είναι ακριβώς αυτό. Και πολλοί μάλιστα μένουν αιώνιοι για αυτό ακριβώς το λόγο...*estrngd wrote: Βγάζοντας έξω τα κομματόσκυλα και τους λοιπούς παρατρεχάμενούς τους [...]
Μία πιο πρακτική αντιμετώπιση θα ήταν να χάσουν οι αιώνιοι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, όπως ακριβώς δεν έχουν δικαίωμα για πάσο, στέγαση, σίτιση μετά από ένα ορισμένο χρονικό όριο...
ποιόν ενοχλεί μια τέτοια λύση? μην κοιτάτε μόνο την ΑΣΟΕΕ, δείτε και τμήματα που δεν έχουν εργαστήρια/φροντιστήρια. Αν κάποιος δλδ είναι σε κάποιο τμήμα φιλοσοφικής/κοινωνιολογικής σχολής? Δεν είμαστε μόνο εμείς στο μικροσκόπιοtsilochr wrote:Εγώ προσωπικά λέω, μετά τα 2ν (ν+ν/2 ή όποια formula θέλουν) ας τους κόψουν κάθε φοιτητικό προνόμιο, πάσο, βιβλία, σίτιση. Για να είμαι ακραίος, μετά τα 2ν να μην έχουν δικαίωμα στα συλλογικά των φοιτητών. Αλλά να μην διαγράφονται. Αν ο άλλος κατέβει να πάρει το πτυχίο του, να μπορεί.
Και το προχωρώ παραπέρα. Για να κρίνει κανείς ένα τέτοιο μέτρο, δεν αρκούν οι εμπερίες του μέσα στο αμφιθέατρο ενός μόνο τμήματος, ενός μόνο πανεπιστημίου. Καλό θα ήταν να είχαμε και την γνώμη καθηγητών, υποψήφιων διδακτόρων, ερευνητών... Μπορεί να μην είναι εφιτκό αυτό μέσα στο venus αλλά νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί καθηγητές που ευχαρίστως να το κουβεντιάσουν μαζί σας. Μπορείτε να το φέρετε ως κουβέντα ακόμα και στο διάλλειμα μιας διάλεξης. Και αν έχετε φίλους από άλλες σχολές και άλλα πανεπιστήμια, μαζέψτε γνώμες, εικόνες και παραστάσεις από παντού. Βγείτε από το στενό κτίριο της Πατησσιών.default_user wrote:Ανοίχτε λίγο το μυαλό σας.
- default_user
- Kilobyte level
Αν γραφτείς στη Νομική για να την τελειώσεις μέχρι τα 40 σου μάλλον θα σημαίνει:default_user wrote:Τελειώνοντας το Ο.Π.Α , θέλω να γραφτώ στη Νομική ...αλλά σκοπεύω να την τελειώσω μέχρι τα 40 μου.Γιατί να μην μπορώ...??Απλά ερωτήματα δίνουν απαντήσεις , σε άλλα δυσκολότερα.Αυτά
α) Ότι το κάνεις για το μεράκι σου. Το πτυχίο για σένα θα έχει περισσότερο συναισθηματικό και συμβολικό χαρακτήρα. Πιο ουσιαστικά πράματα θα έχεις να λάβεις αν απλά παρακολουθήσεις τις διαλέξεις, λάβεις τη σχετική βιβλιογραφία και συμμετέχεις στην ευρύτερη επιστημονική διαδικασία.
β) Δε σε απασχολεί το γεγονός ότι μπορεί κάποιος άλλος που θα ήθελε να αφοσιωθεί ως φοιτητής και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη Νομική θα μπει τουλάχιστον μετά από ένα χρόνο.
Άποψη μου από τη στιγμή που δε μπαίνουμε όλοι σε μια σχολή έστω και αν θέλουμε, είναι πολυτέλεια να συζητάμε αν μπορούμε να μπούμε σε μια έξτρα σχολή ακολουθώντας πολύ χαλαρούς ρυθμούς. Φανταστείτε την ακραία περίπτωση ο καθένας μας να είναι δηλωμένος σε δύο σχολές. Θα σήμαινε ουσιαστικά μισές θέσεις όχι τόσο επειδή θα μπαίνανε τα μισά άτομα αλλά επειδή ο καθένας θα θυσίαζε σε ποιότητα σπουδών τη μία σχολή.
Προσωπικά θα ήθελα να φτάσουμε στο σημείο να σπουδάζουμε από ερασιτεχνισμό και δίψα για γνώση. Δύο πράματα που για μένα δε σημαίνουν χαλαρότητα, απλά όχι εξαναγκασμό. Αλλά για να φτάσουμε εκεί πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις.
Και σαν ένα πρώτο βήμα να δούμε γιατί κάποια άτομα που χαρακτηρίζονται ως αιώνιοι φοιτητές δε μπορούν να αντεπεξέλθουν. Ο σκοπός είναι να βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική επιθυμία να σπουδάσουν αλλά έχουν αντικειμενική δυσκολία να ανταποκριθούν. Το νομοσχέδιο ουσιαστικά με το 2ν αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως μια χώρα που δεν έχει κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, αν και αναγνωρίζω ότι για τις υπόλοιπες περιπτώσεις θα περιόριζε φαινόμενα αδικαιολόγητης και υπερβολικής χαλαρότητας που λόγω των τωρινών συνθηκών είναι κοινωνικά άδικα.
"With soap, baptism is a good thing"
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Αυτό δεν έχει όμως σχέση με τους αιώνιους φοιτητές άλλωστε και ακριβώς 4 χρόνια να είναι φοίτηση πάλι στερείται κάποιος τη θέση για ένα χρόνο. Δεν νομίζω πως προτείνεις να απαγορεύετει η φοίτηση σε δεύτερη σχολή. Και κάπου εδω αχνοφαίνεται το αδιέξοδο που δημιουργεί το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων... αλλά θα φύγω offZifnab wrote:δεν παύεις να στερείς από έναν νεότερο το πρώτο του πτυχίο για έναν χρόνο - για να πάρεις εσύ το δεύτερο σου...
Since I was born I started to decay

- default_user
- Kilobyte level
Ήμαρτον , ποιός σου είπε οτι ο νεότερος έχει προτεραιότητα?Τί θα πει νεότερος?όλοι ενήλικοι είμαστε...Εγώ εκμεταλλεύομαι το 10% για να μπώ , σε αυτόν αναλογεί το υπολοιπο 90% , καμία θέση δε του τρώω...Μιλάς για το δεύτερο πτυχίο , λές και είναι ανήθικο να το κάνει κανείς , λεσ και τουσ τρώμε το φαι...λολ Παιδιά , προσπαθήστε να ψεφύγετε από τη λυκειακή λογική...
- default_user
- Kilobyte level