Βιβλιοδιανομή ΤΕΛΟΣ!

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sat Sep 29, 2007 8:13 pm

Θυμάμαι όταν απαγορεύτηκαν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που έπαιρναν κέρματα. Μερικά καταστήματα που είχαν τέτοια παιχνίδια είχαν βάλει σημείωση έξω από το κλειστό μαγαζί τους:"ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ".
Ε τώρα και οι βιβλιοδιανομές έτσι θα λένε. Παιδιά εκσυγχρονιστείτε επιτέλους!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by cactus » Sat Sep 29, 2007 8:26 pm

cactus wrote:Βέβαια το scanάρισμα είναι ένα θέμα. Σε φωτοτυπάδικα πάει 0,50Ε η σελίδα!
Αλλά δεν είναι θέμα. Με εισφορές μπορούμε:

α) να σκανάρουμε όλες τις σημειώσεις και να πληρώσουμε ένα ποσό x όπου x>300euros

β) να αγοράσουμε ένα scanner με 60-70euros και να scanαρουμε 1000+ σελίδες
πχ 10 πακέτα επί 100 σελιδες έκαστο
laikedelic !
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by PASCAL » Sat Sep 29, 2007 8:38 pm

Όταν Μάιο η γενική συνέλευση αποφάσιζε πορεία ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο ορισμένοι είχαν να διαβάσουν κάτι σημειώσεις. Τώρα δεν θα έχουν ούτε αυτές.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sat Sep 29, 2007 8:51 pm

Εμένα γιατί μου φαίνεται πως είναι καθαρά απόφαση συγκλήτου το πως θα διανέμονται αυτές οι σημειώσεις.

Ο νόμος δεν υποχρεώνει την διανομή, αλλά δεν το απαγορεύει κιόλας.

Γιατί δεν καταθέτε ένα αίτημα και οι φοιτητές και οι καθηγητές στην σύγκλητο, ώστε να έχουν δικαίωμα οι καθηγητές να χρησιμοποιούν την εκτυπωτική μονάδα για να αναπαράγουν τις σημειώσεις τους;
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Sat Sep 29, 2007 9:44 pm

redlabel wrote:Έχεις δίκιο. Όταν οι καταλήψεις δεν χρησιμοποιούνται - ως προχωρημένο μέσο διεκδικητικού αγώνα - με σύνεση και επιλεκτικότητα, αλλά - αντίθετα - καταντούν να αποτελούν εργαλείο εύκολης εκτόνωσης και ταχείας απομαζικοποίησης, τότε συνήθως στρέφονται σε βάρος αυτών που τις χρησιμοποιούν, δηλαδή σε βάρος μας.
Αυτές οι καταλήψεις δεν φτάσαν μέχρι το τέλος - αντίθετα σταμάτησαν για τα μπάνια του λαού. Με την συνδρομή των παρατάξεων ανεξαιρέτως, οι οποίες επέδειξαν super σύνεση και επιλεκτικότητα!
PASCAL wrote: Όταν Μάιο η γενική συνέλευση αποφάσιζε πορεία ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο ορισμένοι είχαν να διαβάσουν κάτι σημειώσεις. Τώρα δεν θα έχουν ούτε αυτές.
Σύμφωνος!
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sat Sep 29, 2007 10:16 pm

Code: Select all

redlabel = Integer.MAX_INT;
Να συμπληρώσω σε αυτά οτί θα πρέπει να μάθουμε και από τα λάθη του παρελθόντος.

Επίσης, να προσθέσω οτί όσα χρόνια είμαι στη σχολή, ποτέ δεν έχω συγκεντρώσει/χρησιμοποιήσει σημειώσεις, για προσωπικούς λόγους.

Ξέρω οτί ίσως προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό, αλλά με την έλλειψη σημειώσεων δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

Ζούμε στην εποχή του Internet.Αδράξτε το, όπως μπορείτε (αν και ξέρω οτί υπάρχουν άτομα που δε μπορούν να έχουν πρόσβαση).
*estrngd wrote:
redlabel wrote:Έχεις δίκιο. Όταν οι καταλήψεις δεν χρησιμοποιούνται - ως προχωρημένο μέσο διεκδικητικού αγώνα - με σύνεση και επιλεκτικότητα, αλλά - αντίθετα - καταντούν να αποτελούν εργαλείο εύκολης εκτόνωσης και ταχείας απομαζικοποίησης, τότε συνήθως στρέφονται σε βάρος αυτών που τις χρησιμοποιούν, δηλαδή σε βάρος μας.
Αυτές οι καταλήψεις δεν φτάσαν μέχρι το τέλος - αντίθετα σταμάτησαν για τα μπάνια του λαού. Με την συνδρομή των παρατάξεων ανεξαιρέτως, οι οποίες επέδειξαν super σύνεση και επιλεκτικότητα!
Και ποιό, και πότε, θα ήταν το τέλος, *estrngd;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
DeusEx
byte level
byte level

Post by DeusEx » Sat Sep 29, 2007 11:01 pm

Δημοσια και δωρεαν παιδεια ...
ας γελασω . Ποτε θα σταματησουν να υποβαθμιζουν τα πανεπιστημια ? Ποτε θα ανοιξει τα ματια του ο λαος να δει τί ψηφιζει ?

Μην ακουσω κανενα σχολιο του στυλ , " και το πασοκ τι θα εκανε? "

Αυτη την στιγμη κρινω την υπαρχουσα κυβερνηση

(να διευκρινισω οτι δεν ειμαι κομματικοποιημενος )
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Sat Sep 29, 2007 11:45 pm

DeusEx wrote:Δημοσια και δωρεαν παιδεια ...
ας γελασω . Ποτε θα σταματησουν να υποβαθμιζουν τα πανεπιστημια ? Ποτε θα ανοιξει τα ματια του ο λαος να δει τί ψηφιζει ?

Μην ακουσω κανενα σχολιο του στυλ , " και το πασοκ τι θα εκανε? "

Αυτη την στιγμη κρινω την υπαρχουσα κυβερνηση

(να διευκρινισω οτι δεν ειμαι κομματικοποιημενος )
Ποτέ! :twisted: (optimistic prediction...)
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sun Sep 30, 2007 12:16 am

Προσωπικά δεν γνωρίζω τι γράφει στο σύνολο του ο νόμος αλλά από την εφαρμογή του μέχρι στιγμής έχουμε το θέμα των αιωνίων και των συγγραμάτων - 2 θέματα που βαραίνουν αρνητικά τους φοιτητές. Αναρωτιέμαι, κάποιο νέο μέτρο υπέρ του φοιτητή εισάγει αυτός ο νόμος?

Σιγά σιγά θα σκάνε ολοένα και νέα θέματα. Όταν τελειώσουν οι εξετάσεις καλό θα είναι να συμμετέχετε όλοι στις ΓΣ. Αν υπάρχει μια διάχυτη δυσαρέσκεια για τα μέτρα αυτά, αυτή πρέπει να εκφραστεί προς τα έξω. Αλλά με έξυπνα και όχι με αυτοκαταστροφικά μέτρα. Θα πρέπει να παίξουμε ακόμα και το επικοινωνιακό παιχνίδι για τα μάτια της κοινής γνώμης.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sun Sep 30, 2007 1:03 am

tsilochr wrote:Αν υπάρχει μια διάχυτη δυσαρέσκεια για τα μέτρα αυτά, αυτή πρέπει να εκφραστεί προς τα έξω. Αλλά με έξυπνα και όχι με αυτοκαταστροφικά μέτρα.

Code: Select all

tsilochr++;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

cactus
Mbyte level
Mbyte level
Post by cactus » Sun Sep 30, 2007 1:33 am

PASCAL wrote:Όταν Μάιο η γενική συνέλευση αποφάσιζε πορεία ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο ορισμένοι είχαν να διαβάσουν κάτι σημειώσεις. Τώρα δεν θα έχουν ούτε αυτές.
πάντα τι μπορούμε να ζητήσουμε από τους άλλους. και κάποιος ας μας οργανώσει επιτέλους, πχ σήμερα ή αυριο η πορεία μπαμπά;
τίποτα να κάνουμε εμείς, ίσως;; κάτι που να αυτοορίζεται και να μην ορίζεται από το αντίθετο του....! και καλά η πορεία, αλλά η κατάληψη παρα είναι άκυρο μέσο για αντίδραση!!

βαρετό απλά...
...ούτως ή αλλως πάντα αυτός που παλεύει να επιβιώσει νικά, όχι αυτός που γκρινιάζει για βοήθεια.

anywayz
laikedelic !
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Sep 30, 2007 3:47 am

Από ότι λέγεται εκτός από τις σημειώσεις και τα βιβλία θα μειωθούν σε ένα για κάθε μάθημα με τα υπόλοιπα προαιρετικά από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς.. :-p

Και να πεί κανείς οτι ξοδεύαμε πολλά σαν κράτος στον τομέα (έχουμε που έχουμε χαμηλότατο ποσοστό του ΑΕΠ για την παιδεία με τις περικοπές δεν θα μείνει και τίποτα)..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sun Sep 30, 2007 7:24 am

...Και cactus++;
Ε, μία οικονομία στο χαρτί την χρειαζόμαστε, όπως προεπώθηκε (χιούμορ είναι).Τόσα δέντρα κάηκαν-μόνα τους,ε; μην σας μπαίνουν τρελές ιδέες!
Ada Lovelace

StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Sun Sep 30, 2007 1:32 pm

Pascal wrote:Όταν Μάιο η γενική συνέλευση αποφάσιζε πορεία ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο ορισμένοι είχαν να διαβάσουν κάτι σημειώσεις. Τώρα δεν θα έχουν ούτε αυτές.
++

Συνάδελφοι, ΓΙΑΤΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ???
Συνάδελφοι της Πληροφορικής, ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗ ΔΑΠ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΣ???

Συνάδελφοι, μέχρι πότε θα αρκεστείτε στη μλκία που σας δέρνει και θα προτείνετε μαζικές κινήσεις μέσω του Inet ή του πανεπιστημίου ή επιστολών διαμαρτυρίας και λοιπές άλλες ανόητες ρομαντικές δημοκρατικές διαδικασίες???

ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ??? (στη "δημοκρατία" της TV)
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΣΟ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΤΕ ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ-ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ??? (...)

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!
(και ορισμένοι είναι ΤΟΣΟ Προβατα -sorry πρόβατα- που αρχίζουν να προτείνουν μέτρο αντιμετώπισης να γίνουμε εμείς το τυπογραφείο! ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!)
Image
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Sep 30, 2007 1:53 pm

StormRider wrote:Συνάδελφοι, μέχρι πότε θα αρκεστείτε στη μλκία που σας δέρνει και θα προτείνετε μαζικές κινήσεις μέσω του Inet ή του πανεπιστημίου ή επιστολών διαμαρτυρίας και λοιπές άλλες ανόητες ρομαντικές δημοκρατικές διαδικασίες???
Ασχολίαστο... :roll: Τουλάχιστον λες αυτό ακριβώς που εννοείς.

Πάντως αν ήμουν ακόμα φοιτητής σε αυτή τη σχολή, θα θεωρούσα τα σχόλιά σου άκρως προσβλητικά (κατ' ελάχιστον).
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Sun Sep 30, 2007 2:03 pm

mikem4600 wrote:
StormRider wrote:Συνάδελφοι, μέχρι πότε θα αρκεστείτε στη μλκία που σας δέρνει και θα προτείνετε μαζικές κινήσεις μέσω του Inet ή του πανεπιστημίου ή επιστολών διαμαρτυρίας και λοιπές άλλες ανόητες ρομαντικές δημοκρατικές διαδικασίες???
Ασχολίαστο... :roll: Τουλάχιστον λες αυτό ακριβώς που εννοείς.

Πάντως αν ήμουν ακόμα φοιτητής σε αυτή τη σχολή, θα θεωρούσα τα σχόλιά σου άκρως προσβλητικά (κατ' ελάχιστον).
Ακρως προσβλητικό είναι να πιστεύεις ότι η δημοκρατία σήμερα είναι παρθένα...
Image
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Sep 30, 2007 2:18 pm

StormRider wrote:Ακρως προσβλητικό είναι να πιστεύεις ότι η δημοκρατία σήμερα είναι παρθένα...
Στη σχολή; Αναμφισβήτητα. Κι εσύ κάνεις ό,τι μπορείς για να την καταπατήσεις περαιτέρω. Μου θυμίζεις τη Σκαρμούτσου από τους Σταύλους της Εριέτας Ζαϊμη (ειδικά στα επισόδεια που κάνει την δική της, "ένοπλη" επανάσταση). :-D
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Sun Sep 30, 2007 2:45 pm

Όσο η σχολή είναι ανοιχτή και τρέχει, κανείς δεν ασχολείται με κάτι άλλο. Αυτό είναι ένα από τα νοήματα της κατάληψης. Απελευθέρωση από τα δεσμά μιας άρρωστης σχολής. Επαναπροσδιορισμός του χώρου της για συνέυρεση και βάση για αγώνα με όλα.

Τέτοιες καταλήψεις μπορούν να φτάσουν ως το τέλος, όσο μακριά και να είναι.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Sep 30, 2007 3:37 pm

*estrngd wrote:Τέτοιες καταλήψεις μπορούν να φτάσουν ως το τέλος, όσο μακριά και να είναι.
...το οποίο είναι; Η κατάργηση του νόμου; Η πτώση της κυβέρνησης; Η αλλαγή του πολιτεύματος; :roll: Έλα, πες μας κι εσύ τώρα που γυρίζει...

Ήδη ο StormRider μας είπε ότι τα δημοκρατικά πράγματα είναι ανόητα και ρομαντικά. Άραγε εσύ που βάζεις το τέλος;...

Απ' ότι φαίνεται ο Winston παίζει πολύ σε τέτοιες συζητήσεις, οπότε ας πετάξω κι εγώ ένα quote... :-D It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Sun Sep 30, 2007 4:23 pm

mikem4600 wrote:
*estrngd wrote:Τέτοιες καταλήψεις μπορούν να φτάσουν ως το τέλος, όσο μακριά και να είναι.
...το οποίο είναι; Η κατάργηση του νόμου; Η πτώση της κυβέρνησης; Η αλλαγή του πολιτεύματος; :roll: Έλα, πες μας κι εσύ τώρα που γυρίζει...

Ήδη ο StormRider μας είπε ότι τα δημοκρατικά πράγματα είναι ανόητα και ρομαντικά. Άραγε εσύ που βάζεις το τέλος;...

Απ' ότι φαίνεται ο Winston παίζει πολύ σε τέτοιες συζητήσεις, οπότε ας πετάξω κι εγώ ένα quote... :-D It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried.
Έλα ρε παιδάκι μου, κατάλαβε ό,τι θες... είναι οφφ η συζήτηση αλλά θα την συνεχίσω αφού επιμένεις.

Κατ' αρχήν κάτι μου λέει ότι όσοι διάβασαν τη δημοσίευσή μου, έχουν καταλάβει τη θέση μου, ότι δηλαδή το αυτί των πολιτικών ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ αν δεν βρεθούν σε κρίση, αν δεν εκτεθούν στα ΜΜΕ...(δυστυχώς) Οι υπόλοιπες "ανόητες ρομαντικές δημοκρατικές διαδικασίες" παρόλη τη συνταγματικά κατοχυρωμένη τους διαδικασία είναι απλά ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ που δεν βγάζει ΠΟΥΘΕΝΑ και ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ!

Όσο για τη δημοκρατικότητα των γενικών συνελεύσεων (που θέση δν θυμάμαι να είχα πάρει γιατί όπως φαίνεται είναι σαν να μιλάς στον τοίχο):
- Πότε οι αποφάσεις ενός κοινωνικού συνόλου ήταν περισσότερο αμεσοδημοκρατικότερες?

Χωρίς θείους-με-τσάμπα-εισητηρια-από-Αμέρικα για να ψηφίσουν δεξιά (δεν είπα χρώμα)
Χωρίς ρουσφετολογίες ή την απώλεια της αξιοπρέπειας του ψηφοφόρου ή τα μέσα επηρεασμού των εκάστοτε κομμάτων εξουσίας.

Βέβαια ΝΑΙ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΝΤΡΩΘΟΥΝ, είναι φυσιολογικό και παρεούλες εξωπανεπιστημιακών φασιστών να έρχονται και ρουσφετο-σημειώσεις να δίνονται και ιδέες να ξεπωλούνται την επομένη, από την γκόμενα που σου πλασαρίστηκε στο προηγούμενο πάρτυ.

Πιστεύω ότι αυτοί που διαλαλούν ότι τα πράγματα μέσα στο πανεπιστήμιο είναι τόσο σκτά όσο είναι έξω, είναι όλοι όσοι δεν ήταν παρών στις ΓΣ για να μας πούν τι θέλουν και τί πιστεύουν.
Είναι αυτοί που κοιτάζουν πάντα τον ευατό τους, το παρόν τους και για το μέλλον τους, "θα βολευτούμε μωρέ" και τώρα τρέχουνε για να βρούμε τις σημειώσεις από τους περσινούς, να φερθούν αναρχοκαπιταλιστικά και να ιδρύσουν δικά τους τυπογραφεία, να ξεχάσουν και να ξεπουληθούν.
mikem4600 wrote:Μου θυμίζεις τη Σκαρμούτσου από τους Σταύλους της Εριέτας Ζαϊμη (ειδικά στα επισόδεια που κάνει την δική της, "ένοπλη" επανάσταση)
^ Όπως φαίνεται οι καταλήψεις δεν έφτασαν μέχρι τέλους και η τηλεόραση νίκησε!

-Αν θέλετε να νικήσετε για μία φορά στη ζωή σας έστω και δικαιώματα που σας αφορούν άμεσα, ο δρόμος είναι η κινητοποίηση.-
Image
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sun Sep 30, 2007 4:30 pm

Καταλαβαίνω τα επιχειρήματά σας, αλλά πού ορίζετε το "τέλος" των καταλήψεων; Να κλείσουμε τη σχολή για χρόνια ολόκληρα; :-(
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Sun Sep 30, 2007 5:04 pm

@Stormrider
Επειδη ειμαι και topic Starter του θεματος στο οποιο αναφερεσαι, θα συμμετασχω για μια ακομη φορα σε ενα τετοιο θεμα αν και εδω και καιρο αποφασισα να απεχω.
Όσο για τη δημοκρατικότητα των γενικών συνελεύσεων (που θέση δν θυμάμαι να είχα πάρει γιατί όπως φαίνεται είναι σαν να μιλάς στον τοίχο):
- Πότε οι αποφάσεις ενός κοινωνικού συνόλου ήταν περισσότερο αμεσοδημοκρατικότερες?
Νομιζα οτι θελετε κατι παραπανω απο το κατεστημενο και κατι καλυτερο. Κατι πιο δημοκρατικο. Τωρα που δεν σας συμφερει(??) κανετε μια -αστοχη- συγκριση με την δημοκρατικοτητα στις εκλογες??

Αν θελεις να κανεις -την ατυχη- αυτη συγκριση θα πρεπει να θεωρησεις οτι τωρα πχ που βγηκε η ΝΔ να σου πει, κλεινω τα πανεπιστημια για 6 μηνες, γιατι ετσι θελω. Αυτο ειναι το ακριβως αναλογο παραδειγμα.

Θελω να προσυπογραψω το ποστ του κυριου Γκριτζαλη δεν το εκανα προηγουμενως.
Στην χωρα οπου καθε μορφη διαμαρτυριας (αποχη-καταληψη-απεργια) εχει ξεφτιλιστει απο τους απανταχου συνδικαλιστες για μικροκομματικες -και αλλες- σκοπιμοτητες, ειναι φυσικο να υπαρχει αυτη η αντιμετωπιση απο ολη την κοινη γνωμη και να μην κανει καμμια αισθηση ακομα και οταν χρειαζεται να υπαρξει αντιδραση ή/και ειναι δικαιολογημενη. Αυτο πληρωσε το φοιτητικο κινημα και δεν μπορεσε να καταφερει τιποτα.

Με τις υγειες -σας-μας-.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”