Πλήγμα στα εργασιακά μας δικαιώματα
-
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Αυτό το εξάμηνο είμαι σε εκπαιδευτική άδεια (νομίζω και ο vasvas) και δεν έχω πλήρη πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στο Τμήμα. Νομίζω ότι το θέμα αυτό θα τεθεί στην επόμενη Γ.Σ. (στα μέσα Οκτώβρη). Εκτιμώ ότι τα Τμήματα Πληροφορικής (μέλη ΔΕΠ) είναι μάλλον σε στάση αναμονής, για να δουν πώς θα το χειριστεί η νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ. Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει ανάλυση των δεδομένων και τοποθέτηση από τις φοιτητικές παρατάξεις
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.
-
- Kilobyte level
Πιστεύω πάντως ότι το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν προέρχεται από το ΥΠΕΠΘ. Θα κινδυνολογήσω, αλλά υπάρχει το εξής πιθανό σενάριο.
Το εν λόγω ΠΔ προτάθηκε από μια επιτροπή που συστάθηκε σε συμφωνία του ΥΠΕΠΘ με το ΥΜΕ. Εντοπίζω το πρόβλημα στο ΥΜΕ και όχι στο ΥΠΕΠΘ, με την εξής έννοια. Όπως φαίνεται δρομολογούνται έργα πληροφορικής από το κράτος (επομένως μιλάμε για το ΥΜΕ) - άρα μιλάμε για πολλά λεφτά, όπως όλες οι δουλειές που δίνονται με διαγωνισμούς του δημοσίου. Αν υπάρχουν κύκλοι μηχανικών στο ΥΜΕ, αυτοί προφανώς θα επιδιώξουν να αναλάβει ο κλάδος τους τα έργα. Ακόμα χειρότερα αν βρήκαν πρόθυμους συνάδελφους στο ΥΠΕΠΘ...
Απλά για να ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Το εν λόγω ΠΔ προτάθηκε από μια επιτροπή που συστάθηκε σε συμφωνία του ΥΠΕΠΘ με το ΥΜΕ. Εντοπίζω το πρόβλημα στο ΥΜΕ και όχι στο ΥΠΕΠΘ, με την εξής έννοια. Όπως φαίνεται δρομολογούνται έργα πληροφορικής από το κράτος (επομένως μιλάμε για το ΥΜΕ) - άρα μιλάμε για πολλά λεφτά, όπως όλες οι δουλειές που δίνονται με διαγωνισμούς του δημοσίου. Αν υπάρχουν κύκλοι μηχανικών στο ΥΜΕ, αυτοί προφανώς θα επιδιώξουν να αναλάβει ο κλάδος τους τα έργα. Ακόμα χειρότερα αν βρήκαν πρόθυμους συνάδελφους στο ΥΠΕΠΘ...
Απλά για να ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
-
- Kilobyte level
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Όντως..?redlabel wrote:ως Γενικός Γραμματέας και μετά Πρόεδρος της ΕΠΥ
Πως έγινε και η ΑΣΟΕΕ δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό , έκδοση θεμάτων , επιστημονική επιτροπή κτλ κτλ κτλ , που γίνεται κάθε χρόνο?
Το λέω γιατί έχω μιλήσει με καθηγητές του Καποδιστριακού και είχα πάρεί την εντύπωση οτι δεν συμμετείχαμε ποτέ σαν πανεπιστήμιο ή σαν μεμονομένοι καθηγητές στην διαδικασία..
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

-
- Wow! Terabyte level
Όντως. Υπηρέτησα στο Δ.Σ. της ΕΠΥ επί 10 χρόνια (6 χρόνια ως Μέλος, 2 χρόνια ως Γενικός Γραμματέας και 2 χρόνια ως Πρόεδρος) και αποσύρθηκα στα μέσα της δεκαετίας του '90, αφήνοντας χώρο στη νέα γενιά.AmmarkoV wrote:Όντως..?redlabel wrote:ως Γενικός Γραμματέας και μετά Πρόεδρος της ΕΠΥ
Πως έγινε και η ΑΣΟΕΕ δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό , έκδοση θεμάτων , επιστημονική επιτροπή κτλ κτλ κτλ , που γίνεται κάθε χρόνο?
Το λέω γιατί έχω μιλήσει με καθηγητές του Καποδιστριακού και είχα πάρεί την εντύπωση οτι δεν συμμετείχαμε ποτέ σαν πανεπιστήμιο ή σαν μεμονομένοι καθηγητές στην διαδικασία..

Πιστεύω ότι τις (όποιες) "καρέκλες" πρέπει να τις "υπηρετούμε", όχι να τις "παντρευόμαστε"...

Δ. Γκρ.
- silegav
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Γνωρίζει κάποιος αν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας έχουν κάτσει σε ένα τραπέζι για να καταθέσουν μια εμπεριστατωμένη πρόταση στην επερχόμενη Γ.Σ. του τμήματος;
Αν δεν έχει γίνει και κάποιος από εδώ μπορεί να τους ενεργοποιήσει, θα ήθελα να το κάνει.
Να αντιληφθεί και η Γ.Σ. ότι οι φοιτητές ξέρουν τι γίνεται και ότι είναι μαζί τους στις αποφάσεις.
Αν δεν έχει γίνει και κάποιος από εδώ μπορεί να τους ενεργοποιήσει, θα ήθελα να το κάνει.
Να αντιληφθεί και η Γ.Σ. ότι οι φοιτητές ξέρουν τι γίνεται και ότι είναι μαζί τους στις αποφάσεις.
- AnINffected
- Gbyte level
Αν με το να "ενεργοποιήσει" εννοείς να παρακινήσει ή δώσει ψυχολογική υποστήριξη, θα μπορούσα να το αναλάβω!
Άν εννοείς να συντάξει κείμενο πρότασης ή κάτι σχετικό, αυτό μπορεί να είναι εκτός των δυνατοτήτων μου!
Άν εννοείς να συντάξει κείμενο πρότασης ή κάτι σχετικό, αυτό μπορεί να είναι εκτός των δυνατοτήτων μου!
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

-
- Kilobyte level
Σε άλλο thread έχει αναφερθεί η ΕΠΕ (Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος). Αυτοί έχουν απευθύνει στο ΥΠΕΠΘ μια επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία μπορείτε να δείτε:
http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=299
Εμένα προσωπικά μου φαίνονται πολύ καλές και τεκμηριωμένες οι προτάσεις τους. Μπορούμε με κάποιον τρόπο να συνταχθούμε με την ΕΠΕ; Κατ' αρχήν εμείς την αναγνωρίζουμε ως κάποιας μορφής εκπροσώπησή μας;
Εμένα προσωπικά μου φαίνονται πολύ καλές και τεκμηριωμένες οι προτάσεις τους. Μπορούμε με κάποιον τρόπο να συνταχθούμε με την ΕΠΕ; Κατ' αρχήν εμείς την αναγνωρίζουμε ως κάποιας μορφής εκπροσώπησή μας;
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
- Proxenos
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πολλές "εκπροσωπήσεις"...Dog oF wAr wrote:Σε άλλο thread έχει αναφερθεί η ΕΠΕ (Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος). Αυτοί έχουν απευθύνει στο ΥΠΕΠΘ μια επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία μπορείτε να δείτε:
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
(Ελπίζω να μη θεωρηθεί off-topic) Άκουσα ότι στη σύγκλητο που έγινε τη βδομάδα που μας πέρασε θα συζητούσαν και για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων της πληροφορικής. Φυσικά αν δεν προηγούταν το θέμα της μη εφαρμογής του νόμου-πλαίσιο στην ΑΣΟΕΕ, οι προτάσεις που κατατέθηκαν από παρατάξεις και το σούσουρο των ΠΚΣιτών να κάψουν τα χαρτιά από τα χέρια του πρύτανη και να διαλυθεί η σύγκλητος, ίσως είχαμε δει φως σαν επίσημη θέση του πανεπιστημίου επί του θέματος. Το λόγο έχει η γενική συνέλευση του τμήματος και ελπίζω η απόφαση της να μη μας απογοητεύσει με συμβιβασμούς που θα υποβαθμήσουν το πτυχίο μας, συμβιβασμούς και από πλευράς κάποιων παρατάξεων και από κάποιους καθηγητές...
-
- Kilobyte level
[off]Ε, ψηφίστε τους λοιπόν για να νιώθουν ότι ενισχύουμε τις απόψεις τους περί σωστής συγκλήτου. Γιατί όταν όλοι λέμε ότι οι ΔΑΠίτες και οι ΠΑΣΠίτες πρέπει να πάρουν ένα μάθημα, τους άλλους τους ξεχνάμε... Τώρα που είναι πραγματική ανάγκη πού είναι όλοι τους;[/off]
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
Εγώ πιστεύω στη ΓΣ θα καταλάβουμε ποιοι είναι σε εγρήγορση και ποιοι κοιμούνται...τώρα παιδιά τι να λέμε, περιμένεις μια απόφαση από σύγκλητο και γίνεται τσίρκο-πυρομανείς είναι τα παιδιά; Ας άφηναν να παρθεί μια απόφαση κι ας έκαναν την παράσταση διαμαρτυρίας τους μόνοι τους με την ησυχία τους μετά...να είχαμε μια πρόταση τουλάχιστον, να είχε υπερψηφιστεί, να γνωρίζαμε και για το νόμο-πλαίσιο, να συζητούσαν και το θέμα μας ύστερα. Silegav εγώ τους αρκετούς συμφοιτητές μας ανενημέρωτους τους βρίσκω και μη σου πω κάποιοι βαριούνται να μάθουν. Περισσότερο ελπίζω από κάποια παράταξη, καλώς ή κακώς αυτοί είναι οι εκπρόσωποί μας και κάποια πράγματα τα βελτίωσαν. Καλό θα ήταν να είχαμε και τμηματική επιτροπή αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία και θα βγω off topic.
Τώρα, τι μπορούμε εμείς να κάνουμε: να ενημερώσουμε το συμφοιτητή μας που πιθανόν δεν ξέρει αναλυτικά τι έχει γίνει και έπειτα να απευθυνθούμε και σε κάποιον από παράταξη, αφού είναι εκπρόσωποί μας αυτό είναι το καθήκον τους, να υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας(αν δεν έχουν ήδη κάνει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση!). Αλλιώς δεν αξίζει να λέγονται συνδικαλιστές. Αυτοί μπορούν να μεταφέρουν άμεσα τη δυσαρέσκεια που επικρατεί και την αγωνία.
Από την άλλη πιστεύω ότι ήδη οι περισσότεροι καθηγητές που επισκέπτονται και το site το έχουν αντιληφθεί αυτό και δε θα συμφωνήσουν με τις προτάσεις αυτές που υποβαθμίζουν το πτυχίο μας.
Τώρα, τι μπορούμε εμείς να κάνουμε: να ενημερώσουμε το συμφοιτητή μας που πιθανόν δεν ξέρει αναλυτικά τι έχει γίνει και έπειτα να απευθυνθούμε και σε κάποιον από παράταξη, αφού είναι εκπρόσωποί μας αυτό είναι το καθήκον τους, να υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας(αν δεν έχουν ήδη κάνει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση!). Αλλιώς δεν αξίζει να λέγονται συνδικαλιστές. Αυτοί μπορούν να μεταφέρουν άμεσα τη δυσαρέσκεια που επικρατεί και την αγωνία.
Από την άλλη πιστεύω ότι ήδη οι περισσότεροι καθηγητές που επισκέπτονται και το site το έχουν αντιληφθεί αυτό και δε θα συμφωνήσουν με τις προτάσεις αυτές που υποβαθμίζουν το πτυχίο μας.
Παίρνοντας αφορμή απο το ποστ του Dog Of War(μην το πάρεις προσωπικά), θέλω να αναφέρω κάποια πράγματα λιγάκι off topic. Αν και παρακολουθώ το venus απο τη στιγμή που δημιουργήθηκε, απέφευγα να γράφω γιατι με ενοχλούν αρκετά τα σχόλια που γράφονται συνήθως για τους εκπροσώπους του τμήματος μας και για να αποφύγω και σχόλια του τύπου "τι μας λέει τώρα το κομματ..." Ο μόνός λόγος που ποσταρα εδώ ειναι γιατι θεώρησα πως έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση για το τοσο σημαντικό θέμα μεσα στο καλοκαίρι που η σχολή ήταν κλειστή. Και εγραψα οχι σας εκπρόσωπος η καλύτερα "πρωην" εκπρόσωπος πλέον, αλλά απλά σαν φοιτήτρια του τμήματος. Δεν αφήνω υπονοούμενα για το venus σαν κοινότητα και το αναφέρω αυτο για να μην παρεξηγηθώ. Δεν θέλω να καταλήξουμε σε off topic γιαυτο και δεν θα απαντήσω σε κανένα σχετικό σχόλιο.Dog oF wAr wrote:[off]Ε, ψηφίστε τους λοιπόν για να νιώθουν ότι ενισχύουμε τις απόψεις τους περί σωστής συγκλήτου. Γιατί όταν όλοι λέμε ότι οι ΔΑΠίτες και οι ΠΑΣΠίτες πρέπει να πάρουν ένα μάθημα, τους άλλους τους ξεχνάμε... Τώρα που είναι πραγματική ανάγκη πού είναι όλοι τους;[/off]
Σχετικά με το Π.Δ. δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη ακόμη καθώς το Υπουργείο εχει ζητήσει εκ νέου προτάσεις απο τις συγκλήτους των πανεπιστημίων. Που σημαίνει οτι παρά τις υπογραφές απο τους προέδρους των τμημάτων στην πρόταση του σφηκόπουλου, δεν είναι σίγουρο οτι θα καταλήξουμε σε αυτήν τη πρόταση. Η άποψη των εκπροσώπων της πασπ εκφράστηκε και στη συνέλευση του τμήματος τον ιουλιο και στα ιδια πλαίσια θα κινηθούμε και στη σύγκλητο (αναφέρομαι στο ψήφισμα).
Αν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις μπορούμε να τις συζητήσουμε και δεσμεύομαι πως τα παιδιά που μας εκπροσωπούν στη σύγκλητο πως θα τις λάβουν υπόψην τους.
-
- Wow! Terabyte level
Εκτιμώ ότι αυτό είναι μια χρήσιμη και γόνιμη αρχή, virginia.virginia wrote:Παίρνοντας αφορμή απο το ποστ του Dog Of War(μην το πάρεις προσωπικά), θέλω να αναφέρω κάποια πράγματα λιγάκι off topic. Αν και παρακολουθώ το venus απο τη στιγμή που δημιουργήθηκε, απέφευγα να γράφω γιατι με ενοχλούν αρκετά τα σχόλια που γράφονται συνήθως για τους εκπροσώπους του τμήματος μας και για να αποφύγω και σχόλια του τύπου "τι μας λέει τώρα το κομματ..." Ο μόνός λόγος που ποσταρα εδώ ειναι γιατι θεώρησα πως έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση για το τοσο σημαντικό θέμα μεσα στο καλοκαίρι που η σχολή ήταν κλειστή. Και εγραψα οχι σας εκπρόσωπος η καλύτερα "πρωην" εκπρόσωπος πλέον, αλλά απλά σαν φοιτήτρια του τμήματος. Δεν αφήνω υπονοούμενα για το venus σαν κοινότητα και το αναφέρω αυτο για να μην παρεξηγηθώ. Δεν θέλω να καταλήξουμε σε off topic γιαυτο και δεν θα απαντήσω σε κανένα σχετικό σχόλιο.Dog oF wAr wrote:[off]Ε, ψηφίστε τους λοιπόν για να νιώθουν ότι ενισχύουμε τις απόψεις τους περί σωστής συγκλήτου. Γιατί όταν όλοι λέμε ότι οι ΔΑΠίτες και οι ΠΑΣΠίτες πρέπει να πάρουν ένα μάθημα, τους άλλους τους ξεχνάμε... Τώρα που είναι πραγματική ανάγκη πού είναι όλοι τους;[/off]
Σχετικά με το Π.Δ. δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη ακόμη καθώς το Υπουργείο εχει ζητήσει εκ νέου προτάσεις απο τις συγκλήτους των πανεπιστημίων. Που σημαίνει οτι παρά τις υπογραφές απο τους προέδρους των τμημάτων στην πρόταση του σφηκόπουλου, δεν είναι σίγουρο οτι θα καταλήξουμε σε αυτήν τη πρόταση. Η άποψη των εκπροσώπων της πασπ εκφράστηκε και στη συνέλευση του τμήματος τον ιουλιο και στα ιδια πλαίσια θα κινηθούμε και στη σύγκλητο (αναφέρομαι στο ψήφισμα).
Αν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις μπορούμε να τις συζητήσουμε και δεσμεύομαι πως τα παιδιά που μας εκπροσωπούν στη σύγκλητο πως θα τις λάβουν υπόψην τους.
Δ. Γκρ.