Erasmus/Έρασμος

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Re: Erasmus/Έρασμος

Post by StormRider » Mon Oct 08, 2007 7:28 pm

PASCAL wrote:Ξέρει κανείς τις προϋποθέσεις συνοπτικά για να πας Erasmus; Ας πούμε τι πρέπει να έχεις περάσει από μαθήματα, αν χρειάζεται κάποιο πτυχίο ξένης γλώσσας, εισόδημα γονέων, διαθέσιμες θέσεις στο αντίστοιχο πανεπιστήμιο, αν μετράνε οι βαθμοί σου κτλ.
Αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να τις απαντήσει κάποιος? Ή να μας δώσει κάποιο link?

Αν θυμάμαι καλά είναι από 3ετείς και πάνω?...
Για Γερμανία έχει ακούσει κάποιος κάτι σχετικό? Τα πανεπιστήμια νομίζω είναι του Berlin και της Frankfurt με τα οποία σχετιζόμαστε...
Image
ndreamer
bit level
bit level

Post by ndreamer » Wed Oct 10, 2007 2:39 pm

Αυστηρές προϋποθέσεις για να σε πάρουν δεν υπάρχουν, νομίζω ότι εξαρτάται κυρίως από τις θέσεις που διαθέτουν τα ξένα πανεπιστήμια και τον αριθμό των φοιτητών που θα δηλώσουν. Αν είναι πολλοί οι υποψήφιοι λογικά θα προτιμήσουν άτομα που συνδυάζουν μεγαλύτερο βαθμό και περισσότερα μαθήματα αλλά συνήθως δεν είναι και τόοοσοι πολλοί αυτοί που δηλώνουν. Για παράδειγμα στη δική μου περίπτωση όταν έκανα την αίτηση για erasmus στο 2ο έτος χρωστούσα κάποια μαθηματάκια και σίγουρα δεν είχα περάσει ακόμα κάποια βασικά μαθήματα όπως μεταγλωττιστές, τεχνολογία λογισμικού, λειτουργικά κι ούτε είχα ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό αλλά με πήραν.
Η ξένη γλώσσα σίγουρα παίζει ρόλο χωρίς το πτυχίο να είναι απαραίτητη προϋπόθεση, είναι όμως ένα μεγάλο συν (δε θα σε πάρουν π.χ. εύκολα στη γαλλία αν δεν έχεις ιδέα από γαλλικά όπως εγώ :-D ).
Κι όσο για το εισόδημα γονέων στην επιλογή νομίζω ότι δεν παίζει κανένα ρόλο. Ίσως να παίζει στο αν θα πάρεις την υποτροφία ή όχι αλλά προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που να μη την πήρε.

Ελπίζω να έλυσα κάποιες απορίες :roll:
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Proxenos » Wed Oct 10, 2007 5:30 pm

StormRider wrote:
PASCAL wrote:Ξέρει κανείς τις προϋποθέσεις συνοπτικά για να πας Erasmus; Ας πούμε τι πρέπει να έχεις περάσει από μαθήματα, αν χρειάζεται κάποιο πτυχίο ξένης γλώσσας, εισόδημα γονέων, διαθέσιμες θέσεις στο αντίστοιχο πανεπιστήμιο, αν μετράνε οι βαθμοί σου κτλ.
Αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να τις απαντήσει κάποιος? Ή να μας δώσει κάποιο link?

Αν θυμάμαι καλά είναι από 3ετείς και πάνω?...
Για Γερμανία έχει ακούσει κάποιος κάτι σχετικό? Τα πανεπιστήμια νομίζω είναι του Berlin και της Frankfurt με τα οποία σχετιζόμαστε...
http://www.cs.aueb.gr/under_grad_studie ... x-gr.shtml

FU Berlin φυσικά στα Γερμανικά και κάνεις ό,τι κάνουν οι υπόλοιποι για να περάσεις το μάθημα. Φυσικά το Βερολίνο δεν παίζεται.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Wed Oct 10, 2007 7:41 pm

ndreamer wrote:Η ξένη γλώσσα σίγουρα παίζει ρόλο χωρίς το πτυχίο να είναι απαραίτητη προϋπόθεση, είναι όμως ένα μεγάλο συν (δε θα σε πάρουν π.χ. εύκολα στη γαλλία αν δεν έχεις ιδέα από γαλλικά όπως εγώ :-D ).

Ελπίζω να έλυσα κάποιες απορίες :roll:
Είδα εδώ ότι για να έρθει κάποιος στην ΑΣΟΕΕ μέσω erasmus πρέπει να έχει proficiency. Αυτό το καθορίζει δλδ το κάθε πανεπιστήμιο, ή γενικά για τους έλληνες που κάνουν αίτηση δεν είναι αναγκαίο το πτυψίο της ξένης γλώσσας?

Όντως έλυσες απορίες...
Proxenos wrote:FU Berlin φυσικά στα Γερμανικά και κάνεις ό,τι κάνουν οι υπόλοιποι για να περάσεις το μάθημα. Φυσικά το Βερολίνο δεν παίζεται.
Δηλαδή τί ακριβώς πρέπει να κάνω?... Τα μαθήματα είναι μόνο στα Γερμανικά meaning πρέπει να αρχίσω να ξεσκονίζω πολλά βιβλία.
Ενώ είδα ότι υπάρχει η δυνατότητα μεταπτυχιακού erasmus στο Humboldt Universitat zu Berlin...

Τέλος, από αυτά που γρήγορα διάβασα στο link κατάλαβα ότι σν συμπληρωθούν τα άτομα μπορείς να πας απλά χωρίς την υποτροφία...

-Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
Image
ndreamer
bit level
bit level

Post by ndreamer » Wed Oct 10, 2007 10:32 pm

StormRider wrote: Είδα εδώ ότι για να έρθει κάποιος στην ΑΣΟΕΕ μέσω erasmus πρέπει να έχει proficiency. Αυτό το καθορίζει δλδ το κάθε πανεπιστήμιο, ή γενικά για τους έλληνες που κάνουν αίτηση δεν είναι αναγκαίο το πτυψίο της ξένης γλώσσας?
Πιθανόν το επίπεδο ξένης γλώσσας να καθορίζεται από το κάθε πανεπιστήμιο, αλλά αυτό δεν το ξέρω και δε μπορώ να στο πω σίγουρα.
Πάλι από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι γνωρίζω άτομο που πήγε Ισπανία χωρίς να έχει κάποιο πτυχίο που να πιστοποιεί τις γνώσεις του αλλά έκανε μαθήματα και είχε μια ιδέα. Σε άλλα πανεπιστήμια μπορεί να μη σε δεχτούν χωρίς κάποιο πτυχίο, όπως επίσης σε κάποια άλλα μπορεί να σε δεχτούν και με επίπεδο Lower και όχι Proficiency απαραίτητα.
Νομίζω ότι αν δεν είναι μεγάλη η συμμετοχή αρκεί να πληρείς κάποιες βασικές προϋποθέσεις για να εγκριθείς από το δικό μας πανεπιστήμιο τουλάχιστον.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Wed Oct 10, 2007 11:51 pm

StormRider wrote: Είδα εδώ ότι για να έρθει κάποιος στην ΑΣΟΕΕ μέσω erasmus πρέπει να έχει proficiency. Αυτό το καθορίζει δλδ το κάθε πανεπιστήμιο, ή γενικά για τους έλληνες που κάνουν αίτηση δεν είναι αναγκαίο το πτυψίο της ξένης γλώσσας?
Χμ, η ιστορία έχει ως εξής (τουλάχιστον για τη Γερμανία): Τα Πανεπιστήμια δέχονται πολλούς αλλοδαπούς κατευθείαν για σπουδές, οπότε έχουν ήδη ένα πλαίσιο προϋποθέσεων για να σπουδάσεις εκεί. Αυτό απλά εφαρμόζεται και στην περίπτωση των φοιτητών ERASMUS.
StormRider wrote:
Τέλος, από αυτά που γρήγορα διάβασα στο link κατάλαβα ότι σν συμπληρωθούν τα άτομα μπορείς να πας απλά χωρίς την υποτροφία...

-Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
Ισχύει αυτό απ όσο ξέρω. Επίσης, το εισόδημα των γονιών είναι αδιάφορο για την υποτροφία.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
lina
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by lina » Fri Oct 26, 2007 11:19 pm

Proxenos, έχεις κάνει erasmus στο Βερολίνο???
Πώς ήτανε...?
Εχω ζήσει στη Γερμανία για 5 χρόνια και το Βερολίνο είναι μία από τις δύο πόλεις τις οποίες σκέφτομαι να δηλώσω για να πάω του χρόνου...
Βέβαια πρώτη μου επιθυμία θα ήτανε να πάω Παρίσι μιας και το λατρεύω..
Αν όμως έχεις πάει Βερολίνο θα ήθελα πολύ να μου πεις πως ήτανε...

merci beaucoup!! :-D
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sat Oct 27, 2007 1:03 pm

lina wrote:Proxenos, έχεις κάνει erasmus στο Βερολίνο???
Πώς ήτανε...?
Εχω ζήσει στη Γερμανία για 5 χρόνια και το Βερολίνο είναι μία από τις δύο πόλεις τις οποίες σκέφτομαι να δηλώσω για να πάω του χρόνου...
Βέβαια πρώτη μου επιθυμία θα ήτανε να πάω Παρίσι μιας και το λατρεύω..
Αν όμως έχεις πάει Βερολίνο θα ήθελα πολύ να μου πεις πως ήτανε...

merci beaucoup!! :-D
Εμένα το Βερολίνο μου αρέσει πάντα πολύ. Έχει πολλούς φοιτητές και γενικά πολύ νέο κόσμο, έχει πολλά πράγματα να δεις και κυρίως να ζήσεις και είναι συχνά στο κέντρο των εξελίξεων (πολιτικών, κοινωνικών, καλλιτεχνικών). Επίσης, είναι μια σχετικά φθηνή πόλη, στην οποία μπορείς να περάσεις καλά χωρίς να δώσεις μια περιουσία και χωρίς να σκεφτείς ούτε για μια στιγμή ότι δεν είσαι σε μια κοσμοπολίτικη πόλη. Όσο για το ERASMUS, πρέπει κανείς να κάνει ό,τι κάνουν και οι υπόλοιποι (ναι, ναι...). Περνάς όμως ένα εξάμηνο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, το οποίο μόλις ψηφίστηκε (μαζί με άλλα) σε ένα διαγωνισμό μεταξύ γερμανικών Πανεπιστημίων σαν "Elite-Universität" ;)
lina
byte level
byte level

Post by lina » Sat Oct 27, 2007 3:14 pm

Οταν λες πως πρέπει να κάνεις ότι κάνουν και οι υπόλοιποι τι εννοείς...?
Οτι κάνουν και οι γερμανοί φοιτητές..?Για τους φοιτητές δλδ που είναι από εράσμους δεν υπάρχουν ξεχωριστές διαλέξεις , αλλά παρακολουθούν κανονικά με τους άλλους..?
Και κάτι ακόμη..Τα μαθήματα είναι όλα στα γερμανικά...?
Οχι πως με πειράζει απλά ρωτάω..
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sat Oct 27, 2007 7:01 pm

lina wrote:Οταν λες πως πρέπει να κάνεις ότι κάνουν και οι υπόλοιποι τι εννοείς...?
Οτι κάνουν και οι γερμανοί φοιτητές..?Για τους φοιτητές δλδ που είναι από εράσμους δεν υπάρχουν ξεχωριστές διαλέξεις , αλλά παρακολουθούν κανονικά με τους άλλους..?
Και κάτι ακόμη..Τα μαθήματα είναι όλα στα γερμανικά...?
Οχι πως με πειράζει απλά ρωτάω..
Έτσι ακριβώς, οι ίδιες διαλέξεις, η ίδια γλώσσα, οι ίδιες εργασίες.
lina
byte level
byte level

Post by lina » Sat Oct 27, 2007 7:50 pm

Κάτι που σημαίνει πως είναι δύσκολα...?
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sun Oct 28, 2007 12:56 pm

lina wrote:Κάτι που σημαίνει πως είναι δύσκολα...?
Η δυσκολία είναι σχετική. Εμένα δε μου φάνηκαν δύσκολα, αλλά δε μου είχε φανεί δύσκολη και η Εισαγωγή στον Προγραμματισμό. Η δυσκολία έγκειται για τους περισσότερους στη γλώσσα και τη νοοτροπία της διδασκαλίας, όχι στο περιεχόμενο. Α, και να ζητάτε πάντα να πάρετε βαθμό σαν φοιτητές ERAMUS στη Γερμανία. Πολλά μαθήματα (συχνά τα περισσότερα) τή τα περνάει κανείς ή όχι, βαθμοί δεν υπάρχουν ;)
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Fri Jan 18, 2008 4:01 pm

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ/ ΕRASMUS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ανακοινώνεται ότι την ΤΕTΑΡΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008 και ώρα 13.00 – 15.00 θα γίνει ενημερωτική συνάντηση στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ για το Πρόγραμμα ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ /ERASMUS στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες όλων των τμημάτων του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα.
Η παρουσίαση που θα γίνει από την κα Κατερίνα Γαλανάκη, συντονίστρια σε επίπεδο ιδρύματος του Προγράμματος Δια βίου μάθηση / ERASMUS έχει σαν στόχο την πλήρη και λεπτομερή παροχή πληροφοριών σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2008
Από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και
Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
http://dias.aueb.gr/diavioumathisi.doc
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
UnderFlow
byte level
byte level

Post by UnderFlow » Wed Feb 06, 2008 1:47 pm

Ξέρει κανείς αν θα γίνει κάποια συνάντηση με τον κ Bαζιργιάννη πριν αρχίσουν οι δηλώσεις?
lamiwtis
bit level
bit level

Post by lamiwtis » Sun Feb 24, 2008 2:53 pm

Παιδια ξερεις καποιος να μου πει ποτε ληγουν οι αιτησεις ??Ατομα απο αλλα τμηματα μου εχουν πει πως 29 ειναι η τελευταια προθεσμια!!ισχυει και για εμας?? :shock:
Last edited by Loner on Thu Jan 20, 2011 4:08 pm, edited 2 times in total.
Reason: title was edited
ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΟΓΟΜΑΧΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΒΛΑΚΑ....ΘΑ ΣΕ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΝΙΚΗΣΕΙ ΛΟΓΩ ΠΕΙΡΑΣ.....
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Sun Feb 24, 2008 3:25 pm

Κάποιος που ξέρεις ας απαντήσει, ενδιαφέρει και εμένα. Μας είχαν πεί ότι θα γίνει και μία τμηματική συγκέντρωση για ενημέρωση, πότε θα γίνει, ξέρει κανείς?
Last edited by Loner on Thu Jan 20, 2011 4:09 pm, edited 2 times in total.
Reason: title was edited
Image
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Thu Feb 28, 2008 11:57 am

Νομίζω πως έγινε (αν δεν απατώμαι), πριν κανένα μήνα περίπου...
There's no place like 127.0.0.1
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Thu Feb 28, 2008 12:05 pm

Ethel wrote:Νομίζω πως έγινε (αν δεν απατώμαι), πριν κανένα μήνα περίπου...
Ναι, στις 23 Ιανουαρίου, εκείνη όμως δεν ήταν τμηματική... Είχαν πεί ότι θα γίνει τμηματική αργότερα...
Τεσπα, ξέρει κάποιος που είναι το γραφείο για το Erasmus?
Image
nantia_86
Venus Former Team Member

Post by nantia_86 » Thu Feb 28, 2008 3:34 pm

απ'το site του τμήματος: http://www.cs.aueb.gr/under_grad_studie ... t-gr.shtml
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Fri Feb 29, 2008 6:23 pm

Μου ήρθε το εξής mail:
O k. Vazirgiannis mas zitise na sas proothisoume to akoloutho minima:

=============================================
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ERASMUS
ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ

Σας ενημερώνουμε ότι oι πληροφορίες
σχετικά με το ERASMUS, τις ακολουθούμενες
διαδικασίες καθώς και έντυπα που πρέπει
να συμπληρωθούν βρίσκονταιστα:
http://www.aueb.gr/uniservices/socrates.htm
Επίσης πληροφορίες ειδικά για του
φοιτητές Πληροφορικής είναι στο:
http://www.cs.aueb.gr/under_grad_studie ... x-gr.shtml

H αίτηση περιλαμβάνει:
- την σχετική φόρμα που θα βρείτε στον
παραπάνω σύνδεσμο
- αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας
- πιστοποιητικό γνώσης της γλώσσας της
χώρας των Πανεπιστήμιων προορισμού

Οι αιτήσεις θακατατεθούν στην
Γραμματεία Πληροφορικής (υπ. Κ. Μάρκου
ΓΑΔ)

Η προθεσμία για τις αιτήσειςειναι 15
Μαρτίου 2008.

Στην συνεχεία
- θα γίνει η επιλογή των αιτήσεων με βάση
τα κριτήρια: προτιμήσεις, βαθμολογία,
γνώσεις γλώσσας
- οι επιλεγμενενοι/ες θα πρέπει να κάνουν
την διαδικασία του learning agreement (φόρμα
επίσης στις σχετικές ιστοσελιδες)
- να εξασφαλίσουν στέγη στο Πανεπιστήμιο
προορισμού.

Περισσότερες πληροφορίες:
- Αν. Καθ. Μ. Βαζιργιάννης (email: mvazirg at aueb.gr,
ώρες γραφείουΤρίτη 13:00 – 15:00)
- Επ. Καθ. Ευ. Παπαδοπουλου (email: evanthia at aueb.gr)
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
alexaki
byte level
byte level

Post by alexaki » Mon May 05, 2008 10:42 pm

να ενημερωσω οτι στη γραμματεια εχει βγει ανακοινωση με τα ατομα που επιλεχτηκαν για το ερασμους του χρονου!!!
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Mon May 05, 2008 11:03 pm

οταν λες του χρονου εννοεις για περιοδο Σεπτεμβριου?
Για περιοδο μετα το Δεκεμβρη ποτε γινονται οι αιτησεις και για ποτε ειναι?
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”