ΠηγήΑπέτυχε η επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου
ΧΩΡΙΣ επιτυχία έληξε τελικά η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τη Δευτέρα στο Μαϊάμι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
Η χειρουργική ομάδα του καθηγητή Ανδρέα Τζάκη προχώρησε στην επέμβαση καθώς βρέθηκε το κατάλληλο μόσχευμα ήπατος για τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά κατά τη διάρκεια της εγχείρησης διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν μεταστάσεις σε αρκετά όργανα, γεγονός που ακύρωνε την όποια θετική εξέλιξη από τη μεταμόσχευση.
Σύμφωνα με τη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το χειρουργείο ο Χριστόδουλος θα υποβληθεί στην προβλεπόμενη αγωγή.
http://www.kathimerini.gr
Απέτυχε η επέμβαση μετ. Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Απέτυχε η επέμβαση μετ. Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου
- default_user
- Kilobyte level
- nookie
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
w8...
Υποθετω πως η επεμβαση οσον αφορα το ηπαρ στεφθηκε απο επιτυχια,ασχετα εαν υπηρχαν μεταστασεις στα αλλα οργανα...
Αλλιως θα ηταν λιγο βλακεια να τον ανοιξαν,να ειδαν πως υπαρχει προβλημα και αλλου και να τον εραψαν χωρις να κανουν κατι...
Αραγε το συνολικο πακετο για την θεραπεια του ποσο να παει..?
ΥΓ. RIP == Rest In Peace i suppose...right?
Υποθετω πως η επεμβαση οσον αφορα το ηπαρ στεφθηκε απο επιτυχια,ασχετα εαν υπηρχαν μεταστασεις στα αλλα οργανα...
Αλλιως θα ηταν λιγο βλακεια να τον ανοιξαν,να ειδαν πως υπαρχει προβλημα και αλλου και να τον εραψαν χωρις να κανουν κατι...
Αραγε το συνολικο πακετο για την θεραπεια του ποσο να παει..?
ΥΓ. RIP == Rest In Peace i suppose...right?

Internal Imperfectness makes it sooo trickier than it should be..
http://www.youtube.com/watch?v=VPWi-OrMzV4
http://www.youtube.com/watch?v=ZOgBtI8Q ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=vxtf8ypY ... re=related
Ακομα και στο μεταπτυχιακο...Siranai..
- Zifnab
- Academic status: MSc
Ο γιατρός σταμάτησε 2 μήνες τις χημειοθεραπείες για να μπορέσει να δεχθεί μόσχευμα - πράγματι βρέθηκε αλλά ο καρκίνος επεχτάθηκε στην κοιλιακή χώρα, οπότε δεν έγινε καν προσπάθεια αξιοποίησης του...
Τώρα θα μου πείτε εξετάσεις δεν έκαναν πριν κάνουν την τομή + δεν έβλεπαν ότι οι όγκοι οργίαζαν ?! Τί να πω...
Τώρα θα μου πείτε εξετάσεις δεν έκαναν πριν κάνουν την τομή + δεν έβλεπαν ότι οι όγκοι οργίαζαν ?! Τί να πω...
- para
- Wow! Terabyte level
Απ' ό,τι κατάλαβα έκαναν την εγχείρηση -η οποία ήταν επιτυχής-, πήγαν να κάνουν τη μεταμόσχευση -η οποία απέτυχε αφού τελικά δεν έφερνε τα επιθυμητά αποτελέσματα- και τα πράγματα τώρα έχουν όπως είχαν πριν την εγχείρηση.
Το κυριότερο είναι.. ποιος τα πληρώνει;nookie wrote:Αραγε το συνολικο πακετο για την θεραπεια του ποσο να παει..?

Σωστά.nookie wrote:ΥΓ. RIP == Rest In Peace i suppose...right?
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
- sandra
- Wow! Terabyte level
Τέτοια θέματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα. Ειδικά οι μεταστάσεις είναι πολύ ύπουλες, και πολλές φορές οι ασθενείς περνούν από στάδια ανάκαμψης, παρουσιάζουν τρελή πρόοδο, όλοι νομίζουν ότι η θεραπεία είναι πετυχημένη και ξαφνικά βλέπεις δραματική εξέλιξη και την κατάσταση να χειροτερεύει από την μια στιγμή στην άλλη.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Εαν εχω καταλαβει καλα απο διαφορα που εχω διαβασει και απο σειρες που βλεπω (συνηθως ειναι αρκετα κοντα στην αληθεια)
Οταν καποιος εχει καρκινο, προσπαθουν να του κανουν μεταμοσχευση. Εαν ομως εχει πολλαπλες μεταστασεις (σαν τον χριστοδουλο) θεωρουν οτι θα παει "στραφι" ενα καλο μοσχευμα αφου ο ανθρωπος ειναι καταδικασμενος απο τις μεταστασεις. Οποτε οταν λενε απετυχε, σημαινει οτι δεν του εκαναν καν μεταμοσχευση φανταζομαι, απλα διαπιστωσανε οτι δεν γινεται.
Οταν καποιος εχει καρκινο, προσπαθουν να του κανουν μεταμοσχευση. Εαν ομως εχει πολλαπλες μεταστασεις (σαν τον χριστοδουλο) θεωρουν οτι θα παει "στραφι" ενα καλο μοσχευμα αφου ο ανθρωπος ειναι καταδικασμενος απο τις μεταστασεις. Οποτε οταν λενε απετυχε, σημαινει οτι δεν του εκαναν καν μεταμοσχευση φανταζομαι, απλα διαπιστωσανε οτι δεν γινεται.
- nookie
- Mbyte level
Καταστρεφεται...Ο οργανισμος το θεωρει ξενο σωμα και προσπαθει να το καταπολεμησει οποτε μεχρι να το παρουν χαμπαρι το οργανο εχει ηδη υποστει σημαντικη εως ανεπανορθωτη ζημια...
Και απο την στιγμη που φθειρεται το μοσχευμα καθισταται αχρηστο για περαιτερω χρηση...
Γι'αυτο και ζητειται πληρης συμβατοτητα!!!
Και απο την στιγμη που φθειρεται το μοσχευμα καθισταται αχρηστο για περαιτερω χρηση...
Γι'αυτο και ζητειται πληρης συμβατοτητα!!!

- sandra
- Wow! Terabyte level
Mε βάση τον ανοσολογικό μηχανισμό της απόρριψης εμφανίζονται κλινικά οι εξής τύποι απόρριψης:
Yπεροξεία απόρριψη: εμφανίζεται αμέσως μετά την αγγείωση του οργάνου και οφείλεται σε προσχηματισμένα αντισώματα.
Oξεία απόρριψη: εμφανίζεται 10-15 ημέρες μετά τη μεταμόσχευση, είναι το αποτέλεσμα δράσης ειδικών κυτταροτοξικών κυττάρων και το μόσχευμα κατακλύζεται από λεμφοκύτταρα και μακροφάγα.
Eπιταχυνόμενη απόρριψη: εκδηλώνεται 2-5 ημέρες μετά τη μεταμόσχευση. Συνήθως οφείλεται σε αντισώματα, δυνατόν όμως να συμμετέχουν και κύτταρα.
Xρόνια απόρριψη: εμφανίζεται μήνες ή και χρόνια μετά τη μεταμόσχευση και είναι το αποτέλεσμα δράσης αντισωμάτων και κυττάρων και δύσκολα αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά.
Yπεροξεία απόρριψη: εμφανίζεται αμέσως μετά την αγγείωση του οργάνου και οφείλεται σε προσχηματισμένα αντισώματα.
Oξεία απόρριψη: εμφανίζεται 10-15 ημέρες μετά τη μεταμόσχευση, είναι το αποτέλεσμα δράσης ειδικών κυτταροτοξικών κυττάρων και το μόσχευμα κατακλύζεται από λεμφοκύτταρα και μακροφάγα.
Eπιταχυνόμενη απόρριψη: εκδηλώνεται 2-5 ημέρες μετά τη μεταμόσχευση. Συνήθως οφείλεται σε αντισώματα, δυνατόν όμως να συμμετέχουν και κύτταρα.
Xρόνια απόρριψη: εμφανίζεται μήνες ή και χρόνια μετά τη μεταμόσχευση και είναι το αποτέλεσμα δράσης αντισωμάτων και κυττάρων και δύσκολα αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
- nookie
- Mbyte level
Σε καθε περιπτωση ομως.....απορριψη και αχρηστευση του μοσχευματος... :S

- koki
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Ganther, θα συμφωνήσω μαζί σου.Ganther wrote:Εαν εχω καταλαβει καλα απο διαφορα που εχω διαβασει και απο σειρες που βλεπω (συνηθως ειναι αρκετα κοντα στην αληθεια)
Μετά από 3 σαιζόν + 2 επεισόδια House MD έχω να δηλώσω τα εξής:
1) Πριν την μεταμόσχευση πρέπει να τσεκάρουν ότι δεν έχει υποτροπιάσει η υγεία του ασθενούς τόσο πολύ ώστε να μην πληροί τις προϋποθέσεις (να έχει σοβαρές ελπίδες επιβίωσης -βλ ύπαρξη άλλων ασθενειών κλπ) Βέβαια εάν είσαι ο εν λόγω, μπορεί να παρακαμφθούν κάποιοι κανόνες...
2) Δύσκολο να ανακάλυψαν τους όγκους (ειδικά εάν είναι τόσοι...)κατά την εγχείριση.. θα έπρεπε να είναι πολύ αλμπάνηδες, εκτός εάν δεν έψαχναν επίτηδες ή έτσι ανακοίνωσαν (βλ. (1))
3) Η εγχείριση δεν μπορεί να είναι επιτυχής + να μην έγινε μεταμόσχευση. Δηλαδή τι έκαναν; Του βγάλαν το συκώτι μόνο; Δεν παίζει. Εκτός εάν του αφαίρεσαν κάποιον μεγάλο όγκο, αλλά κατάφερε να επιβιώσει και χωρίς αυτό (το τμήμα).
Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι, νομίζω πως εάν δεν παρθεί το μόσχευμα από τράπεζα δωρητών αλλά από κάποιο πρόσωπο που το δώσει ρητά για τον συγκεκριμένο ασθενή, δεν υπάρχουν τόσοι έλεγχοι (εκτός ίσως ηθικής, εάν πρόκειται να κινδυνεύσει πάρα πολύ ο δότης και η πιθανότητα να σωθεί ο παραλήπτης είναι πολύ μικρή). Οπότε με αυτό στο μυαλό, ίσως απλά έκαναν την εγχείριση, και ό,τι γίνει :>
Αχ... πότε θα βγει το νέο επεισόδιο...

``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '
Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία
Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
- nantia_86
- Academic status: N>4
για την ιστορία το μόσχευμα το δέχτηκε άλλος ασθενής, ο οποίος ήταν ήδη έτοιμος. και κάτι ακόμη,δυστυχως μπορεί να έχουν γίνει μεταστάσεις αλλά πολλές φορές δεν φαίνονται από εξετάσεις, παρότι υπάρχουν πολύ σύγχρονα μηχανήματα και μόνο όταν "ανοίγεις" τον ασθενή μπορείς να είσαι σίγουρος για τα ευρήματα.
Τι το παλευουνε πια ? ελεος ...
Δεν θελω να φανω κακος , αλλα οποιοσδηποτε 'νορμαλ' θνητος - οπως εμεις , θα ηταν ηδη νεκρος και κατι μετρα κατω απο την γη , σε παρομοια περιπτωση ...
Εγω λυπαμαι μονο κατι παππουδες και γιαγιαδες που πανε και τα σκανε στην εκκλησια , παρα τις οικονομικες δυσκολιες που αντιμετωπιζουν ...
Δεν θελω να φανω κακος , αλλα οποιοσδηποτε 'νορμαλ' θνητος - οπως εμεις , θα ηταν ηδη νεκρος και κατι μετρα κατω απο την γη , σε παρομοια περιπτωση ...
Εγω λυπαμαι μονο κατι παππουδες και γιαγιαδες που πανε και τα σκανε στην εκκλησια , παρα τις οικονομικες δυσκολιες που αντιμετωπιζουν ...
-
- Mbyte level
Να τον αφήσουν δηλαδή να πεθάνει....;DeusEx wrote:Τι το παλευουνε πια ? ελεος ...
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα...μεταμοσχεύσεις και ιατρική φροντίδα δεν έχει μόνο ο Χριστόδουλος...ούτε είναι ο μόνος που πάει στην Αμερική όταν έχει πρόβλημά υγείας είναι...Δεν θελω να φανω κακος , αλλα οποιοσδηποτε 'νορμαλ' θνητος - οπως εμεις , θα ηταν ηδη νεκρος και κατι μετρα κατω απο την γη , σε παρομοια περιπτωση ...
Χωρίς να είμαι υπέρμαχος της εκκλησίας, πιστεύω ότι τα λεφτά που δίνει ο οργανισμός αυτός για να στηρίξει κόσμο με προβλήματα είναι πολύ περισσότερα από το κόστος της θεραπείας του ΧριστόδουλουΕγω λυπαμαι μονο κατι παππουδες και γιαγιαδες που πανε και τα σκανε στην εκκλησια , παρα τις οικονομικες δυσκολιες που αντιμετωπιζουν ...

"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Μα δυστυχώς δεν γίνεται κάτι..shodanjr_gr wrote:Να τον αφήσουν δηλαδή να πεθάνει....;

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- emperormario
- Wow! Terabyte level
Ε μην πηγαινουμε και στα ακρα...Σίγουρα, ως αρχιεπίσκοπος, έχει μια "ειδική" μεταχείρηση, αλλά είναι και άνθρωπος, οπότε ας δείξουμε λίγη κατανόηση
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Δεν γίνεσαι κακός. Έτσι είναι. Ο θάνατος ενός κοινού θνητού θα φέρει δάκρυα σε 100 άτομα. Ο θάνατος του αρχιεπίσκοπου θα φέρει δάκρυα σε 4.000.000 άτομα (καλώς ή κακώς) και κρίση στην εκκλησία η οποία μην ξεχνάμε έχει την 2η μεγαλύτερη περιουσία στη χώρα...DeusEx wrote:Δεν θελω να φανω κακος , αλλα οποιοσδηποτε 'νορμαλ' θνητος - οπως εμεις , θα ηταν ηδη νεκρος και κατι μετρα κατω απο την γη , σε παρομοια περιπτωση ...
κάλως ή κακώς η ψυχρή λογική που χρησιμοποίησες εμπεριέχει και αυτα που προσέθεσα...καθένας αντιμετωπίζεται ανάλογα με την "δύναμή" του και την "εξουσία" του...
laikedelic !
- para
- Wow! Terabyte level
Άκουσα σε τηλεοπτικό σταθμό ότι θα σταματήσουν οι προσπάθειες για μεταμόσχευση και πλέον θα συνεχίσουν μόνο με χημειοθεραπείες αφού φαίνεται ότι έχουν αποδεχτεί το πως εχει η κατάσταση.
[εκτός αν το θα σταματήσουν οι προσπάθειες για μεταμόσχευση αφορούσε την τελευταία μόνο μεταμόσχευση. Το πρώτο κατάλαβα πάντως]
[εκτός αν το θα σταματήσουν οι προσπάθειες για μεταμόσχευση αφορούσε την τελευταία μόνο μεταμόσχευση. Το πρώτο κατάλαβα πάντως]
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ