Υποδείξεις-Συστάσεις προς πρωτοετείς φοιτητές
- para
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Μπορεί να μην έχει το πρόγραμμα διάλεξη, κοινώς freeday!
(αλλά δε θα κρατήσει για πολύ, ερχονται τα φροντιστήρια και τα εργαστήρια να την κάνουν κι αυτή μια δημιουργική ημέρα!)
(αλλά δε θα κρατήσει για πολύ, ερχονται τα φροντιστήρια και τα εργαστήρια να την κάνουν κι αυτή μια δημιουργική ημέρα!)
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
-
- Venus Former Team Member
- Dreamcatcher
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
Πιαδία ένα λεξικό κάτι σας βρίσκεται??? βάλτε με στο κλίμα το πρωτάκι!!! λολ!!! τί είναι όλα αυτά διαλέξεις εργαστήρια κτλ????
--------------------------------------------------------
παιδιά εννοούσα!!!λολ
merged by Zifnab
--------------------------------------------------------
παιδιά εννοούσα!!!λολ
merged by Zifnab
Αν δεν πιστέψεις το Αδύνατο, δεν θα φτάσεις ποτέ στα οριά του το Δυνατό!!!
Dreamcatcher
Dreamcatcher
- para
- Wow! Terabyte level
Διαλέξεις: Μπαίνει ο καθηγητής του μαθήματος στην αίθουσα/αμφιθέατρο και παραδίδει το μάθημα. Η παράδοση αφορά, στο μεγαλύτερο βαθμό - αν όχι εξολοκλήρου, στην αναφορά της θεωρίας.
Φροντιστήρια: Το άλλο μισό των διαλέξεων. Τις πραγματοποιούν οι βοηθοί των καθηγητών ή άλλοι καθηγητές και αφορά, στο μεγαλύτερο βαθμό - αν όχι εξολοκλήρου, στην πρακτική πλευρά του μαθήματος. Ασκήσεις κτλ.
Εργαστήρια: Τα φροντιστήρια σε χώρους με Η/Υ
Φροντιστήρια: Το άλλο μισό των διαλέξεων. Τις πραγματοποιούν οι βοηθοί των καθηγητών ή άλλοι καθηγητές και αφορά, στο μεγαλύτερο βαθμό - αν όχι εξολοκλήρου, στην πρακτική πλευρά του μαθήματος. Ασκήσεις κτλ.
Εργαστήρια: Τα φροντιστήρια σε χώρους με Η/Υ

Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
-
Πρώτον, μην κάνεις διπλό Post, αλλά να χρησιμοποιείς το κουμπί "Επεξεργασία" (
) για να κάνεις τις όποιες διορθώσεις σου.
Διάλεξη: Μάθημα σε αμφιθεάτρο/αίθουσα(χώρος με καρέκλες και έδρα, αλλά μη-αμφιθεατρικός) με τον καθηγητή του μαθήματος
Εργαστήριο: Μάθημα στα εργαστήρια της σχολής (προς το παρόν στα CSLab1 και CSLab2 κι όχι στο 3, λόγω χώρου) από κάποιον βοηθό του μαθήματος, όπου ο φοιτητής έρχεται σε επαφή με το μάθημα μέσω hands-on-experience. Δηλαδή κάθεσαι μπροστά στο pc και γράφεις κώδικα υπό τις οδηγίες του βοηθού. Πολλές φορές περιλαμβάνει και εξέταση (γράφουμε προόδους)
Φροντιστήριο: Μάθημα συνήθως σε αμφιθέατρο/αίθουσα (σε εξαιρετικές περιπτώσεις στα εργαστήρια της σχολής) από κάποιον βοηθό όπως λύνονται επιπλέον ασκήσεις/απορίες και γίνεται μια επεξήγηση των διαλέξεων

Διάλεξη: Μάθημα σε αμφιθεάτρο/αίθουσα(χώρος με καρέκλες και έδρα, αλλά μη-αμφιθεατρικός) με τον καθηγητή του μαθήματος
Εργαστήριο: Μάθημα στα εργαστήρια της σχολής (προς το παρόν στα CSLab1 και CSLab2 κι όχι στο 3, λόγω χώρου) από κάποιον βοηθό του μαθήματος, όπου ο φοιτητής έρχεται σε επαφή με το μάθημα μέσω hands-on-experience. Δηλαδή κάθεσαι μπροστά στο pc και γράφεις κώδικα υπό τις οδηγίες του βοηθού. Πολλές φορές περιλαμβάνει και εξέταση (γράφουμε προόδους)
Φροντιστήριο: Μάθημα συνήθως σε αμφιθέατρο/αίθουσα (σε εξαιρετικές περιπτώσεις στα εργαστήρια της σχολής) από κάποιον βοηθό όπως λύνονται επιπλέον ασκήσεις/απορίες και γίνεται μια επεξήγηση των διαλέξεων
- Dreamcatcher
- Kilobyte level
-
- Michelle
- Gbyte level
Παιδιά επειδή στην προηγούμενη μου σχολή δεν είχαμε φροντηστήρια και δεν έχω ιδέα πως είναι, το τμήμα στα φροντηστήρια είναι ίσου μεγέθους ή χωριζόμαστε σε μικρότερα;
Διότι αμα είναι η χάβρα των διαλέξεων... χλωμό το βλέπω να γίνεται δουλειά :(
Διότι αμα είναι η χάβρα των διαλέξεων... χλωμό το βλέπω να γίνεται δουλειά :(
Question everything (and first of all, yourself)
w3.org/People/all#lea ✿ lea.verou.me ✿ @leaverou on Twitter
- Dreamcatcher
- Kilobyte level
- sandra
- Wow! Terabyte level
Όταν λέμε φροντιστήρια μην φανταστείς. Πηγαίνουν μόνο 5-10 άτομα, αν πέσεις σε καλό λύνεις και μερικά καλά θεματάκια αλλιώς είναι χάσιμο χρόνου. Πάντως στις διαλέξεις που λες δεν γίνεται καθόλου χάβρα μετά από τις 5-6 πρώτες. Από το πρώτο έτος το μόνο φροντιστήριο που μπορώ να σκεφτώ και είχε κάμποσο κόσμο ήταν αυτό των ψηφιακών το οποίο έγινε δύο φορές όλες κι όλες. Και επειδή στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα, τα πάντα εξαρτώνται από το προσωπικό σου διάβασμα. Ευτυχώς μέσα έχουμε αρκετά (βιβλιοθήκη, internet, e-class), οπότε όποιος θέλει μαθαίνει.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- Michelle
- Gbyte level
Πάντως όταν ήμουν πρωτο-πρωτοετής (:P) μας είχαν πει το ίδιο, οτι μετά απο λίγο καιρό ελάχιστοι θα πατάνε.
Τελικά δεν είχε γίνει τίποτα τέτοιο, μέχρι το δεύτερο έτος περίπου τα αμφιθέατρα γέμιζαν (αν και ομολογουμένως, με λιγότερο κόσμο απ'οτι αρχικά). Στο δεύτερο έτος, δεν πάταγα οπότε δεν ξέρω τι γινόταν :P

Τελικά δεν είχε γίνει τίποτα τέτοιο, μέχρι το δεύτερο έτος περίπου τα αμφιθέατρα γέμιζαν (αν και ομολογουμένως, με λιγότερο κόσμο απ'οτι αρχικά). Στο δεύτερο έτος, δεν πάταγα οπότε δεν ξέρω τι γινόταν :P
Εγώ πάντως δεν κατάλαβα, πειράζει;Dreamcatcher wrote:Μακάρι όλα τα άτομα της σχολής να πέφταν με αυτό τον τρόπο!!!! καταλαβαίνεις φαντάζομαι......ευχαριστώ παιδιά!!!!

- Dreamcatcher
- Kilobyte level
- Zifnab
- Academic status: MSc
Κρατήστε αυτά τα φροντηστήρια - αξίζουν πραγματικά:
Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη (1ο εξ)
Ψηφιακά Συστήματα (2ο εξ)
Υπολογιστικά Μαθηματικά (2ο εξ)
Λειτουργικά (4ο εξ)
Αυτόματα και Πολυπλοκότητα (4ο εξ)
Αλγόριθμοι (4ο εξ)
Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη (1ο εξ)
Ψηφιακά Συστήματα (2ο εξ)
Υπολογιστικά Μαθηματικά (2ο εξ)
Λειτουργικά (4ο εξ)
Αυτόματα και Πολυπλοκότητα (4ο εξ)
Αλγόριθμοι (4ο εξ)
Last edited by Zifnab on Tue Oct 09, 2007 2:25 pm, edited 1 time in total.
- Dreamcatcher
- Kilobyte level
- Zifnab
ισχύει => κατα τη γνώμη μου το πρώτο εξάμηνο δεν αξίζει για φροντηστήρια εκτός από Οικονομία που θα τολμούσα να πω ότι είναι καλύτερα και από την καθηγήτρια...Dreamcatcher wrote:από όλα αυτά μόνο το πρώτο δεν ειναι στο α' εξάμηνο???
Αφήστε που μπαίνουν κάτι άκυρες ώρες 7-9 (π.χ Μαθηματικός Λογισμός/Διακριτά) το βράδυ και μετά αντε να περιμένεις από τις 3...

Να ξέρετε επίσης ότι υπάρχουν και ασκήσεις για τα μαθηματικά στο internet έστω κάπως ελλειπείς ωστόσο κάνουν δουλειά...Πρέπει να λύσετε όσο πιο πολλές μπορείτε μέχρι τις εξαιτάσεις...
+ Συνήθως ειδικά για το δεύτερο έτος γιατι όσο περνανε τα εξάμηνα γίνεται σχεδον καθηερινό φαινόμενο - θα χρειαστεί κάποια μέρα στο πρόγραμμα να μένετε 8-12 ώρες (1ο εξάμηνο)... Φυσικά αν δεν παρακολουθείτε τα φροντηστήρια αυτό μειώνεται στο μισό ...
Last edited by Zifnab on Tue Oct 09, 2007 2:30 pm, edited 1 time in total.
- Michelle
- Gbyte level
Καλά μην το θεωρείς και δεδομένο αυτό, εκτός αν γίνει κανένα meeting του forum :PDreamcatcher wrote:Άστο σαν πρωτάκια κάπου θα τα πούμε απο κοντά! ευτυχως που το Venus είναι εξω απο πολιτικές παρατάξεις!!! κατ'αλαβες που το πήγαινα??? δεν το συνεχίζω!!!
Ξέρεις με πόσους συμφοιτητές μίλαγα στο φόρουμ της προηγούμενης μου σχολής που δεν τους είχα δει ποτέ;
Δεν είναι σαν σχολική τάξη το κάθε έτος, γίνεται πολύ μεγαλύτερη χάβρα :P
(Κάτι που προσωπικά δεν μου αρέσει, θα προτιμούσα να υπήρχαν μικρά τμήματα 20-30 ατόμων, αλλά που υποδομές στην Ελλάδα για κάτι τέτοιο

παιδια μια ερωτηση σχετικα με τα εργαστηρια α' εξαμηνου(java1,επιστημη Η/Υ):μπορει να τα παρακολουθησει καποιος που ειναι μεγαλυτερου ετους ή μονο οι πρωτοετεις?Το λεω λογω περιορισμενου χωρου των εργαστηριων και αν το χρωστανε το μαθημα πολλα ατομα θα γινεται πανικος.Zifnab ισως να μην ειναι το καταλληλο μερος να κανω αυτη την ερωτηση.... αλλα δεν βρηκα καπου αλλου να ταιριαζει

Be like water my friend!!!
B.L.
B.L.
- Zifnab
Michelle wrote:Καλά μην το θεωρείς και δεδομένο αυτό, εκτός αν γίνει κανένα meeting του forum :P
don't worry Michelle είμαστε αρκετά πιο συνεκτική ομάδα εδώ στο venus, όπως θα δεις...και κύριο πλεονέκτημα είναι ότι είμαστε μόνο της Πληροφορικής και όχι άλλων τμημάτων!

btw θα γίνουν κάποια meetings αλλά δυστυχώς οι πρωτοετείς διστάζουν να εμφανιστούν

Ναι φυσικά υπάρχει χώρος για όλους αφού ανάλογα πόσοι γραφτούν στο μάθημα μέσω του eclass (συνήθως έτσι γίνεται), επιλέγουν πόσα εργαστήρια θα γίνουν 5-8 π.χ, οπότε όλα οκ . Το πρόβλημα είναι τα ωράρια που συμπίπτουν από εξάμηνο σε εξάμηνο... και δεν μπορείς πάντα να τα παρακολουθείς...brainwave wrote: παιδια μια ερωτηση σχετικα με τα εργαστηρια α' εξαμηνου(java1,επιστημη Η/Υ):μπορει να τα παρακολουθησει καποιος που ειναι μεγαλυτερου ετους ή μονο οι πρωτοετεις?Το λεω λογω περιορισμενου χωρου των εργαστηριων και αν το χρωστανε το μαθημα πολλα ατομα θα γινεται πανικος.Zifnab ισως να μην ειναι το καταλληλο μερος να κανω αυτη την ερωτηση.... αλλα δεν βρηκα καπου αλλου να ταιριαζει![]()

Last edited by Zifnab on Tue Oct 09, 2007 2:38 pm, edited 1 time in total.
- Michelle
- Gbyte level
Εγώ πάντως σίγουρα 
Έχω πάει σε τόσα forum meetings που δεν μου κάνει πλέον αίσθηση ώστε να ...ντρέπομαι :P

Έχω πάει σε τόσα forum meetings που δεν μου κάνει πλέον αίσθηση ώστε να ...ντρέπομαι :P
Question everything (and first of all, yourself)
- Zifnab
ΤέλειαMichelle wrote:Έχω πάει σε τόσα forum meetings που δεν μου κάνει πλέον αίσθηση ώστε να ...ντρέπομαι :P

Δεν ξέρω αν τα έχετε απαντήσει πιο πριν... είστε από Θετική/Τεχνολογική ? Έιχατε πάρει ΑΟΘ? Η σχολή από τις πρώτες επιλογές? Αν ναι γιατί την προτιμήσατε σε σχέση με Καποδιστριακό π.χ?... Πώς μάθατε για το venus?