Nέα Κατάληψη..?
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Nέα Κατάληψη..?
Παιδιά έχω ακούσει πολλές φήμες για νέες καταλήψεις και έχω τρομάξει κάπως (αρκετά)...
έχεται ακούσει εσείς τπτ?
παρακαλώ αν ξέρει κανείς κάτι ας πει... (γιατί δε το βλέπω το πτυχίο μου...)
έχεται ακούσει εσείς τπτ?
παρακαλώ αν ξέρει κανείς κάτι ας πει... (γιατί δε το βλέπω το πτυχίο μου...)

- tZoLe
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Ας μείνουν μόνο κακές φήμες. Θέλω να φαωτάζομαι πως αυτό το εξάμηνο θα κυλήσει ομαλά.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- para
- Wow! Terabyte level
Αν υπάρξει περίπτωση να μπουμε ξανα στη διαδικασια να ψηφίσουμε καλό θα είναι απ' την πρώτη κι όλας φορά να έχουμε ένα ανεξάρτητο πλαίσιο για να μείνει ανοιχτή η σχολή.
Απ' ότι είχα διαβάσει σε παλαιοτερα posts κάποιοι απ' τα μέλη του forum είχαν πάρει αυτή την πρωτοβουλία. Αν είναι ακόμα πρόθυμοι να το εκφράσουν πριν ολοκληρωθεί η πρώτη ΓΣ που θα αφορά περίπτωση κατάληψης για να μπορέσει να πείσει ότι μπορεί να ψηφιστεί και να καταφέρει τελικά να πετύχει τη συνέχεια των μαθημάτων.
Απ' ότι είχα διαβάσει σε παλαιοτερα posts κάποιοι απ' τα μέλη του forum είχαν πάρει αυτή την πρωτοβουλία. Αν είναι ακόμα πρόθυμοι να το εκφράσουν πριν ολοκληρωθεί η πρώτη ΓΣ που θα αφορά περίπτωση κατάληψης για να μπορέσει να πείσει ότι μπορεί να ψηφιστεί και να καταφέρει τελικά να πετύχει τη συνέχεια των μαθημάτων.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Πρέπει να τονιστεί ότι η απόφαση δεν προχώρησε εξαιτίας καθοδήγησης και πρωτοβουλίας του Venus, και το τελευταίο δεν πήρε κανένα μέρος σε καμία απόφαση όσον αφορά το Ανεξάρτητο Πλαίσιο... Ανάλογη κατάσταση δεν θα ξανασυμβεί πιθανότατα, αν ξαναγίνουν καταλήψεις...para wrote:Απ' ότι είχα διαβάσει σε παλαιοτερα posts κάποιοι απ' τα μέλη του forum είχαν πάρει αυτή την πρωτοβουλία. Αν είναι ακόμα πρόθυμοι να το εκφράσουν πριν ολοκληρωθεί η πρώτη ΓΣ που θα αφορά περίπτωση κατάληψης για να μπορέσει να πείσει ότι μπορεί να ψηφιστεί και να καταφέρει τελικά να πετύχει τη συνέχεια των μαθημάτων.
- Fairy
- Gbyte level
Για τη σχολή μας δεν έχει φτάσει στα αυτιά μου κάτι συγκεκριμένο... ήδη από το καλοκαίρι όμως μου μεταφέρουν φίλοι φήμες από Καποδιστριακό και Αρχιτεκτονική ΕΜΠ...
Πάντως διαβάζω στο Web πως η Κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε κάποια κίνηση άμεσα σχετικά με το αρ. 16 μιας και έχουν βάλει το ασφαλιστικό στο πρόγραμμα.
Πάντως διαβάζω στο Web πως η Κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε κάποια κίνηση άμεσα σχετικά με το αρ. 16 μιας και έχουν βάλει το ασφαλιστικό στο πρόγραμμα.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- para
- Wow! Terabyte level
Εγώ πάλι άλλα διάβασα

Προχωράει η μεταρρύθμιση στην Παιδεία
Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής περισσότερες πληροφοριές, είχε την Τρίτη το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη περισσότερες πληροφοριές.
Ο κ. Στυλιανίδης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, τόνισε πως με τον πρωθυπουργό συζήτησαν για όλα τα θέμα της Παιδείας, και υπογράμμισε ότι η μεταρρύθμιση στην Παιδεία προχωράει. "Συμπληρώνουμε με κάθε τι αναγκαίο" ώστε να παρέχεται "το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης για όλη τη νεολαία" σημείωσε ο υπουργός.
πηγή
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Αυτες οι γενικολογες δηλωσεις δεν σημαινουν οτι προχωραει τπτ. Ειναι απλα για να δειξουμε οτι κατι κανουμε!
Γενικα ας μην αγχωνομαστε απο τωρα για τις καταληψεις και ας εχουμε στο μυαλο μας ολοι τι εγινε περισυ οταν θα πηγαινουμε να ψηφιζουμε, η οσοι δεν ψηφιζατε ας εχετε στο μυαλο σας τι εγινε περισυ ωστε να ερθετε να ψηφισετε.
Αναφερομαι και στους Υπερ και στους Κατα της καταληψης.
Γενικα ας μην αγχωνομαστε απο τωρα για τις καταληψεις και ας εχουμε στο μυαλο μας ολοι τι εγινε περισυ οταν θα πηγαινουμε να ψηφιζουμε, η οσοι δεν ψηφιζατε ας εχετε στο μυαλο σας τι εγινε περισυ ωστε να ερθετε να ψηφισετε.
Αναφερομαι και στους Υπερ και στους Κατα της καταληψης.
- Fairy
- Gbyte level
Παραθέτω δύο αρθράκια σχετικά με το τι έχει αποφασιστεί για φέτος και για το τι μελετάται. Όποιος έχει κέφι ας ρίξει μια ματιά.
e-paideia 1
e-paideia 2

"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- silegav
- Venus Project Founder
Εγώ διάβασα σε άρθρο ότι ο Καραμανλής προσπαθεί να βρει κοινά σημεία με το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να περάσει το άρθρο. Αν βλέπει ότι τα καταφέρνει, πιθανώς να το ξεκινήσει, αλλιώς πιθανώς να το αφήσει ή να κάνει εκλογές πάλι για να πάρει μεγαλύτερη πλειοψηφία.
Πάντως άλλη μια κατάληψη μόνο κακό θα έκανε κατά την άποψη μου...καλύτερα να πάμε να μπούμε στην Βουλή και τα γραφεία τους και να κάνουμε κατάληψη εκεί.
Πάντως άλλη μια κατάληψη μόνο κακό θα έκανε κατά την άποψη μου...καλύτερα να πάμε να μπούμε στην Βουλή και τα γραφεία τους και να κάνουμε κατάληψη εκεί.
- nookie
- Mbyte level
Ο ασφαλεστερος τροπος για να μην γινει της τρελης με τα εξαμηνα μας ειναι να μην πειραξει η κυβερνηση τα επιμαχα αρθρα!!
Αλλιως δεν βλεπω λογο να μην επαναληφθει οτι και περυσι
Αλλιως δεν βλεπω λογο να μην επαναληφθει οτι και περυσι

Internal Imperfectness makes it sooo trickier than it should be..
http://www.youtube.com/watch?v=VPWi-OrMzV4
http://www.youtube.com/watch?v=ZOgBtI8Q ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=vxtf8ypY ... re=related
Ακομα και στο μεταπτυχιακο...Siranai..
Δεν υπαρχει αλλος τροπος αντιδρασης ...
κανεις δεν θελει καταληψεις , αλλα δεν μπορουμε να ανεχομαστε παθητικα τα παντα ...
εγω παντος πιστευω (ισως εσφαλμενα!) οτι το μαρτυριο που περασαμε αυτο το εξαμηνο ηταν τιμωρια για τις καταληψεις ...
Για να ημαστε πιο υπομονετικοι στις μελλοντικες μεταρυθμισεις, του τυπου '' δεν αντεχω αλλη φορα τετοιο μαρτυριο , ας μην κανουμε καταληψη '' και να περασει το αρθρο 16 χωρις αντισταση
κανεις δεν θελει καταληψεις , αλλα δεν μπορουμε να ανεχομαστε παθητικα τα παντα ...
εγω παντος πιστευω (ισως εσφαλμενα!) οτι το μαρτυριο που περασαμε αυτο το εξαμηνο ηταν τιμωρια για τις καταληψεις ...
Για να ημαστε πιο υπομονετικοι στις μελλοντικες μεταρυθμισεις, του τυπου '' δεν αντεχω αλλη φορα τετοιο μαρτυριο , ας μην κανουμε καταληψη '' και να περασει το αρθρο 16 χωρις αντισταση
- sandra
- Wow! Terabyte level
Αρνούμαι να πιστέψω ότι ο μόνος τρόπος για να δείξουν την διαφωνία τους 20χρονα παιδιά είναι να κάνουν κατάληψη των σχολών. Δηλαδή δεν μιλάμε μόνο για παιδεία. Αυτό το πράγμα θα το κάνεις συνέχεια όποτε έχεις ένα πρόβλημα. Δεν μ'αρέσει ας τα σπάσω, πολύ ωραία λύση. Υπάρχουν τρόποι DeusEx. Αν σας νοιάζει τόσο πολύ το μέλλον μας θα βρείτε. Και σε πορείες πάμε αμα θέλετε, και στη Βουλή απέξω κατασκηνώνουμε. Αφού μας ενοχλεί τόσο πολύ δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε σαν τα ποντίκια μέσα στις σχολές. Εκτός κι αν θεωρείται το όλο μπάχαλο που προκλήθηκε εποικοδομητικός διάλογος και ώθηση για σκέψη μέσα στα πανεπιστήμια.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
silegav wrote:Πάντως άλλη μια κατάληψη μόνο κακό θα έκανε κατά την άποψη μου...καλύτερα να πάμε να μπούμε στην Βουλή και τα γραφεία τους και να κάνουμε κατάληψη εκεί.
θα συμφωνήσω με τα παιδιά. Αν γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις - να κατέβουν σε πορεία διαμαρτυρίας έστω το 50% των ενεργών φοιτητών που είναι τώρα στα αθηναϊκά ιδρύματα - θα γίνει πανικός. Συμμετοχή θέλει, όχι ακραίες αντιδράσεις.sandra wrote:Και σε πορείες πάμε αμα θέλετε, και στη Βουλή απέξω κατασκηνώνουμε. Αφού μας ενοχλεί τόσο πολύ δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε σαν τα ποντίκια μέσα στις σχολές.
- nookie
- Mbyte level
εεεεεεετσι 

- nookie
- Mbyte level
[οφφ]Εγω παντως θυμαμαι πως το αμφ.Α ρημαξε την ημερα της καταμετρησης των ψηφων στις φοιτητικες εκλογες...τις μεγαλες ζημιες δεν τις εκαναν οι φοιτητες ...
Και δεν εγινε τοτε κανενα ντου απο εξωπανεπιστημιακους....
Ο καθενας ας βγαλει οτι συμπερασματα θελει απο αυτο...[/οφφ]