Nέα Κατάληψη..?
- rigo
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Στην αρνητική στάση που λές, οδήγησε που ένα ολόκληρο εξάμηνο έγινε 2 μήνες και που ακόμα γράφουμε έχοντας αρχίσει από τον Αύγουστο!
Και εν πάσει περιπτώσει εξήγησε μου αν θέλεις για ποιό λόγο "δεν υπαρχει αλλος τροπος αντιδρασης ..." εκτός από την κατάληψη; Είδες κανένα άλλο αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο πέρα από τα προαναφερθέντα;
Και εν πάσει περιπτώσει εξήγησε μου αν θέλεις για ποιό λόγο "δεν υπαρχει αλλος τροπος αντιδρασης ..." εκτός από την κατάληψη; Είδες κανένα άλλο αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο πέρα από τα προαναφερθέντα;
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
αν σε βοηθαει να καταλαβεις, προσθετω, "δεν υπαρχει αλλος (καλυτερος!) τροπος αντιδρασης ..."
ολοι οι αλλοι τροποι αντιδρασης που μπορω να σκεφτω θα αγνοουνται απο τα ΜΜΕ και την κυβερνηση ... το μονο που θα προσφερουν θα ειναι η αυταπατη σε μας τους φοιτητες οτι κατι καναμε, οτι αντιδρασαμε , οτι δεν κατσαμε με τα χερια σταυρωμενα ! Για να ληφθει μια αντιδραση υποψιν πρεπει να ''ενοχλησει'' , να ακουστει και να κανει τον γυρω στα ΜΜΕ ως ειδηση ... αλλιως ξεχνιεται ...
Εκτος εαν εχεις καποιον αλλο τροπο αντιδρασης ?! Πες τον ...
ολοι οι αλλοι τροποι αντιδρασης που μπορω να σκεφτω θα αγνοουνται απο τα ΜΜΕ και την κυβερνηση ... το μονο που θα προσφερουν θα ειναι η αυταπατη σε μας τους φοιτητες οτι κατι καναμε, οτι αντιδρασαμε , οτι δεν κατσαμε με τα χερια σταυρωμενα ! Για να ληφθει μια αντιδραση υποψιν πρεπει να ''ενοχλησει'' , να ακουστει και να κανει τον γυρω στα ΜΜΕ ως ειδηση ... αλλιως ξεχνιεται ...
Εκτος εαν εχεις καποιον αλλο τροπο αντιδρασης ?! Πες τον ...
-
- Mbyte level
Οι πορίες είναι παθητικός τρόπος αντίδρασης;DeusEx wrote:Δεν υπαρχει αλλος τροπος αντιδρασης ...
κανεις δεν θελει καταληψεις , αλλα δεν μπορουμε να ανεχομαστε παθητικα τα παντα ...
Τιμωρία θα ήταν να είχαν χαθεί τα εξάμηνα...μάλλον ως ευλογία το βλέπω ότι παρ'όλα τα γινόμενα καταφέραμε να δώσουμε και τις τρεις εξεταστικές...εγω παντος πιστευω (ισως εσφαλμενα!) οτι το μαρτυριο που περασαμε αυτο το εξαμηνο ηταν τιμωρια για τις καταληψεις ...
Βέβαια πιθανότητα να συμφωνούν κάποιοι με το 16 δεν παίζει υποθέτω;Για να ημαστε πιο υπομονετικοι στις μελλοντικες μεταρυθμισεις, του τυπου '' δεν αντεχω αλλη φορα τετοιο μαρτυριο , ας μην κανουμε καταληψη '' και να περασει το αρθρο 16 χωρις αντισταση

"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Αν συμφωνεις με το αρθρο δεν εχω να προσθεσω τιποτα στην συζητηση μαζι σου. Σεβομαι την αποψη σου και ας μην συμφωνω ...shodanjr_gr wrote:Οι πορίες είναι παθητικός τρόπος αντίδρασης;DeusEx wrote:Δεν υπαρχει αλλος τροπος αντιδρασης ...
κανεις δεν θελει καταληψεις , αλλα δεν μπορουμε να ανεχομαστε παθητικα τα παντα ...
Τιμωρία θα ήταν να είχαν χαθεί τα εξάμηνα...μάλλον ως ευλογία το βλέπω ότι παρ'όλα τα γινόμενα καταφέραμε να δώσουμε και τις τρεις εξεταστικές...εγω παντος πιστευω (ισως εσφαλμενα!) οτι το μαρτυριο που περασαμε αυτο το εξαμηνο ηταν τιμωρια για τις καταληψεις ...
Βέβαια πιθανότητα να συμφωνούν κάποιοι με το 16 δεν παίζει υποθέτω;Για να ημαστε πιο υπομονετικοι στις μελλοντικες μεταρυθμισεις, του τυπου '' δεν αντεχω αλλη φορα τετοιο μαρτυριο , ας μην κανουμε καταληψη '' και να περασει το αρθρο 16 χωρις αντισταση
Οσο για την ευλογια που λες ... εκει ακριβως ηθελα να καταληξω απο την αρχη . Το συστημα δουλεψε αψογα ! Μας φερανε σε σημειο να σκιζομαστε σε 3πλες εξεταστικες και να το θεωρουμε και ευλογια !!! Πες και ευχαριστω αν ετσι νομιζεις ...
- rigo
- Gbyte level
Δεν θα μπορούσες να το θέσεις καλύτερα!! Αυτό ακριβώς έκανε και η κατάληψη για μένα! Γιατί κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν είδα και ούτε περιμένω να δώ. Αν είδες εσύ, διαφώτισε με!DeusEx wrote:το μονο που θα προσφερουν θα ειναι η αυταπατη σε μας τους φοιτητες οτι κατι καναμε, οτι αντιδρασαμε , οτι δεν κατσαμε με τα χερια σταυρωμενα !
Και όσο για το "μας φέρανε" σε σημειο να σκιζομαστε σε 3πλες εξεταστικες, θα το έθετα κάπως αλλιώς: "Μόνοι μας ήρθαμε" σε σημειο να σκιζομαστε σε 3πλες εξεταστικες και επομένως θεωρώ μεγάλη ευλογία που τουλάχιστον δεν έχασα ένα χρόνο από το ζωή μου άδικα. Το θέμα για μένα κλείνει εδώ, ούτως ή άλλως όλα αυτά τα περί νέων καταλήψεων είναι υποθετικά.
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
-
- Mbyte level
Δεν μας φέρανε...μόνοι μας ήρθαμε...Η άλλη επιλογή ήταν να τα χάναμε τα εξάμηνα....όποιος δεν ήθελε να σκιστεί με τις 3πλες εξεταστικές, μπορούσε απλά να απέχει...εγώ ήμουν και είμαι της άποψης ότι το "ηθικά" σωστό ήταν να χαθεί η εξεταστική, για να καταλάβουν μερικοί ότι οι αγώνες έχουν και κόστος και ότι οι καταλήψεις δεν είναι 10 άτομα να κρατάνε τη σχολή ανοιχτή και οι υπόλοιποι 1000 που ψήφισαν υπέρ να κάθονται σπίτια και να ρουφάνε τον φραπέ...γιατί φαίνεται ότι αυτοί που ψήφιζαν υπέρ, δεν καταλάβαιναν πραγματικά το βάρος της ψήφου τους.DeusEx wrote:
Οσο για την ευλογια που λες ... εκει ακριβως ηθελα να καταληξω απο την αρχη . Το συστημα δουλεψε αψογα ! Μας φερανε σε σημειο να σκιζομαστε σε 3πλες εξεταστικες και να το θεωρουμε και ευλογια !!! Πες και ευχαριστω αν ετσι νομιζεις ...
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
- mikem4600
- Gbyte level
Συμφωνώ... Κι εμένα η κρυστάλλινη μπάλα μου μου λέει τα ίδια. Άλλωστε η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξεως (αρκετά νωρίτερη από τα 4 χρόνιαtsilochr wrote:από μια συζήτηση που είχα τις προάλλες μου δόθηκε η εντύπωση ότι δεν θα επιδιωχθεί κατάληψη.

Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Εγω προσωπικα δεν ηρθα πουθενα ... Αν εσεις ''μονοι σας'' ηρθατε στην κατασταση να σκιζεστε σε 3πλες εξεταστικες και να αισθανεστε και ευλογιμενοι , τι να πω?! Εγω προσωπικα αισθανομαι τιμωρημενος που εχασα ολοκληρο το καλοκαιρι διαβαζωντας , και εχω φτασει σε σημειο εξαντλησης ...
... και τωρα θα επρεπε να λεω , ''ειμαι ευλογημενος που αισθανομαι ετσι γιατι μονος μου εφτασα σε αυτο το σημειο ! Ας κατσω τωρα στα αυγα μου γιατι που κουνηθηκα λιγο και αντεδρασα με ετσουξε ... ''
Ε, λοιπον , εγω δεν αισθανομαι ετσι ... αισθανομαι αλλιως !
... και τωρα θα επρεπε να λεω , ''ειμαι ευλογημενος που αισθανομαι ετσι γιατι μονος μου εφτασα σε αυτο το σημειο ! Ας κατσω τωρα στα αυγα μου γιατι που κουνηθηκα λιγο και αντεδρασα με ετσουξε ... ''
-
- Gbyte level
Ας σχολιάσω μόνο κάτι. Αν γίνει αυτό το ζήτημα του νόμου-πλαισίου και του Α16 είναι ζήτημα μίας εβδομάδας. Αν είχε γίνει από την αρχή, δεν θα ξέραμε τί σημαίνει διπλή εξεταστική...tsilochr wrote:Αν γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις - να κατέβουν σε πορεία διαμαρτυρίας έστω το 50% των ενεργών φοιτητών που είναι τώρα στα αθηναϊκά ιδρύματα - θα γίνει πανικός. Συμμετοχή θέλει, όχι ακραίες αντιδράσεις.
- Fairy
- Gbyte level
Αν η κατάληψη είναι λοιπόν η λύση γιατί δεν έμεινες (μείνατε, μείνανε)όλο το καλοκαίρι μέσα στη σχολή για να φανεί πως οι φοιτητές δε μασάνε; Ας ερχόσουν αδιάβαστος στην εξεταστική ή ας απείχες. Πώς σου ακούγεται;DeusEx wrote:Εγω προσωπικα δεν ηρθα πουθενα ... Αν εσεις ''μονοι σας'' ηρθατε στην κατασταση να σκιζεστε σε 3πλες εξεταστικες και να αισθανεστε και ευλογιμενοι , τι να πω?! Εγω προσωπικα αισθανομαι τιμωρημενος που εχασα ολοκληρο το καλοκαιρι διαβαζωντας , και εχω φτασει σε σημειο εξαντλησης ...
ΥΓ. Αν είναι να παίξουμε με τις λέξεις κουράγιο και έμπνευση να έχει κανείς. Νομίζω πως στάθηκες πολύ στις λέξεις που χρησιμοποιήσαν τα παιδιά και όχι στο νόημά τους...
Φιλικά πάντα

"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Δεν εναντιώνομαι σε κανέναν ... ούτε παίζω με τις λέξεις. Το μονο που προσπαθω να ξεκαθαρισω ειναι οτι υπαρχει και μια αλλη οπτικη γωνια του θεματος
Δεν αισθανομαστε ολοι ευλογημενοι για αυτο που περναμε . Δεν ειδαμε καμμια ειδικη μεταχειρηση ενός κατακρεουργημένου εξαμήνου (πχ μειωμένες εργασίες, ελαστικότητα στα θέματα, μικρότερη ύλη)… Για να μην παρεξηγηθώ , δεν απαίτησα κάτι τέτοιο , απλά λεω ότι δεν θα πω και ευχαριστώ για το μαρτύριο στο οποίο με οδήγησαν .
Να τονίσω ότι δεν το προκαλέσαμε μονοι μας αυτό … Μας οδήγησαν να το κάνουμε! Ξέρανε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις ( με μορφή καταλήψεων ) και προχώρησαν τις μεταρρυθμίσεις κανονικά . Απλά δεν νοιάστηκαν τι θα συμβεί ! Κανείς δεν νοιάζεται… Συνεπώς , αυτήν την ανελαστικότητα , εγώ την εκλαμβάνω ως τιμωρία. Άλλοι την εκλαμβάνονται ως ευλογία … ΟΚ ! δεκτό … ελπίζω να το σκεφτήκατε πριν το πείτε .
Δεν αισθανομαστε ολοι ευλογημενοι για αυτο που περναμε . Δεν ειδαμε καμμια ειδικη μεταχειρηση ενός κατακρεουργημένου εξαμήνου (πχ μειωμένες εργασίες, ελαστικότητα στα θέματα, μικρότερη ύλη)… Για να μην παρεξηγηθώ , δεν απαίτησα κάτι τέτοιο , απλά λεω ότι δεν θα πω και ευχαριστώ για το μαρτύριο στο οποίο με οδήγησαν .
Να τονίσω ότι δεν το προκαλέσαμε μονοι μας αυτό … Μας οδήγησαν να το κάνουμε! Ξέρανε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις ( με μορφή καταλήψεων ) και προχώρησαν τις μεταρρυθμίσεις κανονικά . Απλά δεν νοιάστηκαν τι θα συμβεί ! Κανείς δεν νοιάζεται… Συνεπώς , αυτήν την ανελαστικότητα , εγώ την εκλαμβάνω ως τιμωρία. Άλλοι την εκλαμβάνονται ως ευλογία … ΟΚ ! δεκτό … ελπίζω να το σκεφτήκατε πριν το πείτε .
- AnINffected
- Gbyte level
Τονίζω και εγώ οτί κανείς δε μας οδήγησε στην κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε.Ναι, μόνοι μας οδηγηθήκαμε.
Δική μας επιλογή δεν ήταν η κατάληψη (ανεξαρτήτως του αν το ήξεραν ή όχι);
Δική μας επιλογή δεν ήταν να προσπαθήσουμε να σώσουμε το εξάμηνο;
Δική μας επιλογή δεν ήταν να διαβάσουμε για το εξάμηνο και τις εξεταστικές;
Και, ναι, θα έπρεπε να λέμε και ευχαριστώ που σώθηκε το εξάμηνο (ενώ δεν θα έπρεπε να είχε σωθεί),
Και που ξεσκιστήκαμε στο διάβασμα και στις εργασίες (και μάθαμε κάτι παραπάνω),
Και που παρ'όλα τα προβλήματα έγιναν οι εξεταστικές (και περάσαμε κάποια μαθήματα).
Γιατί τα μαθήματα γίνονται για εμάς (ακόμη και εάν μερικές φορές γίνονται με λάθος τρόπους ή με λάθος κίνητρα), τα κάνουμε για εμάς, δεν "μας βάζουν άλλοι" να τα κάνουμε!
Εμείς έχουμε τον έλεγχο στη ζωή μας, όπως και την ευθύνη των πράξεων μας.
Δική μας επιλογή δεν ήταν η κατάληψη (ανεξαρτήτως του αν το ήξεραν ή όχι);
Δική μας επιλογή δεν ήταν να προσπαθήσουμε να σώσουμε το εξάμηνο;
Δική μας επιλογή δεν ήταν να διαβάσουμε για το εξάμηνο και τις εξεταστικές;
Και, ναι, θα έπρεπε να λέμε και ευχαριστώ που σώθηκε το εξάμηνο (ενώ δεν θα έπρεπε να είχε σωθεί),
Και που ξεσκιστήκαμε στο διάβασμα και στις εργασίες (και μάθαμε κάτι παραπάνω),
Και που παρ'όλα τα προβλήματα έγιναν οι εξεταστικές (και περάσαμε κάποια μαθήματα).
Γιατί τα μαθήματα γίνονται για εμάς (ακόμη και εάν μερικές φορές γίνονται με λάθος τρόπους ή με λάθος κίνητρα), τα κάνουμε για εμάς, δεν "μας βάζουν άλλοι" να τα κάνουμε!
Εμείς έχουμε τον έλεγχο στη ζωή μας, όπως και την ευθύνη των πράξεων μας.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

- mikem4600
- Gbyte level
Δηλαδή θεωρείς ότι μια τέτοια "ειδική μεταχείριση" θα ήταν καλό πράγμα; Δεν νομίζεις ότι θα υποβάθμιζε το πτυχίο σου, μιας και εξ' ορισμού θα μάθαινες λιγότερα;DeusEx wrote:Δεν αισθανομαστε ολοι ευλογημενοι για αυτο που περναμε . Δεν ειδαμε καμμια ειδικη μεταχειρηση ενός κατακρεουργημένου εξαμήνου (πχ μειωμένες εργασίες, ελαστικότητα στα θέματα, μικρότερη ύλη)… Για να μην παρεξηγηθώ , δεν απαίτησα κάτι τέτοιο , απλά λεω ότι δεν θα πω και ευχαριστώ για το μαρτύριο στο οποίο με οδήγησαν.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- AbstractType
- bit level
Και δυστυχώς είναι αρκετοί αυτοί....shodanjr_gr wrote: ....για να καταλάβουν μερικοί ότι οι αγώνες έχουν και κόστος και ότι οι καταλήψεις δεν είναι 10 άτομα να κρατάνε τη σχολή ανοιχτή και οι υπόλοιποι 1000 που ψήφισαν υπέρ να κάθονται σπίτια και να ρουφάνε τον φραπέ...γιατί φαίνεται ότι αυτοί που ψήφιζαν υπέρ, δεν καταλάβαιναν πραγματικά το βάρος της ψήφου τους.
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
για το τυπικό του topic, πληροφορίες από ΕΜΠ (όπου δίνουν εξετάσεις μέχρι το Νοέμβρη) λένε ότι δεν σκέφτονται καν καταλήψεις διότι πολύ απλά δεν τους παίρνει χρονικά.
Επίσης να αναφέρω ότι για να γίνει κατάληψη, θα πρέπει κάποιος να το υποστηρίξει σε κάποια ΓΣ. Με την κατάσταση που επικρατεί όμως από πλευράς πίεσης δεν νομίζω να το υποστηρίξει κανείς
Επίσης να αναφέρω ότι για να γίνει κατάληψη, θα πρέπει κάποιος να το υποστηρίξει σε κάποια ΓΣ. Με την κατάσταση που επικρατεί όμως από πλευράς πίεσης δεν νομίζω να το υποστηρίξει κανείς
- Stefano
- byte level
Εγώ πάλι άκουσα ότι το Συντονιστικό Φοιτητών (όπως το λένε τέλος πάντων) περιμένει το ΕΜΠ να τελειώσει τις εξετάσεις (αρχές Νοέμβρη) για να αρχίσουνε όλα τα Πανεπιστήμια κινητοποιήσεις.
Κακά τα ψέμματα πάντα το ΕΜΠ είναι στην πρώτη γραμμή των καταλήψεων.
Κακά τα ψέμματα πάντα το ΕΜΠ είναι στην πρώτη γραμμή των καταλήψεων.
Web Hosting - Internet Radio Hosting - Linux/Windows VPS - Web Design - e-Commerce Development
http://www.netshop-isp.com.cy
- Fairy
- Gbyte level
Εδώ είχανε κάνει ένα μήνα κατάληψη το 2004/05, χρονιά που κανείς άλλος δεν είχε κάνει...
Anyway ελπίζω έστω για φέτος να εκτονωθούν λίγο τα πράγματα, να κάνουμε μια νορμάλ χρονιά έτσι γι' αλλαγή, χωρίς να επαναπαυθούμε κιόλας. Απλά να μην καταφεύγουμε σε βεβιασμένες κινήσεις και η όλη εμπειρία των δύο τελευταίων ετών να μας διδάξει πως να χειριζόμαστε καταστάσεις πιο έξυπνα για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Anyway ελπίζω έστω για φέτος να εκτονωθούν λίγο τα πράγματα, να κάνουμε μια νορμάλ χρονιά έτσι γι' αλλαγή, χωρίς να επαναπαυθούμε κιόλας. Απλά να μην καταφεύγουμε σε βεβιασμένες κινήσεις και η όλη εμπειρία των δύο τελευταίων ετών να μας διδάξει πως να χειριζόμαστε καταστάσεις πιο έξυπνα για να πετύχουμε τους στόχους μας.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- Stefano
- byte level
Fairy++
Δεν θα αντέξω άλλη χρονιά όπως τη φετινή.. Είμαστε σε *κατάσταση εξετάσεων* απ' τον Ιούνιο!
Δεν θα αντέξω άλλη χρονιά όπως τη φετινή.. Είμαστε σε *κατάσταση εξετάσεων* απ' τον Ιούνιο!
Web Hosting - Internet Radio Hosting - Linux/Windows VPS - Web Design - e-Commerce Development
- AnINffected
- Gbyte level
Συμφωνώ...Fairy wrote:Απλά να μην καταφεύγουμε σε βεβιασμένες κινήσεις και η όλη εμπειρία των δύο τελευταίων ετών να μας διδάξει πως να χειριζόμαστε καταστάσεις πιο έξυπνα για να πετύχουμε τους στόχους μας.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

-
- Gbyte level
Οι υπόλοιποι 9000 που δεν τους έκανε κέφι να ρουφάνε τον φραπέ, πού ήταν στην ψηφοφορία?AbstractType wrote:Και δυστυχώς είναι αρκετοί αυτοί....shodanjr_gr wrote: ....για να καταλάβουν μερικοί ότι οι αγώνες έχουν και κόστος και ότι οι καταλήψεις δεν είναι 10 άτομα να κρατάνε τη σχολή ανοιχτή και οι υπόλοιποι 1000 που ψήφισαν υπέρ να κάθονται σπίτια και να ρουφάνε τον φραπέ...γιατί φαίνεται ότι αυτοί που ψήφιζαν υπέρ, δεν καταλάβαιναν πραγματικά το βάρος της ψήφου τους.
10 άτομα κατέβαζε στην πορεία η ΑΣΟΕΕ? (Αν εννοείς 10 πληροφορικάριους, ναι, μπορεί να πέφτεις και μέσα)
Κάποιοι άλλοι μάλλον έχουν γράψει αλλού το βάρος της ψήφου τους και μετά τρέχουν άρον άρον να διαβάσουν το manual του συνδικαλισμού για να μάθουν πώς θα αμυνθούν απέναντι στις υποβαθμίσεις των πολυπόθητων πτυχίων τους απέναντι σε μία κλασσική νεοελληνική ρουσφετολογική και ζημιογόνο κυβέρνηση για το μέλλον της εργασίας στον τόπο(aka το μέλλον μας).