Tyrian/Tyrian2000. Για να θυμούνται οι παλιοί...

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με software.
Post Reply
Geortsat
byte level
byte level
Academic status: MSc

Tyrian/Tyrian2000. Για να θυμούνται οι παλιοί...

Post by Geortsat » Wed Oct 10, 2007 4:01 pm

Εμένα και του αδερφου μου μας αρέσουν τα παιχνίδια με αεροπλανακια, κάθετης ή οριζόντιας ολίσθησης. Βρήκαμε λοπόν στο net ένα διάσημο DOS παιχνίδι, το Tyrian 2000. Εδώ ανακίπτουν τα προβλίματα. Το παιχνίδι τρέχει κανονικά, αλλα δεν έχει ήχο, καθώς δεν βρίσκει κάποια από τις προεπιλεγμένες κάρτες ήχου (εκείνη την εποχή ίσος κάθε σύστημα είχε και μια κάρτα ήχου). Αν καταλάβατε το πρόβλιμά μου, μπορείτε να με βοηθήσετε?
Do you feel a strange sadness as dusk falls?
This is the only time we can feel the lingering regrets of spirits who left our world.

-The legend of Zelda: Twillight Princess
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Oct 10, 2007 4:26 pm

2 λύσεις
Α)DOSBox (Είναι στα δοκιμασμένα supported το Tyrian2000 κιόλας -> http://dosbox.sourceforge.net/comp_list.php?letter=T )

Β)Φτιάξε VirtualMachine με DOS πάνω :lol:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Wed Oct 10, 2007 4:38 pm

Δύο λεπτά! - σαν συλλέκτης παλιών παιχνιδιών που είμαι, το Tyrian 2000 είναι για Windows... Άρε τί μου θύμησες :-p

edit: είναι dos απλά είχα διαβάσει κάπου ότι τους έκανε εντύπωση που παίζει σε XP :-p

Αmmar, ποιο από τα δύο που προτείνεις είναι καλύτερο? Παρατήρησα πάντως με DOS box ότι για να πάιξεις πχ Tetris του '89 ο Pentium 4 δεν φτάνει δλδ όσο παλιά τα παιχνίδια τόσο μεγαλύτερο υπολογστή θες...Έτσι μου φάνηκε...

Επίσης θέλω να ρωτήσω κάτι:

Στο video αυτό δείχνει το Raptor - Call of the Shadows (το άλλο μεγάλο παιχνίδι με αεροπλανάκι) να παίζει σε τεράστια LCD αλλά πιανοντας μόνο όσα pixel χρειάζεται το παιχνίδι στο κέντρο...Πώς το κάνω αυτό αποφεύγοντας το απαίσιο streching στις 17"+ οθόνες? Ρώτησα και τον τύπο αλλά με έγγραψε :evil:

Link
Geortsat
byte level
byte level

Post by Geortsat » Wed Oct 10, 2007 5:01 pm

DOSBox (Είναι στα δοκιμασμένα supported το Tyrian2000 κιόλας -> http://dosbox.sourceforge.net/comp_list.php?letter=T )
To DOSBox είναι emulator, σωστά? Από το πρώτο λινκ το κατεβάζω και το εγκαθιστώ. Από το δέυτερο τι κάνω??
This is the only time we can feel the lingering regrets of spirits who left our world.

AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Oct 11, 2007 3:11 am

Από το 2ο βλέπεις οτι κάποιος έχει δοκιμάσει το Tyrian με DosBox και του έπαιξε και αναθαρρείς , για να συνεχίσεις το installation! :)
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Geortsat
byte level
byte level

Post by Geortsat » Thu Oct 11, 2007 12:23 pm

Ωραία. Κάτι τελευταίο: αν κατεβάσω και εγκαταστήσω το DOSBox, θα χρειαστεί να κατεβάσω και κάποιο rom για το παιχνίδι? Ή μου αρκεί που έχω το original αρχεία του παιχνιδιού?

Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Oct 11, 2007 1:54 pm

αρκεί το παιχνίδι! Δεν είναι ακριβώς emulator του στυλ gameboy emulator που θέλεις rom... Απλά κάνεις mount έναν φάκελο του υπολογιστή σου στο DosBox και το εκτελείς κανονικά... ;)
Geortsat
byte level
byte level

Post by Geortsat » Thu Oct 11, 2007 6:43 pm

thankx παιδιά. Τώρα αν κάποιος μου εξηγήσει γιατί με DOSBox έχει ήχο το παιχνίδι και χωρίς DOSBox δεν έχει, θα του είμαι ευγνόμων...

Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Oct 11, 2007 6:52 pm

φαντάζομαι γιατί το DOSBox προσομποιώνει ότι η δικιά σου κάρτα είναι είμαι μια παλιά adlib ή soundblaster, ενώ χωρίς DOSBox προσπαθεί το παιχνίδι να βρει μια κάρτα που δεν έχει ακόμα βγει στην αγορά για εκείνο...Επειδή είχα και εγώ πολλά μπερδεύματα προσπάθησε να τρέξεις το setup και επίλεξε sound blaster ή compatible και παίξε με τα IRQ κτλ γιατί και αυτά καθορίζουν αν θα παίξει ο ήχος (μιλάω πάντα χωρίς DOSBox)

Καλό παιχνίδι :-D
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Oct 11, 2007 8:42 pm

Zifnab++
Image
Post Reply

Return to “Software”