Venus Feedback

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
Post Reply
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by P@radox » Thu Oct 11, 2007 4:08 pm

sandra wrote:... θίξαμε για την ενότητα Προγραμματισμός, θα μπορούσατε να συστήσετε οι απορίες που αφορούν προγραμματιστική σκέψη να λύνονται εκεί και όχι στα υποχρεωτικά μαθήματα γιατί χάνονται τελείως...
Δεν συμφωνώ.. καλύτερα να μενουν στα μαθήματα εφόσον υπάρχει topic για την εργασία..

Ας κανουν αρχειοθέτηση οι mods όποτε το κρίνουν σκόπιμο.. απλα να μην χαθουν posts που εχουν να κανουν με τωρινά μαθήματα..και απλα γράφονται στα υπάρχοντα ενεργά threads..
Sreak wrote:Θα μπορούσατε αν εντοπίζετε κάτι συγκεκριμένο να το στέλνετε και με ένα p.m στον αντίστοιχο moderator. Θα ήταν πολύ χρήσιμο κάτι τέτοιο.
..Για κατι πολύ εξειδικευμένο ναι.. αλλα συνήθως καλα είναι να εχουν γνώμη όλοι και να βοηθούν με σχόλια οπως εκανε η sandra..!
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Thu Oct 11, 2007 4:11 pm

Εννοείται!
Απλά αν υπάρχει ένα λάθος π.χ σε έναν τίτλο θα μπορούσε να γίνει με p.m αλλά και εδώ να γίνει δεν υπάρχει πρόβλημα ;)
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Oct 14, 2007 12:36 pm

Κοίταζα τα στατιστικά αυτού του μήνα και για μία ακόμα φορά διαπίστωσα το εξής. Αν και είμαστε στα μισά του Οκτώβρη στους 10 πιο ενεργούς χρήστες οι 5 είναι από το Venus team και οι υπόλοιποι 5 ανακυκλωνόμαστε κάθε μήνα σε διαφορετικές θέσεις. Μήπως να αρχίσουμε να ανησυχούμε γι 'αυτό? Ακόμα και αυτοί που συμμετέχουν τις περισσότερες δημοσιεύσεις τις κάνουν σε κατηγορίες όπως αθλητικά, ψυχαγωγικά θέματα και γενικά playground. Δεν ξέρω πως ήσασταν οι πιο παλιοί και αν τσακωνόσασταν για το πιο καλό λειτουργικό(μακάρι να είχα τις γνώσεις να κάνω κάτι τέτοιο) αλλά μήπως ο tsilochr έχει δίκιο στο ότι αυτά έχουν εκλείψει και πλέον το Venus κινείται μόνο γύρω από μαθήματα των 2 πρώτων ετών και παιχνιδάκια?
Γιατί δεν ψάχνετε κάποια λύση να τονίσετε την τεχνολογική πλευρά? Το workshop έχει μείνει στα λόγια. Θα βοηθούσε και να διαδοθεί το forum και να δώσει έναυσμα για πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Αν μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάτι και τα απλά μέλη ευχαρίστως.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Oct 14, 2007 1:06 pm

Το workshop έχει μείνει στα λόγια.
κάτσε να τελειώσει η εξεταστική και να μπει το νέο εξάμηνο με το καλό. υπάρχει πολύ τρέξιμο αυτήν την περίοδο. Αλλά είναι σίγουρα στην will-do list
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Oct 14, 2007 1:08 pm

Πολλά είναι στην will-dο λίστα... Πάντα θα είναι...
Και ο οδηγός για το Latex είναι (Πού τον θυμήθηκα τώρα???)
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Oct 14, 2007 1:10 pm

έχει γίνει ένα πρώτο κομμάτι του. απλά μπήκε εμβόλιμη η εξεταστική, οπότε παραμερίστηκε ...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Sun Oct 14, 2007 1:20 pm

χμμμ, ώρα για feedback και ανάλυση \:D/

για το θέμα του tech chat: Εκείνες οι τρομέρες διαμάχες είχαν γίνει από 10-15 άτομα που γενικά ψάχνονταν και γενικά γούσταραν την όλη φάση και της κουβέντας μέσα από το forum. Αlumni πλέον, όσοι δεν λείπουν στα ξένα, πιανόμαστε με τόσο specific τεχνολογικά ζητήματα που δύσκολα θα ψάξουμε για απαντήσεις εντός του venus. Συμπτωματικά :!: , σήμερα πέταξα ένα topic για κατανεμημένα και java αλλά δεν περιμένω ουσιαστική απάντηση για ένα θέμα που ελάχιστοι προπτυχιακοί ίσως ξέρουν (thread pools, semaphors, interprocess communication κλπ). Το έβαλα γαι να κινηθεί λίγο η τεχνολογική κουβέντα. Πιο γρήγορα θα έπαιρνα Info αν έστελνα ένα pm σε hdkiller, mikem4600 και ammarkov. Το θέμα βέβαια είναι να πέσει το ερέθισμα.

Η ερώτηση είναι γιατί τα νεότερα μέλη δεν ποστάρουν? Δλδ ακόμα και βασικά ζητήματα (πως κάνουμε ένα γ*** connection με ένα DBMS, ποιο ide γουστάρετε κλπ) δεν πέφτουν πλέον στο τραπέζι. Σίγουρα υπάρχουν άτομα που γουστάρουν αλλά που είναι?

Το team έχει VR's, υπάρχουν MS student partners, ένα workshop θα ήταν πολύ καλή φάση. Είχε ειπωθεί για ένα βασικό workshop σε hardware, εγώ προτείνω να γίνει ένα debiday2, ίσως ubuntu day?
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Sun Oct 14, 2007 1:21 pm

Τα μέλη (ο όρος 'απλά΄δεν μου αρέσει αλλά αφού το έθεσες έτσι θα τον διατηρήσω, απλά και μη λοιπόν) μπορούν απλά να συμμετέχουν περισσότερο στις τεχνολογικές συζητήσεις και σε αυτές που τονίζουν τον τεχνολογικό και ακαδημαικό χαρακτήρα του venus και να μην αναλώνονται στις συζητήσεις τύπου "ρώτα κάτι τον επόμενο" κλπ. Δεν μπορούμε να κλείσουμε το playground ούτε να κράζουμε όποιον ποστάρει εκεί.
Χαίρομαι που σε απασχολούν τα stats και τα κοιτάς, πέραν της κριτικής όμως, αν έχεις κάτι ουσιαστικό να προτείνεις σαν λύση είναι ευπρόσδεκτο και θα είχε ενδιαφέρον.
sandra wrote:Και ο οδηγός για το Latex είναι (Πού τον θυμήθηκα τώρα???)

You can google it, learn about LateX and contribute to venus... :)
There's no place like 127.0.0.1
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Oct 14, 2007 1:37 pm

Βασικά αυτό που λες για το Latex ας πούμε είναι κάπως ανοργάνωτο. Δηλαδή ΟΚ ψάχνω εγώ στο net, so? Θέλει να δεις ποιοι ενδιαφέρονται να μοιραστεί η δουλειά, να υπάρξει συνεργασία. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πόσα μέλη με μωβ γραμματάκια :lol: που σημαίνει ότι είναι πρόθυμα να βοηθήσουν για το Venus και άλλοι τόσοι χωρίς γραμματάκια που το αγαπάμε και άνετα θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να μοιράζονται οι εργασίες.
Αν και το LateΧ δεν είναι το κύριο πρόβλημα νομίζω ότι έχετε δημιουργήσει ανάλογη ομάδα για την προώθηση του forum. Χωρίς να θέλω να κάνω κριτική σε κανέναν, μήπως να αρχίσετε να ψάχνετε πιο δραστικές λύσεις?
Τώρα για την συμμετοχή στις τεχνολογικές συζητήσεις φυσικά να προσπαθήσουμε να συμμετέχουμε όλοι, εγώ προσωπικά όμως δηλώνω από τέτοιες γνώσεις πιάνω πάτο, οπότε προτιμώ να παρακολουθώ αντί να λέω μπαρούφες.
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Sun Oct 14, 2007 1:50 pm

sandra wrote:Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πόσα μέλη με μωβ γραμματάκια :lol: που σημαίνει ότι είναι πρόθυμα να βοηθήσουν για το Venus και άλλοι τόσοι χωρίς γραμματάκια που το αγαπάμε και άνετα θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να μοιράζονται οι εργασίες.
Πήραν μωβ γραμματάκια επειδή έδειξαν ότι το αγαπάνε, so όποιος δείχνει ότι πραγματικά το αγαπάει σίγουρα θα έχει την αντίστοιχη μεταχείριση.
Μην παραβλέπεις το γεγονός ότι εσύ έχεις μωβ μαλλάκια(avatar)!! :lol: :lol:
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sun Oct 14, 2007 2:00 pm

tsilochr wrote:Αlumni πλέον, όσοι δεν λείπουν στα ξένα, πιανόμαστε με τόσο specific τεχνολογικά ζητήματα που δύσκολα θα ψάξουμε για απαντήσεις εντός του venus. [...] Το θέμα βέβαια είναι να πέσει το ερέθισμα. [...]Η ερώτηση είναι γιατί τα νεότερα μέλη δεν ποστάρουν?
:smt051 Θα συμφωνήσω με τη Sandra πως πολλά από τα νεώτερα μέλη ίσως να διαστάζουν να πάρουν μέρος σε τεχνολογικές συζητήσεις λόγω έλλειψης προχωρημένων γνώσεων. Ίσως μια καλή πρόταση θα ήταν να ενθαρρυνθούν τα παλαιά μέλη, αυτά που τώρα είναι στα μεταπτυχιακά ή δουλεύουν κτλ, να μην εγκαταλείπουν το Venus με το πέρας των σπουδών. Αν το κάνει ένας απλά θα βαρεθεί, αν το κάνουν όμως πολλοί τότε και θα γίνει αυτό που επιθυμείς και θα πέρνουν ερεθίσματα και οι πιο καινούριοι στο χώρο.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Oct 14, 2007 2:08 pm

Μα το θέμα Fairy δεν είναι να μένουν τα παλιά. Το forum θέλει να μπαίνουν κάθε χρόνο δυναμικοί νέοι χρήστες. Πόσοι πρωτοετείς γράφτηκαν ή τελοσπάντων γράφουν ήδη. 5? Γι'αυτό τόνισα το workshop. Ευκαιρία να δούμε οι καινούργιοι κάποια πραγματάκια, δεν γίνεται να περιμένουμε από τους παλιούς μόνο.
@para ολίγοντι άκυρο το ποστ σου. Το πόσο αγαπάμε το forum δεν φαίνεται ούτε επιδιώκεται από την απόκτηση μωβ γραμμάτων. Αν μη τι άλλο ένα φόρουμ στηρίζεται σε όλα του τα μέλη. Και αυτό ήθελα να πω. Αν έχετε ιδέες ή χρειάζεστε βοήθεια κάπου να σας βοηθήσουμε...
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Sun Oct 14, 2007 2:22 pm

sandra wrote:Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πόσα μέλη με μωβ γραμματάκια :lol: που σημαίνει ότι είναι πρόθυμα να βοηθήσουν για το Venus και άλλοι τόσοι χωρίς γραμματάκια που το αγαπάμε και άνετα θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να μοιράζονται οι εργασίες.
Θέλεις να πεις πως χρειάζεσαι κάποιον 'τίτλο' με μωβ/ροζ/πράσινο χρώμα για να βοηθήσεις (αν μπορείς και αν θέλεις) το Venus?
Δεν έχουμε αρνηθεί από κανένα μέλος την συνεισφορά του στο venus. Αν κάποιος έχει μια πρόταση και την υλοποιήσει κιόλας και αυτό θα κάνει καλό στο venus κανείς δεν θα του πει όχι, ούτε θα κολλήσει στο αν είναι μέλος ή ανήκει στο Venus Project Team. (πχ. Έτσι λοιπόν αν σου ρθει και ξέρεις 5 πράγματα για Latex και κάτσεις και τα γράψεις σε στυλ οδηγού μεγειά σου με χαρά σου, καλό θα κάνεις και μπράβο θα σου πούμε)

Η ομάδα για την προώθηση του venus κάνει αρκετά καλά μέχρι στιγμής κάποια συγκεκριμένα πράγματα σχετικά με την διαφήμιση/προώθηση κλπ... Αν έχεις καποια επιπλέον πρόταση που ίσως εμείς σαν ομάδα δεν την έχουμε σκεφτεί είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.
Αν κάποιοι με μωβ γράμματα δεν συμμετέχουν όσο θα θέλαμε, το venus project team να είσαι βέβαιη πως θα το κρίνει και θα κινηθεί ανάλογα, no worries
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Sun Oct 14, 2007 2:25 pm

@fairy, το venus δεν είναι μόνο οι alumni και οι 1-2ετής. υπάρχει επίσης το 3ο, 4ο και οι επί πτυχίω. Το 2005 που το venus ήταν φρέσκο δεν υπήρχαν ούτε postgrads ούτε alumni και δεν λέγαμε τίποτα απίστευτες μοντιές: αν προτιμούμε netbeans ή eclipse και ο erevo πάντα έλεγε για το Visual studio. Επομένως δεν υπάρχει τπτ να ντραπείτε. Το θέμα fairy είναι: σε έχει προβληματίσει κάποιο τέτοιο θέμα τεχνολογικής υφής, τόσο που να το ποστάρεις στο venus? Προτροπή: σήκωσε ένα δημοψήφισμα για το ide που προτιμάτε :-)
sandra wrote:Πόσοι πρωτοετείς γράφτηκαν ή τελοσπάντων γράφουν ήδη. 5?
Πολύ νωρίς να περιμένεις πρωτοετής γενικά, ακόμα δεν έχουν κάνει μια διάλεξη. Ειδικά στο forum θα συνεισφέρουν μετά το Νοέμβρη, μέχρι να μπουν στο κλίμα.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Oct 14, 2007 2:26 pm

Ethel νομίζω ότι αν διαβάζεις πιο προσεκτικά τα ποστς μου θα καταλάβαινες τι εννοούσα.
Το πόσο αγαπάμε το forum δεν φαίνεται ούτε επιδιώκεται από την απόκτηση μωβ γραμμάτων. Αν μη τι άλλο ένα φόρουμ στηρίζεται σε όλα του τα μέλη. Και αυτό ήθελα να πω. Αν έχετε ιδέες ή χρειάζεστε βοήθεια κάπου να σας βοηθήσουμε...
Δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνει την ομάδα σας και το αν πω κάποια πράγματα που βλέπω δε γίνεται για να κατηγορήσω κάποιον. Δεν έκανα κάτι τέτοιο, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί μου λες να μην ανησυχώ για άτομα που δεν δουλεύουν. Δεν είναι δουλειά μου και ούτε είπα κάτι τέτοιο σε κάποιο ποστ μου.
Last edited by sandra on Sun Oct 14, 2007 2:29 pm, edited 1 time in total.
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Sun Oct 14, 2007 2:36 pm

Kανένα flame tsilo, λογικοί άνθρωποι είμαστε και με λογικά επιχειρήματα συνομιλούμε (πολύ θα θέλες flame ε?)
sandra wrote:Ethel νομίζω ότι αν διαβάζεις πιο προσεκτικά τα ποστς μου θα καταλάβαινες τι εννοούσα.
Το πόσο αγαπάμε το forum δεν φαίνεται ούτε επιδιώκεται από την απόκτηση μωβ γραμμάτων. Αν μη τι άλλο ένα φόρουμ στηρίζεται σε όλα του τα μέλη. Και αυτό ήθελα να πω. Αν έχετε ιδέες ή χρειάζεστε βοήθεια κάπου να σας βοηθήσουμε...
Συμπερασματικά, εφόσον όλοι αγαπάμε το venus (:smt049 ), με μωβ γραμματάκια ή όχι, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα!
sandra wrote:Δεν είναι δουλειά μου και ούτε είπα κάτι τέτοιο σε κάποιο ποστ μου.
Οκ δέχομαι αυτό που λές τώρα, αλλά αυτό κατάλαβα από αυτό -->
sandra wrote:Αν και το LateΧ δεν είναι το κύριο πρόβλημα νομίζω ότι έχετε δημιουργήσει ανάλογη ομάδα για την προώθηση του forum. Χωρίς να θέλω να κάνω κριτική σε κανέναν, μήπως να αρχίσετε να ψάχνετε πιο δραστικές λύσεις?
Γι'αυτό κ θέλησα να τονίσω ότι για εμάς μέχρι στιγμής καλά δουλεύει "ανάλογη ομάδα για την προώθηση του forum". Ξανατονίζω όμως αν εσύ ή όποιος άλλος έχει καμιά "δραστική" ιδέα καλό θα μας κάνει
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Sun Oct 14, 2007 2:43 pm

εμ, βασικά το έβγαλα το περι flame γιατί σκέφτηκα ότι βάζω λάδι στη κουβέντα. στην τελική να κάνουμε κανένα flame για τίποτα πιο πικάντικο :-p

για εκείνο το alumni section υπάρχει γόνιμο έδαφος?
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Sun Oct 14, 2007 2:46 pm

tsilochr wrote:για εκείνο το alumni section υπάρχει γόνιμο έδαφος?
Να το συζητήσουμε τώρα. Για πες την πρότασή σου...

Εγώ λέω να δούμε πώς θα τονώσουμε την περιοχή "Ερευνητική δραστηριότητα". Έχω προβληματιστεί αρκετά με αυτό, ρίχτε καμιά ιδέα...
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Sun Oct 14, 2007 5:03 pm

[off]Όταν λέτε workshop, τι εννοείται? [/off]
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Sun Oct 14, 2007 5:05 pm

Ρίξε μια ματιά στο thread εδώ;)
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Sun Oct 14, 2007 5:08 pm

Ουπς :oops: Δεν είχα δει ότι υπάρχει τέτοια δημοσιευση.Thnx

----
[edit]Ενδιαφέρων ακούγεται. Μακάρι να πραγματοποιηθεί!
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun Oct 14, 2007 10:15 pm

Προειδοποιώ έρχεται μεγάλο post :) :) :) (δεν θα παρεξιγηθώ εάν δεν το διαβάσετε)...;)
sandra wrote:Δεν ξέρω πως ήσασταν οι πιο παλιοί και αν τσακωνόσασταν για το πιο καλό λειτουργικό(μακάρι να είχα τις γνώσεις να κάνω κάτι τέτοιο) αλλά μήπως ο tsilochr έχει δίκιο στο ότι αυτά έχουν εκλείψει και πλέον το Venus κινείται μόνο γύρω από μαθήματα των 2 πρώτων ετών και παιχνιδάκια?
Γιατί δεν ψάχνετε κάποια λύση να τονίσετε την τεχνολογική πλευρά? Το workshop έχει μείνει στα λόγια. Θα βοηθούσε και να διαδοθεί το forum και να δώσει έναυσμα για πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Αν μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάτι και τα απλά μέλη ευχαρίστως.
Το θέμα του χαρακτήρα του forum (τεχνολογικό, playground, ακαδημαϊκό, κλπ) έχει απασχολήσει αρκετά κατά καιρούς την ομάδα διαχείρησης αλλά και εμένα προσωπικά (θες ότι με ενδιαφέρουν περισσότερο τα features πχ του ZFS παρά η εικόνα της ημέρας, θες ότι κάτι τέτοιο είχαμε στο μυαλό μας όταν σηκώσαμε το venus,...) και μπορώ να σου πω ότι δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Όσο και να θέλεις να τονώσεις μια περιοχή, εάν δεν υπάρχει ενδιαφέρον δεν βγάζει πουθενά. Το ότι το portal έχει καθημερινά 10 άρθρα ποσοι νομίζεις ότι το βλέπουν;

Το τι ενδιαφέρει περισσότερο είναι αποτέλεσμα της δυναμικής των μελών του forum και αυτό δεν δύναται να το επηρεάσει ένας/δύο (το επηρεάζουν αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να φέρει σημαντικές αλλαγές στα καθημερινά ενδιαφέροντα - posts των χρηστών).

Αυτά που λές παλιότερα γινόντουσαν x10, εγώ λύσαγα καθημερινά με το τι νέο έπαιξε στο KDE/GNOME, ή τι νέα features δίνει ο O(1) scheduler του linux kernel και αμέτρητα ακόμη παραδείγματα που μπορείς να τα βρείς με ένα απλό search. Και workshop κάναμε και μάλιστα 2ήμερο και άτομα ήρθαν στο lab (Σαββατιάτικα) για να κάνουμε linux install και πολλά τέτοια. Το ότι τώρα δεν γίνονται ή γίνονται σε μικρότερο βαθμό θα πρέπει πρώτα να προβληματίσει τα ίδια τα μέλη του venus.

Καταλαβαίνω ότι οι απαιτήσεις της σχολής είναι αυξημένες (το αναφέρω αυτό γιατί είναι το βασικό που προτάσει κάποιος που λέει ότι θέλει να κάνει κάτι αλλά δεν προλαβαίνει) αλλά και εμείς ρε παιδιά την ίδια σχολή τελειώσαμε και δουλειές είχαμε και εργασίες (και μάλιστα ναι 10 μαζί) και ταυτόχρoνα και χρόνο βρίσκαμε να βγάζουμε τα μάτια μας εδω μέσα για το εάν είναι καλύτερη η Java ή η C και να στήνουμε portals, forums, services (emails κλπ) και το κάναμε και καλά απ' ότι φαίνεται :). Συνεπώς αυτό που θέλω να πω είναι μην ζητάτε/περιμένετε απο άλλους. Πάρτε πρωτοβουλίες, ξεκινήστε κάτι μόνοι σας και σίγουρα και βοήθεια θα έχετε απ άλλους (παλιούς και νέους).
tsilo wrote: για το θέμα του tech chat: Εκείνες οι τρομέρες διαμάχες είχαν γίνει από 10-15 άτομα που γενικά ψάχνονταν και γενικά γούσταραν την όλη φάση και της κουβέντας μέσα από το forum. Αlumni πλέον, όσοι δεν λείπουν στα ξένα, πιανόμαστε με τόσο specific τεχνολογικά ζητήματα που δύσκολα θα ψάξουμε για απαντήσεις εντός του venus. Συμπτωματικά Exclamation , σήμερα πέταξα ένα topic για κατανεμημένα και java αλλά δεν περιμένω ουσιαστική απάντηση για ένα θέμα που ελάχιστοι προπτυχιακοί ίσως ξέρουν (thread pools, semaphors, interprocess communication κλπ). Το έβαλα γαι να κινηθεί λίγο η τεχνολογική κουβέντα. Πιο γρήγορα θα έπαιρνα Info αν έστελνα ένα pm σε hdkiller, mikem4600 και ammarkov. Το θέμα βέβαια είναι να πέσει το ερέθισμα.
tsilo++
Α ωστέ γι' αυτό το έκανες ε; Απάντησα πρίν να διαβάσω αυτό το thread :) :) :).
tsilo wrote: Η ερώτηση είναι γιατί τα νεότερα μέλη δεν ποστάρουν? Δλδ ακόμα και βασικά ζητήματα (πως κάνουμε ένα γ*** connection με ένα DBMS, ποιο ide γουστάρετε κλπ) δεν πέφτουν πλέον στο τραπέζι. Σίγουρα υπάρχουν άτομα που γουστάρουν αλλά που είναι?

Το team έχει VR's, υπάρχουν MS student partners, ένα workshop θα ήταν πολύ καλή φάση. Είχε ειπωθεί για ένα βασικό workshop σε hardware, εγώ προτείνω να γίνει ένα debiday2, ίσως ubuntu day?
Μαζί σου ρε Χρήστο, ότι θέλετε και debian και apache/mysql install fests, και Xen/OpenVZ/KVM η οτιδήποτε άλλο virtualization είναι της μόδες, και ότι άλλο σου έρθει απο good programming patterns/practices μέχρι και security θέματα (εάν δεν κάνουμε και καμιά hackιά δεν λέει :)). Το θέμα είναι πόσοι ενδιαφέρονται για τα παραπάνω; Το να δείξω πως γράφεις C/C++ ανθρώπινα πόσους θα ενδιαφέρει;
sandra wrote: Βασικά αυτό που λες για το Latex ας πούμε είναι κάπως ανοργάνωτο. Δηλαδή ΟΚ ψάχνω εγώ στο net, so? Θέλει να δεις ποιοι ενδιαφέρονται να μοιραστεί η δουλειά, να υπάρξει συνεργασία. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πόσα μέλη με μωβ γραμματάκια Laughing που σημαίνει ότι είναι πρόθυμα να βοηθήσουν για το Venus και άλλοι τόσοι χωρίς γραμματάκια που το αγαπάμε και άνετα θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να μοιράζονται οι εργασίες.
Αν και το LateΧ δεν είναι το κύριο πρόβλημα νομίζω ότι έχετε δημιουργήσει ανάλογη ομάδα για την προώθηση του forum. Χωρίς να θέλω να κάνω κριτική σε κανέναν, μήπως να αρχίσετε να ψάχνετε πιο δραστικές λύσεις?
Τώρα για την συμμετοχή στις τεχνολογικές συζητήσεις φυσικά να προσπαθήσουμε να συμμετέχουμε όλοι, εγώ προσωπικά όμως δηλώνω από τέτοιες γνώσεις πιάνω πάτο, οπότε προτιμώ να παρακολουθώ αντί να λέω μπαρούφες.
Μα μπορείς να το ξεκινήσεις εσύ αυτό. Άνοιξε topic που λες οτι αναλαμβάνεις εσύ τον συντονισμό και την διαχείρηση του θέματος, οργάνωσε τους εθελοντές και τέλος δώσε/μοιράσου αυτό που βγήκε. Δεν υπάρχει κάτι δύσκολο, ψάξιμο, γράψιμο, deliverable τέλος. Νext...Έτσι θα δεις ότι όλο και περισσότεροι θα ενδιαφέρονται αλλά και στην τελική και εσύ θα μάθεις κάτι. Εάν περιμένεις κάποιος να δείξει κάτι σε ένα workshop σώθηκες (δεν το λέω σε προσωπικά τώρα απλά βοηθιέμαι απο το post σου).
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Post Reply

Return to “Venus Community”