Πρώτες εντυπώσεις πρωτοετών...

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
ariel
bit level
bit level
Academic status: 3rd year
Post by ariel » Sat Oct 20, 2007 2:24 pm

Κι εγώ έφτασα κατα τις 8:45 αλλά δεν μπόρεσα τελικά να μπω αμέσως γιατί μας προλάβανε οι παρατάξεις...Αλλά τελικά κάθισα σε καλή θέση:καθόμουν κι εγώ στη δεξιά πτέρυγα αλλά γυρώ στη μεσαία λωρίδα.
Αυτό πάντως που παρατήρησα ήταν ότι το αμφιθέατρο ήταν "ανδροκρατούμμενο",αν και κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενο....περίμενα όμως περισσότερες κοπέλες στο έτος!
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by silegav » Sat Oct 20, 2007 2:31 pm

Καλή αρχή παιδιά και καλή φοιτητική πορεία!
Εγώ πάντως από το συγκεκριμένο thread μπορώ να πω ότι πραγματικά χαίρομαι που ακούω καλές πρώτες εντυπώσεις!
Μακάρι να επιβεβαιωθείτε και να βελτιώσετε το τμήμα!
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Sat Oct 20, 2007 2:40 pm

ariel wrote:Αυτό πάντως που παρατήρησα ήταν ότι το αμφιθέατρο ήταν "ανδροκρατούμμενο",αν και κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενο....περίμενα όμως περισσότερες κοπέλες στο έτος!
χαχα!αυτα ειναι τα τυχερα του τμηματος :-p :-p :-p

νταξει σε τμημα πληροφορικης εισαι,αγορια το προτιμουν περισσοτερο.εμας περσυ τα αγορια ηταν 140 περιπου και οι κοπελες ημασταν καμια 40αρια-50αρια
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Sat Oct 20, 2007 2:47 pm

marios wrote:Και εγώ νωρίς ειχα ερθει(γύρω στις 8:30-8:45) αλλά επειδή την κατάλαβα την φάση με τις παρατάξεις και επειδή δεν ήμουν και στην πλέον κοινωνική μου φάση(νυσταγμένος γαρ) χώθηκα στο αμφιθέατρο με την μία... Εγώ καθόμουν 2η σειρά τέρμα δεξιά οπως βλέπει ο καθηγητής...
Anyway, αποκορύφωμα για μένα ηταν κατά την διάρκεια του ακαδημαϊκου τετάρτου, που σχεδόν για κάθε Α΄ετή υπήρχε και ένας απο κάθε παράταξη... Το έβλεπα και κουφάθηκα... Πάντως σαν εντυπώσεις έχω να πω οτι το αμφιθέατρο με απογοήτευσε, αφού εκτος του ότι ηταν άβολο και δεν είχε καλό εξαερισμό, κάθε κίνηση που έκανα λόγω του καθίσματος την ακουγαν σε 2-3 σειρές απόσταση και επιπλέον φοβόμουν και μην σπάσει και βρεθώ να κοιτάζω τα ποδια των δίπλα μου... Πάντως ο Κουρκουμπέτης μου φάνηκε αρκετά καλός και διαλακτικός... Ο Κατερίνης ηταν λιγο περισσότερο "και τα κεφάλια μέσα"... Michelle τα γράφαμε γιατί π.χ. το παράδοξο του Russell(Crow???) δεν το είχαμε ξαναδεί...
To μόνο που δεν είχαμε ακούσει, απο ΟΛΑ αυτά ήταν αυτό και ο ορισμός του Canton για τα σύνολα. Μη μου πεις οτι επι 4 ώρες αυτά σημειώνατε πυρετωδώς! :razz:
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat Oct 20, 2007 2:47 pm

marios wrote:Να'σαι καλά ρε tsiloch
marios, ξέχασες και r στο τέλος :-p Oι φίλοι με φωνάζουν tsilo :-)
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Sat Oct 20, 2007 4:26 pm

Ευχαριστούμε παιδιά!
ariel wrote:Αυτό πάντως που παρατήρησα ήταν ότι το αμφιθέατρο ήταν "ανδροκρατούμμενο",αν και κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενο....περίμενα όμως περισσότερες κοπέλες στο έτος!
Ναι είμαστε περισσότεροι αλλα όχι και τραγικές διαφορές σίγουρα πάνω απο 50-60 κοπέλες. Στο αντίστοιχο τμήμα του ΕΚΠΑ πρέπει να είναι καμια 20αρια :P
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
kefalimefidi
Buffer underflow exception

Post by kefalimefidi » Sat Oct 20, 2007 4:46 pm

Γεια σας παιδιά! Κι εγω πρωτοετής. Εγω ξαφνιάστηκα που είδα τόσα κορίτσια. Περίμενα πολύ λιγότερα. Να σας πω, εκεί που μας ρώτησε ο κ.Κουρκουμπέτης πόσοι μπήκαν από πρώτη ή δεύτερη επιλογή στο τμήμα, πόσοι σήκωσαν χέρια; Ήμουν σχετικά μπροστά και δεν μπορούσα να δω... ;)
Shocker
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by Shocker » Sat Oct 20, 2007 4:53 pm

Παιδια,και εγω ξαφνιάστηκα με τις κοπέλες,περίμενα πολύ,έως πάρα πολυ λιγότερες...Γενικα,εχω να πω,πως μου άρεσε αρκετα,οι καθηγητές φάνηκαν αρκετα καλοι!Παντως,εχω εαν ενθουσιασμο μέσα μου για παρακολουθηση/διαβασμα!Πιστευω να μν τον χασω στην επομενη παρακολουθηση/επομενη βδομαδα/επομενο μήνα/επομενο χρόνο αλλα να τον διατηρησω μεχρι το πτυχίο[και γιατι όχι κ το μεταπτυχιακό]

Υ/Γ:Εγώ πάντως σηκωσα το χέρι μου στην δευτερη επιλογη...
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sat Oct 20, 2007 8:24 pm

Socker wrote:Παντως,εχω εαν ενθουσιασμο μέσα μου για παρακολουθηση/διαβασμα!Πιστευω να μν τον χασω στην επομενη παρακολουθηση/επομενη βδομαδα/επομενο μήνα/επομενο χρόνο αλλα να τον διατηρησω μεχρι το πτυχίο
Μεγάλη κουβέντα είπες Shocker! Αν και είναι δύσκολο να την κρατήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα...Ωστόσο το καλό είναι ότι ανανεώνεται αυτή η όρεξη (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω) ανάλογα με τα αντικείμενα της σχολής που σου αρέσουν! ;) Θέλει ισχυρή θέληση/εαυτό πάντως, για να έχεις τόσο ενθουσιασμό μέχρι το πτυχίο...Μακάρι φυσικά! :-D
harry
Academic status: 3rd year

Post by harry » Sat Oct 20, 2007 10:19 pm

Hiz! Κ εγώ Α'ετής...! :-p :-p
Ωραία ήταν για πρώτη μέρα.. ! :-)
Αν και τις τελευταίες ώρες ψιλοβαρέθηκα με τον Κατερίνη.. με το μάθημα-επανάληψη.. τα έκανε και αργά-αργά...!! ο Κουρκουμπίνης έκανε πιο ενδιαφέρον μάθημα....
Michelle wrote:
marios wrote:...
Πάντως ο Κουρκουμπέτης μου φάνηκε αρκετά καλός και διαλακτικός... Ο Κατερίνης ηταν λιγο περισσότερο "και τα κεφάλια μέσα"... Michelle τα γράφαμε γιατί π.χ. το παράδοξο του Russell(Crow???) δεν το είχαμε ξαναδεί...
To μόνο που δεν είχαμε ακούσει, απο ΟΛΑ αυτά ήταν αυτό και ο ορισμός του Canton για τα σύνολα. Μη μου πεις οτι επι 4 ώρες αυτά σημειώνατε πυρετωδώς! :razz:

+φωνώ...
Εγώ τις πρώτες ώρες βαριόμουνα να γράφω... είδα ότι τα'χαμε ξανακάνει κιόλας... Τά'βγαλα φωτογραφία με το κινητό από μια κοπέλα δίπλα... :razz: :-p Το 2ο δίωρο βαρέθηκα να κάθομαι κ είπα να γράψω.. :-p

Υ.Γ.: btw... εγώ έφτασα 9:05 περίπου.. ψιλοδυσκολευτήκαμε είναι η αλήθεια να βρούμε θέση με ένα άλλο παιδί.. Αλήθεια τα μαθήματα αρχίζουν και δέκα τουλάχιστον, ε?? Γτ με κόβω να αργώ σε κανένα το πρωί ειδικά, με το τρόλλευ...! :/
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Oct 20, 2007 11:43 pm

@Harry:Απ'όσο ξέρω τα μαθήματα αρχίζουν περίπου και τέταρτο(το λεγόμενο "ακαδημαϊκό τεταρτο" αν έχεις ακούσει) αλλά θα σου πρότεινα τουλάχιστον για αρχή να έρχεσαι σχετικά νωρίς γιατί όπως είδες δεν είναι επαρκές(όσο πηγαίνουμε πολλοί ακόμα γιατι αργότερα λογικά θα αραιωσει) το αμφιθέατρο...
@Michelle:Δεν διαφωνώ ότι μόνο αυτα κάναμε για πρώτη φορά αλλά απο εκεί και πέρα, αφενός καλό ειναι να έχεις σημείωσεις από όλη την ύλη και αφετέρου, καποια σημεία εγώ τουλάχιστον θέλω να τα ξανατσεκάρω(κυρίως του λογισμού γιατί ενω με καθε είδους μαθηματικά τα πήγαινα κάλα, με την γεωμετρία είμαστε αρκετά χρόνια τώρα εν διαστάσει :-p )...
@tsilochR: το είχα πιασει με copy paste και μου ξέφυγε γιατί βιαζόμουν, anyway καλά εκανες και μου το είπες tsilo :) ...
@Everyone:απ'ότι κατάλαβα ειναι ανάλογα με το που καθίσατε, γιατί μπροστά(και κυρίως στο πρώτο δίωρο) ήμουν εγώ και μόνο ένα παλικάρι, οπότε υπολόγιζα οριακή ανδροκρατεία(χωρις αυτοδυναμεία :-p )
@silegav: Νά'σαι καλά μαν, καλή αρχή και σε σένα...
@Shocker:Σε αυτό ελπίζουμε όλοι μας...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Oct 21, 2007 10:14 am

Παιδιά καλή αρχή και από μένα. Διάβασα τα ποστς και άνοιξε η όρεξη μου για μάθημα πρωί πρωί! Αύριο Κάβουρας για καλή αρχή :-D :-p
Harry μια συμβουλή επειδή από ότι κατάλαβα είσαι κι εσύ του ύπνου. Μην λες στον εαυτό σου ότι αν φτάσεις μέχρι τις και τέταρτο θα είσαι ΟΚ γιατί εγώ κάθε φορά με αυτόν τον τρόπο έφτανα παρά είκοσι :lol: (ή έχανα την πρώτη ώρα τελείως) που δεν είναι και ότι καλύτερο... Και με τον κ.Κατερίνη έτσι είναι το στυλάκι του. Οπλίσου με υπομονή και ενέργεια γιατί θα τον έχεις κάμποσες ώρες και δεν παλεύεται να είσαι όλη την ώρα σε φάση ύπνου. Μην σημειωθούν τα περσινά πραγματικά ροχαλητά :-p
Όσο για τα κορίτσια τι να πω. Νόμιζα μόνο αγόρια υπάρχουν σε αυτό το τμήμα. Μετρημένες είμαστε όσες παρακολουθούσαμε πέρυσι. Να δούμε φέτος πόσοι θα μείνουν μέχρι τέλους.
Περίμενα πολύ λιγότερα. Να σας πω, εκεί που μας ρώτησε ο κ.Κουρκουμπέτης πόσοι μπήκαν από πρώτη ή δεύτερη επιλογή στο τμήμα, πόσοι σήκωσαν χέρια; Ήμουν σχετικά μπροστά και δεν μπορούσα να δω...
Η 17η μετράει? :-D :-p
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
kefalimefidi

Post by kefalimefidi » Sun Oct 21, 2007 3:30 pm

Η 17η μετράει?
Sandra don't worry! Έχω αρχίσει και πιστεύω ότι η τύχη παίζει πολυ μεγάλο ρόλο σε αυτά τα θέματα... Και ότι κάθε εμπόδιο τελικά είναι όντως για καλό! (Λίγο μοιρολατρική προσεγγιση, βέβαια, για μια φοιτήτρια πληροφορικής :-D .) Νομίζω όμως ακόμα ότι ανεξάρτητα απο όποιες γνώσεις μπορεί να έχει κανείς από πριν σε καποιο απο τα αντικείμενα της σχολής, απο τη στιγμή που μπαίνουμε μέσα, είμαστε πάλι όλοι ίσοι. Μετά είναι θέμα θέλησης και ενδιαφέροντος να παρακολουθήσει κανείς, είτε πέρασε στην πρώτη είτε στην τελευταία του επιλογή. Κάποιος μπορεί να ανακαλύψει στην πορεία ότι κάτι δεν του πάει στη σχολή της πρώτης επιλογής του, και αντίθετα κάποιος άλλος να βρει αυτό πραγματικά ήθελε ;) ! Και τώρα κάτι άσχετο! Είδα το πρόγραμμα των εργαστηρίων... Έχουμε 16 ώρες εργαστήρια τη βδομάδα; :shock:
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Sun Oct 21, 2007 3:40 pm

kefalimefidi wrote:Κάποιος μπορεί να ανακαλύψει στην πορεία ότι κάτι δεν του πάει στη σχολή της πρώτης επιλογής του,
Ακριβώς! And I'm a living example :razz:
kefalimefidi wrote:Έχουμε 16 ώρες εργαστήρια τη βδομάδα; :shock:
Σα να χεις δίκιο :shock: :shock: :shock: :shock:
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun Oct 21, 2007 3:53 pm

Φυσιολογικότατο το 16.... :-p. Όπως λένε και οι πιο παλιοί απο μένα όσο περνάνε τα χρόνια θα κάθεστε στη σχολή και 12ωρα 9πμ-9μμ. Ήδη στους πρωτοετείς μια μέρα συνήθως γίνεται 9πμ-9μμ αν βάλεις τα φροντιστήρια Μαμαλούκα (Λογισμό + Mathematica), Σπαθάρη(Διακριτά),Παπαϊωάννου (Οικονομία) και τα εργαστήρια της java και της Εισαγωγής στην επιστήμη των Η/Υ...Φυσικά η διαφορά είναι να κρίνετε πια αξίζουν και πια σας βοηθούν πραγματικά γιατί ο χρόνος είναι πολύτιμος...Όπως είπε και ο κύριος Κατερίνης σε μένα με κάποιο παράπονο, ότι οι περισσότεροι φοιτητές πρωτοετείς ασχολείστε με μαθήματα που έχουν εργασία και παραμερίζετε μαθήματα που δεν έχουν (Διακριτά,Λογισμό,Γραμμική Αλγεβρα κτλ), τα οποία δεν βγαίνουν πραγματικά αν δεν έχεις ασχοληθεί απο μόνο σου στην επίλυση ασκήσεων και παλαιών θεμάτων φυσικά...Για το λόγο αυτό υπάρχουν τα φροντηστήρια στα μαθηματικά μαθήματα - για να μας προβληματίσουν και να κάτσουμε να λύσουμε καμιά ασκηση... ;)
Last edited by Zifnab on Sun Oct 21, 2007 3:56 pm, edited 2 times in total.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Oct 21, 2007 3:53 pm

Που ακριβώς έχει ανακοινωθεί ρε παιδιά με τα εργαστήρια?
kefalimefidi

Post by kefalimefidi » Sun Oct 21, 2007 5:15 pm

Εγω για τα εργαστήρια πληροφορήθκα μέσω των εντύπων που μας μοίρασαν οι παρατάξεις την πρώτη μέρα. Στο net δεν έχω βρει να αναφέρονται πουθενά... Η αλήθεια είναι πως έχω τρομακρατηθεί κάπως. Την παρασκευή το πρόγραμμα ειναι 9 με 9 το βράδυ, μόνο με δυο ώρες κενό ενδιάμεσα :shock:, και υπάρχουν άλλές δύο μέρες την εβδομάδα που έχουμε κενό 4 ώρες ανάμεσα σε διάλεξη και εργαστήριο :-D :shock: . Τι κάνει κανείς σε αυτές τις 4 ώρες; Όπως είπε και ο Zifnab, βέβαια, θα πρέπει να κρίνουμε ποια βοηθάνε και ποια όχι...
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Oct 21, 2007 5:23 pm

Πηγαίνεις για φαγητό, καφέ, διάβασμα, κουτσομπολιό, σπίτι σου. Έχεις πολλά να κάνεις σε 2 ώρες στην ΑΣΟΕΕ. Μήπως έχει το φυλλάδιο που σας έδωσαν τίποτα για εργαστήρια του β' έτους. Επίσης για Java τι λέει?
NoRoadsLeft
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by NoRoadsLeft » Sun Oct 21, 2007 5:33 pm

sandra wrote:Που ακριβώς έχει ανακοινωθεί ρε παιδιά με τα εργαστήρια?
Στο καινούριο πρόγραμμα τα λέει..
http://www.aueb.gr/program/Autumn-OROLOG-07-08.doc

Anyway, ξέρετε πότε ξεκινάνε τα εργαστήρια κ τα φροντιστήρια?
και κάτι άλλο, το βιβλιοπωλείο Κριτική ξέρετε που είναι?
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Oct 21, 2007 5:49 pm

Δεν λέει για εργαστήρια, μόνο για φροντιστήρια εκτός κι αν στραβώθηκα... :???:

ΚΡΙΤΙΚΗ Πατησίων και Γκυιλφόρδου 3. Είναι από την απέναντι μεριά της ΑΣΟΕΕ (πώς το' πα πάλι) ένα ή δύο στενά μετά τα φανάρια Γρηγόρη προς Πλατεία Βικτωρίας.
ψάξε και στο driveme για καλό και για κακό
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Sun Oct 21, 2007 6:09 pm

Εγώ πάλι ούτε τα φροντιστήρια βλέπω και το έχω κατεβάσει 10 φορές το καινούριο μπας και είναι διαφορετικό :/

Πού ακριβώς τα λέει;
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Sun Oct 21, 2007 6:15 pm

Σε κάθε πίνακα κάτω κάτω... Γράφει με κεφαλαία ΦΡΟΝΤΙΣΤΉΡΙΑ :cool:

Ερώτηση: Πριν απο λίγα posts κάποιοι μιλάγατε για οικονομικά και ότι σας άρεσαν ή όχι (κυρίως όχι :-D) ....Κάνατε την Παρασκευή μάθημα? Αφού το πρόγραμμα, τουλάχιστον το τωρινό αναφέρει ότι το μάθημα της Οικονομίας γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη :???: ...

Παιδιά μην πανικοβάλεστε τώρα συνειδητοποίησα για τις 16 ώρες που λέγατε....
Π.χ στην Εισαγωγή στον Προγραμματισμό δεν είναι όλες δικές σας μόνο 2-4! Είναι πολλά τμήματα και πολλοί που το χρωστάνε ;)
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”