Ελληνική σημαία.....
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Ελληνική σημαία.....
Να ρωτήσω κάτι και παρακαλώ όποιος ξέρει να με ενημερώσει...
Άκουσα ότι την παρασκευή περίπου το μεσημεράκι "κάποιος" κατέβασε την ελληνική σημαία από την είσοδο της σχολής και την κλόστησε κτλ κτλ κτλ...
Γνωρίζουμε κάτι περί του θέματος???
Άκουσα ότι την παρασκευή περίπου το μεσημεράκι "κάποιος" κατέβασε την ελληνική σημαία από την είσοδο της σχολής και την κλόστησε κτλ κτλ κτλ...
Γνωρίζουμε κάτι περί του θέματος???
What to say man...what to say....
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Re: Ελληνική σημαία.....
Ναι, εγώ πρέπει να έσπειρα τη φήμη...Είναι αλήθεια. Είχε κρεμαστεί μια σημαία στο προαυλιο της σχολής(καθώς ανεβαίνουμε τα σκαλιά, στο δεξί μας χέρι), και ενα παιδί την τράβηξε απο τον ιστό, την έσκισε και μετά την κλότσαγε κάτω..Τι κάνουν κάποιοι για να τραβήξουν λίγη προσοχή 

Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε ούτε θα ψάξω να βρω. Απλώς θέλω να αναφέρω ότι:
Αλλά τι ρωτάω, αν μίλαγε κανένας θα γινότανε χαμός, θα έτρωγε ξύλο και θα τον έλεγαν και φασίστα.
Τί να κάνουμε....σε τέτοιο τον κόσμο ζούμε και θα συνεχίσουμε δυστυχώς να ζούμε...
Μιά ζωή μέσα στις σπηλιές....με τα ζώα...
Και η ερώτηση μου: δεν υπήρχε κανείς εκεί κοντά να του μιλήσει....?Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΜΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΟΥΤΕ ΔΑΠ...ΠΑΣΠ...ΠΚΣ...ΑΡΕΝΑ...ΔΙΚΤΥΟ ΚΤΛ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΒΥΛΩΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ)
Αλλά τι ρωτάω, αν μίλαγε κανένας θα γινότανε χαμός, θα έτρωγε ξύλο και θα τον έλεγαν και φασίστα.
Τί να κάνουμε....σε τέτοιο τον κόσμο ζούμε και θα συνεχίσουμε δυστυχώς να ζούμε...
Μιά ζωή μέσα στις σπηλιές....με τα ζώα...
εδώ το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί το έκανε και κυρίως ότι δεν θα ψάξεις να το βρεις. αυτό το κατάλαβες;
Ο πανεπιστημιακός είναι ένας στοχαστής που δεν ονειρεύεται ποτέ. Μας κυβερνούν οι πλαστές ιδέες, που εμπορεύονται τα πανεπιστήμιά μας. Ο καθηγητής είναι σοβαρόν ζώον. Η σοβαροφάνεια κρύβει το καρδιοχτύπι της μηδαμινότητας
- emperormario
- Wow! Terabyte level
@crash. Ναι, εγώ ήμουν εκεί, καθώς και πολλα αλλα παιδιά. Αλλά δεν πρόκειται να του υποδείξω κάτι το οποίο είναι αρκετά προφανές για εμάς, αλλά τόσο δύσκολο στο να το κατανοήσει ο ίδιος. Δυστυχώς, η ελληνική σημαία σε κάποιους δεν αρέσει, και προτιμούν να την συνδέουν με γεγονότα και καταστάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν...Κάποιοι άνθρωποι αδυνατούν να δουν πέρα απο την επιφάνεια..Γιαυτο και δεν εδωσα ιδιαίτερη σημασία. .
ΥΓ:sORRY για τις γενικολογίες, αλλά δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος..
ΥΓ:sORRY για τις γενικολογίες, αλλά δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
-
- Gbyte level
Αυτή τη σημαία εννοούν? ή χάριν εορτής έβαλαν και στο προαύλιο? και ποιανού απόφαση ήταν αυτή?gidi wrote:ναι ισχύει. υπάρχει και προηγούμενο
http://athens.indymedia.org/local/webca ... fprbfs.jpg
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Μπορείς να γίνεις λιγάκι πιο συγκεκριμένος γιατί δεν νομίζω να σε καταλαβαίνω...gidi wrote:εδώ το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί το έκανε και κυρίως ότι δεν θα ψάξεις να το βρεις. αυτό το κατάλαβες;
Αυτήν την σημαία την είχαν βάλει πιο παλιά. Το περιστατικό που λέω εγώ έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι. Και για ποιά απόφαση μιλάς? Δεν νομίζω να κάνουν και ολόκληρο συμβούλιο "αυτοί" που την κατέβασαν...απλώς έτσι τους καρφώθηκε και την κατέβασαν, την έσκησαν και την κλότσησαν.StormRider wrote:Αυτή τη σημαία εννοούν? ή χάριν εορτής έβαλαν και στο προαύλιο? και ποιανού απόφαση ήταν αυτή?
Σήμερα: Δεν καίμε την σημαία?...
Αύριο: Δεν καίμε την σχολή?...
Μεθάυριο: Δεν καίμε την Ελλάδα?..........
- netharis
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Ε αυτοί τότε αφού είναι υπεράνω όλων, να αφήσουνε τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ πανεπιστήμια , και να πάνε να σπουδάσουνε στα αντίστοιχα άλλων χωρών δεν ξέρω εγώ τι που τόσο αγαπάνε.crash_override wrote:"αυτοί" που την κατέβασαν...απλώς έτσι τους καρφώθηκε και την κατέβασαν, την έσκησαν και την κλότσησαν.
Eίναι ξεφτίλα αυτό. Και σε άλλο κράτος να πας δηλαδή (π.χ erasmus) θα σκιζουμε τις σημαίες τους;
Mόνο εμείς τα ανεχόμαστε αυτά... :

EDIT:
έκανα edit το αρχικό κείμενο γιατι πολύ σωστά επισήμανε ο elsupreme απο κάτω. Δεν είπα κάτι ρατσιστικο, απλά πολλοί φαίνονται να εκτιμούν πολύ περισσότερο άλλα κράτη απο το δικό μας
Σόρρυ, ήταν ξέσπασμα τις στιγμής
Last edited by netharis on Mon Oct 29, 2007 12:25 am, edited 2 times in total.

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
αντί να παίρνεις σαν δεδομένο ότι η σημαία και το έθνος είναι κάτι το ιερό όπως μπορεί να παίρνεις σαν δεδομένο ότι παρθένα μπορεί να κάνει παιδί θα ήταν καλύτερο να κάτσεις να σκεφτείς λίγο γιατί κάποιος δεν την σέβεται. και εγώ θεωρώ @@@@ όσους βγάζουν σημαίες την 28η αλλά έχω κάτσει να προβληματιστώ λίγο για το πώς κατάντησαν έτσι. κατάλαβες;
-
- Kilobyte level
gidi όνομα και πράγμαgidi wrote:αντί να παίρνεις σαν δεδομένο ότι η σημαία και το έθνος είναι κάτι το ιερό όπως μπορεί να παίρνεις σαν δεδομένο ότι παρθένα μπορεί να κάνει παιδί θα ήταν καλύτερο να κάτσεις να σκεφτείς λίγο γιατί κάποιος δεν την σέβεται. και εγώ θεωρώ @@@@ όσους βγάζουν σημαίες την 28η αλλά έχω κάτσει να προβληματιστώ λίγο για το πώς κατάντησαν έτσι. κατάλαβες;
Σε οποιον δεν αρέσει εδώ που ζει να πάει να μεταναστεύσει γιατι γίναμε πολλοί
- Sreak
- Venus Project Founder
- Academic status: PhD
Πριν γράψω οτιδήποτε να πω πως καταδικάζω κάθε πράξη βίας. Για μένα είναι άσχημο να καις και μια σημαία του Ολυμπιακού γιατί προσβάλεις κάποιους ανρθώπους που την πιστεύουν.
Από την άλλην ας μην ακούμε ακραία πράγματα.(Σε όποιον δεν αρέσει να σηκωθεί να φύγει κτλ) Η σημαία είναι ένα σύμβολο που κατά την προσωπική μου άποψη έχει μικρότερη σημασία από τον άνθρωπο. Άλλωστε φτιάχτηκε από ανθρώπους. Μερικοί καλώς ή κακώς πιστεύουν πως τα σύμβολα δημιουργούν προβλήματα και διαχωρισμούς μεταξύ των ανθρώπων. Φυσικά αυτό δεν νομιμοποιεί μια τέτοια πράξη αλλά περιγράφω το δικό τους point of you.
Η δική μου ρητορική ερώτηση είναι η εξής:
Αν βλέπαμε να ξυλοκοπούσαν έναν συνάθρωπό μας θα κάναμε την ίδια συζήτηση. Θα γινότανε topic στο Venus?
Όσον αφορά τις άλλες χώρες, ξέρετε κάποια άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα που να έχει στρατιωτική μαθητική παρέλαση?
Κάθε χώρα - κοινωνία - σπίτι είναι διαφορετικό. Η ουσία κατά την άποψή μου είναι μία. Σεβασμός. Και ο σεβασμός εξαρτάται περισσότερο από εμάς και όχι από αυτούς μου δεν τον αξίζουν. Βλέπουμε μια πράξη βίας και την κατακρίνουμε έτοιμοι να γίνουμε 100 φορές πιο βίαιοι.
Όσο πιο ακραία είναι η μία πλευρά τόσο πιο ακραία θα γίνεται και η άλλη (νόμος της φύσης).
Από την άλλην ας μην ακούμε ακραία πράγματα.(Σε όποιον δεν αρέσει να σηκωθεί να φύγει κτλ) Η σημαία είναι ένα σύμβολο που κατά την προσωπική μου άποψη έχει μικρότερη σημασία από τον άνθρωπο. Άλλωστε φτιάχτηκε από ανθρώπους. Μερικοί καλώς ή κακώς πιστεύουν πως τα σύμβολα δημιουργούν προβλήματα και διαχωρισμούς μεταξύ των ανθρώπων. Φυσικά αυτό δεν νομιμοποιεί μια τέτοια πράξη αλλά περιγράφω το δικό τους point of you.
Η δική μου ρητορική ερώτηση είναι η εξής:
Αν βλέπαμε να ξυλοκοπούσαν έναν συνάθρωπό μας θα κάναμε την ίδια συζήτηση. Θα γινότανε topic στο Venus?
Όσον αφορά τις άλλες χώρες, ξέρετε κάποια άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα που να έχει στρατιωτική μαθητική παρέλαση?
Κάθε χώρα - κοινωνία - σπίτι είναι διαφορετικό. Η ουσία κατά την άποψή μου είναι μία. Σεβασμός. Και ο σεβασμός εξαρτάται περισσότερο από εμάς και όχι από αυτούς μου δεν τον αξίζουν. Βλέπουμε μια πράξη βίας και την κατακρίνουμε έτοιμοι να γίνουμε 100 φορές πιο βίαιοι.
Όσο πιο ακραία είναι η μία πλευρά τόσο πιο ακραία θα γίνεται και η άλλη (νόμος της φύσης).
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Πολύ ελεύθερη σκέψη έπεσε.......gidi wrote:αντί να παίρνεις σαν δεδομένο ότι η σημαία και το έθνος είναι κάτι το ιερό όπως μπορεί να παίρνεις σαν δεδομένο ότι παρθένα μπορεί να κάνει παιδί θα ήταν καλύτερο να κάτσεις να σκεφτείς λίγο γιατί κάποιος δεν την σέβεται. και εγώ θεωρώ @@@@ όσους βγάζουν σημαίες την 28η αλλά έχω κάτσει να προβληματιστώ λίγο για το πώς κατάντησαν έτσι. κατάλαβες;
Υποννοείς κάτι για την θρησκεία???
Ξέρεις, δεν σε υποχρεώνει κανείς (ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλον) να είσαι έλληνας και χριστιανός. Δημακρατική χώρα είμαστε και μπορείς να κάνεις ΟΤΙ θέλεις....
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα gidi.
Θα σου πρωτείνω μία λύση:
1) Αφού καίνε την σημαία και την κλοτσάνε και την πετάνε και την σκίζουνε γιατί συνεχίζουν να λέγονται έλληνες? Δηλαδή από την μία είμαστε "ανεξάρτητοι" και δεν θέλουμε καμία σχέση με την ελλάδα, ενώ από την άλλη (στα χαρτά τουλάχιστον...) θέλουμε να λεγόμαστε έλληνες για να έχουμε τα ανάλογα προνόμια......όπου μας συμφέρει δηλαδή...ωραίος χαρακτήρας...
Και ιδού η λύση: Πηγαίντε σε κάποια άλλη χώρα (της αρεσκείας σας), γίνετε κάτοικος αυτής και πάρτε υποικοότητα εκεί. Έτσι θα πάψετε να λεγόσαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα!!! Μην κάνετε κάτι που δεν σας αρέσει....αποδεχτείτε το και αφήστε μας ΗΣΥΧΟΥΣ.
2) Ομοίως και για την θρηκεία.......
@gidi: Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις εσύ πιο είναι το νόημα του να καις την σημαία του έθνους σου? Γιατί απ'ότι έχω καταλάβει εσύ το έχεις πιάσει...
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Sorry Sreak που πόσταρα έτσι αλλά δεν πρόλαβα να δω το δικό σου.
Απλώς να μου λύσετε αυτή την απορία:
Γιατί είναι καλό και αποδεκτό το κάψιμο της σημαίας και κατακριταία οποιαδήποτε αντίδραση πάνω στο θέμα...??
Μήπως μας έφαγε ο πολύς προοδευτισμός....?....λέω εγώ τώρα...
Απλώς να μου λύσετε αυτή την απορία:
Γιατί είναι καλό και αποδεκτό το κάψιμο της σημαίας και κατακριταία οποιαδήποτε αντίδραση πάνω στο θέμα...??
Μήπως μας έφαγε ο πολύς προοδευτισμός....?....λέω εγώ τώρα...
-
- Mbyte level
Οπότε ας μην τα τιμήσουν. Αλλά να μην τα βεβηλώνουν. Και γω μπορεί να μην είμαι Χριστιανός, μπορεί να θεωρώ ότι ο Χριστιανισμός και η ύπαρξη Θεού είναι κάτι πιο "τραβηγμένο" και από τις θεωρίες περί Area 51, αλλά δεν με βλέπεις έξω από την Μητρόπολη να σπάω και να βάζω φωτιά σε σταυρούς. Η βάση της δημοκρατίας είναι ο αμοιβαίος σεβασμός. Και το κάψιμο της σημαίας ΔΕΝ είναι σεβασμός προς αυτούς που την θεωρούν σύμβολο.Sreak wrote:Πριν γράψω οτιδήποτε να πω πως καταδικάζω κάθε πράξη βίας. Για μένα είναι άσχημο να καις και μια σημαία του Ολυμπιακού γιατί προσβάλεις κάποιους ανρθώπους που την πιστεύουν.
Αυτοί οι οποίοι δεν σέβονται τον συνάνθρωπο πρέπει να τιμωρούνται. Όχι βίαια βέβαια, αλλά πρέπει να υπάρχουν συνέπειες. Και πιστεύω ότι οι αντιδράσεις στο thread αυτό πηγάζουν από την ατιμωρισία και το καθεστώς ανομίας κάτω από το οποίο δρουν κάτι τέτοια "στοιχεία".Κάθε χώρα - κοινωνία - σπίτι είναι διαφορετικό. Η ουσία κατά την άποψή μου είναι μία. Σεβασμός. Και ο σεβασμός εξαρτάται περισσότερο από εμάς και όχι από αυτούς μου δεν τον αξίζουν. Βλέπουμε μια πράξη βίας και την κατακρίνουμε έτοιμοι να γίνουμε 100 φορές πιο βίαιοι.
Αν έχεις πρόβλημα με τις σημαίες να έρθεις εδώ να το συζητήσουμε. Να μην πας να κάψεις την σημαία, ή το οποιοδήποτε σύμβολο. Μάλλον μερικούς δεν σας έμαθαν τρόπους και αρχές όταν ήσασταν μικροί....
αντί να παίρνεις σαν δεδομένο ότι η σημαία και το έθνος είναι κάτι το ιερό όπως μπορεί να παίρνεις σαν δεδομένο ότι παρθένα μπορεί να κάνει παιδί θα ήταν καλύτερο να κάτσεις να σκεφτείς λίγο γιατί κάποιος δεν την σέβεται. και εγώ θεωρώ @@@@ όσους βγάζουν σημαίες την 28η αλλά έχω κάτσει να προβληματιστώ λίγο για το πώς κατάντησαν έτσι. κατάλαβες;
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
- Sreak
- Venus Project Founder
- Academic status: PhD
Πρώτον ας ηρεμήσουμε λιγάκι και ας μην γίνεται προσωπική αντιπαράθεση.
Θα μιλήσω πάλι για μένα
Δεν θα είχα πρόβλημα να είμαι και από την χονολουλού. Αν είχα γεννηθεί θα ήμουν χονολουλάς
αντί για Έλληνας. Απλά εγώ δεν το θεωρώ κάτι παραπάνω από μία ταμπέλα. Και πράγματι αυτό είναι. Κάποιος που έχει γεννηθεί 2 μέτρα δεξιά από τα σύνορα λέγετε Χ και κάποιος που έχει γεννηθεί 2 μέτρα αριστερά από τα σύνορα λέγεται Υ. Μια μέρα αυτοί οι δύο μπορεί να σκοτωθούν για 4 μέτρα. Δεν είναι τραγικό???? Και αυτά τα 4 μέτρα τα έχουν ορίσει όπως πάντα οι πολιτικοί.Δεν είναι τραγικό???? Όπως και τώρα έτσι και πάντοτε οι περισσότεροι πολιτικοί εξυπηρετούσαν τα δικά τους συμφέρονται.Δεν είναι τραγικό???
Όλη αυτή η συζήτηση είναι δύσκολη γιατί αποκλείω κανένας να ενστερνιστεί τις απόψεις του άλλου. Αυτό που μπορούμε να κερδίσουμε είναι να δείχνουμε μεγαλύτερη επιείκια σε όποια πλευρά και αν είμαστε και με αυτόν τον τρόπο μια μέρα θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι
Εγώ απλά αυτό που λέω είναι πως αυτές οι σκέψεις ΚΑΚΩΣ μπορούν να μετατραπούν σε οργή. Και αυτό που συνεχίζω και λέω είναι πως δεν πρέπει να αντιμετοπίζουμε τέτοιες ειδήσεις σαν να κινδυνεύουμε από κάποιον.
ΥΓ: Αν θα μπορύσα να έπαιρνα άλλη υπηκοότητα να γλίτωνα και τον στρατό
θα το έκανα αύριο το πρωί.
edited
Καλά τα λέει ο φίλος shodanjr_gr
Οι ακρότητες οδηγούν σε ακρότητες.
Αν έχουμε διαφωνίες μπορούμε να τις συζητήσουμε
Θα μιλήσω πάλι για μένα

Δεν θα είχα πρόβλημα να είμαι και από την χονολουλού. Αν είχα γεννηθεί θα ήμουν χονολουλάς

Όλη αυτή η συζήτηση είναι δύσκολη γιατί αποκλείω κανένας να ενστερνιστεί τις απόψεις του άλλου. Αυτό που μπορούμε να κερδίσουμε είναι να δείχνουμε μεγαλύτερη επιείκια σε όποια πλευρά και αν είμαστε και με αυτόν τον τρόπο μια μέρα θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι

Εγώ απλά αυτό που λέω είναι πως αυτές οι σκέψεις ΚΑΚΩΣ μπορούν να μετατραπούν σε οργή. Και αυτό που συνεχίζω και λέω είναι πως δεν πρέπει να αντιμετοπίζουμε τέτοιες ειδήσεις σαν να κινδυνεύουμε από κάποιον.
ΥΓ: Αν θα μπορύσα να έπαιρνα άλλη υπηκοότητα να γλίτωνα και τον στρατό

edited
Καλά τα λέει ο φίλος shodanjr_gr
Οι ακρότητες οδηγούν σε ακρότητες.
Αν έχουμε διαφωνίες μπορούμε να τις συζητήσουμε

- para
- Wow! Terabyte level
Κάποιος δε διάβαζε καλά τη Βιολογία του!!gidi wrote:όπως μπορεί να παίρνεις σαν δεδομένο ότι παρθένα μπορεί να κάνει παιδί

Και η απάντηση είναι: Μπορεί να μείνει έγκυος.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...