Ελληνική σημαία.....

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Mon Oct 29, 2007 12:03 pm

crash_override wrote: Αυτήν την σημαία την είχαν βάλει πιο παλιά. Το περιστατικό που λέω εγώ έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι. Και για ποιά απόφαση μιλάς? Δεν νομίζω να κάνουν και ολόκληρο συμβούλιο "αυτοί" που την κατέβασαν...απλώς έτσι τους καρφώθηκε και την κατέβασαν, την έσκησαν και την κλότσησαν.

Σήμερα: Δεν καίμε την σημαία?...
Αύριο: Δεν καίμε την σχολή?...
Μεθάυριο: Δεν καίμε την Ελλάδα?..........
Αναφέρομαι στο ποιος πήρε την απόφαση να βάλουν τη σημαία στο προαύλιο...

Γιατί δεν ενημέρωσαν και εμένα να υψώσω την αμερικανική δίπλα της?

Σήμερα, αύριο και μεθαύριο, λέω να κάψουμε καμια συνείδηση μπας και αλλάξει τπτ.

---------------------------------------------------------------------------
Λευτεριά στους Άνθιμο, Ψωμιάδη...

Ένα έθνος χωρίς παρελάσεις είναι σαν ένα ψάρι χωρίς ποδήλατο.
Image
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by marios » Mon Oct 29, 2007 12:59 pm

καποιες δικές μου σκέψεις πάνω σε αυτά:
Δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει και να το εκφράζει με κάθε νόμιμο τρόπο... Όμως αυτό που εγώ απορώ εδώ είναι ότι αν αυτός είχε φέρει μαζί του μια αμερικάνική σημαία και την έκαιγε στο προαύλιο, ποιές θα ήταν οι αντιδράσεις; Για εμένα είναι το ίδιο ακριβώς καταδικαστέα κινηση, παρότι έχω την αίσθηση ότι κάποιοι θα χειροκροτούσαν...

@crash_override1: αν δεν είσαι Έλληνας και χριστιανός στην Ελλάδα έχεις θέμα(αλλού μεγαλύτερο, αλλού μικρότερο[πάρε για παράδειγμα τον χαμό με τις ταυτότητες]), όπως και αν δεν είσαι Τούρκος και Μωαμεθανός στην Τουρκία κοκ... Έτσι φτιαχτηκαν από παλιά αυτά(από εποχές αναγκαστικής εθνικής συσπείρωσης) και δεν τολμά κανένας να τα κάνει πιο ανοιχτά και συγχρονα(για μένα πιο σωστά, για άλλους περισσότερο λάθος)...

@crash_override2: Κανείς δεν είπε ότι ειναι καλό να καις μια σημαία, οτιδήποτε και αν ειναι αυτή... Όχι γιατί σημαίνει κάτι αυτό, αλλά γιατί δεν μπορείς να προσβάλεις αυτούς που σημαίνει κάτι για αυτούς... Όπως και κανείς δεν είπε ότι είναι κατακριτέες οι αντιδράσεις για αυτό, αρκεί να έχουν μια σωστή και λογική επιχειηματολογία, και να μην είναι του στυλ να σηκωθούν και να φύγουν... Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποχρεώσει κάποιον άλλο να φύγει από την χώρα του(όποια και αν ειναι η άποψή του και ότι και να κάνει) για να μην πληγώνεται η εθνική υπερηφάνεια... Στην τελική η δημοκρατεία στηρίζεται στον πλουραλισμο των απόψεων και στην εκφρασή τους(παρότι αυτή η κίνηση είναι ασχημος τρόπος έκφρασης)...

@fotisaueb: Αν δεν το κατάλαβες, εσυ έκανες τη μη-δημοκρατική κίνηση όχι ο gidi... Αυτός έχει δικαίωμα να πει την γνώμη του εσύ δεν έχεις να του λες να φύγει, γιατί κανείς δεν ειναι ανώτερος από τον άλλο επειδη θεωρεί την σημαία κατι σπουδαιότερο απο ύφασμα(που στην τελική αυτο είναι)... Ο καθένας είναι Έλληνας μέσα του επειδή το αισθάνεται, όχι όταν βλέπει την σημαία και φαντάζεται την σημασία της...

Και κάτι τελευταίο που θεωρώ σημαντικό: Αν αυτος, αυριο μεθαύριο κάνει κατι το οποιό αναπτύξει την Ελλάδα και την φέρει πιο κοντά στην πρόοδο των κρατών του εξωτερικού, θα αγαπάει την Ελλάδα περισσότερο από όλους όσους δεν την έκαψαν... Ας ασχοληθούμε με το να αναπτύχθούμε σαν χώρα και ας αφήσουμε τέτοιου είδους κινήσεις στο περιθώριο... Όσο πιο πολύ κολλάμε σε τέτοια τόσο κεντράρουμε το δεντρο και παρατάμε το δάσος...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Mon Oct 29, 2007 2:11 pm

Παιδιά η έννοια του έθνους είναι τεχνητή, πρωτοχρησιμοποιήθηκε από το Ρουσώ και βρήκε θεσμική απήχηση κατά τον 18ο αιώνα με την Γαλλική Επανάσταση. Επίσης κατά τον ίδιο αιώνα και κυρίως κατά τον 19ο αιώνα εδρεώθηκαν και οι εθνικές συνειδήσης που οδήγησαν στις αντίστοιχες εθνικές επαναστάσεις της Ευρώπης και της Αμερικής.

Πριν από τα έθνη υπήρχαν μόνο φυλές που συνδέονταν με δεσμούς κοινής γλώσσας, θρησκείας και ιστορίας. Όσο όμως κατά το πέρασμα της ιστορίας τα βασίλεια και οι αυτοκρατορίες αυξάνονταν και κατά συνέπεια και η καταπίεση των λαών, δημιουργήθηκε η έννοια του έθνους ως υπόβαθρο για κοινωνικές επαναστάσεις. Με λίγα λόγια θα λέγαμε πως ήταν έννοια ιστορικά αναγκαία.

Το έθνος ως νοητή έννοια πέτυχε το σκοπό του όπως έδειξε η ιστορία και έτσι δημιουργήθηκαν τα πρώτα έθνη κράτη κατά το 17ο και 19ο αιώνα με μια σχετική είδους αυτοδιαχείρηση. Κατά το 20ο αιώνα με τις κοινωνικοανατρεπτικές επαναστάσεις της αριστεράς οι λαοί απέκτησαν μια πιο ευρεία αντίληψη για το έθνος με την έννοια του διεθνισμού και έτσι οι ταξικές διεκδικήσεις ξεπέρασαν τα στενά όρια του κράτους.

Σήμερα με τις ιδέες του αναρχισμού το έθνος πλέον είναι μια έννοια νεκρή. Η ιστορία μέσω του διεθνισμού αλλά και τις παγκοσμιοποιήσης καλέι σήμερα σε μια είδους επιστροφή στην "αρχή", σε μια κατάργηση του έθνους. Αυτή η επιστροφή δεν πρέπει να φοβίζει καθόλου καθώς τόσο το έθνος όσο και το κράτος υπήρξαν τεχνητά κατασκευάσμα και ολοκλήρωσαν το σκοπό τους. Τέλος είναι απόλυτα κατανοητά τα συναισθήματα που προκαλλεί το κάψιμο της σημαίας, το κάψιμο του άγνωστου στρατιώτη κτλ. αλλά όπως επιτάσει η ιστορία τα φαινόμενα αυτά από εδώ και περά θα είναι συχνότερα μέχρι την οριστική κατάλυση του έθνους και τους κράτους.
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Dog oF wAr » Mon Oct 29, 2007 2:40 pm

gidi wrote:εδώ το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί το έκανε και κυρίως ότι δεν θα ψάξεις να το βρεις. αυτό το κατάλαβες;
Παιδιά δεν είναι αστείο ότι:

Στους κύκλους των αναρχικών, οι μη αναρχικοί θεωρούνται κατώτερης νοητικής ικανότητας άνθρωποι. Οι μη αναρχικοί δεν μπορούν να αντιληφθούν τις πραγματικές ιδέες και αξίες που κρύβονται πίσω από το κάψιμο αυτοκινήτων, μαγαζιών, σημαιών κτλ.

Φίλε gidi, πίστεψέ με, καταλαβαίνουμε απόλυτα τι σκεφτόταν το παλικάρι που έκαψε τη σημαία. Το ότι ο μιλιταρισμός και ο άκρατος εθνικισμός είναι κακά πράγματα το ξέρουμε. Επειδή δεν είμαστε διατεθιμένοι να κάψουμε τη σημαία δε σημαίνει ότι είμαστε στενόμυαλοι, έχουμε παρωπίδες, είμαστε πιόνια και δεν ξέρω και γω τι άλλο.

Μάλλον η κατάσταση είναι εντελώς αντεστραμμένη φίλε gidi. Μάλλον οι αναρχικοί είναι οι κολλημένοι και όχι οι υπόλοιποι. Διότι οι μη αναρχικοί καταλαβαίνουμε πως η σημαία εκτός από το σωστό συμβολισμό που εμπεριέχει, είναι και ένα μιλιταριστικό-εθνικιστικό λάβαρο. Οι αναρχικοί πάλι αγνοούν όλους τους υπόλοιπους συμβολισμούς και εστιάζουν σε ακροδεξιές αντιλήψεις.

Αυτό που προσπάθησα να εξηγήσω είναι το εξής απλό που είπε (αν κάνω λάθος διορθώστε με) ο Γ. Σεφέρης αναφερόμενος στη χούντα:

"Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια: Τρεις λέξεις νεκρές. Γιατί τις σκοτώσατε;"
PASCAL wrote:Τέλος είναι απόλυτα κατανοητά τα συναισθήματα που προκαλλεί το κάψιμο της σημαίας, το κάψιμο του άγνωστου στρατιώτη κτλ. αλλά όπως επιτάσει η ιστορία τα φαινόμενα αυτά από εδώ και περά θα είναι συχνότερα μέχρι την οριστική κατάλυση του έθνους και τους κράτους.
Μιας και ανέφερες τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Αυτοί που δε δίστασαν να βεβηλώσουν το ιερό σημείο, μάλλον αγνοούν πως ο Άγνωστος Στρατιώτης είναι ο προπάππους τους που στην ηλικία τους πέθανε για να είναι αυτοί ελεύθεροι να τον κάψουν σήμερα.
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by gidi » Mon Oct 29, 2007 5:14 pm

το παιδί είδε με τα μάτια του την πράξη και είπε εγώ δεν την καταλαβαίνω (λογικό) αλλά και δεν θέλω να την καταλάβω. ε εκεί είναι το πρόβλημα. ότι παίρνει (όχι μόνο αυτός αλλά για να καταλαβαινόμαστε) πράγματα για δεδομένα και δεν τα αμφισβητεί ούτε προβληματίζεται πριν τα υιοθετήσει.

τώρα
Στους κύκλους των αναρχικών, οι μη αναρχικοί θεωρούνται κατώτερης νοητικής ικανότητας άνθρωποι. Οι μη αναρχικοί δεν μπορούν να αντιληφθούν τις πραγματικές ιδέες και αξίες που κρύβονται πίσω από το κάψιμο αυτοκινήτων, μαγαζιών, σημαιών κτλ.
ε τι να πω εσύ ξέρεις καλύτερα. αυτό μου φαίνεται ότι ακυρώνεται από μόνο του.

όσο για τον α.στρατιώτη συμβολίζει ανθρώπους που πολέμησαν για το ελληνικό κράτος και σε άσχετες με το σήμερα μάχες στην αρχαιότητα(εκτός και αν πιστεύεις στην συνέχεια του Ελληνικού Αίματος και άλλα τέτοια ωραία). τώρα την σχέση μεταξύ της ελευθερίας του να καις το μνημείο και της μικρασιατικής εκστρατείας για παράδειγμα δεν μπορώ να την καταλάβω. άσε που δεν είσαι ελεύθερος να κάψεις το μνημείο.

για την σημαία τώρα. δεν νομίζω ότι συμβολίζει εξ ορισμού τον μιλιταρισμό. είναι σύμβολο του κράτους, του έθνους και της άρρηκτης σχέσης αυτών με τον χριστιανισμό. και τα τρία ήταν η αφορμή για να πεθάνουν πολλοί.

και για να το κλείνουμε δεν χρειάζεται να είσαι αναρχικός για να μην πιστεύεις στο μεγάλο σου έθνος και σε παρόμοιους διαχωρισμούς.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Mon Oct 29, 2007 5:56 pm

Dog oF wAr wrote: Παιδιά δεν είναι αστείο ότι:

Φαίνεται ότι έχουμε γεμίσει αναρχικούς σύντροφους ...
Dog of War wrote: Μάλλον η κατάσταση είναι εντελώς αντεστραμμένη φίλε gidi. Μάλλον οι αναρχικοί είναι οι κολλημένοι και όχι οι υπόλοιποι. Διότι οι μη αναρχικοί καταλαβαίνουμε πως η σημαία εκτός από το σωστό συμβολισμό που εμπεριέχει, είναι και ένα μιλιταριστικό-εθνικιστικό λάβαρο. Οι αναρχικοί πάλι αγνοούν όλους τους υπόλοιπους συμβολισμούς και εστιάζουν σε ακροδεξιές αντιλήψεις.

Αυτό που προσπάθησα να εξηγήσω είναι το εξής απλό που είπε (αν κάνω λάθος διορθώστε με) ο Γ. Σεφέρης αναφερόμενος στη χούντα:

Ναι, οι αναρχικοί φταίνε που η καθόλα εθνικιστική και ρατσιστική κοινωνία μας (ποιά η δική μας? Δεν βλέπεις με τί ευγένεια συμπεριφερόμαστε σε φτωχούς, εργάτες, μετανάστες κτλ?) βλέπει στο πανί της σημαίας την παπαρίζου, τον ρουβά που την έκανε φούστα, τον χαριστέα και τα β@@@ά της τραγουδίστριας που τη φοράει στο σκυλάδικο...

Αν εσύ ξεχωρίζεις τον πραγματικό συμβολισμό της σημαίας (ελευθερία ή θάνατος, κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξιθρησκεία κτλ) τότε να ξέρεις (και ξέρεις πιστεύω) ότι είσαι μειοψηφία.
Dog Of War wrote: Μιας και ανέφερες τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Αυτοί που δε δίστασαν να βεβηλώσουν το ιερό σημείο, μάλλον αγνοούν πως ο Άγνωστος Στρατιώτης είναι ο προπάππους τους που στην ηλικία τους πέθανε για να είναι αυτοί ελεύθεροι να τον κάψουν σήμερα.
Αχ, αυτή η βεβήλωση! Γιατί κάτι μου λέει ότι ο παππούς μου ήταν έτοιμος να σηκωθεί από τον τάφο και σκοτώσει αυτούς που πέταγαν χειροβομβίδες στο κεφάλι του εγγονού του?

-Ας μην πιάσουμε τα του αναρχικού ή αναρχοκομμουνιστικού κινήματος (όπως περισσότερο αυτό εκφράζεται στον χώρο αυτό που ονομάζουμε Ελλάδα) γιατί κάτι μου λέει ότι θα συνδεθεί πάλι με το μπάχαλο...
Image
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Mon Oct 29, 2007 7:23 pm

StormRider wrote:
Dog of War wrote: Μάλλον η κατάσταση είναι εντελώς αντεστραμμένη φίλε gidi. Μάλλον οι αναρχικοί είναι οι κολλημένοι και όχι οι υπόλοιποι. Διότι οι μη αναρχικοί καταλαβαίνουμε πως η σημαία εκτός από το σωστό συμβολισμό που εμπεριέχει, είναι και ένα μιλιταριστικό-εθνικιστικό λάβαρο. Οι αναρχικοί πάλι αγνοούν όλους τους υπόλοιπους συμβολισμούς και εστιάζουν σε ακροδεξιές αντιλήψεις.

Ναι, οι αναρχικοί φταίνε που η καθόλα εθνικιστική και ρατσιστική κοινωνία μας (ποιά η δική μας?
Η ισότητα (δυστυχώς) δεν επιτυγχάνεται από την μία μέρα στην άλλη. Τώρα η κοινωνία είναι ξενοφοβική, ρατσιστική, εθνικιστκή. Πριν μερικές δεκαετίες ήταν μισογυνιστική. Οι αλλαγές έρχονται σιγά σιγά, και δεν μπορείς να περιμένεις μέσα σε 20 χρόνια (από τότε που άρχισε η ροή των μεταναστών στη χώρα) να αλλάξουν αντιλήψεις δεκαετιών. Όλα αυτά όμως ΔΕΝ δίνουν σε ΚΑΝΕΝΑΝ το δικαίωμα να θίγει τους υπόλοιπους. Όπως είναι ρατσιστικό να βγαίνουν οι ultra-συντηριτικοί Χριστιανοί και να καίνε το Κοράνι, και να μην επιτρέπουν Συναγωγές κλπ κλπ, έτσι είναι ρατσιστικό να βγαίνουν οι αναρχικοί και να καίνε την σημαία. ΔΕΝ είναι υγειής μορφή αντίδρασης, και το ΜΟΝΟ που καταφέρνει είναι να προκαλέσει επιπλέον εθνικιστικές αντιδράσεις.
Δεν βλέπεις με τί ευγένεια συμπεριφερόμαστε σε φτωχούς, εργάτες, μετανάστες κτλ?) βλέπει στο πανί της σημαίας την παπαρίζου, τον ρουβά που την έκανε φούστα, τον χαριστέα και τα β@@@ά της τραγουδίστριας που τη φοράει στο σκυλάδικο...
Μπορεί να μην είναι όλοι οι Έλληνες ιστορικοί, αλλά ΟΛΟΙ γνωρίζουν το τί πρεσβεύει η σημαία. Μπορεί να μην ξέρουν τί έγινε το 1940, και τι το 1821, αλλά γνωρίζουν ότι έγιναν κάποιοι αγώνες, και ότι υπήρξαν άνθρωποι που πέθαναν για να μπορούμε να γράφουμε εμείς απόψεις σε αυτό το forum (άσχετα αν τα κίνητρα πολλές φορές αμφισβητούνται, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο). ΔΥΣΤΥΧΩΣ στη σύγχρονη Ελλάδα, εθνικοί ήρωες είναι η Παπαρίζου και η ομάδα ποδοσφαίρου μας στο Euro. Αυτό όμως δεν αφαιρεί στο ελάχιστο από την έννοια της σημαίας.

Στο μέλλον μακάρι να μπορούμε να ταυτίσουμε και άλλα επιτεύγματα πιο σημαντικά με το πανί αυτό.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Oct 29, 2007 8:01 pm

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει κάποιοι να μπλέκουν την πολιτική σε όλα τα θέματα, γιατί παντού βλέπουν εθνικιστές και ρατσιστικές κοινωνίες, γιατί άλλοι βλέπουν αναρχικούς κ.τ.λ. Εγώ ένα βλέπω στο συγκεκριμένο περιστατικό: άνθρωπο που δεν σκέφτεται πολύ και άνθρωπο που δεν είναι δημοκράτης. Είμαι κατά των μαθητικών παρελάσεων και δεν έχω συμμετάχει σε αυτές, αλλά το να καις μία σημαία ή ένα οποιοδήποτε άλλο σύμβολο που για κάποιους σημαίνει κάτι απλά δείχνει ότι δεν έχεις μάθει να σέβεσαι. Τελεία και παύλα, δεν υπάρχει ούτε έθνος, ούτε κοινωνικά θέματα, ούτε πολιτική. Δεν υπάρχει ιδεολογία πίσω από αυτό, υπάρχει μόνο έλλειψη σεβασμού όχι σε αυτά που πρεσβέβει η σημαία, αλλά προς εκείνους που την τιμούν. Stormrider αναρωτιέσαι γιατί υπάρχει η ελληνική σημαία στο προαύλιο του πανεπιστημίου; Γιατί απλά είναι δημόσιο πανεπιστήμιο. Αν η Ασοεε γίνει αμερικάνικο κολλέγιο ας βάλλουν και την αμερικάνικη. Ας μην κάνουμε τόσες προεκτάσεις επειδή κάποιοι είναι αντιδραστικοί για την αντίδραση και δεν σέβονται τους υπόλοιπους.(αναφέρομαι σε αυτόν που έκανε την πράξη αυτή). Ας απελευθερωθούμε από αυτές τις αντιλήψεις. Η σημαία μπορεί να σημαίνει για τον καθένα μας ότι θέλει. Το μνημείο του άγνωστο στρατιώτη συντηρεί απλά μιά ιστορική μνήμη, την οποία πιστεύω ότι δεν έχουμε ανάγκη από παρελάσεις ή στεφάνια για να την τιμήσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα καίμε κιόλας.
Last edited by tZoLe on Mon Oct 29, 2007 8:06 pm, edited 1 time in total.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Mon Oct 29, 2007 8:06 pm

StormRider wrote:Αν εσύ ξεχωρίζεις τον πραγματικό συμβολισμό της σημαίας (ελευθερία ή θάνατος, κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξιθρησκεία κτλ) τότε να ξέρεις (και ξέρεις πιστεύω) ότι είσαι μειοψηφία.
Έστω. Δηλαδή μου λες ότι "εγώ καταλαβαίνω τι πραγματικά συμβολίζεται σε αυτό το πανί, αλλά παρόλα αυτά είμαι πρόθυμος να το κάψω για να δείξω στους άλλους ότι είναι λάθος να ταυτίζεται η εθνική συνείδηση με τη νίκη στη eurovision".

Το ότι εγώ είμαι μειοψηφία, το ότι κάποιοι ταυτίζουν τη σημαία με άσχετα πράγματα δε σημαίνει ότι πρέπει να με προσβάλλει κάποιος καίγοντάς την. Ούτε καν αυτούς που την έχουν ταυτίσει με την εθνική ποδοσφαίρου.

Εγώ πιστεύω ότι το κοράνι γράφει μαλακίες... το ότι το πιστεύω εγώ δε σημαίνει ότι έχω το δικαίωμα να στερώ από άλλους να το διαβάζουν. Ούτε έχω το δικαίωμα να τους προσβάλλω με επιδεικτικές-προκλητικές συμπεριφορές.
Insanity in individuals is something rare - but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.

Friedrich Nietzsche
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Mon Oct 29, 2007 8:16 pm

Πάντως αυτό που φαίνεται είναι ότι αυτό που έκαψε τη σημαία πέτυχε το σκοπό του...να προκαλέσει συζητήσεις γύρω από το τι εκφράζει το σύμβολο της ελληνικής σημαίας.

Εγώ πάντως δεν συμφωνώ με το κάψιμο της σημαίας, αλλά στην πραγματικότητα με αφήνει εντελώς αδιάφορο και το κάψιμό της.Γιατί αυτά που συμβολίζει η σημαία αυτή δεν περικλείονται σε ένα κομμάτι πάνι αλλά περισσότερο σε ιστορικά γεγονότα, πολιτιστικά στοιχεία κτλ...
Επίσης θεωρώ ότι στην εποχή μας συγχέεται πάρα πολύ ο εθνικιστής(κατά κύριο λόγο φασόστας) με τον πατριώτη και τον τοπικιστή.Αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Mon Oct 29, 2007 8:19 pm

gidi wrote:και για να το κλείνουμε δεν χρειάζεται να είσαι αναρχικός για να μην πιστεύεις στο μεγάλο σου έθνος και σε παρόμοιους διαχωρισμούς.
Προφανώς. Σου φαίνομαι για αναρχικός; Όσο για το αν πιστεύω ότι είμαστε η αρεία φυλή, ΟΧΙ λοιπόν ΔΕΝ το πιστεύω. Από κει και πέρα για να νομίζεις ότι έχεις το δικαίωμα να προσβάλλεις τα πιστεύω των άλλων (όσο γελοία και αν είναι αυτά) δε χρειάζεται να είσαι αναρχικός. Αρκεί να είσαι μ@λ@κ@ς. [edit]Προφανώς δεν εννοώ κανέναν από εδώ μέσα. Θέλω να πιστεύω ότι κανείς από εμάς δε συμμετείχε στο συμβάν.[/edit]

Τώρα από κει και πέρα. Εγώ την άποψή μου την είπα, εξήγησα και δικαιολόγησα το γιατί διαφωνώ με το να κάψει κανείς τη σημαία.

Εσύ φίλτατε gidi δε μας λες την άποψή σου. Γιατί το topic έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι σωστό να καίμε τη σημαία μας και όχι αν είναι σωστό να είμαστε μιλιταριστές. Προφανώς δεν είναι ορθό να είμαστε μιλιταριστές. Και δε νομίζω ότι σε αυτό το φόρουμ είναι κανείς που πιστεύει ότι πρέπει να σφάξουμε τους Τούρκους έναν προς έναν ώστε "να πνιγεί το μουσκάρι στο αίμα". Άρα...;

Friedrich Nietzsche
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Mon Oct 29, 2007 8:22 pm

Dog oF wAr wrote:
PASCAL wrote:Τέλος είναι απόλυτα κατανοητά τα συναισθήματα που προκαλλεί το κάψιμο της σημαίας, το κάψιμο του άγνωστου στρατιώτη κτλ. αλλά όπως επιτάσει η ιστορία τα φαινόμενα αυτά από εδώ και περά θα είναι συχνότερα μέχρι την οριστική κατάλυση του έθνους και τους κράτους.
Μιας και ανέφερες τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Ε ρε πως αγιάζουν οι πέτρες... Να δούμε αυτούς που σήμερα καταθέτουν στεφάνια στον άγνωστο στρατιώτη τι θα κάνουν σε περίπτωση που Ελλάδα ξαναχρειαστεί Ε.Α.Μ.-ΕΛ.Λ.Α.Σ. Μάλλον ότι έκαναν και τα μέλη της Ε.Ο.Ν....
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by aguero88 » Mon Oct 29, 2007 10:51 pm

Δεν θέλω να ασχοληθώ πολύ με το θέμα απλά να σημειώσω και εγώ κάτι.

Καταρχάς είμαι αντίθετος με το κάψιμο της σημαίας...

Όμως "τρελαίνομαι" περισσότερο όταν βλέπω κάτω ένα φοιτητή να τον χτυπούν 5-6 αστυνομικοί ο ένας μετά τον άλλο παρά για το κάψιμο η όχι της σημαίας.

Επίσης
Sreak wrote:Η σημαία είναι ένα σύμβολο που κατά την προσωπική μου άποψη έχει μικρότερη σημασία από τον άνθρωπο. Άλλωστε φτιάχτηκε από ανθρώπους.
στην παραπάνω φράση τα λέει όλα
Sreak wrote:Όσον αφορά τις άλλες χώρες, ξέρετε κάποια άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα που να έχει στρατιωτική μαθητική παρέλαση?
Είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι οι παρελάσεις αποτελούν κατάλοιπο της Ελλάδας του φασίστα Μεταξά...
Δεν συμφωνώ απαραίτητα με τις ακραίες διαδηλώσεις υπέρ της καταργησής τους αλλά και πάλι δεν τις θεωρώ αναγκαίες. Τρόποι να τιμήσεις τους νεκρούς σου υπάρχουν και άλλοι!

Τέλος δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να λειτουργούμε με εμφυλιακές λογικές σήμερα. Σύμφωνοι κάποιοι έχουν προσωπικά οικογενειακά βιώματα αλλά....

Δεν πιστεύω ότι εν έτη 2007 και ως νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι πρέπει να λειτουργούμε με τις ίδιες λογικές που λειτουργούσαν οι παππούδες μας 60-70 χρόνια πριν...
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Mon Oct 29, 2007 11:09 pm

Πάντως μπορώ να πω πως η συζήτηση κρατήθηκε σε ένα επίπεδο (πράγμα θετικότατο για το forum) και άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με κάποιους νομίζω πως ειπώθηκαν ωραία πραγματάκια.

Και λίγο black humor. Δεν ξέρω ποιος από εσάς ακούει Ελληνοφρένεια στο ραδιόφωνο. Πιστεύω πως δεν υπάρχει άλλος τύπος σαν τον Αποστόλη. Ο άνθωπος είναι αλλού :)

Παίρνει μια μέρα κάποιος παππούς και του λέει:
παππούς:Αποστόλη να λές και τίποτα για εμάς που πολεμήσαμε για να είστε εσείς ελεύθεροι
Αποστόλης:σκατ* δουλειά κάνατε, ποιος σας είπε πως είμαστε ελεύθεροι? lol
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by gidi » Tue Oct 30, 2007 6:33 am

τα περί μιλιταρισμού δεν τα έβαλα εγώ

είμαι υπέρ της βεβήλωσης εθνικών συμβόλων γιατί:

έτσι δείχνεις ότι δεν αποδέχεσαι το σύμβολο που πήγαν ντε και καλά να σου φορτώσουν

δείχνεις την αντίθεσή σου στον διαχωρισμό τον ανθρώπων σε έλληνες και ξένους, στα έθνη και στο κράτος

μπορεί κάποιος που τον έχουν μάθει να αγαπάει το έθνος και το κράτος που γεννήθηκε ίσως ακόμα και πάνω από τον εαυτό του (δες αυτούς που πάνε και πεθαίνουν στους πολέμους) να το δει και να σκεφτεί αυτός γιατί το κάνει αυτό τώρα;

επίσης έχω παρατηρήσει ότι άνθρωποι που αποδέχονται την σημαία όταν την βλέπουν να βεβηλώνεται το παίρνουν χαλαρά και λένε το πολύ 'ε μαλα**α τους'. αυτοί που ωρύονται και λένε τους αλήτες, ντροπή και αίσχος είναι συνήθως συντηρητικοί και ολίγον δεξιοί η δεξιότατοι;) χαλαρώστε. είναι ένα σύμβολο και όχι καμιά μούμια που την φέρνουν βόλτα μία φορά το χρόνο. χαλαρώστε. δεν είναι στο πανί οι αξίες.

και κάτι που είδα και δεν θυμάμαι από ποιον. γιατί γράφεις μ@@@@@ς και όχι μ@@@@@ς;
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Tue Oct 30, 2007 8:38 am

gidi wrote:και κάτι που είδα και δεν θυμάμαι από ποιον. γιατί γράφεις μ@@@@@ς και όχι μ@@@@@ς;
Γιατί πολύ απλά δεν συνάδει με τους "κανόνες" ευγένειας και θεμιτού διαλόγου καθώς επίσης είναι αντίθετο και με τους κανόνες του φόρουμ που όλοι έχουν συμφωνήσει, κατα την εγγραφή τους, να τηρούν!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
costas1908
byte level
byte level

Post by costas1908 » Tue Oct 30, 2007 1:18 pm

aguero88 wrote:
Είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι οι παρελάσεις αποτελούν κατάλοιπο της Ελλάδας του φασίστα Μεταξά...
Δεν συμφωνώ απαραίτητα με τις ακραίες διαδηλώσεις υπέρ της καταργησής τους αλλά και πάλι δεν τις θεωρώ αναγκαίες. Τρόποι να τιμήσεις τους νεκρούς σου υπάρχουν και άλλοι!
Συμφωνώ με αυτά που λες αλλά και το ΙΚΑ και το 8ωρο άμα το πάρεις έτσι κατάλοιπο του φασίστα Μεταξά ήταν. Δε σημαίνει ότι πρέπει να τα καταργήσουμε όμως. Εξάλλου ούτως ή άλλως η παρέλαση είναι προαιρετική και από τότε που θυμόμουν εγώ ήταν. πχ στο Γυμνάσιο δεν είχα κάνει.Δεν υποχρεώνεται κανείς και έτσι πρέπει.
Κάποιοι βιαστήκανε να χαρούν . . .
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Tue Oct 30, 2007 4:46 pm

costas1908 wrote:
aguero88 wrote:
Συμφωνώ με αυτά που λες αλλά και το ΙΚΑ και το 8ωρο άμα το πάρεις έτσι κατάλοιπο του φασίστα Μεταξά ήταν. Δε σημαίνει ότι πρέπει να τα καταργήσουμε όμως. Εξάλλου ούτως ή άλλως η παρέλαση είναι προαιρετική και από τότε που θυμόμουν εγώ ήταν. πχ στο Γυμνάσιο δεν είχα κάνει.Δεν υποχρεώνεται κανείς και έτσι πρέπει.
Από πότε η κατάκτηση των αγωνιστών για το 8ωρο, έγινε κατάλοιπο του Μεταξά?... Το θέμα δεν είναι τόσο ασήμαντο...
δεν ξέρω σε τί σχολεία πήγατε οι περισσότεροι, αλλά η παρέλαση ιδιαιτέρως στην επαρχία είναι υποχρεωτική...
Εκτός αν θεωρούμε προαιρετικό, το γεγονός να σου λέει ο γυμναστής αν δεν εμφανιστείς στην παρέλαση, 4ήμερη...
Image
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Tue Oct 30, 2007 5:32 pm

Τί έγινε ρε παιδιά, άνοιξε η γλώσσα ολονών!!!!

Δεν υπάρχει reply λιγότερο από μισή σελίδα!!!
What to say man...what to say....
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Oct 30, 2007 6:35 pm

StormRider wrote: δεν ξέρω σε τί σχολεία πήγατε οι περισσότεροι, αλλά η παρέλαση ιδιαιτέρως στην επαρχία είναι υποχρεωτική...
Εκτός αν θεωρούμε προαιρετικό, το γεγονός να σου λέει ο γυμναστής αν δεν εμφανιστείς στην παρέλαση, 4ήμερη...
Εδώ θα συμφωνήσουμε. Και δε συμβαίνει μόνο στην επαρχία. Η μαθητική - τουλάχιστον - παρέλαση πρέπει να καταργηθεί και μόνο λόγους υπέρ της κατάργησης βρίσκω.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
aguero88
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by aguero88 » Tue Oct 30, 2007 7:56 pm

costas1908 wrote:Συμφωνώ με αυτά που λες αλλά και το ΙΚΑ και το 8ωρο άμα το πάρεις έτσι κατάλοιπο του φασίστα Μεταξά ήταν
Έλεος... Το ακούσαμε και αυτό. Το 8ωρο... Δεν λέω κάτι. Απλά κάποιοι πρέπει να διαβάσουν λίγο καλύτερα ιστορία.(φιλικά πάντα).

Προαιρετική η παρέλαση είναι μόνο στο μυαλό του κάθε Στυλιανίδη και στους κάθε λογής τιμητές των παρελάσεων. Για όλους εμάς η παρέλαση ήταν υποχρεωτική...
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Tue Oct 30, 2007 8:01 pm

crash_override wrote:Τί έγινε ρε παιδιά, άνοιξε η γλώσσα ολονών!!!!

Δεν υπάρχει reply λιγότερο από μισή σελίδα!!!
Και νάταν εύκολα τα θέματα που θίγονται...

Δ. Γκρ.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”