Βοήθεια για upgrade σε Windows Vista

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με software.
NoRoadsLeft
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Βοήθεια για upgrade σε Windows Vista

Post by NoRoadsLeft » Tue Oct 30, 2007 5:50 pm

έχω μια απορία λίγο χαζή..
Σήμερα πήρε ένας ξάδερφος μ καινούριο Η/Υ με Windows Vista..
Το CD που έχει μέσα μπορώ να το χρησιμοποιήσω κ γω για να κάνω αναβάθμιση στο δικό μου Windows XP???
Και αν ναι, όλα τα προγράμματά μ κτλ. θα χαθουν? :-( :???:
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Tue Oct 30, 2007 6:15 pm

Νομίζω ναι αν και 1ον μάλλον είναι παράνομο
2ον δεν προτείνεται. Καλύτερα να τα ξαναβάλεις από την αρχή. Βέβαια ας μιλήσουν άλλοι που το έχουν δοκιμάσει...
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
pananton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by pananton » Tue Oct 30, 2007 6:35 pm

Νομιζω θα υπαρξει προβλημα οταν θα πας να δηλωσεις το αντιγραφο τωνWindows...και ναι ολα τα δεδομενα θα χαθουν (γιατι θα κανεις format φανταζομαι)
NoRoadsLeft
Mbyte level
Mbyte level

Post by NoRoadsLeft » Tue Oct 30, 2007 8:14 pm

pananton wrote:Νομιζω θα υπαρξει προβλημα οταν θα πας να δηλωσεις το αντιγραφο τωνWindows...και ναι ολα τα δεδομενα θα χαθουν (γιατι θα κανεις format φανταζομαι)
και γω μετά αυτό σκέφτηκα...
anyway, thanks a lot......!!! :-D
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Oct 30, 2007 10:44 pm

Δεν νομίζω πως μπορεις να το χρησιμοποιησεις το cdaki. Αν δεν κάνω λάθος η εκδοση που δίνουν είναι η OEM και συνδεεται αμεσα με το hardware του υπολογιστή. ίσως βέβαια μπορούν να παρακαμφθούν οι δικλίδες ασφαλείας με κάποιο c...k
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Wed Oct 31, 2007 9:34 am

αν είσαι φοιτήτρια στη Σχολή Πληροφορικής δικαιούσαι το δικό σου cdaki Windows Vista Business μέσω του MSDNAA. Δες εδώ : http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewto ... 6575#66575 και γενικά κάνε ένα search στο φόρουμ και πάρε τη δική σου έκδοση να κάνει ςτη δουλειά σου! Γίνεται upgrade σε Vista και ναι όλα σου τα progς θα χαθούν! Έτσι κι αλλιώς πολλές απο τις εκδόσεις που παίζουν σε XP δεν παίζουν σε Vista!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Oct 31, 2007 9:38 am

Αν κάνεις upgrade δε χάνονται τα πράγματά σου. Μόνο αν κάνεις από την αρχή εγκατάσταση (clean install) κάνοντας boot από το cd θα χαθούν όλα.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Wed Oct 31, 2007 10:35 am

για τα vista έχω να πω ότι είναι υποβάθμιση από τα windows xp. Τα χρησιμοποιώ (όχι στον δικό μου υπολογιστή φυσικά) καθημερινά και έχω βρει προβλήματα που δεν είχα στα windows xp και επιπλέον τίποτα το καινούργια (ίσως πέρα από τις μεγάλες απαιτήσεις).

μόνο το γραφικό περιβάλλον που είναι κάπως, αλλά αν βάλετε linux θα το ξεπεράσετε πολύ γρήγορα και αυτό.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Oct 31, 2007 10:37 am

τι είδους προβλήματα?
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Bloody Mary
Venus Former Team Member
Post by Bloody Mary » Wed Oct 31, 2007 11:43 am

Σίγουρα πάντως ένα μεγάλο προβλημα που αντιμετώπισα εγώ όσο χρησιμοποιούσα τα Vista είναι η ασυμβατότητα των προγραμμάτων... Στην αρχή δεν υπήρχε κανένα προγραμμα που να μην παρουσιαζε πρόβλημα κατά την εγκατάσταση και στη συνέχεια απλά να μην μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις...
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Wed Oct 31, 2007 11:51 am

Και εγώ κάτι παρόμοια προβλήματα είχα.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα:

Είχα το Sagem modem που δίνει ο ΟΤΕ για φοιτητικές συνδέσεις και δεν μπορούσα να βρω τους drivers. Κατέβασα αυτούς που έδινε η Otenet από το επίσημο site, αλλά και αυτούς που έδινε η Sagem και δεν έκανε κανένας από τους δύο. Στο τέλος πήρα τηλέφωνο και μου είπαν:
"Έχετε δίκιο, δεν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμοι οδηγοί για το μόντεμ σας. Μόλις λύσουμε το πρόβλημα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας."

Ακόμα περιμένω τηλέφωνο....

Βέβαια αυτό έγινε περίπου τον Μάϊο....μάλλον θα έχει λυθεί το πρόβλημα μέχρι τώρα...ελπίζω τουλάχιστον
What to say man...what to say....
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Wed Oct 31, 2007 2:24 pm

Ένα παράδειγμα:
προσπάθησα να βάλω δικτυακό εκτυπωτή. Δεν τα κατάφερνα. Τους drivers τους έβρισκε μια χαρά, αλλά δεν μπορούσε να τους εγκαταστήσει για κάποιους λόγους. Δηλαδή ενώ τον έβλεπε, δεν τα κατάφερνε να τον "πάρει μπρος".

Πολύ ψάξιμο στο internet, βρήκα τελικά μια σελίδα με αναλυτικότατες οδηγίες για το πως (registry, directories κλπ) θα σβηστούν άλλοι εκτυπωτές (πρέπει να σβηστούν όλοι οι εκτυπωτές) για να μπει ο καινούργιος.

εντάξει, τα κατάφερα και τον έβαλα.

Ε, δούλεψε για εκείνη την μέρα. Μετά τίποτα. Έτσι, για την ώρα, flashaki και σε κανέναν με XP ή linux.
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Wed Oct 31, 2007 2:34 pm

Είναι γνωστό ότι όποιο καινούργιο λογισμικό βγαίνει στην αγορά πρέπει να δοκιμάζεται, να βγαίνουν τα ελλατώμματά του και να διορθώνεται. Αυτό θέλει κάποιο χρόνο. Αφού τα xp τα τελειοποίησαν μόλις πρόπερσι με το service pack 2. Έτσι και εδώ στα vista γίνεται το ίδιο πράγμα. Γι'αυτό και σε οποιοδήποτε καινούργιο Η/Υ πάρεις θα σου έχουν βάλει τα vista προεγκατεστημένα για να δουν ποια προβλήματα θα σου βγάλουν και να τα διορθώσουν.

Στεγνά πειραματόζωα.... :lol: :lol: :-D :-D :razz: :razz:
What to say man...what to say....
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Wed Oct 31, 2007 2:54 pm

λοιπόν σήμερα μου δούλεψε ο εκτυπωτής - περιμένω το αύριο.

συμφωνώ με το πειραματόζωα - οι καινούργιοι υπολογιστές (προφανώς όχι όλοι) πρέπει να έχουν τα windows vista.
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by vincent » Thu Nov 01, 2007 8:26 pm

Pantos an dn thes na haseis ta arheia mporeis na horiseis ton skliro se dio meri... an dn ksereis pos meso format mporeis kai me ena programma pou legetai participation wizard... (h kapos etsi eho polla hronia na to hrisimopoiiso)
Image
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri Nov 02, 2007 3:45 am

moderation message @vincent με βάση τους κανονισμούς χρήσης που συμφώνησες κατά την εγγραφή σου, απαγορεύονται τα greeklish. Παρακαλείσαι λοιπόν να πατήσεις το κουμπί 'Επεξεργασία' και να τα μετατρέψεις σε Ελληνικά. Ευχαριστώ
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Fri Nov 02, 2007 10:31 am

από χθες εκτυπωτής γιοκ στα vista.

Και επίσης, παίρνοντας κανείς τα vista, θα πρέπει να μάθει από την αρχή αρκετά πράγματα - αν είναι διατεθημένος για κάτι τέτοιο, δεν παίρνει καλύτερα κανά linux (πχ fedora core 7);
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Fri Nov 02, 2007 2:03 pm

Χρησιμοποιώ Vista πάνω από 1 χρόνο... εκεί έκανα τη διπλωματική μου... εκεί έπαιξα ένα σωρό παιχνίδια, άλλαξα το σύστημα μου αρκετές φορές... ο αδελφός μου έχει επίσης φορητό με Vista (περίπου 6 μήνες) και όλα λειτουργούν (εντάξει είναι και φορητός). τώρα στη δουλειά έχω πάλι Vista. και πάλι όλα λειτουργούν μια χαρά. προβλήματα με drivers είχα σε κάποια κομμάτια, αλλά λύθηκαν με το καιρό (βγήκαν drivers). ΟΚ, σίγουρα τα Vista δεν είναι το λειτουργικό που μας υποσχέθηκαν, αλλά δεν είναι και τέτοιο αίσχος. όλοι οι εκτυπωτές (1 σε USB και ένας δικτυακός) λειτούργησαν αμέσως. ένα μόνο scanner αρνείται γιατί η HP δε βγάζει Drivers (και δεν ασχολήθηκα σοβαρά μαζί του)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Fri Nov 02, 2007 2:11 pm

δεν διαφωνώ. μετά από αρκετό καιρό, τα συνηθίζεις και σ΄ αρέσουν.

(υποχρεωτικά στα καινούργια pc => αν δεν μπορείς να τον αποφύγεις, απόλαυσέ τον!)
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Fri Nov 02, 2007 3:28 pm

Τα εχω και εγω απο τοτε που βγηκαν απο τοτε που βγηκαν και τα χρησιμοποιω κανονικα (βασικο λειτουργικο).

Πριν προχωρησω να πω οτι ειμαι full window-ακιας.Οχι μονο δεν εχει μπορεσει να στεριωσει καμια αλλη σχεση με λειτουργικο αλλα ειμαι σταθερος XP τυπος.Επισης να πω οτι ξερω πως να καλομεταχειριζομαι τις εγκαταστασεις μου.Ποτε δεν ειχα prob απο ιους κτλ.
Βεβαια για να λεμε και τα συκα μηλα με τα windows ποτε δεν μπορεις να εισαι απολυτα σιγουρος.

Εχω μετανιωσει την ωρα και τι στγμη που τα εβαλα τα Vista.Απο τοτε δεν τα αλλαζω γιατι βαριομουν να ξαναβαλω xp και γιατι στη τελικη την ψιλοκανουν τι δουλιτσα.Δεν ειναι και ΤΟΣΟ μπαχαλο.

Ειναι απιστευτα αργα και αντααγωνιζονται σε αυτο head-to-head με καθε linux distribution (out of the box) που εχω δοκιμασει!!
Τα XP πηγαιναν σφαιρα και ηταν απο τους βασικους λογους που δεν εχει επιβιωσει linux πανω απο ενα μηνα ποτε σε αυτο το pc.Ο explorer εγινε εμετικος στα vista απο θεμα ταχυτητας.Δεν παει να φαινεται τελεια αν ειναι να σου βγαζει τη πιστη κανοντας 3 δευτερολεπτα αρκετες φορες να αλλαξει φακελο...

Μονο με vista εχω φαει out of memory (1Gig) ενω ελεγχο με ευλαβεια τι τρεχει καθε φορα και τι ξεκιναει at startup.Το out of memory εσκασε απο τον firefox οποτε ας κρατησω τις επιφυλαξεις σε αυτο το θεμα.Παρολο που ουτως η αλλως φορτωνεται πολυ η μνημη.

Η διαδικασια με τα updates για vista ειναι χειροτερη σαφεστατα και απο την κατασταση με τα XP.Δεν εχω ξαναφαει τοσα BSOD με αλλο λειτουργικο (και οταν λεμε αλλο εννοουμε δυστυχως παλι windows).
Η μεγαλυτερη τσαντιλα μου ειναι οτι το 80% των BSOD συνεβησαν μετα το ΑΠΙΣΤΕYΤΟ λαθος του να πατησω "Install updates".
Τουλαχιστον στα XP εχω το εκπληκτικο και life-saving autopatcher.(βγηκε και για vista αλλα αμα ειναι χαλια το os τι να σου κανει το εργαλειακι...
Αν δεν υπηρχε το ευλογημενο "last known good configuration" θα ειχαν φαει σουτ τα vista μηνες τωρα.
Eχουν βγει καμποσα driver updates (παναγια μου το αγχος) απο οτι βλεπω αλλα με τι κουραγιο θα πατησεις install?
Εδω σκαει BSOD κανοντας install απο οτι θυμαμαι definiton updates για defender!!

Αλλο σοβαρο προβλημα (αν και κραταω επισης επιφυλαξη λογω της νεοτητας του λογισμικου) ειναι οτι και να ελεγχεις συχνα το eventvwr για σφαλματα δεν προκειται να βρεις ακρη.Και στα XP δεν ηταν τα παντα ξεκαθαρα (δεν εβρισκες λυσεις η εστω αναλυσεις του προβληματος για το παραμικρο) αλλα σιγουρα ηταν πολυ πιο πιθανο να βρεις λυση απο τα SVista.

Media Player 11??? Comment : LOOOL

Αν θυμηθω κατι αλλο θα ποσταρω.Εν ολιγης : ΤΙΠΟΤΑ απο τα καινουργια features δεν μου εχει κανει τη ζωη πιο ευκολη εστω και λιγο.Και ημουν ατομο τοσο παθιασμενο γαι τα καινουργια windows που ειχα δει οτι video υπηρχε και εβγαινε ανα διαστηματα στο http://channel9.msdn.com/ .

Ξερω οτι ειμαι κολαφος και συνηθως δεν πρεπει να λαμβανεις σοβαρα τετοιες αποψεις και το ιδιο συνιστω και σε οποιον το διαβασει.Ας αποτελεσει μονο μερος της στατιστικης και οποιος θελει μπορει να τα δοκιμασει και μονος του.

Οπου να'ναι γυρναω πισω στα XP.

-------------------------------------------------------------------------------

Θυμηθηκα κατι ακομα.

Μιλαμε για ΠΟΛY ωρα να διαβασει ενα απλο dvd.Τουλαχιστον 10+ δευτερολεπτα για να εχεις access στα αρχεια μεσα σε ενα dvd.
Και λογικα δεν φταιει το dvd-writer γιατι το ιδιο ειχα και με τα XP και δεν ειχα κανενα prob εκει.

Και να προσθεσω και το εξης μιας και πηρα φορα

Internet Explorer 7 ??? Comment : LOOOL

Προτεινω καποιος πριν περασει στα SVista να δοκιμασει πρωτα το εξης και να κρινει μετα :

- Καθαρο install XP
- Προσεχτικο και σωστο install drivers (δεν χρειαζεται να ειναι και οτι πιο τελευταιο ντε και καλα!)
- Εγκασταση αμεσως μετα απο τους drivers του τελευταιο autopatcher (προσεχουμε τις επιλογες και ειμαστε συντηριτικοι σε οποιοδηποτε tweak εκτος αν εχουμε εμπερια)
- Εγκατασταση του κατα τη γνωμη ΚΑΛYΤΕΡΟY προγραμματος που εχω εγκαταστησει ποτε : nod32
- Εγκατασταση του Starter (δεν θελει install) για ελεγχο και ρυθμιση του του τι τρεχει και τι ξεκιναει at startup.

Ας δοκιμασει πρωτα αυτο και μετα ελευθερα ας δοκιμασει και vista.

merged by Zifnab
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sat Nov 03, 2007 6:23 pm

Τουλαχιστον στα XP εχω το εκπληκτικο και life-saving autopatcher.
δεν σταμάτησαν να το υποστηρίζουν μετά απο κινήσεις της MS?
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sat Nov 03, 2007 6:30 pm

@Erevodifwntas
Εγώ θα πω ότι τα vista είναι κάπως αίσχος!
Έβαλα χαλασμένο cd μέσα και κράσσαρε τελείως το πολύ ισχυρό laptop μου ! ούτε task manager ούτε τπτ!
Το ίδιο έγινε και όταν μου κόλλησε μια φορά το NetBeans! Κούναγες το ποντίκι αλλά τπτ δεν αποκρινόταν ! Φυσικά δεν άνοιγε task manager και σε αυτή την περίπτωση :evil:

Ακόμα όταν κάνει recover από διακοπή ρεύματος π.χ πολλές φορές κολλάει σε μια μαύρη οθόνη και δεν φορτώνουν τα windows μετά το λογότυπο....
Post Reply

Return to “Software”