μήπως ήρθε η ώρα για τον ΑΠΑΣ 2 (the comeback) ???

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Tyrogkofretas
byte level
byte level
Academic status: N>4

μήπως ήρθε η ώρα για τον ΑΠΑΣ 2 (the comeback) ???

Post by Tyrogkofretas » Tue Oct 30, 2007 10:30 pm

Βρίσκομαι στο επίκεντρο φημών για καταλήψεις. Με τρόμο περιμένω την αυριανή Συνέλευση, όπου παρά τους καθησυχασμούς των διαφόρων παρατάξεων, εγώ διαβλέπω μια αρχή για νέα περίοδο καταλήψεων. Η Πατησίων έκλεισε και το είδε όλη η Ελλάδα αυτό. Σήμερα έγινε επεισόδειο με την αστυνομία στην Δεριγνύ. Μήπως πρέπει όσοι θέλουν την σχολή ανοιχτή να ξαναδώσουν το παρόν στην αυριανή συνέλευση?

Ορκίζομαι στο πληκτρολόγιο που κρατώ στα χέρια μου, πως δεν είμαι παραταξιακός, απλά θέλω τη σχολή μου ανοιχτή γιατί δεν αντέχω άλλο αναποδογύρισμα με τα μαθήματα.Επίσης, ελπίζω με αυτό το post να μην θίγω τα περί ανεξαρτησίας του φόρουμ (δεν θα το ήθελα αυτό). Αν το κάνω, ζητώ από τους admin συγγνώμη. Όμως, όπως και το έχω αποδείξει και σε άλλες ανάλογες συζητήσεις, είμαι καθαρά υπέρ μιας Σχολής Πληροφορικής ανοιχτής και όχι κατηλλειμένης. Τέλος, για να αποκλείσω και αυτό το παραθυράκι παρεξήγησής μου από άλλους, δεν προκαλώ καμμιά πολιτική ή συνδικαλιστική συνείδηση, δεν είναι ο στόχος μου αυτός. Αυτά.
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by para » Tue Oct 30, 2007 10:32 pm

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε. Αν κάποιοι μας ετοιμάζουν κατάληψη κι εμείς δε θέλουμε απλά δεν ψηφίζουμε το πλαίσιό τους.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Wed Oct 31, 2007 8:59 am

Τι είναι ο ΑΠΑΣ 2?
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed Oct 31, 2007 9:09 am

Υποθέτω : "Ανεξάρτητο Πλαισιο - Ανοιχτή Σχολή"!!!!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Oct 31, 2007 9:46 am

Tyrogkofretas wrote:Βρίσκομαι στο επίκεντρο φημών για καταλήψεις.
από κι ως που? που το ακούτε αυτό? δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται από τη μία να μην γίνεται πουθενά λόγος για καταλήψεις και από την άλλη να λες ότι στην ΑΣΟΕΕ οι φήμες θέλουν καταλήψεις. Η ΑΣΟΕΕ δεν ήταν ποτέ πρώτη στις κινητοποιήσεις. Μήπως το θέμα το ανακινείτε μεταξύ σας?
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Oct 31, 2007 9:51 am

tsilochr wrote:Η ΑΣΟΕΕ δεν ήταν ποτέ πρώτη στις κινητοποιήσεις
Πάνε οι παλιές καλές επόχές (της ασοεε) φίλε tsilochr
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Wed Oct 31, 2007 10:09 am

το καλές εποχές εξαρτάται πως το ορίζεις. νομίζω ούτε η σχετική απάθεια των προηγούμενων ετών ήταν καλή, ούτε και το ενδεχόμενο να γίνει η ασοεε η αφετηρία των κινητοποιήσεων είναι καλό.

αν όντως συζητηθεί στη γσ κάτι τέτοιο (πέρι κατάληψης), δεν ξέρω κατα πόσο θα είναι αφετηρία η ασοεε ή απλά μόνη της. νομίζω δεν να τεθεί καν το θέμα.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Wed Oct 31, 2007 11:51 am

Einherjar wrote:
tsilochr wrote:Η ΑΣΟΕΕ δεν ήταν ποτέ πρώτη στις κινητοποιήσεις
Πάνε οι παλιές καλές επόχές (της ασοεε) φίλε tsilochr
Αυτό ξαναπές το. Τα 4 χρόνια που ήμουν εκεί δεν έγινε κατάληψη, εν μέρει επειδή στις ψηφοφορίες δεν κέρδιζε το πλαίσιο της κατάληψης. Βέβαια είχε σημασία και ποιος κατέβαζε ποιο πλαίσιο - και ο νοών νοείτο...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Wed Oct 31, 2007 12:39 pm

Ας μείνετε αμέτοχοι, ανεξάρτητοι ή όπως αλλιώς θέλετε να το λέτε... και μετά τρέχτε με ελεημοσύνες να "διεκδικίσετε" υποβάθμισεις απέναντι σ' όλους (όχι μόνο τους Ηλεκτρολόγους)
Image
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Wed Oct 31, 2007 12:52 pm

StormRider wrote:Ας μείνετε αμέτοχοι, ανεξάρτητοι ή όπως αλλιώς θέλετε να το λέτε... και μετά τρέχτε με ελεημοσύνες να "διεκδικίσετε" υποβάθμισεις απέναντι σ' όλους (όχι μόνο τους Ηλεκτρολόγους)
και που κολλάει αυτό με το ενδεχόμενο κατάληψης? οι διεκδικήσεις γίνονται μόνο με το κλείσιμο και την διακοπή λειτουργίας του πανεπιστημίου?
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Wed Oct 31, 2007 1:09 pm

Σημασία δεν έχει να βρούμε ένα δρόμο που θα είναι αποδεκτός για να ακολουθήσουν όλοι ή πλειοψηφία γιατί ένας τέτοιος δρόμος πολύ απλά δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει γιατί η κάθε μερίδα φοιτητών επιλέγει το δικό της τρόπο διεκδίκησης. Φυσικά το γεγονός ότι η κάθε μερίδα φοιτητών έχει το δικαίωμα να ακολουθεί το δικό της τρόπο διεκδίκησης δεν σημαίνει πως αυτός είναι και αποτελεσματικός. Απλώς έχει το δικαίωμα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να πετύχουμε στόχους ή όχι. Και επειδή η ιστορία έδειξε ότι μόνο μέσα από τις συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις μπορεί να ακουστεί η φωνή μας και να φέρουμε την κυβέρνηση σε διάλογο επί ίσης όροις αυτό το δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε. Οι βουβές διαμαρτυρίες, τα e-mail, τα blog, οι επιστολές διαμαρτυρίες και τα τηλεπαράθυρα είναι απλά μια αποτυχημένη τακτική. Αν εκμεταλλευτούμε τώρα τη στιγμή που η κυβέρνηση προετοιμάζει γενική κοινωνική αναταραχή και ενωθούμε με άλλες ομάδες διεκδικήσεων μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Wed Oct 31, 2007 1:19 pm

StormRider wrote:Ας μείνετε αμέτοχοι, ανεξάρτητοι ή όπως αλλιώς θέλετε να το λέτε... και μετά τρέχτε με ελεημοσύνες να "διεκδικίσετε" υποβάθμισεις απέναντι σ' όλους (όχι μόνο τους Ηλεκτρολόγους)
Που κολλάει αυτό; Γιατί μπλέκεις καταστάσεις; Το να είμαι ανεξάρτητος δεν σημαίνει ότι δεν έχω άποψη και θέση. Αυτά είναι αυθαίρετα δικά σου συμπεράσματα. Μακάρι να είμασταν όλοι ανεξαρτητοι και να εκφράζαμε τη δική μας άποψη, τότε θα εξυπηρετούσαμε καλύτερα το συμφέρον των φοιτητών και πιο καθαρά. Μπορεί να διαφωνήσεις, αλλά επέτρεψε μου να ξέρω καλύτερα αν εγώ σαν ανεξάρτητος φοιτητής ζητάω ελεημοσύνες.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Oct 31, 2007 1:21 pm

[οφφ]Ρε Pascal αφού το βάζεις σε bold γράψ' το και σωστά. επί ίσοις είναι. Βάλτε πια να ένα λεξικό κάποια λάθη βγάζουν μάτι![/οφφ]

Και επειδή δεν είναι αυτό το θέμα, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αναγκάσεις αυτήν την μερίδα φοιτητών που δεν θέλουν να διαμαρτυρηθούν με καταλήψεις να το κάνουν. Εκτός κι αν σ'αρέσει τόσο πολύ πια να γράφεις συνθήματα με μεγάλα γράμματα :-p Το έχω ξαναπεί. Ο δρόμος της κατάληψης μου φαίνεται η πιο εύκολη λύση για τους αγωνιστές. Αν έχεις τα κότσια μην ταμπουρώνεσαι στην σχολή απορρυθμίζοντας ολόκληρο το πανεπιστήμιο, αλλά βγες στην Βουλή.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Wed Oct 31, 2007 1:27 pm

PASCAL wrote:Σημασία δεν έχει να βρούμε ένα δρόμο που θα είναι αποδεκτός για να ακολουθήσουν όλοι ή πλειοψηφία γιατί ένας τέτοιος δρόμος πολύ απλά δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει γιατί η κάθε μερίδα φοιτητών επιλέγει το δικό της τρόπο διεκδίκησης. Φυσικά το γεγονός ότι η κάθε μερίδα φοιτητών έχει το δικαίωμα να ακολουθεί το δικό της τρόπο διεκδίκησης δεν σημαίνει πως αυτός είναι και αποτελεσματικός. Απλώς έχει το δικαίωμα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να πετύχουμε στόχους ή όχι. Και επειδή η ιστορία έδειξε ότι μόνο μέσα από τις συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις μπορεί να ακουστεί η φωνή μας και να φέρουμε την κυβέρνηση σε διάλογο επί ίσης όροις αυτό το δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε. Οι βουβές διαμαρτυρίες, τα e-mail, τα blog, οι επιστολές διαμαρτυρίες και τα τηλεπαράθυρα είναι απλά μια αποτυχημένη τακτική. Αν εκμεταλλευτούμε τώρα τη στιγμή που η κυβέρνηση προετοιμάζει γενική κοινωνική αναταραχή και ενωθούμε με άλλες ομάδες διεκδικήσεων μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ
Όλοι στο δρόμο λοιπόν, καθημερινά, για να πετύχουμε κάτι για το μέλλον μας. Κλειστά Πανεπιστήμια δείχνουν τον δρόμο: προς τα κολλέγια και την ιδιωτική παιδεία. Συνελεύσεις επί συνελεύσεων θα γονατίσουν την κυβέρνηση που κέρδισε τις εκλογές αφότου είχε κάψει τη μισή χώρα. Η δημόσια Παιδεία δε γίνεται καλύτερη με περισσότερη επιμονή, δουλειά, διδασκαλία και έρευνα, συναγωνιστές. Γίνεται με καταλήψεις επί καταλήψεων και απαίτηση για εξεταστικές μετά από ανύπαρκτη διδασκαλία. Γιατί σημασία για τη δημόσια Παιδεία δεν έχει η ουσία, αλλά το "χαρτί". Το "χαρτί" που πρέπει να πάρουμε για να αποδείξουμε ότι είμαστε τουλάχιστον τόσο καλοί όσο και πολλές χιλιάδες των συνομηλίκων μας και το οποίο πολλοί θέλουν να χρησιμοποιήσουν στην τουαλέτα τους.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
mei
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by mei » Wed Oct 31, 2007 1:50 pm

μηπως ηρθε η ωρα ...να αρχισετε να εκτιματε καταστασεις κοιτωντας τα γεγονοτα και οχι παρασυρομενοι απο φημες?
Image
"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Wed Oct 31, 2007 2:04 pm

Τι πλαίσια θα κατέβουν σήμερα προς ψηφοφορία και ποιο το περιεχόμενό τους;
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Wed Oct 31, 2007 2:27 pm

Ηρεμήστε ρε παιδιά λιγάκι, ακόμα δεν έχει τεθεί καν θέμα κατάληψης.

Φαντάσου δηλαδή να ξεκινήσουν και κινητοποιήσεις, πορείες, καταλήψεις...

Θα πάρει φωτιά το φόρουμ με τους δημοκρατικούς του διαλόγους!!!

:smt021 :smt014 :smt075 :twisted: :evil:
What to say man...what to say....
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Wed Oct 31, 2007 3:09 pm

Πλάκα έχεις...

Ανεξάρτητος != Άβουλος. (και αυτό το λέω εγώ που είμαι "εξαρτημένος").
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Wed Oct 31, 2007 3:28 pm

sandra wrote:[οφφ]Ρε Pascal αφού το βάζεις σε bold γράψ' το και σωστά. επί ίσοις είναι. Βάλτε πια να ένα λεξικό κάποια λάθη βγάζουν μάτι![/οφφ]
@sandra ΟΚ, σου χαρίζω την καθαρεύουσα, μένω στη δημοτική, "με ίσους όρους".
@Προς Proxeno και ομοίους του: ακού δεν έχω καμία όρεξη να ασχοληθώ μαζί σου από το venus, κάτσε **** μόνος μπροστά από την οθόνη. Άν θες να μου πεις κάτι έλα αύριο στην πορεία.

edited by Einherjar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Wed Oct 31, 2007 3:35 pm

ο τίτλος του topic έχει να κάνει με το ΑΠΑΣ, το οποίο υπενθυμίζω ότι ήταν ένα πλαίσιο που κατέβηκε πέρυσι μετά από 2 μήνες κατάληψης. Το πλαίσιο κατατέθηκε από μέλη του φοιτητικού συλλόγου που εκείνη τη χρονική στιγμή ήθελαν να ανοίξει η σχολή. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχαν άτομα που α) γενικά δεν γουστάρουν κατάληψη αλλά δεν γούσταραν επίσης να ψηφίσουν ΔΑΠ, β) πίστευαν ότι η περαιτέρω συνέχιση των καταλήψεων δεν είχε άλλα οφέλη όπως είχε φτάσει το πράμα.

Επομένως το ΑΠΑΣ λειτούργησε ως ομπρέλλα για άτομα με διάφορες πολιτικές αντιλήψεις με κοινό παρανομαστή να ανοίξει τη δεδομένη χρονική στιγμή η σχολή. Το ΑΠΑΣ δεν πήρε πολιτική θέση, δεν ήθελε να πάρει και στην τελική δεν θα μπορούσε. Γι αυτό και δεν ξανακατέβηκε σε ΓΣ.

Νομίζω ότι 1) το να κατέβει τη δεδομένη χρονική στιγμή ένα πλαίσιο με τίτλο ΑΠΑΣ δεν έχει νόημα.
2) το να κουβεντιάζουμε για μορφές κινητοποίησης στο παρόν topic, είναι εκτός θέματος.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Oct 31, 2007 4:07 pm

@PASCAL: πρόσεχε τις εκφράσεις σου! Επανάληψη αντίστοιχης συμπεριφοράς/φράσης προς μέλος του forum θα έχει κυρώσεις
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Wed Oct 31, 2007 4:23 pm

PASCAL wrote:
sandra wrote:[οφφ]Ρε Pascal αφού το βάζεις σε bold γράψ' το και σωστά. επί ίσοις είναι. Βάλτε πια να ένα λεξικό κάποια λάθη βγάζουν μάτι![/οφφ]
@sandra ΟΚ, σου χαρίζω την καθαρεύουσα, μένω στη δημοτική, "με ίσους όρους".
@Προς Proxeno και ομοίους του: ακού δεν έχω καμία όρεξη να ασχοληθώ μαζί σου από το venus, κάτσε **** μόνος μπροστά από την οθόνη. Άν θες να μου πεις κάτι έλα αύριο στην πορεία.

edited by Einherjar
Ένδεια επιχειρημάτων... ή μήπως είναι κι αυτό στην "καθαρεύουσα" και δεν το πιάνεις; Μου αρέσει να τσιγκλάω, τότε βγαίνει ο πραγματικός μας εαυτός...

Καλά να περάσεις στην πορεία, κι αν αλλάξεις κάτι μέσα από αύτην εκτός απ την κυκλοφορία στην Αθήνα, γράψε μας (μια δημοσίευση στο venus).
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”